Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 8 минути, FusE написа:

Нямат вина управляващите, че се случи тази пандемия, целата е да се дадат максимално малко жертви.

Напротив имат голяма вина управляващите. Например ,че с неадекватни мерки съсипаха здравната ни система още преди да ни удари епидемията. Тук не говоря вече и за неадекватните мерки , правени на парче. Както и да е ще се адаптираме. 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 12 минути, ncl написа:

Защо ли ме съмнява, че управляващите ги е грижа за народа...?!

Ушко и Николов го приемат за дадено и виж до какви изводи стигат

преди 3 минути, nikssi написа:

Напротив имат голяма вина управляващите. Например ,че с неадекватни мерки съсипаха здравната ни система още преди да ни удари епидемията. Тук не говоря вече и за неадекватните мерки , правени на парче. Както и да е ще се адаптираме. 

Прав си, но пък виждаме че държави с една от най добрите здравни системи в Европа не издържа, затова мисля че мерките които бяха взети у нас бяха нужни предвид състоянието на здравната ни система при заболели по няколко хиляди на ден щеше да е страшно също колкото беше страшно в Италия. 

преди 58 минути, haidukpikaso написа:

Е тука вече зяпнах! Да интубираш човек с астма!!! Астмата се обостря дори от дъжд, без никакви вируси и това става за няколко часа.  И не се интубира в никакъв случай, защото не може да се изтегли вкарания въздух. Натъпква се с кортизон и това е.

преди 49 минути, baitexpo написа:

Даже не им дал думата, за да се сбогуват с феновете :speak:

Много ясно, да трепери, че някой няма да издаде заверата в мейнстрийма на сбогуване ли

преди 22 минути, ncl написа:

Защо ли ме съмнява, че управляващите ги е грижа за народа...?!

Мен пък изобщо не ме съмнява, че грам не им дреме! :)

преди 31 минути, FusE написа:

На есен ще е като тази зима

То е ясно .... но, де се вика аз засаждам картофи, а кой ще ги вади ми е все едно ... свинско, питумно или диво ... хм ... работим по въпроса ... ;) 

До тогава: "Котките водят пред кучетата" ... ;) Все пак има девет живота ... :) (Говорим за естествено съжителстване с тях ... а не за домашни любимци...) ...

Та, не знам ... "ветеринарните клиники" дали ще  останат след 13.05, но едно е ясно .... "Дивото зове", а Винету ... се прави за пореден път на "Бат ман" ин дъ дарк рум ... :) Та, в нашата страна ще се разберем, но ще видим как ще е в Европа ... пак ли ще са като "Коне със широко затворени очи" ... :) 

преди 12 минути, FusE написа:

здравната ни система

Зеления генерал си свърши работа .... сега е ред на синия .... ;) 

И самолети ще има ... американски при това .... бе .... доволна политика за един с един прочетен роман ... :) пардон ... книга ... :) 

преди 15 минути, FusE написа:

Прав си, но пък виждаме че държави с една от най добрите здравни системи в Европа не издържа, затова мисля че мерките които бяха взети у нас бяха нужни предвид състоянието на здравната ни система при заболели по няколко хиляди на ден щеше да е страшно също колкото беше страшно в Италия. 

Германия се справя отлично и няма почти никакъв проблем с вируса. На 160 000 заразени има 130 000 излекувани. Таааа, добра работа братле се върши с добра работа, не с милиционерски мерки. В Германия мерките са колкото да кажат че има.

Още нещо от Германия.

Конституционен съд отмени ограничителните мерки, властите шашнати

https://glas.bg/sviat-evropa/konstitutsionen-sad-otmeni-ogranichitelnite-merki-vlastite-431074/

преди 4 минути, Радул написа:

Таааа, добра работа братле се върши с добра работа, не с милиционерски мерки.

Не сравнявай 60 с 3 .... ;) или даже с по-малко ... 0.3 ...

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не сравнявай 60 с 3 .... ;) 

Нищо не сравнявам. Казвам как се върши добра работа.

преди 1 час, miro20 написа:

Малко подробности за починалата лекарка

https://breaking.bg/novini/заразената-с-коронавирус-д-р-илиана-иванова-издъхнала-в-отделението-в-което-работи-и-съпругът-й/

без придружаващи заболявания, специалист по педиатрия и инфекционни болести.

СЪС АСТМА!!! И е интубирана...

преди 2 минути, Радул написа:

Нищо не сравнявам. Казвам как се върши добра работа.

Пак пропускаш нещо .... "заразата" идва от вън, а не от вътре и да, в Германия има дисциплина и спомени от загубена война ... ;) 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Пак пропускаш нещо .... "заразата" идва от вън, а не от вътре и да, в Германия има дисциплина и спомени от загубена война ... ;) 

Нищо не пропускам! В Германия се работи, в Италия се плямпа. А разликата се вижда от небето даже.

преди 4 минути, Радул написа:

А разликата се вижда от небето даже.

Очаквам доказателство. Пак така откъм небето снимано ;)

преди 7 минути, Радул написа:

Нищо не пропускам! В Германия се работи, в Италия се плямпа. А разликата се вижда от небето даже.

Ми ... хм ... :) Все едно ... Ало, Ало ... :) ... Ватикана ли е ... какво да правим, а ... ми ... Аржентина ще Ви оправи ... :) 

Не ... ще прощават другите .... Благодаря ти! Развесели ме ... :) Не текат сълзи обаче, защото не вярва на такива ... :) когато са примесени със сериозни опасения ... :) т.е. от вид бъдеще непрогледно и отчаяние дебне от всякъде ... :) 

Не дей така ... пускам жълту ... :) т.е. Ки Тайс Ку ... :) 

преди 20 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

И самолети ще има ... американски при това .... бе .... доволна политика за един с един прочетен роман ... :) пардон ... книга ... :) 

Последно казаха, че само филма е гледал.

преди 1 минута, sliderum написа:

Очаквам доказателство. Пак така откъм небето снимано ;)

Виж им статистиките за короната де.

преди 3 минути, baitexpo написа:

Последно казаха, че само филма е гледал.

Коя версия или ремейк, че в днешно време не всички филми се правят по книгата ...

преди 7 минути, ncl написа:

От 13-ти март насам, някой чул ли е да има починал човек от друга болест освен от коронавируса?!

Аз да ... но не разпитвах ...

п.п. Точната бройка не я водя по статистика, но немам намерение да се заглежда в тукашното гробище .. та не са само един случай ...

п.п. на п.п. За София ми е известен един случай ... а .... два са, но другия било от катастрофа ... т.е. единия водач бил болен ... но ... не знам на каква дрога е бил в подробности ...

преди 41 минути, Радул написа:

Германия се справя отлично и няма почти никакъв проблем с вируса. На 160 000 заразени има 130 000 излекувани. 

Така е, но в Германия живеят други хора, макар с мигрантите да се разми това, но въпреки това дисциплината все още я има между гражданите, за разлика от тук у нас затова така успешно се справят и не само с вируса.

преди 4 минути, FusE написа:

Така е, но в Германия живеят други хора, макар с мигрантите да се разми това, но въпреки това дисциплината все още я има между гражданите, за разлика от тук у нас затова така успешно се справят и не само с вируса.

Вероятно си прав, но в случая дисциплината няма значение. Очевидно е че там правят нещо различно в самото лечение- от дисциплина може да се очакват по- малко заразени, а виждаме че и там са много. Много са обаче и излекуваните, и много малко умрелите. Може би пък германците са малко по- честни при обявяване на причината за смърт...

току-що, Радул написа:

Вероятно си прав, но в случая дисциплината няма значение. Очевидно е че там правят нещо различно в самото лечение- от дисциплина може да се очакват по- малко заразени, а виждаме че и там са много. Много са обаче и излекуваните, и много малко умрелите. Може би пък германците са малко по- честни при обявяване на причината за смърт...

Дисциплината е водеща за успеха във всичко, възможно е да са намерили подходящо лекарство което лекува този вирус, само може да гадаем. 

преди 21 минути, FusE написа:

Дисциплината е водеща за успеха във всичко, възможно е да са намерили подходящо лекарство което лекува този вирус, само може да гадаем. 

А не можем ли да ги попитаме? Или ни е страх да не ни се изсмеят с нашите 1500 заразени.

И тук се говори за доста подходящи лечения, като преливане на кръвна плазма от вече излекували се, озонотерапия, която е буквално без пари, но всичко живо се интубира. Като на инат сякаш. Изобщо, доста неща тук се правят като на инат. Ей ги, пратиха и платени пред президентството, а президента освен че ги отърва от един огромен резил, не виждам какви намеси има.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.