Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 3 минути, barbuncela написа:

Накрая се събрахме 6 жени

само така - жените ще оправите света. Така можете и ББ да изплашите - вече "всички го знаели" какъв бил страхливец...

преди 2 минути, Радул написа:

А нашата икономика дето я нямахме даже, затъва та затъва.

стига ревльо. Не ти върви театрото и олекваш. Сети ли се да изкараш още вода, от още кладенци... Слез от трибуната на ОФ-клуба и се огледай малко извън него. Вече сме 21 век, и не живеем само сред вестник Дума.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, barbuncela написа:

Това е било някога!

Човешките гени не мутират с векове. Кой е дядо ти ? Коя е баба ти ? Кои са моите. Не са ли тези от клипа ?

Къде са им гените ? 

Поживем увидим. Да не се казвам Реджеп Иведик, ако не съм прав

току-що, Реджеп Иведик написа:

Да не се казвам Реджеп Иведик, ако не съм прав

ми не се казваш така. :)

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Не са ли тези от клипа ?

я сички да отворят семейните албуми, че нещо са позабравили кои са им "гените".

преди 5 минути, Радул написа:

А те дали ще си намерят работа за 6 месеца. И тоя заем нали се сещаш как ще им се отрази- ще са съгласни да работят каквото и да е за жълти стотинки. А заплати мисля също се сещаш  как се вдигат. А нашата икономика дето я нямахме даже, затъва та затъва. С 1500 лева ще изкарат 3 месеца да кажем. После, няма работа или има такава на минимална заплата. Или в сивия сектор, където нямаш представа дали въобще ще ти платят. Защо не искаме да сме единни? Сами се разцепваме, а уж сме от тази страна на барикадата. Нали се сещаш и че те (тия от другата страна) точно това искат и точно така успяват да си живеят на наш гръб.

За всичко което изброи не е нужно да има вирус, мерки и извънредно положение за да се случи. Дали ще си намери работа и каква ще е зависи само от този който я търси , знаеш някога намираха на който нямаше работа, но сега е друго време, всеки сам трябва да се спасява. Заема е до 4500лв ако не бъркам нещо. 

преди 11 минути, FusE написа:

Заема се връща, имаш гратисен период от 6 месеца, време в което да си намериш работа и да започнеш да го изплащаш, нямаш лихва, не разбирам в какво е проблема. 

Точно в това е проблема! Че не разбираш и като ти го обяснявам, отказваш да разбереш! Ми хубаво, проблем няма. Доволен? Ти поддържай каквото ти харесва, а аз ще поддържам каквото ми харесва на мен. Половин България се изнесе защото тука умира от глад, ти ми казваш че не разбираш къде е проблема! От глад се умира- това е проблема. И се умира повече отколкото от вируси. А те вирусите са и по- смъртоносни за гладните между другото. Виждаш едни 200 000 мъртви, а една много по- голяма цифра пак мъртви, не искаш да я видиш.

току-що, FusE написа:

Заема е до 4500лв ако не бъркам нещо. 

точно толкова е. Нищо не бъркаш, освен човека с който се опитваш да му говориш неща, дето той няма как да си позволи да разбере. Не са му угодни на личната религия.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Къде са им гените ? 

Няма ги. Има нова мода. Млади момчета сега  се гримират и носят чорапогащи! :vomit:

преди 5 минути, _ramus_ написа:

стига ревльо. Не ти върви театрото и олекваш. Сети ли се да изкараш още вода, от още кладенци... Слез от трибуната на ОФ-клуба и се огледай малко извън него. Вече сме 21 век, и не живеем само сред вестник Дума.

Кажи бе пенсийо! Пенсията върви нали? Няма проблем. Е то и вирус няма, ама ти се наакваш от шубе.

току-що, Радул написа:

Половин България се изнесе защото тука умира от глад, ти ми казваш че не разбираш къде е проблема! От глад се умира- това е проблема. И се умира повече отколкото от вируси. А те вирусите са и по- смъртоносни за гладните между другото. Виждаш едни 200 000 мъртви, а една много по- голяма цифра пак мъртви, не искаш да я видиш.

утре като се събудиш колко ще ти е голям носа - с тия лъжи? Всяко изречение ти е натруфено да изглежда катастрофално, а си е чиста лъжа, дори не е пропагандна, а си е просто кръчмарска. Ама неее - "понеже той си знаел това, дето му харесвало на него"... - като в детската градина от малки егоисти.

току-що, Радул написа:

ама ти се наакваш от шубе.

мдаа. а ти си Супермен и русалките от БСП ти свирят на ушенце за лека нощ.

Имаш ли други елементи на делириума? Понеже си добър в математиките, имаш грешка с "пенсията"... Обаче добре че вече никой не ти обръща внимание на гафовете.

преди 3 минути, FusE написа:

За всичко което изброи не е нужно да има вирус, мерки и извънредно положение за да се случи. Дали ще си намери работа и каква ще е зависи само от този който я търси , знаеш някога намираха на който нямаше работа, но сега е друго време, всеки сам трябва да се спасява. Заема е до 4500лв ако не бъркам нещо. 

Напротив, те останаха без работа заради извънредното положение. Преди това свързваха някакси. Целия туристически бранш е вън от чадъра от 2 месеца и ще бъде така поне до другото лято. Смятай ако искаш... и заробване с 4500 лева. Ох майко...

преди 1 минута, Радул написа:

Точно в това е проблема! Че не разбираш и като ти го обяснявам, отказваш да разбереш! Ми хубаво, проблем няма. Доволен? Ти поддържай каквото ти харесва, а аз ще поддържам каквото ми харесва на мен. Половин България се изнесе защото тука умира от глад, ти ми казваш че не разбираш къде е проблема! От глад се умира- това е проблема. И се умира повече отколкото от вируси. А те вирусите са и по- смъртоносни за гладните между другото. Виждаш едни 200 000 мъртви, а една много по- голяма цифра пак мъртви, не искаш да я видиш.

Отиде в друга посока, масово се изнасят от тук за да постигнат повече от това което ще постигне тук при една и съща свършена работа и ето тук идва въпроса защо на никой не му е проблем че тук са малки заплатите, а му е проблем че по време  а пандемия са взети мерки че да запазят възрастните ни майки и бащи, баби и дядовци? Цифрата 200000 мъртви не значи нещо докато в тази цифра няма мой, твой или на друг близък човек. 

току-що, Радул написа:

Ох майко...

не така - това е сексизъм. Таткото защо го пренебрегна? В клуба на ОФ може и да викате "майко"... Отвън него има други порядки  и трябва да се включва и "таткото" някак си. Иначе е дискриминация. Нещо повече - в днешно време трябва да се включват и други... "разновидности"... Може би с "ОХ". може и с друго :)

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Имаш ли други елементи на делириума? Понеже си добър в математиките, имаш грешка с "пенсията"... Обаче добре че вече никой не ти обръща внимание на гафовете.

Акъла ти е колкото на фатмака, а те се пенсионират рано. Тва дето се изживяваш като психолог, никой не можеш да излъжеш.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

не така - това е сексизъм. Таткото защо го пренебрегна? В клуба на ОФ може и да викате "майко"... Отвън него има други порядки  и трябва да се включва и "таткото" някак си. Иначе е дискриминация.

А това е папагалене...

току-що, Радул написа:

а те се пенсионират рано.

ако до ъкъл пенсионираха, ти щеше да си на пенсия цял живот. Оправданията и те са доста скудоумни. Впрочем - съвсем като останалото и лъжите.

преди 3 минути, FusE написа:

Отиде в друга посока, масово се изнасят от тук за да постигнат повече от това което ще постигне тук при една и съща свършена работа и ето тук идва въпроса защо на никой не му е проблем че тук са малки заплатите, а му е проблем че по време  а пандемия са взети мерки че да запазят възрастните ни майки и бащи, баби и дядовци? Цифрата 200000 мъртви не значи нещо докато в тази цифра няма мой, твой или на друг близък човек. 

Тя и другата цифра дето е неколко десетки милиона и тя е така. Докато не я усетиш на собствен гръб не значи нищо. И повечето дето се изнесоха, го направиха защото тука ги очаква гладна смърт.

преди 4 минути, Радул написа:

Напротив, те останаха без работа заради извънредното положение. Преди това свързваха някакси. Целия туристически бранш е вън от чадъра от 2 месеца и ще бъде така поне до другото лято. Смятай ако искаш... и заробване с 4500 лева. Ох майко...

Туристическия бранш не ги мисля, би следвало да са изкарали достатъчно преди извънредното положение предвид цените им. 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

ако до ъкъл пенсионираха, ти щеше да си на пенсия цял живот. Оправданията и те са доста скудоумни. Впрочем - съвсем като останалото и лъжите.

Къде го чукаш, къде се пука. Рамусчето скача от въпрос на въпрос, като истински трол. Нооо, май уцелих че и ти си фатмак.

преди 1 минута, Радул написа:

И повечето дето се изнесоха, го направиха защото тука ги очаква гладна смърт.

Съгласен съм, но пак питам защо на никой не му пука и не иска да живее тук както европеец. Гърция фалира три пъти и пак не допуснаха да им паднат доходите, та пак питам защо, и в кое е проблема, в нас, в управление на държавата в ретроградния меркурий? 

току-що, FusE написа:

Туристическия бранш не ги мисля, би следвало да са изкарали достатъчно преди извънредното положение предвид цените им. 

Не ти говоря за босовете бе. :)  Босовете са си добре, тях и аз не ги мисля. Ама имам дори близки от този убит вече бранш, които от повече от месец нямат доходи. Нула доходи! Ама сметките си вървят... и никой не ги пита как са. Как може такава безотговорност, това са живи хора!

Сами ли ще се спрете или аз трябва да ви спирам? Напълнихте темата със спам и офтопици!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 7 минути, barbuncela написа:

Няма ги. Има нова мода. Млади момчета сега  се гримират и носят чорапогащи! :vomit:

Организация на бойните действия има една наука.

"На война всички са полезни"

Те затуй се опитват да ни разделят. Прави, обратни, българи, цигани, турци, арменци, евреи, мъже жени, комунисти, антикомунисти, русофили, русофоби. И каквото още се сетиш, да не изброявам.

И понеже я следиш темата, кажи честно, на себе си, не е задължиотелно на глас

Има ли барем едно различие, по което политическите тролове да не са се опитали да ни противопоставят ?

току-що, Радул написа:

Не ти говоря за босовете бе. :)  Босовете са си добре, тях и аз не ги мисля. Ама имам дори близки от този убит вече бранш, които от повече от месец нямат доходи. Нула доходи! Ама сметките си вървят... и никой не ги пита как са. Как може такава безотговорност, това са живи хора!

Добре дай предложение как според теб трябваше да се справи държавата с този проблем защото аз не виждам по добро решение от което се взе, покрива всички засегнати. Е да ако се бяха раздали пари на калпак както в други държави щеше да е добре за всички, но уви у нас няма пари, а защо няма е друга тема. 

преди 10 минути, FusE написа:

Съгласен съм, но пак питам защо на никой не му пука и не иска да живее тук както европеец. Гърция фалира три пъти и пак не допуснаха да им паднат доходите, та пак питам защо, и в кое е проблема, в нас, в управление на държавата в ретроградния меркурий? 

Гърците не се делят! А ние за всичко се делим. МОжеше и по- иначе да стане това "извънредно положение", ако не се бяхме разделили на отговорни и безотговорни.

Мхм... в нас е проблема разбира се. Щото всеки се спасява поединично. Ей го, ония организират протест- на протеста 50 човека. Защо не ги подкрепиш? А Рамус дори им се присмива. Срамота... Никой не е вечен!

преди 6 минути, FusE написа:

Добре дай предложение как според теб трябваше да се справи държавата с този проблем защото аз не виждам по добро решение от което се взе, покрива всички засегнати. Е да ако се бяха раздали пари на калпак както в други държави щеше да е добре за всички, но уви у нас няма пари, а защо няма е друга тема. 

Ама аз това предложение го дадох още в началото на темата. В закона за здравето (даже го бях публикувал) е описано много добре какво да се направи. Доста подробно и изчерпателно. Щяхме да се справим перфектно с този проблем!

п.п. С раздаването на пари в други държави, ги убедиха че правят това защото ги е грижа за тях. Освен че им раздадоха пари, спряха и всякакви сметки, плащания по кредити.... А да ми кажеш че България няма пари, наистина е друг въпрос, но просто не е вярно!

преди 5 минути, FusE написа:

Добре дай предложение как според теб трябваше да се справи държавата с този проблем

Беларус и Швеция как се справиха ?

Даже СЗО похвали Швеция. Има какво да видим 

Maските паднаха като задължителни на обществени места, кво още ревете. Парите, бранша, хотелите, парите, бранша, хотелите-мотелите.

Един познат от 15 бунгала се прибира с около 200К на сезон. Ай не ги плачете. Да му мислят тези дето са без работа. Ама то тая фурия ще мине. Работата няма да я свърши магарето, пак ще почнат работа.

Здрави да са хората, пари се изкарват.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.