Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 45 минути, FusE написа:

Трябва ли да го преживеем този ужас всички за да повярваме че вируса е реален и неговите жертви също.

Той е реален както всичките щамове до сега! Но все повече и повече доказателства се прилагат, че всичко се преекспонира в пъти повече в световен мащаб! Още не се знае причината но и тя ще излезе. Използва се страхът на хората, както тука така и в чужбина! Отвори си очите,защото май те е страх! Отвсякъде валят доказателства, че данните се манипулират, само че няма как тези хора които го знаят и доказват да им затворят устата, защото е в световен мащаб! Хората в чужбина не са като наша милост българите....да не казвам точно какви! При всички епидемии има умиращи, има картини от инфекциозни заведения с ужасяващи неща. Но не са били показвани! А сега всички медии близки на правителствата се надпреварват да поместват ужасяващи снимки и да разказват "ужасяващи истории". Как тогава почват да отхлабват мерките ако е толкова ужасно и страшно! 2000 заразени - не болни и 90 умрели! Ако имаме статистика на други епидемии ще срещнете по-високи цифри!

Няма как всички да преживеем това! Някой - да, някой - не. Някой няма и да го усетят!

преди 23 минути, Hristo52 написа:

има картини от инфекциозни заведения с ужасяващи неща.

Това вероятно е ежедневие, за лекарите в спешните, интензивните и реанимациите! Не вярвам там да изглежда всичко по друг начин без този вирус!

Няма на кой да се сърдим, въпреки, че сме ВСЕЗНАЕЩИ!

97044635_10158258264902173_126716305624530944_n.thumb.jpg.fd8ae6b1bc1297b789ccf8479f6416b4.jpg

преди 37 минути, Hristo52 написа:

Той е реален както всичките щамове до сега! Но все повече и повече доказателства се прилагат, че всичко се преекспонира в пъти повече в световен мащаб! 

В началото на пандемията аз също смятах така, ако се прочете първият ми пост в темата ще се види това, но с времето и гледането на пандемията в свтовен мащаб във времето до момента, предвид това през какъв ад минаха Китай, Италия, Испания, Великобритания, Франция преосмисих първоначалното си виждане, което всъщност беше нормално защото в началото никой не знаеше какво да очаква, мислихме че е поредния грип. Но не е грип и не е като всеки друг коронавирус, от всеки друг такъв не са се дали толкова жертви за толкова кратък период от време, както не всеки друг грип води до толкова много усложнения.

Още не се знае причината но и тя ще излезе. Използва се страхът на хората, както тука така и в чужбина! Отвори си очите,защото май те е страх! 

Не ме е страх, в началото на пандемията ме беше, защото беше неизвестно, кое, какво и защо, към момента има достатъчно данни за  това как да сведеш риска от зараза до минимум. 

Отвори си очите,защото май те е страх! Отвсякъде валят доказателства, че данните се манипулират, само че няма как тези хора които го знаят и доказват да им затворят устата, защото е в световен мащаб! Хората в чужбина не са като наша милост българите....да не казвам точно какви! При всички епидемии има умиращи, има картини от инфекциозни заведения с ужасяващи неща. Но не са били показвани! А сега всички медии близки на правителствата се надпреварват да поместват ужасяващи снимки и да разказват "ужасяващи истории". Как тогава почват да отхлабват мерките ако е толкова ужасно и страшно! 2000 заразени - не болни и 90 умрели! Ако имаме статистика на други епидемии ще срещнете по-високи цифри!

Отворени са ми очите и няма как да се повлияя от доказателства коиото са с ясна политическа цел, нормално е да се възползват от ситуацията, друг е въпроса от морална гледна точка, но пък за какъв морал говорим когато в основата е политика. 

При всички грипни епидемии има умиращи всяка година, но пак ще се повторя не в такъв мащаб за такова време, което е достатъчен сигнал че трабва да се предприемат мерки за запазване на живота на хората, помисли какво би било ако не се бяха вземали мерки тук и бяхме дали в жертва няколко холяди души, да те щяха да бъдат статистика, но кой щеше да носи отговорността за това, е разбира се това щеше да е катализатор за опозицията но трябва ли? Мерките се охлабват защото е лято, вируса сам по себе си не може да живее в природата, когато е влажно и по ниска темперетурата се задържа по дълго време по повърхности, при топло време и силно слънце не може да се задържи за дълго жив в природата. Октомври-ноември отново ще има затягане на мерките сезона ще бъде блаогоприятен за по бързо разпространение на вируса и ще се покачи заболеваемостта в резултат на Така ще бъде докато не се направи ваксина или лекарство което да бори ковид 19. Не съм доктор за разлика от вируслога в темата Реджеп той би обяснил по подробно за вируса и неговото разпространнение.

преди 12 минути, barbuncela написа:

97044635_10158258264902173_126716305624530944_n.thumb.jpg.fd8ae6b1bc1297b789ccf8479f6416b4.jpg

Мизерници! 

преди 6 минути, Мальчик Бананан написа:

Поредното доказателство, че не всички могат да ги направят на луди, и , че наистина всичко май ще излезе бизнес и политика. Някой да печелят от ваксини, други да спечелят от производство на белина...например...:lol6:

А и така до сега никой не може да от говори, защо председателя на кризисния щаб , Мутафчийски, е коремен хирург а не виросолог!? Защото е послушко? И вдига рейтинг!? Значи ли, че (не дай боже) ако имам Гинекологичен проблем и ми потрябва специалист, трябва да се обърна към него?!

преди 1 минута, barbuncela написа:

Поредното доказателство, че не всички могат да ги направят на луди, и , че наистина всичко май ще излезе бизнес и политика. Някой да печелят от ваксини, други да спечелят от производство на белина...например...:lol6:

А и така до сега никой не може да от говори, защо председателя на кризисния щаб , Мутафчийски, е коремен хирург а не виросолог!? Защото е послушко? И вдига рейтинг!? Значи ли, че (не дай боже) ако имам Гинекологичен проблем и ми потрябва специалист, трябва да се обърна към него?!

Този път е или ние или ТЕ. Аз не мисля, че обикновените хора ще спечелят. Все пак малко надежда си запазвам, но просто не го виждам как ще стане. Ако победят ТЕ ще ми е супер тъпо. Ако случайно пък победят ХОРАТА, ще съм щастлив, че съм се родил в подобно време.

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

Този път е или ние или ТЕ.

На българин не се надявам, даже и не си го мисля, освен ако ни налегне жесток глад-тогава да! Надявам се на другите нации в светът да реагират по правилния начин!

току-що, Мальчик Бананан написа:

Под НИЕ имам хората, като цяло. Под ТЕ, не знам кои са. Но това са НЕчовеци.

Не вярвам в извънземни...а и да има те не са свини като земляните! Ако е трябвало да ни убият или редуцират едва ли има само такъв начин....и толкова да са чакали!

преди 14 минути, barbuncela написа:

Значи ли, че (не дай боже) ако имам Гинекологичен проблем и ми потрябва специалист, трябва да се обърна към него?!

Да, щото е придружаващо заболяване

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

Този път е или ние или ТЕ. Аз не мисля, че обикновените хора ще спечелят. Все пак малко надежда си запазвам, но просто не го виждам как ще стане. Ако победят ТЕ ще ми е супер тъпо. Ако случайно пък победят ХОРАТА, ще съм щастлив, че съм се родил в подобно време.

Нали тези ТЕ сме ги избрали НИЕ? За каква победа става дума и срещу какво, отново фокуса се мести в политически аспект, а не вирусен. В политиката е всичко позволено от това да предадеш ближния до това да не поемеш отговорност за починалите от хипотетично пренебрегване на ситуацията. 

преди 1 минута, barbuncela написа:

Не вярвам в извънземни...а и да има те не са свини като земляните! Ако е трябвало да ни убият или редуцират едва ли има само такъв начин....и толкова да са чакали!

Не, не извънземни. 😁 За "свините" говоря.

преди 3 минути, barbuncela написа:

Да ни редуцират, но и ДА СПЕЧЕЛЯТ някой и друг лев. Лев даден от редуцираните. Иначе какъв е смисъла?

преди 3 минути, barbuncela написа:

Начи по този въпрос за извънземни само един е капацитет във форума, сещаш се кой е той. 

преди 3 минути, FusE написа:

Нали тези ТЕ сме ги избрали НИЕ? За каква победа става дума и срещу какво, отново фокуса се мести в политически аспект, а не вирусен. В политиката е всичко позволено от това да предадеш ближния до това да не поемеш отговорност за починалите от хипотетично пренебрегване на ситуацията. 

Поначало, в няколко свои поста подчертавам "и това е така навсякъде" нарочно. Не визирам само ГРОБ, разбира се. Избирал си? Мисли си. Те си се избират сами.

преди 2 минути, FusE написа:

Начи по този въпрос за извънземни само един е капацитет във форума, сещаш се кой е той. 

Извънземните сме ние. Ние не сме от планетата Земя или там както се казва тази планета. Както много добре се вижда.

току-що, acnekt написа:

Извънземните сме ние.

Най вече тези на МКС. 

преди 2 минути, FusE написа:

Логика та дрънка.

Става въпрос да се дигнем и да ги изхвърлим на Ура от властта.

Понеже си бавен, обяснявам.

Ако наемеш домашна помощница да мете и да мие чиниите, пък тя почне да бърка в скрина и да краде кинти, нали ще я изхвърлиш като мръсно коте. Пък ти си я избрал.

Тя ролята ти във форума стана ясна на всички. Знаем, че не си прост и нямаше нужда от аргументите ми, ма си заслужава да те жегва човек от време на време, заради мисирността

преди 2 минути, Мальчик Бананан написа:

Поначало, в няколко свои поста подчертавам "и това е така навсякъде" нарочно. Не визирам само ГРОБ, разбира се. Избирал си? Мисли си. Те си се избират сами.

Грешиш, ако е вярно твърдението защо не се избереш сам и да промениш ситуацията? Че има влиание при избори с кебапчета и кифтета плюс 50лв джобни има, но то не може да окаже решаващо значение при избора, тоест ще е в рамките на 1% от изборния цял. Компромати и очернянне е по добър похват пред избори носещ повече потенциал. 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Логика та дрънка.

Става въпрос да се дигнем и да ги изхвърлим на Ура от властта.

Понеже си бавен, обяснявам.

Вдигай се като си бързак, таквиа трапезни патреоте много съм слушал, а когато реално има нужда да свършат нещо не можеш ги намериш. 

Истината , която Всички е Нужно да Знаят !!!

Отговорите на въпросите , които си задавате !!!

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако наемеш домашна помощница да мете и да мие чиниите, пък тя почне да бърка в скрина и да краде кинти, нали ще я изхвърлиш като мръсно коте. Пък ти си я избрал.

Ще те краде щото не си и платил достатъчно бе бате. 

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Тя ролята ти във форума стана ясна на всички. Знаем, че не си прост и нямаше нужда от аргументите ми, ма си заслужава да те жегва човек от време на време, заради мисирността

Винаги съм готов за смислен и аргументиран диалог/ спор. 

преди 6 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз ли? Не слушаш ли бай Тошо?

И той е прав също. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.