Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 39 минути, Мальчик Бананан написа:

Но ме плаши, нещо, което беше разказано в EVENT 201. То гласеше нещо от рода на: "в началото хората си мислеха, че ...не е толкова опасен, но тогава...".

"Духът на Джина е пуснат от бутилката". "Кутията на пандора" е отворена отдавна. Прочие с клишета.

Щом и тебе нещо те плаши, значи, че някои са успели, т.е. някаква цел е постигната.

Кратко: Аз за моите млади не се плаша. Дал съм им всичко и от тях си зависи вече. Направили са своя избор. В момента просто чакам и третото да си направи избора ... да поеме живота си в ръце. Това ми е битово важно. Аз съм вече в миналото ... Вярвам само и единствено на моите млади. В другите - до болка ми са познати. Да, имах си някакви лични драми в близкото минало - но ги реших .. махнах се като фактор от техния живот. Те, добре, аз добре. Това за мен е достатъчно. От тук на сетне те слугуват на някой, някои или предприемат правилните си решения, за да може поне да съхранят това което аз и де се вика нашия род, джинс и прочие ... минали семейства са изградили ... ... Докато разпилеят наследството, то де се вика ... има още поне 50 години ... а тогава за мен ... ще е без значение ... но ще видя до де ще я докарат... та де се вика подготвям в момента нещо, което да ползват след въпросните 50 години ... и та не е време да пиша завещание ... ;) 

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

Само че гостоприемникът трябва да се изложи на него, а не да е затворен.

...

Вярно е! И не само, че трябва, ами неминуемо ще се изложи, колкото и да е затворен гостоприемникът! Защото вирусът няма да изчезне...

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

...

И още нещо. Последно грип ли е или не? Не било грип, ама се дава за пример испанския грип. Когато кажеш, добре щом е грип, това, което трябва да направи човек е да го преболедува и след това няма страшно. И тогава идва доводът: ама това не е грип! "Не може да се  разсъждава така!". Човек, последно? Ако е грип е ясно, ако не е - нищо не е ясно. Как правиш прогноза за нещо, което - по ТЕХНИТЕ думи - не е като нищо досега? Обърках се. Нещо им издишат лъжите. А ако допуснем само за момент. Че това е боен вирус. Е, тука ще си такова таковатата.

Значи, има наука. Имаме биология. Имаме физиология. Имаме човешкия организъм. Ако е естествено - драмата е измислена. Ако е боен вирус - и да се тръшкаме и да не се тръшкаме, все тая. Това, което Щатите казват на мен ми звучи най-вероятно. Вирусът не е с естествен произход, но веднъж излязъл от лабораторията и тръгнал по света, той се е превърнал в естествен.

Не е грип...Технически... Грипните вируси са щамовете от типа HxNx. Например H1N1 (испански и свински грип) или път H5N1 (птичи грип). Докато това е друг тип вирус... Но! Тъй като това, като и грипният вирус, са RNA вируси, механизмите за зараза и разпространение, както и общата симптоматика и първоначално поражение върху човешкия организъм са достатъчно сходни, за да се прави добър паралел между тези типове вируси...

преди 11 минути, Мальчик Бананан написа:

Последно грип ли е или не? Не било грип, ама се дава за пример испанския грип. Когато кажеш, добре щом е грип, това, което трябва да направи човек е да го преболедува и след това няма страшно. И тогава идва доводът: ама това не е грип! "Не може да се  разсъждава така!". Човек, последно? Ако е грип е ясно, ако не е - нищо не е ясно.

Вчера една каза за разговора си с пулмолог от "първата линия" . Човека отговорил много просто - не не е грип, защото  при всеки човек удря различно.

Ето и първи случай на починал лекар -  срвнтелно млада лекарка на 43 г  :

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pyrvi-sluchai-na-pochinal-lekar-ot-koronavirus-u-nas-shtabyt-spira-brifingite-303538/

преди 1 минута, darkterminal написа:

Вярно е! И не само, че трябва, ами неминуемо ще се изложи, колкото и да е затворен гостоприемникът! Защото вирусът няма да изчезне...

Не е грип...Технически... Грипните вируси са щамовете от типа HxNx. Например H1N1 (испански и свински грип) или път H5N1 (птичи грип). Докато това е друг тип вирус... Но! Тъй като това, като и грипният вирус, са RNA вируси, механизмите за зараза и разпространение, както и общата симптоматика и първоначално поражение върху човешкия организъм са достатъчно сходни, за да се прави добър паралел между тези типове вируси...

Последно чудо невиждано или просто нов коронавирус. Понеже ТЕ почнаха много да се оплитат в лъжите си. Когато ИМ изнася, това е коронавирус, когато не им изнася, това е чудо невиждано и ...ами знаеш: хладилниците. Не знам. За мен е просто несериозно. Не знам защо се морят въобще.  

:offtopic_s:

Вчера гледам една реклама. Имало добри бактерии и лоши бактерии. Та, по логика има и добри вируси и лоши вируси ...

Казват, че тоя бил от лошите .... добре ... а кой е добрия вирус, а?!

До вчера имаше кисело мляко, днес йогурт ил някакъв бля какъв северно течно сирене ... в което имало правилната изкуствена квас по съответния стандарт ...

Та ... от край време си има различни стандарти и да му мислят тези които ползват изделия с различни стандарти как в бъдеще ще се ремонтират ... :) 

Не знам какъв стандарт има извън България, но бе отречен за благото на Европа ...  която в момента е под ко-сша-инд-араб мешънъ скара, но без бира ... :) 

п.п. Това за протокола към който  си прави маркет проучванията и/или изследва общественото мнение ... :) т.е. протоколистът ... :) 

преди 26 минути, darkterminal написа:

Значи, аз мисля, че няма нещо сложно. Или е, или не е.

преди 51 минути, Kiddo69 написа:

Не е време за демагогия. Има хора, на които и самослвал л*йна да им стовариш на главата, пак ще докажат, че това е лечебна кал.

Почвам да гледам долното, щото вече говорим за "Трибунал"

Това е някаква измислена организация. Няма значение какво говорят. И ние с теб и другите тук да организираме един "Калдата Трибунал" ще има същата тежест.

преди 39 минути, Мальчик Бананан написа:

Това, което Щатите казват на мен ми звучи най-вероятно. Вирусът не е с естествен произход, но веднъж излязъл от лабораторията и тръгнал по света, той се е превърнал в естествен.

Щатите,като кажат нещо,трябва да се разсъждава за точно обратното. Не веднъж са показали,че в такива моменти са хвърляли вината на друг,за да се оправдават в очите на хората.Примери много от миналото и настоящето има.

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Да, проверяван съм. Но ако бях агент, както се мъчиш да внушиш, нямаше да има нужда да ме проверяват

А кой проверяваха тогава?Задължително членовете на БКП,за да са сигурни в преданоста им .

Щедро дарение.

Цитат

Снощният обир в дома на Горанов е от “Неуловимите”. Събираме пари за “революцията”... Задигнати са диаманти за 30 млн.лв.

https://neulovimite.writeas.com/snoshchniiat-obir-v-doma-na-goranov-e-ot-neulovimite?fbclid=IwAR2ODLvlfM_YQC8eUHbalpn8TSL_LGWBklIf2U3eDWy7lOlJ90EX5_oa1ic

преди 8 часа, nikssi написа:

Алоууу вие кредит теглили ли сте? Утре ако пак затворят държавата принудително какво правим с тегления кредит? А? 

Теглил съм кредити, до преди няколко месеца покривах такъв, към момента нямам нужда от нов кредит и не съм се възползвал от този който е гарантиран от държавата. 

преди 21 минути, Mapuku написа:

...

И не само те!
Горивата тук-там са поевтинели:
26 април
94496576_1122454681420638_2942526787919282176_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=S81jeA62HjUAX_CkSUt&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=fd453110644a4aab33cfa98e4cd1312c&oe=5ED17989

30 април
95370875_1126024151063691_559450087651016704_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=Gs2Me2usvNMAX9YGeSW&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=0f8c1a75463ce83423551d648da52205&oe=5ED1550E

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 18 минути, Mapuku написа:

Като гледам всичко е по 1 до 2 лв на кг. 10 неща по 1 кг ще дам 20 до 30 лв.

преди 22 минути, acnekt написа:

Като гледам всичко е по 1 до 2 лв на кг. 10 неща по 1 кг ще дам 20 до 30 лв.

Като взимаш  600-700, не живееш сам, караш кола, имаш сметки за 300 лв.Ток вода парно! Кои са тия неща по 1 кг. дето ще те наядат и ще караш цял месец а? Едно кило месо за две готвене е 8-9лв. Я да те видя. А ако си и на наем? М?

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 9 минути, skalata_73 написа:

Старите брифинги качиха ли ги вече в Замундата?

Може да съберат най-атрактивните моменти от брифингите и да направят филм от тях.

Ще бъде в жанра comedy/horror  :)

преди 57 минути, DarkEdge написа:

И не само те!
Горивата тук-там са поевтинели:
26 април
94496576_1122454681420638_2942526787919282176_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=S81jeA62HjUAX_CkSUt&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=fd453110644a4aab33cfa98e4cd1312c&oe=5ED17989

30 април
95370875_1126024151063691_559450087651016704_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=Gs2Me2usvNMAX9YGeSW&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=0f8c1a75463ce83423551d648da52205&oe=5ED1550E

Горивата има да падат още,при положение че за само няколко месеца петрола падна от над 60 долара за барел,до сегашните 20 долара,което е ниво от 90-те години на миналия век.Всъщност това е единствената добра новина,на фона на всичко случващо се в момента.

преди 48 минути, Реджеп Иведик написа:

Ето някои хора са се ориентирали добре.

Горивата има да падат още,при положение че за само няколко месеца петрола падна от над 60 долара за барел,до сегашните 20 долара,което е ниво от 90-те години на миналия век.Всъщност това е единствената добра новина,на фона на всичко случващо се в момента.
Сега е 20, в един момент цената беше „на минус”!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.