Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ударите на Израел нанасят все по-големи щети.

Израел разшири въздушните си операции срещу цели в северните части на Ливан, при които загинаха поне 14 души, съобщи ВВС.

Ударите са в отговор на ракетна атака от Хизбула, която причини смъртта на осем израелци в Хайфа. Премиерът Ехд Олмерт предупреди, че нападението в Хайфа ще има „продължителни последствия“.

Над 130 ливанци загинаха, откакто започна сблъсъкът между Израел и Ливан миналата седмица. Само в неделя, при въздушни удари в южните части на страната, бяха убити 23 души.

Рано в понеделник ударите бяха съсредоточени в северната част на Ливан, както и в град Баалбек на изток. Десет ливански войници са ранени в последните атаки, а осем загинаха.

Израелската армия обяви, че се цели в радарни станции в Абдех, тъй като те са използвани от Хизбула за нападения над израелски кораби в петък.

Висши представители на Европейския съюз и ООН пристигнаха в Бейрут за разговори по кризата.

След среща с ливанския премиер Фуад Саниора, европейският представител по външната политика Хавиер Солана призова за спиране на насилието и освобождаване на двамата израелски войници, отвлечени от Хизбула.

Европейските министри на външните работи ще обсъждат кризата днес в Брюксел.

Междувременно лидерите на Г-8 обвиниха екстремистки групировки за ситуацията и призоваха Израел да прекрати военните нападения.

Нашето външно министерство обяви телефона на посолството ни в Бейрут и обяви, че предприема мерки за подготовка на евакуация на гражданите ни от Ливан.

Телефонът в посолството е 00961 545 28 83, а факсът 00961 545 28 92.

dnes.bg

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

• Автор

Призовавам да не се ядете и ако няма какво да кажете да не казвате нищо по-добре. Иначе май ще има продължителни военни действия.Мисля че все пак Сирия няма да се замеси,поне официално.Иначе Израел ще унищожи до голяма степен Хизбулла,но с цената на много жертви и от двете страни.Гледах по телевизията и май ООН ще изпрати международни мироопазващи сили в Ливан които да не позволяват на Хизбулла да атакува израелски територии.Така ще спре всичко.Иначе безспорен факт е провокацията на терористите които иначе се спотайват и се крият сред цивилното население.Би трябвало собствените им държави да се преборят с престъпността първо вътре,лошото е че терористите участват в управлението на тези държави.

• Автор

Да,само си търсят повод.Мисля все пак че Иран няма да рискува защото тогава ще скочи и международната общност срещу тях(и ще има защо).Друг въпрос е да провокират САЩ да ги нападнат еднолично и после да се изкарат най-големите жертви на американския колониализъм и др.От друга страна Буш не е толкова "умен" че да нападне еднолично,това би било края на политическата му кариера и доста хора ще го намразят(не че сега го харесват много).

Цензурирано!Престанете да се ядете че ще заключа и тая тема.Не го искам,повярвайте ми.(dragozow)
  • Автор

“Хизбулла” е опитала да изстреля иранска ракета, съобщава израелското радио 17 юли 2006 | 20:45 | Агенция "Фокус" Тел Авив/Бейрут. Екстремисти от ливанската групировка “Хизбулла” са направили опит да изстрелят по Израел ракета иранско производство с радиус на действие 100 км, но ракетата е паднала много преди целта си, съобщава Ройтерс, като се позовава на израелското държавно радио. Вероятно именно въпросната ракета “Зелзал” е била погрешно възприета за улучен израелски самолет, каквито съобщения се появиха по-рано и бяха опровергани от израелската армия, коментира агенцията.

...Целия ми хуманизъм и любов към хората не са достатъчни, да аплодирам терористи...

Съгласен съм, но нека кажем за всички терористи участващи в играта или това, че се използват държавни армейски и полицейски подразделения за поддържане на окупационната власт ги прави автоматично не тероризиращи окупираното население?

“Хизбулла” е опитала да изстреля иранска ракета, съобщава израелското радио

17 юли 2006 | 20:45 | Агенция "Фокус"

Тел Авив/Бейрут. Екстремисти от ливанската групировка “Хизбулла” са направили опит да изстрелят по Израел ракета иранско производство с радиус на действие 100 км, но ракетата е паднала много преди целта си, съобщава Ройтерс, като се позовава на израелското държавно радио. Вероятно именно въпросната ракета “Зелзал” е била погрешно възприета за улучен израелски самолет, каквито съобщения се появиха по-рано и бяха опровергани от израелската армия, коментира агенцията.

Ако такава ракета попадне в целта си, ще има ужасни последствия...

Съгласен съм, но нека кажем за всички терористи участващи в играта или това, че се използват държавни армейски и полицейски подразделения за поддържане на окупационната власт ги прави автоматично не тероризиращи окупираното население?

Терористите и терористичните акций, на които съм свидетел в момента пряко в Татван и Битлис, ми казват достатъчно.Изобщо няма да коментирам.Терористите са си терористи.
ЦЕНЗУРА!Не обиждай религията независимо коя.Не религията,а хората водят войни.Квалификации като "тъпи ислямисти" са недопустими във този форум(dragozow).

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Предлагам да се затвори темата защото нещата се изродиха

но нека не гледаме на всичко под един знаменател,

защото мюсулманите за някои в Палестина са терористи, но същите мюсулмани в Косово за същите са борци за независимост

Следим я, уж. :wors:

By ostavime

Rednex той май се опитва да запази добрия тон, и ако се придържаш към него, няма да има цензура.И аз смятам за виновни тези, които и ти, но се съобразявам как го казвам...

...но нека не гледаме на всичко под един знаменател,

защото мюсулманите за някои в Палестина са терористи, но същите мюсулмани в Косово за същите са борци за независимост...

Нека разширя въпроса ти.

- Защо не тръгнат да помагат на Кюрдите в Турция, на Ирландците в Северна Ирландия, на Баските в Испания, на Тибетците в Китай, Корсиканците във Франция т.н? Та те са в по същия начин малцинства, подложени на седукция в незавидно положение.

Отговорът е в смисъла на думата Демагогия.

• Автор

За баските пак няма да има независимост,виж каталунците почти я получиха вече(без да взривяват разбира се).

А за кюрдите-помагат им, за съжаление.И проблема с тях е малко сходен с този на палестинци.Желаят своя република на територия на Турция, и малко от Ирак.

• Автор

Турците не биха им позволили на тяхна територия да правят държава.По скоро ще направят Кюрдистан в северен Ирак.Палестинците си имат земя и държава.Трябва им държавност и закони на тях.

Турците не биха им позволили на тяхна територия да правят държава.По скоро ще направят Кюрдистан в северен Ирак.Палестинците си имат земя и държава.Трябва им държавност и закони на тях.

Така е, но ела да видиш-има три кюрдски сателитни канала вече, територия, наречена Кюрдистан, обхващаща земя в Турция около Хаккари, кюрдите не желаят да имат турски документи, например, нито да посещават турски училища, нито да живеят според турските закони.Нямат средства, но една част от света ги подпомага, за терористичните им действия.Също като проблема на палестинци и израилтяни, някой дърпа конците, и каквото и да си говорим, няма да разберем.Няма да разберат това и малките деца и бременните, нарамили калашников, за да се пазят...

п.п. Време за приказка...

• Автор

Абе ясно ама турците просто няма да позволят.Ако съдя по въпроса с Кипър където без да я тяхно са го завладели половната и не го пускат вече 20 години създаването на държава Кюрдистан е невъзможно на турска територия.Те даже искаха по време на войната в Ирак да влязат в северната част за да попречат за евентуалното създаване на такава държава.Евентуална такава държава нали се сещате от какво ще се изхранва?

Абе ясно ама турците просто няма да позволят.Ако съдя по въпроса с Кипър където без да я тяхно са го завладели половната и не го пускат вече 20 години създаването на държава Кюрдистан е невъзможно на турска територия.Те даже искаха по време на войната в Ирак да влязат в северната част за да попречат за евентуалното създаване на такава държава.Евентуална такава държава нали се сещате от какво ще се изхранва?

Ама къде е Кипър?Ако погледнеш на картата, повечето гръцки острови са доста отдалечени от Гърция, и са близо до Турция.А Кипър-там населението е руми-нито гърци, нито турци.Това също е един наболял въпрос, и Турция няма да остъпи...

90 процента от кюрдското население се изхранва от незаконен трафик.От Иран, Индия и Сирия...и в много малка част-земеделие/почти невъзможно по тези земи/, и отглеждане на добитък.

Така е Инфинити,иди в раздел празни приказки по-добре тука не е място за това.;)

А за кюрдите,май и там не знаеш много за проблемите им,и за техните искания.

Та за Израел,значи са дали ултиматум на Сирия,хм,май много нещо се окуражиха само от един американски авионосец;) Ами те си знаят,те ще си берат последиците.А Иран незнам дали е омекчил тона си,поради простата причина че нищо повече не са казали ;)А това незнам какво означава,дали че не им пука,или че са се уплашили от Израел.

Времето ще покаже.Доколкото разбрах обаче от срещата на Г-8 и техните решения,май САЩ няма да посемят да направят нищо сериозно,дори британците не биха ги подкрепили срещу Иран ;)

Очаквам следващите събития за да коментирам.

Със здраве !

Последно предупреждение да спреш с нападките към мен, ще те игнорирам.За кюрдите знам повече от теб, от години се занимавам с тях, и в момента съм в "Кюрдистан" :sobbing: .

Морфей, ако ти не знаеш какъв е проблема за Кипър...нали си военен с претенций за информиран.Кюрдистан няма, и няма да има.

• Автор

Нали не смяташ сериозно че Сирия има шанс срещу евреите?

За Кюрдистан Инфи,я сподели какво повече знаеш от мен,ще се радвам да деабтираме и по този въпрос,въпреки че не му е мястото тука ;).Ако искаш направи нова тема специално за нея и Кипърския проблем ;) Очаквам я с нетърпение,само после да не кажеш пак че съм против теб ако те оборя ;) А за Сирия Драгозов,ами незнам,но мисля че една атака срещу тях ще е голяма грешка за Израел.Нима си мислят че сега са онези години на явна подкрепа от САЩ с пилоти и самолети :sobbing: Едва ли.А и Сирия вече не е това което беше.Ще има жертви,но Израел със сигурност няма да спечели нищо,само ще си утежни положението .Ще видим кой е прав ако стане ;) П.с А за информнираност Инфинити си права,знам повече от теб и някои самозвани знайковци и то от както се казва наши раузнавателни източници ;)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

За Кюрдистан Инфи,я сподели какво повече знаеш от мен,ще се радвам да деабтираме и по този въпрос,въпреки че не му е мястото тука ;).Ако искаш направи нова тема специално за нея и Кипърския проблем ;) Очаквам я с нетърпение,само после да не кажеш пак че съм против теб ако те оборя ;)

А за Сирия Драгозов,ами незнам,но мисля че една атака срещу тях ще е голяма грешка за Израел.Нима си мислят че сега са онези години на явна подкрепа от САЩ с пилоти и самолети :sobbing: Едва ли.А и Сирия вече не е това което беше.Ще има жертви,но Израел със сигурност няма да спечели нищо,само ще си утежни положението .Ще видим кой е прав ако стане ;)

П.с А за информнираност Инфинити си права,знам повече от теб и някои самозвани знайковци и то от както се казва наши раузнавателни източници ;)

С теб отдавна се отказах да споря.Аз съм в Турция в момента, в Татван.Занимавам се с кюрди, от доста време.Наречи го работа.Точно по моята работа няма да седна да споря с някой, който се мисли за всезнайко.Ние без да искаме се отклонихме от темата за Израел, и-временно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.