Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, Радул написа:

Гърците не се делят! А ние за всичко се делим. МОжеше и по- иначе да стане това "извънредно положение", ако не се бяхме разделили на отговорни и безотговорни.

Мхм... в нас е проблема разбира се. Щото всеки се спасява поединично. Ей го, ония организират протест- на протеста 50 човека. Защо не ги подкрепиш? А Рамус дори им се присмива. Срамота... Никой не е вечен!

За какво да ги подкрепя че да ида на протест, аз знам за какво да протестирам но  не за глупост. Посочи един протест който да е бил смислен и който да не е бил воден със задна цел и идея, защото аз не мога да се сетя. Смислен за мен протест е за европейски доходи, за европейски пенсии, за спазване на закона, за справедливо правосъдие, все пак сме европейци и докато дочакме това да се случи ше вземе да се разпадне европейския съюз. 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Беларус и Швеция как се справиха ?

Даже СЗО похвали Швеция. Има какво да видим 

И как се справиха до тук за Беларус 14900 заболели, за Швеция 21000 заболели с 2600 смъртни случай? На фона на тези цифри ние сме се справили по успешно до сега. 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, FusE написа:

За какво да ги подкрепя че да ида на протест, аз знам за какво да протестирам но  не за глупост. Посочи един протест който да е бил смислен и който да не е бил воден със задна цел и идея, защото аз не мога да се сетя. Смислен за мен протест е за европейски доходи, за европейски пенсии, за спазване на закона, за справедливо правосъдие, все пак сме европейци и докато дочакме това да се случи ше вземе да се разпадне европейския съюз. 

Това което казваш са общо приказки, а не смислен протест. Смислен протест беше за цената на тока, ама и там отидоха стотина души. Смислен протест е всеки който принуди властта, да отстъпи. Така се поддържа равновесие между власт и народ. Смислен протест беше този на медицинските сестри и колкото и да не ти се вярва, той засяга и теб.

преди 2 минути, Радул написа:

Това което казваш са общо приказки, а не смислен протест. Смислен протест беше за цената на тока, ама и там отидоха стотина души. 

Грешиш, цената на тока ти е проблем че се повишава с 5ст за кв. защото заплатата която получаваш е 1/3 от европейската за същата свършена работа, отново се гледа в грешана посока, при европейски доход колкото да е размито понятие едвали ше ти бъдат проблема 5ст увеличение на тока. 

преди 5 минути, Радул написа:

Така се поддържа равновесие между власт и народ. Смислен протест беше този на медицинските сестри и колкото и да не ти се вярва, той засяга и теб.

Абсолютно съм съгласен. 

на 30.04.2020 г. в 12:02, M.Николов написа:

А да, и още нещо, една проста сметка в момента САЩ вече минават бройката починали при най-тежкия си сезон 2017-2018 от грип и то при прилагане на мерки, а ако се бяха забавили още две седмици най-вероятно починалите щяха да са поне 4 пъти повече,  тоест ако сега успеят да спрат под 100 000, без мерки щяха да са около 400 000 само в САЩ.

Ето Германия е отличен пример, в сравнение с Италия, Испания и Великобритания въведоха навреме мерки и жертвите в Германия са около 4 пъти по- малко(около 6000 в сравнение с около 24 000 в другите държави, които се забавиха с мерките).

Отговарям ти с цитат на твой коментар и защо мисля,че си изплашен. Постоянно сравняваш какво е в другите държави. Тук толкова , там , толкова , мерки , закъснения и т.н. Нявсякъде е различно и хората като организми са различни , проумей го. Участието ми в темата започна с това , че Не случайно сме разделени на континенти! Леко полеко хората по целия свят си отвориха очите за цирка , който се разиграва навсякъде . Лично аз имам приятели хуманен лекар и ветеринар . И двамата са практикуващи. Вярвам на тях и на доц. Мангъров. А ти имаш правото да си гледаш и сравняваш стъкмистиките и да цъкаш с език . Разминават ни се мненията , в което няма лошо . Яд ме е ,че много хора се изплашиха и гипсираха , след това , което се случва тук от месец и половина два . Много лъжи , всекидневно и то по няколко пъти . И сега какво , хванаха се за гушите двамата генерали и всичко започва да се намества . Днес паднаха парцалите , които вредят на хората . Утре дано най-накрая се вслушат от хората специалисти , какво им пеят от началото на тази измислена епидемия , пандемия , каквото искаш. За пуделите от НОЩ какво да ти кажа Пази Боже тези да ми спасяват живота . Дано не се налага!  Малко хумор от днешния брифинг

Според обедния брифинг на старшина Мутрафчийски днес имаме двама ритнати от кон, един сецнат в кръста от коч, един настъпен от магаре и дванайсет депутати със запек от преяждане с фурми. Днес умрели няма, възкръснали също. Затова от днес без парцали на носа и устата.

преди 5 минути, FusE написа:

Грешиш, цената на тока ти е проблем че се повишава с 5ст за кв. защото заплатата която получаваш е 1/3 от европейската за същата свършена работа, отново се гледа в грешана посока, при европейски доход колкото да е размито понятие едвали ше ти бъдат проблема 5ст увеличение на тока. 

Напротив. Ти грешиш. 

Като си на война, с висша математика ли ще надъхваш хората да си търсят правата ? Щото сега е война, ако не си забелязал.

Мислиш ли, че ако офицера от клипа, вместо да търси обединението, беше наблегнал на разединението между бойците, някой щеше да тръгне след него срещу врага ?

Ми те щяха да го застрелят в гръб и да дезертират бе !

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Беларус и Швеция как се справиха ?

Даже СЗО похвали Швеция. Има какво да видим 

95132932_826810767843018_567782284262060

И нещо полезно за интимните отношения с противогаз :)

94425518_3091645184190951_16499290384262

пп

Интересни нещица се появиха за Мангъров.

Добре си заработва човека

Цитат

Лаборатория, собственост на доцент Атанас Мангъров, е получила сумата от около 300 000 лева за свои дейности, твърди икономистът Даниела Пенкова, която е и администратор на групата „Коронавирус България- статистика и новини“.

В текста си, качен на страницата на групата, Пенкова сочи, че „Лаборатория - Медицински решения", която е собственост на Атанас Мангъров, е получила безвъзмездна помощ от 291 384 лв. през 2014/2015 г.

Посочва още, че тази помощ е платена от държавата и от европейски фондове. Целта на сумата пък била да се изпълни проект "Създаване на условия за производство, разпространение и успешно налагане на българския и европейски пазар на иновативни продукти, насочени към подобряване на здравето и естетиката и с потенциал да окажат положителна роля за повишаване конкурентоспособността на българския здравен сектор."

Администраторът на групата „Коронавирус България – статистика и новини“ изтъква още, че след като са получени тези средства, лабораторията на доц. Мангъров сменя формата си от ООД на ЕООД. Петрова задава и въпроса работили сега лабораторията по други проекти и какви са те.

Линк към информацията, на която се базира Даниела Пенкова:

http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=70127

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Напротив. Ти грешиш. 

Като си на война, с висша математика ли ще надъхваш хората да си търсят правата ? Щото сега е война, ако не си забелязал.

Мислиш ли, че ако офицера от клипа, вместо да търси обединението, беше наблегнал на разединението между бойците, някой щеше да тръгне след него срещу врага ?

Ми те щяха да го застрелят в гръб и да дезертират бе !

Ти си във военно положение аз не съм, няма да е лошо да се събудиш или изтрезнееш ако си пил. Цитираш различно време, различни цели. 

преди 4 минути, miro20 написа:

95132932_826810767843018_567782284262060

Интересно защо сравнявате Швеция с Норвегия, Финландия и Дания, но не с Нидерландия и Белгия примерно. А да, сетих се защо... не ми отговаряй.

преди 2 минути, Радул написа:

Интересно защо сравнявате Швеция с Норвегия, Финландия и Дания, но не с Нидерландия и Белгия примерно. А да, сетих се защо... не ми отговаряй.

Защото се дава Швеция за пример за справянето си с коронавируса, логично да бъде сравнена с държави като Норвегия и Финландия. 

преди 3 минути, FusE написа:

Цитираш различно време, различни цели. 

На война, целта е една. Да се победи врагът. 

Не знам, гледал ли си за битката при Дойран. Врагът не е за да го съжаляваш, а е за да го биеш да те уважава.

Какво направиха наште. Вместо да натикат врага в морето и да се мине с по малко жертви от двете страни, те спряха и се окопаха.

И после пак биха, ама избиха всички и от тях много убиха, не беше това идеята. 

Пак ти обяснявам, сега като им извихме ръцете да махнат намордниците, следва да им извием ръцете да махнат КПП тата.

Като им извием ръцете да махнат КПП тата, следва да им извием ръцете да махнат намордниците и на закрито.

Като им извием ръцете да махнат намордниците и на закрито, следва да им извием ръцете и да отворят всички бизнеси.

Битката при Дойран, щото виждам, че по военна история си бягал от час

Като се повиши заболеваемостта от всичко това ще ти задам въпроса въпроса ко праим са. 

преди 3 минути, FusE написа:

Като се повиши заболеваемостта

Коя заболеваемост бре ?

От лека настинка, или от придружаващи заболявания несъвместими със живота ?

преди 35 минути, FusE написа:

И как се справиха до тук за Беларус 14900 заболели, за Швеция 21000 заболели с 2600 смъртни случай? На фона на тези цифри ние сме се справили по успешно до сега. 

Човек , по цифри и проценти сме за пример на целия ЕС. ББ нали все го хвалят , а пък другите не знаят. Реално какво сме ? Да не казвам коя дупка на кавала. Тези сравнения нищо не значат , по ред причини. Казвам ти само една . Специално скандинавците са едни от най-психясалите нации . Намери колко самоубийсва има при тях в нормална ситуация. А сега си отговори защо в Швеция е така и живота при тях си продължава. Нарича се народопсихология . Ако техните ги бяха затворили като при нас , не ми се мисли какво щеше да стане. И техните управници го знаят и си дават сметка.

Коя заболеваемост бре ?

Това го кажи на близките на всички 233792 починали в света от тази иначе лека настинка. 

преди 2 минути, FusE написа:

Това го кажи на близките на всички 233792 починали в света от тази иначе лека настинка. 

От леката настинка ли починаха, или от придружаващитеб заболявания ?

Ти сутрен не слушаш ли Мутафчийски от какво почиват хората ? От придружаващи заболявания. Той те е уловил на бастун, ти акъли раздаваш. Ай запази си ги за себе си.

преди 3 минути, палав_ник написа:

Човек , по цифри и проценти сме за пример на целия ЕС. ББ нали все го хвалят , а пък другите не знаят. Реално какво сме ? Да не казвам коя дупка на кавала. Тези сравнения нищо не значат , по ред причини. Казвам ти само една . Специално скандинавците са едни от най-психясалите нации . Намери колко самоубийсва има при тях в нормална ситуация. А сега си отговори защо в Швеция е така и живота при тях си продължава. Нарича се народопсихология . Ако техните ги бяха затворили като при нас , не ми се мисли какво щеше да стане. И техните управници го знаят и си дават сметка.

Шведите нямат добри психолози от там е и проблема. Абсолютно вярно че справянето трябва да е на регионална основа, но пък и цифрите говорят за това кои са взели правилното решение в правилно време. 

току-що, Реджеп Иведик написа:

От леката настинка ли починаха, или от придружаващитеб заболявания ?

Ако беше вярно което твърдиш то ситуацията която се наблюдава през тези месеци щеше да бъде и през останалото време на годината и в годините или може би сега са се наговорили да умират хората от придружавашите ги заболявания. 

преди 12 минути, FusE написа:

Ако беше вярно което твърдиш

Е, ако няма да вярваме на Мутафчийски, защо го търпим и не настояваме да отпаднат мерките, а той самия да отговаря пред закона за особено опасна измама ?

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

Коя заболеваемост бре ?

Защо досега тези хора не са имали никога лека настинка ли? И сега изведнъж от тази лека настинка новата 2019 отключи изведнъж придружаващите болести и те починаха.

Но иначе преди само леко носа е запушен, гърлото зачервено. Тази от старата настинка. Тази новата отключва и забързва.

Е, ако няма да вярваме на Мутафчийски, защо го търпим и не настояваме да отпаднат мерките, а той самия да отговаря пред закона за особено опасна измама ?

:offtopic_s:

Дай тон за песен - шуми марица и към столовата че стана време за вечеря 

преди 2 минути, acnekt написа:

Защо досега тези хора не са имали никога лека настинка ли? И сега изведнъж от тази лека настинка новата 2019 отключи изведнъж придружаващите болести и те починаха.

Е как защо, така са се наговорили за да скапят демокрацията на Реджепа

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Не ги е срам !!!

Това не могат да бъдат лекари !

И щаба са същите мекерета.

И виждаш ли отдолу, телефон докладвай. Ама то не е като във форума най много да те баннат, ами ще ти одерат кожата хъскитата.

Съвестни граждани шестаци.

А ти от каква позиция ги оценяваш?

Може би си лекар?

:hush:

преди 31 минути, Радул написа:

Ми, може би защото едните са скандинавски страни, а другите не.

преди 19 минути, FusE написа:

Като се повиши заболеваемостта от всичко това ще ти задам въпроса въпроса ко праим са. 

КОга бе? От два месеца се е заувеличавала! Пика в края на април, нещо не се случи... И? Остарях и побелях да го чакам тоя пик!

преди 10 минути, FusE написа:

Абсолютно вярно че справянето трябва да е на регионална основа, но пък и цифрите говорят за това кои са взели правилното решение в правилно време. 

Цифрите са за математиката . В България пораздуха нещата с много лъжи , по всяка вероятност , след натиск отвън . Е как , гоним бройки ,че едни пари трябва да се усвоят . И пак не става и не става .  Докога властимащите  ще се подиграват с народа си ? Кой ще носи отговорност , за всичко , след края на цирка? Не вървят ли леко нещата към Диктатура?

преди 4 минути, Радул написа:

КОга бе? От два месеца се е заувеличавала! Пика в края на април, нещо не се случи... И? Остарях и побелях да го чакам тоя пик!

За момнта е графиката само възходяща от начало на пандемията. 

преди 1 минута, Радул написа:

Пика в края на април, нещо не се случи... И?

Да им п*****икам на пика. Те със сичките придружаващи заболявания за 2 месеца не могат да ги докарат до 60 човека.

Къде са планините от трупове ? Къде е издъхващата здравна система.

Специалистите вирусолози казват, че имаме 53 000 легла. Те не могат със сичките стъкмистики да ги докарат до 200 болни на болнично лечение.

Зривила са здравната система, бааа. Нещо друго ще им се зриви, като дойде Видовден. Надявам се да е скоро.

Да им п*****икам на пика. Те със сичките придружаващи заболявания за 2 месеца не могат да ги докарат до 60 човека.

Къде са планините от трупове ? Къде е издъхващата здравна система.

Специалистите вирусолози казват, че имаме 53 000 легла. Те не могат със сичките стъкмистики да ги докарат до 200 болни на болнично лечение.

Зривила са здравната система, бааа. Нещо друго ще им се зриви, като дойде Видовден. Надявам се да е скоро.

Къде в България има толкова много легла? То закуска няма ти легла. 53.000? Легла?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.