Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова заповед за задължително носене на предпазни маски на закрити и открити обществени места.

Featured Replies

Дарт Вейдър бил примерен гражданин според правителството:
- винаги носи маска...
- не посещава роднините си...
- социално и емоционално дистанциран...
- изпълнява заповеди...

• Отговори 195
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 часа, RudeBoy написа:

Принципен въпрос - маските предпазват ли от коронавирус, или не?...

Ако не предпазват - носенето им на всякакви публични и обществени места е безсмислено.

Ако предпазват - значи вече няма пречка да се разхождаме из парковете, градинките и пешеходните зони!

След като в държави, в които носенето на маската е задължително, случаите на заразени са драстично малко, следва, че маските предпазват.

В тази връзка възниква въпрос - каква е дефиницията за открито обществено място?

Уместен въпрос!
Когато живеех в ЮК - ми обясниха, че „на автобусна спирка не се пуши”! Обществено място!!!
На тротоара - на 2 метра встрани - може. Там вече не е обществено място.
След като в държави, в които носенето на маската е задължително, случаите на заразени са драстично малко, следва, че маските предпазват.

В Антарктида не носят маски, но пак няма заразени!
Дарт Вейдър бил примерен гражданин според правителството:
- винаги носи маска...
- не посещава роднините си...
- социално и емоционално дистанциран...
- изпълнява заповеди...
.f7fb807d0b4c4e59122b5f4a42dbb740.jpg

Като бях в армията и държавата кажеше в лицето на майора "Газ!" , първо ме водеше в склада и ми го даваше безплатно, а после заповядваше.

преди 1 час, sliderum написа:

Като бях в армията и държавата кажеше в лицето на майора "Газ!" , първо ме водеше в склада и ми го даваше безплатно, а после заповядваше.

Пропусна да отбележиш - чорапи , ръкавици . Малееееййй , пушката щях да забравя..... :

- Зайо , ти защо си без шапка ?! - следва наказание . Слага Зайо шапката .

- Зайо , ти защо с шапка ?! - пак наказание...Квантова физика !:lol6:

.......................

Преди минути конференцията :

".....В Германия JP-то сами си закупуват защитните материали...." .

Вирус , и след вируса нов вирус . А компетентните казват : " Не пази ! " .

Баси , търговията процъфтява.....! Като не щеш с морков (всякакви малоумни реклами)  , тогава с тояга (с вирус).....! :nono:

Идвам от  кварталната Медея. "Маски няма официално, но може да ви продадем без касова... " Купих 3 за 90 лева за да избегна глоби за семейството от 5к... Съгласен с мярката, но при тези глоби и тези подавания на черно защо се глобяват само граждани? Сега някой ще отиде ли в Медея-та да провери какво правят? И какво очакват да се случи ако влязат милиционери там на проверка? Ще кажат, че маските, които имат са за употреба на персонала и за това не се продават...

преди 1 минута, mitosandov написа:

Идвам от  кварталната Медея. "Маски няма официално, но може да ви продадем без касова... " Купих 3 за 90 лева за да избегна глоби за семейството от 5к... Съгласен с мярката, но при тези глоби и тези подавания на черно защо се глобяват само граждани? Сега някой ще отиде ли в Медея-та да провери какво правят? И какво очакват да се случи ако влязат милиционери там на проверка? Ще кажат, че маските, които имат са за употреба на персонала и за това не се продават...

В интернет е пълно с всякакви маски. Но след като сте решили да дадете по 30 лв, а не да си поръчате от 3 лв, решението е ваше и никой е ви е виновен.

Е аз докато поръчам и те докато дойдат трябва да не излизам. И ако изляза пред блока за доставка от спиди или каквото е там и има патрулка и ме глобят? Тази наредба идва твърде бързо и не всеки е подготвен. Конкретно аз разбрах за нея снощи в 10. Не мога 24/7 да седя пред телевизора и лаптопа и да следя какви заповеди се издават.

току-що, mitosandov написа:

Е аз докато поръчам и те докато дойдат трябва да не излизам. И ако изляза пред блока за доставка от спиди или каквото е там и има патрулка и ме глобят? Тази наредба идва твърде бързо и не всеки е подготвен. Конкретно аз разбрах за нея снощи в 10. Не мога 24/7 да седя пред телевизора и лаптопа и да следя какви заповеди се издават.

Генералът даде отсрочка до събота!

Не е лесно да съм прост - до събота щях да намеря 50 маски за тези пари

Ананиев като е решил да въвежда извънредната мярка "носене на маска", да погледне закона за извънредните положения чл. 63 ал. 1, заедно с измененията.

преди 23 минути, _Belial_ написа:

Ананиев като е решил да въвежда извънредната мярка "носене на маска", да погледне закона за извънредните положения чл. 63 ал. 1, заедно с измененията.

Ма те членовете са само 21 или ас не гледам верният закон (https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147150 )?

току-що, darkterminal написа:

Ма те членовете са само 21 или ас не гледам верният закон (https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147150 )?

преди 1 минута, darkterminal написа:

Закона за здравето. Извинявам се. Чл 61 се отнася за извънредните мерки при епидемии. А в чл 63 ал 2 се посочва че  мерките се финансират от бюджета на държавата.

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Закона за здравето. Извинявам се. Чл 61 се отнася за извънредните мерки при епидемии. А в чл 63 ал 2 се посочва че  мерките се финансират от бюджета на държавата.

Благодаря!

преди 16 минути, _Belial_ написа:

че  мерките се финансират от бюджета на държавата

Дам, обаче ако държавата е България, се финансират от "мазнинките" на народа.

преди 9 часа, Myanmar написа:

91198806_10212566307151423_9115580903324647424_n.thumb.jpg.0c7fbcc7b1fbfd4d7a34af632b9bea5d.jpg

...

В закона е специално упоменато в чл. 3 ал. 3, че чл. 2 ал. 1 не се прилага, ако със закон е установено друго! В случая обаче имаме заповед, а не закон... Ше рече, милиционерът има правното основание да глоби секи, който е нахлузил маска и не е болен или не е циркаджия или лекар... Параграф 22. Но най-интересния момент идва с текста, "наказанието по ал. 2 се налага и на подбудителите и допустителите". Ше рече издалият необмислената заповед, тря да изгаря с глоба секи път когато глабят някой дето носи маска по негова заповед....

преди 18 минути, sliderum написа:

Дам, обаче ако държавата е България, се финансират от "мазнинките" на народа.

Ако овцата е съгласна да я доят и стрижат, дали това е законно, отпада като въпрос.

преди 17 минути, darkterminal написа:

Ше рече, милиционерът има правното основание да глоби секи, който е нахлузил маска и не е болен или не е циркаджия или лекар... 

Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага:

1. ако носенето на облеклото се налага:

а) по здравословни причини;

Дотук с теорията ти.

преди 1 час, mitosandov написа:

Не е лесно да съм прост - до събота щях да намеря 50 маски за тези пари

Имал си бол пари, дал си!

Аз като отивах на работа тази сутрин минах през кварталната аптека, нямаше маски.Един човек в работен гащеризон ми посочи магазина на 100м. от аптеката, да проверя там.Там имаше по 2,20лв. парчето.Магазина е търговия за канцеларски материали!

преди 7 минути, RudeBoy написа:

Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага:

1. ако носенето на облеклото се налага:

а) по здравословни причини;

Дотук с теорията ти.

Ми те здравословните причини се доказват персонално! А в анализа ми това присъства. Специално съм написал, че могат да те глобят "ако не си болен или...". Законът е формален и ако не можеш да дадеш доказателство, че здравословното ти състояние към момента на носене на маската, налага прикриването на лицето ти, то тази причина е невалидна.  И най-важното, заплахата от заразяване не е здравословна причина! Има там още няколко валидни причини, но и те са влезли в анализа ми по един или друг начин...

Най-добре е такъв казус да не попада при съдия, защото съдията или трябва да си затвори очите и да извърши беззаконие или да приложи закона и да наложи глобите, заради нечия недомислица...

Предпазването от заболяване при върлуваща епидемия и обявено извънредно положение заради нея е достатъчно здравословна причина. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.