Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Ако някой е пропуснал да гледа:

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

"Извънредно положение" си е нонсенс. "Военно положение" е вече друго. В състояние на диктатура всъщност няма голямо значение. Всичко, което диктаторите приемат се счита за правилно и не подлежи на каквото и да е разискване. Не само в България овцете и роботите са много. Навсякъде е такова. Ако си бяха наложили направо интерниране в лагери и там "лечение", след което летален край, почти никой нищо нямаше да каже, вероятно. Това е. Даже не знам защо не го направиха. Имат светлия пример с "центровете за превъзпитание" на Великия кормчия Си, който е пример, даван от СЗО и Европа.

Свиквайте. Или по-скоро, трябва да свикваме. Да, обобщим: имаме незаконно обявяване на пандемия (у нас), пропаганда (у нас, в Щатите, за Европа не знам, боравя само с англ. и бълг., руски медии не отварям от години), омаскаряване на несъгласните (в Щатите основно), еднолично вземане на решения (навсякъде), репресии (Индия, Китай, и разни подобни псевдодемокрации, като Унгария, Събия и България, Интернет) и макар и недоказано - убийства. Какво следва, никой не може да каже. Лично аз тайничко се надявам да се появи отнякъде Брус Уилис, но реално не го вярвам. Това, което мисля, че ще стане е леко отпускане на каишката - хората ще забравят - точно, както с манипулацията около свинския грип. Някои неща, може би не малко ще останат. Хората ще ги възприемат за норма, след което ще забравят, че е имало и "предишно нормално". Ще се появи нов "вирус" след години. Отнемане на още права и промяна на ежедневието. Отпускане на каишката, оставане на някои от "регулациите" - Prison Planet. Без пропагандата и манипулирането на фактите, и най-важното - привличане на "вярващи", няма как да стане. Грантове за големите медии, тролове, обикновени глупаци, интелигентни глупаци - те са много важни, "професионалисти", които и майка си ще продадат за няколко сребърника. Voila!

https://news.lex.bg/за-противоконституционността-на-спи/

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/04/26/4059042_metaforata_izvunredno_polojenie/

https://qz.com/643234/cambridge-professor-on-how-to-stop-being-so-easily-manipulated-by-misleading-statistics/

https://www.globalresearch.ca/political-lies-and-media-disinformation-regarding-the-swine-flu-pandemic/13433

В добавка на това и в подкрепа на тезата, ще припомня нещо друго. Помните ли, че след атентатите на 11 септември се казваше, че мерките които се взимат при пътувания със самолет, са само докато отшуми заплахата. Е... колко години минаха от тогава? Всичко което се направи, остана и до днес. Сега казват същото- мерките са докато отмине опасността... Сериозно? Нещо не ви вярвам.

преди 2 минути, Kiddo69 написа:

Ако някой е пропуснал да гледа:

Относно бай Бил, човек, моето мнение е като на "Брейка" - ако някого на улицата всички сочат, че той го е направил, със сигурност не го е направил той. Тея, които са организаторите на всичко са в сенките. Можеш да видиш само изпълнителите. Иначе теорията на "плешивия търновец" - че просто беше нужно рестарт на системата и тоя вирус е просто предпоставка за това, много ми се нрави като идея. "Вземахте кредитчета, нали? Правихте си цици и джуки, нали? Инфлуенсъри, минфлуенсъри (Киро също би трябвало да се води такъв, ама айде :) ), нищо не работят. Еми, сега ще работите". Цитат по памет. Дано да е така, защото това ще е позитивна промяна. Да, в началото ще боли, но ще е за добро. Не знам. Аз си чакам Брус Уилис. Или Брус Уейн. Освен, ако някой китаец вече не го е изял. 🤣

преди 10 минути, Мальчик Бананан написа:

ако някого на улицата всички сочат, че той го е направил, със сигурност не го е направил той

Той е фронтмен, всички се сещаме, но колко луд трябва да си за да закодираш на много места 666? 

М/у другото по едната линия е далечен братовчед на Рокфелер, и на Английската кралица по другата.

преди 46 минути, палав_ник написа:

Кагато имаш да ми казваш нещо , цитирай мен . Чувствам се толкова голям , колкото съм . 

Цитирал съм Николов защото съм искал да се обърна към него, ако исках към теб щях да цитирам теб. 

преди 15 минути, M.Николов написа:

Ейй, тия били живи бе! КОлкото да подемат рефрена "продайте си майбасите". Какъв пещерен популизъм...

Те и тези не са стока, ама стига ги пази тези "бизнесмени".

Какво предлагаш държавата да им плаща на 100% заплатите на работниците, а те само да прибират парсата ли?

преди 19 минути, M.Николов написа:

Те и тези не са стока, ама стига ги пази тези "бизнесмени".

Какво предлагаш държавата да им плаща на 100% заплатите на работниците, а те само да прибират парсата ли?

Ами нали държавата иска работниците да не работят. Значи е редно тя да им плати заплатите. Както го прави Русия примерно.

преди 17 минути, M.Николов написа:

И това ще стане.

Ама някои все искат, ако може те да не дават пари, някой друг да плаща вместо тях.

Не гледай към мене

преди 3 минути, Радул написа:

Ами нали държавата иска работниците да не работят. Значи е редно тя да им плати заплатите. Както го прави Русия примерно.

Ми тя ги плаща на тези дето не работят бре.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Ми тя ги плаща на тези дето не работят бре.

Как ги плаща? А на свободните професии, дето не работят?

Ми, ей така, ако до сега си работил на трудов договор, но заради извънредното положение са те съкратили отиваш и се регистрираш в бюрото по труда и получаваш обезщетение минимум 6 месеца 80% от работната ти заплата.

Всички други, които са работили без договор и не са си внасяли осигуровки пият по една студена вода.

На тях държавата не им дължи нищо!

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ми, ей така, ако до сега си работил на трудов договор, но заради извънредното положение са те съкратили отиваш и се регистрираш в бюрото по труда и получаваш обезщетение минимум 6 месеца 80% от работната ти заплата.

Всички други, които са работили без договор и не са си внасяли осигуровки пият по една студена вода.

На тях държавата не им дължи нищо!

Май си говориш ей така...

Цитат

6. Размер на паричното обезщетение за безработица:

Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния и по-голямо от максималния дневен размер на обезщетението за безработица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. Определените за 2020 г. минимален и максимален размер на обезщетението са съответно 9,00 лв. и 74,29 лв.

Има една камара условности при определяне на паричното обезщетение.

преди 17 минути, Радул написа:

Ей само тази Русия бълнувате.. :) :)  

Шегувам се, но я като специалист по всичко , да разясниш "какво и как прави Русия" ?? Примерно.

Че нещо на руснаците не им е много ясно със заплатите кой ще им плаща, но ти вече знаеш. :) 

Аз виждам обче някои цифри които някои по умни хора вече са ги сметнали :

https://www.forbes.ru/biznes/396629-pandemiya-so-skidkoy-rossiya-vydelila-na-pomoshch-naseleniyu-i-biznesu-v-70-raz-menshe

Цитат

В сравнении с Германией, которая выделила на борьбу с коронавирусом сумму, превышающую треть своего ВВП, и США, у которых на эти цели пойдет 12,4% ВВП, антикризисный пакет правительства России пока выглядит достаточно скромно — всего 1,2% ВВП

преди 2 минути, miro20 написа:

Ей само тази Русия бълнувате.. :) :)  

Шегувам се, но я като специалист по всичко , да разясниш "какво и как прави Русия" ?? Примерно.

Че нещо на руснаците не им е много ясно със заплатите кой ще им плаща, но ти вече знаеш. :) 

Аз виждам обче някои цифри които някои по умни хора вече са ги сметнали :

https://www.forbes.ru/biznes/396629-pandemiya-so-skidkoy-rossiya-vydelila-na-pomoshch-naseleniyu-i-biznesu-v-70-raz-menshe

Ми тия сравняват какво е заделила Русия. Никой не твърди че не се плащат заплатите на неработещите. Това го заяви Путин в обръщението си, пред всички. НИма твърдиш че не го прави?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Да, 60% било, заблудил съм се.

Условностите са по кой член си съкратен и какъв трудов стаж имаш, това е.

И голямо плащане. Половин заплата. Ако си бил на 700 лева, взимаш към 400... А живей!

преди 7 минути, Радул написа:

Ми тия сравняват какво е заделила Русия. Никой не твърди че не се плащат заплатите на неработещите. Това го заяви Путин в обръщението си, пред всички. НИма твърдиш че не го прави?

Аз питам както виждаш.А Путин е патологичен лъжец. Той така твърдеше че маскираните зелени човечета в Украйна не са руски спецназ, а после си го призна.

Ти само по неговите думи ли си правиш изводи ?? :giggle1:

Прочети хубаво статията която цитирах . Дадени са цифри за повечето  големи държави кой какво заделя , и какво Путя.

Думите са едно , делата друго.

преди 8 минути, Радул написа:

Това го заяви Путин в обръщението си, пред всички.

Я ми цитирай какво точно е казал ?

По мои спомени бе казал че.. "работодателите трябва да запазят и платят заплатите" . Не държавата, а работодателите.

И всичките дискусии в руското пространство по нататък бяха... а как и кой по точно ще плаща заплатите.

То хубаво като на партийно събрание да се дадат насоки и поръчения... обаче как ще накарш фирмите да извадят от джоба си заплати за неизвършена дейност  ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, Радул написа:

И голямо плащане. Половин заплата. Ако си бил на 700 лева, взимаш към 400... А живей!

Като за без да работиш, пак е нещо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.