Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 18 часа, Inana.. написа:

„Компютърно моделираните“ и „синтезирани ДНК плазмиди“ са наночастици

Да си неграмотен и невеж... колко ли, ама пък чак толкова... !!!

преди 18 часа, Inana.. написа:

че „ДНК плазмидите“, наричани още „наноплазмиди“,

Заигравката с наставките "нано" и "плазма" - точно неграмотни, колкото и автора, дето е родил тази идиотщина, за да препечелва от  ...

преди 19 часа, Inana.. написа:

програмират на компютър както преди „инжектирането“ в човешкото тяло, така и след това. И именно по тази причина в имената на технологията, използвана от INOVIO и DARPA, виждаме думата „платформа“. След като вкарат наночастиците в тялото на човек (или друг бозайник), тези циркулиращи наночастици в организма образуват именно платформа — тази платформа е само основата, която може да се командва практически за всичко

... лумпените дето ще си я цитират после - неграмотни и невежи, но нахакани и много отворени - поне по форуми. Народното малоумие се събира в една тема, но и вече в няколко раздела - един малоумник настоява в тема ПСИХОЛОГИЯ че го шпионирали и им чувал гласовете ( в мозъка си). Даже и снимки на апаратура извади, няма толкова специален като него - той им бил сред основните в експериментите...

Толкова глупости на едно място - като съчинена детска приказка за малоумни. А "булгариънтаймс" са си в списъка от пръстените на Кремъл. Да - пръстени, които включват и подходящите им марионетки, които с написаното и репликирането му, им дърпат конците. В тази тема просто сте разцепихте от всички възможности да се "подлагате" само защото пишат онова, което на някого му харесвало да е така. И после  - да си играете на потвърждение и на "новини" - пък те са си жълтовини. Няма разлика с "таен документ от миналото разкри че Лили Иванова имала крила и рога - в детството си. "...

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, Радул написа:

Искането на оставка на правителството е право, което се гарантира от конституцията! Заплаха за националната сигурност? :wub:  По- леко де.

Визирах революционера в темата. 

преди 3 часа, barbuncela написа:

А и така до сега никой не може да от говори, защо председателя на кризисния щаб , Мутафчийски, е коремен хирург а не виросолог!? Защото е послушко? И вдига рейтинг!? Значи ли, че (не дай боже) ако имам Гинекологичен проблем и ми потрябва специалист, трябва да се обърна към него?!

Имаше такъв въпрос и отговора беше ,че като шеф на ВМА и генерал затова е председател на щаба. Пък и май имат някаква връзка с Боко Джипа.

току-що, FusE написа:

Визирах революционера в темата. 

много сериозно взимаш детските игри на революционери и грамотни - в тематичните дечица. Колкото да националната сигурност - има си хора и техника за целта. Но помията дето се лее по всеки, за всичко - от стандартните за това неграмотни лумпени сред плебса - не са опасност за никого, освен че в игрите си много им се иска да са нещо повече от онова, което са зад монитора.

преди 4 минути, nikssi написа:

Пък и май имат някаква връзка с Боко Джипа.

любовници са - от миналото му прераждане. Даже и годеници... но за малко щото се развалила работата заради липса на "нанофлуиди". Българиантаймс имали статия за това . Вероятно - и Фрогнюза и останалите по кръговете.

преди 2 минути, nikssi написа:

де да знае човек кво се случва.

е как ще "не знае човек". Тук няколкото отворковци "знаете всичко", щото ви го пишат любимците от североизтока и го разнасят такива като вас по целия глобал. няма нужда вече от училище - направо да ви отворят обучителни класове с клипчета и статийки, да се родят новите учени, академици, политици и философи... Че и на "всички тайни знания"  ще ви обучат...

преди 10 минути, Радул написа:

Закона е приет! Ваксинирането ще е задължително, веднага щом се изработи ваксина. Задължително за всички! Дори няма текст който да освобождава от това задължение тези, които са преболедували вече ковид 19. Демек, имат си естествена ваксина.

Вчера писах, пак ще се повторя, това дето сте чели не е точно така както изглежда, а именно, виж тук дали се откриваш в тези изисквания и дали всички ще бъдем ваксинирани. 

http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/imunizacii/

преди 6 минути, _ramus_ написа:

любовници са - от миналото му прераждане. Даже и годеници... но за малко щото се развалила работата заради липса на "нанофлуиди". Българиантаймс имали статия за това . Вероятно - и Фрогнюза и останалите по кръговете.

е как ще "не знае човек". Тук няколкото отворковци "знаете всичко", щото ви го пишат любимците от североизтока и го разнасят такива като вас по целия глобал. няма нужда вече от училище - направо да ви отворят обучителни класове с клипчета и статийки, да се родят новите учени, академици, политици и философи... Че и на "всички тайни знания"  ще ви обучат...

Не знам къв си рамус или друг ама големия отворко си именно ти. На всяка манджа мерудия. Айде още един у лево.

преди 1 минута, FusE написа:

това дето сте чели не е точно така както изглежда,

на нея не е нужно да чете, защото гласът на нейното ДНК й говори всички истини - тайни, секретни, разбулващи и вселенски. Тоя глас е свързан с нейната наномъдрост и духовна плазма...

преди 13 минути, FusE написа:

Именно в това се корени проблема с ПП, опозицията е в опозиция на всяка цена, властта е също на всяка цена. 

Какво да ти кажа .... Така е!!! В мирно време политиците водят война. Не разбират от нея, но да е.

Бе хора! В мирно време сме де! Да, има пандемия. Какво цял свят ли е хипнотизиран, а?!

Към момента по либерална политика от вид генерали, аз не съм виждал.

Бе, хора. Правете мир!!! Толкова ли е сложно някои политици да схванат, че войната не е продължение на вид политика, а?!

Да си политик - това значи да защитаваш мира в днешно време, а не да пращаш миротворци.

Някой, някъде е финансирал някой, за да стане въпросното и ако някой мислят, че икономиката е по-важна от политиката, то явно е с доста остарял начин на мислене към сегашния момент.

Вицовете, които коронавирусът роди в България

Цитат

"В Скопие сигурно му викат “македонскиот вирус”. Все пак тръгна от прилеп." И още: "Човекът: Аз съм цар на природата! Природата: Окей, ето ти корона." Георги Лозанов за вицовете, които роди коронавирусът:

Айде, ставайте, тия вируси кой ще ги разнася!"

Докато вицовете разказват за нас, не е зле и ние да кажем нещо за тях. Както при всяка социална ситуация на ограничена свобода, епидемията от коронавирус съвсем очаквано даде тласък на вица и духовитостта. Навремето в годините на социализма се говореше за „общество на вицовете“, защото само на тях им бе позволено да изричат на глас неудобните истини. Казаното на смях по-лесно преодоляваше цензурата, а смехът намаляваше бдителността ѝ.

Днес, разбира се, подобна цензура не съществува - всичко може да бъде изречено, най-вече в социалните мрежи. И именно от тях тръгнаха вицовете (в слово и изображение), посветени на епидемията от коронавирус - този път не в борба срещу някаква цензура, а заради присъщата функция на вица да сваля напрежението, да те разтоварва от страховете ти. Затова тези образци на народната смехова култура са свидетелство за травмите, които народът преживява, за източниците на неговата тревожност, за обектите на неговия гняв.

https://www.dw.com/bg/вицовете-които-коронавирусът-роди-в-българия/a-53401172

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Твоето празнодумство обаче никой от "специалистите" не може да постигне!

преди 7 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Какво да ти кажа .... Така е!!! В мирно време политиците водят война. Не разбират от нея, но да е.

Щом не успаха да постигнат ПП единство при пандемия не очаквам нищо за в бъдеще от нашата "политика". 

преди 7 минути, FusE написа:

Щом не успаха да постигнат ПП единство при пандемия не очаквам нищо за в бъдеще от нашата "политика". 

Напротив!

Нашата политика ще покаже, че не е въпроса колко си развит икономически, а каква духовност изповядваш и успяваш и в бъдеще не признат народ, нация пак да помогне на цял свят, независимо, че някои нареждат свой ред сред света. ;) 

Аз съм вярващ човек и не се надявам. ;) 

Просто бъдещето ще покаже дали съм бил пророк или обикновен незнаен войн на правата вяра.

Това лично на мен ми стига! Вярата в святата и чиста република!!!

Дал съм клетва! Доживотна е!

преди 45 минути, Радул написа:

Задължителното си замина с комунизма!

Само дето хората друго освен "задължително " не знаеха.

И сега като отпадна "задължително" , никой не им обясни какво е "отговорност" , какво е "законност" , какво е "спазване на обществени и др правила" .

затова сега комунистите са като в небрано лозе... и се лутат в крайности като твоята за "задължителното"

А да.... плюс класиката в жанра.. КОЙ ще ни даде ПАРИИИИИ

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Напротив!

Нашата политика ще покаже, че не е въпроса колко си развит икономически, а каква духовност изповядваш и успяваш и в бъдеще не признат народ, нация пак да помогне на цял свят, независимо, че някои нареждат свой ред сред света. ;) 

Аз съм вярващ човек и не се надявам. ;) 

Просто бъдещето ще покаже дали съм бил пророк или обикновен незнаен войн на правата вяра.

Това лично на мен ми стига! Вярата в святата и чиста република!!!

Дал съм клетва! Доживотна е!

Икономически не сме независими, силно завизим от Еврпейската икономика и дори у нас да нямаше мерки икономиката ни нямаше да работи защото в Европа има наложени мерки, но всички които викат тук в тази тема един през друг за нашата икономика не успяха да разберат нещо така елементарно. 

преди 1 минута, miro20 написа:

Само дето хората друго освен "задължително " не знаеха.

И сега като отпадна "задължително" , никой не им обясни какво е "отговорност" , какво е "законност" , какво е "спазване на обществени и др правила" .

Всеки знае какво е законност, какво е спазване на общестяен ред, но не всеки иска да го прави, а когато бъде санкциониран реве че го репресират, че е комунизъм, че има право на това на друго, на всичко. 

преди 4 минути, miro20 написа:

затова сега комунистите са като в небрано лозе... и се лутат в крайности като твоята за "задължителното"

А да.... плюс класиката в жанра.. КОЙ ще ни даде ПАРИИИИИ

Това не са комунисти, нямат нито таква идеология, нито идея нито са имали някога  

на 11.05.2020 г. в 0:37, _ramus_ написа:

Няма как да скрие че говори глупости. Просто се харесват на глупостите които едни и същи си спрягат. Иначе филмчето е пълен фейк... Ей такива като теб му е таргета и няма проблем, ако ще и краставици на луната да каже че е яла.

Говори пълни глупости - вече написах по-горе за една такава. Има нещо сбъркано въпросната да се нарича "изследователка" някаква си, а да изрече фразата "слагането на маска прави така че вашия вирус да ви зарази"...  Няма по-голямо малоумие. Няма какъв таргет да бъде за да се перчи с това видео - освен по съответствие.

коя точно... "свобода"? :) Декларациите не определят свободите на хората. само точно определена форма на права и задължения, които формално се наричат 'свободи' и са валидни за регулация на социални отношения.

Свобода... има и друг, доста по-общ и дори "вътрешен смисъл"... - възможността да мислиш и реализираш действия, отвъд зададените ограничения за тях. Тия ограничения, може да са социално предпоставени (с декларации, или конституции), но аз имам предвид ония "свободи", които се отнасят до вътрешните ограничения на всеки индивид. Възможността и реализацията те да се преодолеят  - това е свободата за мен. Това няма кой да ми го "даде", ако ще и декларация на вселенските въоръжени сили да е.

Няма как декларация да ми "дава права и свободи". Не ме интересува кой ще ми ги дава, намирам начините да ги реализирам, ако ще с декларация или без. Дали ще е с извънредно положение или без него - никой с нищо не ми наруши "свободите" които мен ме интересуват . Всичко което беше важно за мен си го реализирах и никой не ми попречи на това, нито направи опит, нито е изразил намерение за същото. За целта внимателно се запознах с всички мерки, всички заявени цели... и направих така, че свободата ми да не отнема свобода на други хора да я проявят. Намерих начини да преминавам през КПП-та, през ограничения за разходка, спорт и излизане... Лесно изведох какви са възможностите, как да направя така да бъда "невидим" и да не дразня общата маса.

Свободата да го направя и да мина каквито и да са ограничения, като поема лична отговорност за пристъпването им - не ги пише в никои декларации. Затова и декларации не ме интересуват и никой не ми е отнемал онова, което е в "моите свободи, права и отговорности". 

УНИКАЛНО , драги зрители !   Имаме Страхотна Новина от света на роботиката и в частност нашият мил откривател РАМОСМЕН !

Ние се чудим защо уважаваният от трол-гилдията робокоп непрекъснато словоблудства със Свободата си и най-накрая успяхме да разгадаем Мистерията !

"Всичко което беше важно за мен си го реализирах и никой не ми попречи на това, нито направи опит, нито е изразил намерение за същото".

Как Точно обаче се е случил този процес и действие , предстои да прочетем ! 

"За целта внимателно се запознах с всички мерки, всички заявени цели... и направих така, че свободата ми да не отнема свобода на други хора да я проявят. Намерих начини да преминавам през КПП-та, през ограничения за разходка, спорт и излизане... Лесно изведох какви са възможностите, как да направя така да бъда "невидим" и да не дразня общата маса."

ГЕНИАЛНО !

Според собствени признание , гениалният робот е изнамерил , открил , нищо чудно и гепил от някъде  Уникална Практика  - НЕВИДИМ !

Каква е точно практиката засега историята мълчи !  Но фактите са налице - РАМОСМЕН съвсем свободно е преминавал КПП -та , паркове , села и паланки при това съвсем Легално и Законно ! 

Законно , защото , нали в Закона и декларациите - Никъде не се споменава , че ако сте в СТАТУС - НЕВИДИМ , тези ограничения важат и за ВАС !

УНИКАЛНА , ГЕНИАЛНА НОВИНА !

Сега остава само да се надяваме на още благородство и Благотворителност , както и на родолюбие от негова страна и да ни бъде разкрита 

тази тайнствена Практика за Въвеждане на ФН във Статус - НЕВИДИМ !

И сме Готови ! Ще ни ограничават те нас , ама -ха .

Всички ще станем НЕВИДИМИ ! Ни закони ще ни ловят , ни декларации , ни КПП -та , ни дяволи ..

Да ЖИВЕЕ НЕВИДИМА БЪЛГАРИЯ ! 

България с НЕВИДИМИ БЪЛГАРИ , СВОБОДНИ , ИЗПОВЯДВАЩИ ЛИЧНАТА СИ ВОЛЯ ! 

ЕВАЛА !

ВЕНСЕРЕМОС ! 

..................................

P.S 

и малко лично .... ти нали се сбогува ?

ама не можеш да дишаш без мен и идваш да ме дърпаш по плитките. :weather2:

преди 3 минути, FusE написа:

Икономически не сме независими

Знаеш ли колко злато под формата на антики и друг начин е изнесено от България, а?!

Колко сребро и древна култура, а?!

Не си ли се питал от къде имат такива дебели ланци определени цигани, а?!

За каква икономика говориш при положение, че още се вади и самородно и друг вид злато от тук, а?!

Прощавай, но ние сме имали златен лев. Да не говоря само от износа на яйца какво сме печелили. А от розовото масло, а?!

И ред други неща които доволен доход на българите може да носи, но туризма обира вид валута която по някакъв начин влиза в нашата страна.

Няма виновни, а отговорни и докато не ги накараш определени хора да си поемат отговорността, какво само на политика ли ще си играем, а?! Щото било модно.

преди 30 минути, _ramus_ написа:

на нея не е нужно да чете, защото гласът на нейното ДНК й говори всички истини - тайни, секретни, разбулващи и вселенски. Тоя глас е свързан с нейната наномъдрост и духовна плазма...

която ти сънуваш и бълнуваш всяка нощ ....? :weather2:

преди 8 минути, skalata_73 написа:

Нема а сваляте маските ей. Инак ша ви щръкнат ушите :D

opt1589303977q.jpg

Контра:

:) 

преди 5 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Знаеш ли колко злато под формата на антики и друг начин е изнесено от България, а?!

Колко сребро и древна култура, а?!

Не си ли се питал от къде имат такива дебели ланци определени цигани, а?!

За каква икономика говориш при положение, че още се вади и самородно и друг вид злато от тук, а?!

Прощавай, но ние сме имали златен лев. Да не говоря само от износа на яйца какво сме печелили. А от розовото масло, а?!

И ред други неща които доволен доход на българите може да носи, но туризма обира вид валута която по някакъв начин влиза в нашата страна.

Няма виновни, а отговорни и докато не ги накараш определени хора да си поемат отговорността, какво само на политика ли ще си играем, а?! Щото било модно.

Абсолютно си прав, но сега което печели го даваме на концесия. 

преди 4 минути, Inana.. написа:

РАМОСМЕН

И не му цитирай целите тиради с излагации,че ни отнема време да ги прескачаме повторно.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

И не му цитирай целите тиради с излагации,че ни отнема време да ги прескачаме повторно.

Водена единствено от чисти и справедливи факти .

Моля да бъда извинена. :help:

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Малко се престарава в уводната част, но пък има смислени и верни неща които пише. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.