Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 3 минути, Аралампи написа:

Охвтоп.

Тук не са виновни създателите на програмния продукт, а тези хора, които се съпротивляват на това да станат ненужни.

Средното звено на управление във всякакви администрации е тиха, но голяма сила; обикновено това е т.н. бюрокрация.

Пред мен две служителки в общината, докато чаках пред гишето да ме обслужи едната, почти в прав текст си говореха, че ще се съпротивляват на въвеждането на т.н. електронно управление. Това беше преди доста години; начинът на работа на общината си е същият; съпротивлението, значи, е ефективно.

Като се съпротивяват, това е допълнително основание за началството да ги уволни.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Като се съпротивяват, това е допълнително основание за началството да ги уволни.

Самото им началство е в този кюп. То няма сметка да е без подчинени, щото тогава нема да е началство.

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

Най-накрая...

Софтуерът е написан поне 5 пъти паралелно, различни имплементации на едно и също нещо. Вече десетина години откак аз лично го оставих направен. Не е кой знае какво, в повечето случаи е елементарна документооборотна система, с интегрирано плащане.

Съпротивата е чутовна, примерно плащаш с ePay, ама може да се логнеш само с електрически подпис. По последни данни е нещо като 25 лева всяка година. И десет да са, точно един на 100 ще даде пари, заради тъпите кокошки в общината. Спокойно може да се направи безплатно, и това е само първият филтър.

Изхарчиха милиарди, има го, тия дето цоцат от данъци нямат сметка да работи.

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

Кво?

Шарено!

Връщане на казарма кво е? Още десетки хиляди клати к@рчовци и теточки. Пуфтяха в щаба като параходи, от сланини не може да качи втория етаж. Точно тия дето ни ядяха войнишката дажба, дето ни се полага по закон.

Връщане на визите до ЕС кво е? Още хиляди деловодки, консули и кохорта да им слугува, пак на държавна хранилка.

Няма начин някой дето само на държавно е работил, да не се обърне срещу нас за още и още. Пак за оная приказка се сещам, отрязаната глава дето тежала повече от всичкото злато в хазната. Претеглили я чак като ѝ вързали очите.

Няма наяждане такъв дето харчи 20 бона за 2 мебела. И на децата посегна! С лъжи и демагогия. Бягането от дискусия, банване, триене, е точно демагогия.

Затуй държа тая тема отгоре. Баш номер 1 е в Гугъла. Един на 100 да я отвори все е файда.

преди 23 минути, Аралампи написа:

Самото им началство е в този кюп. То няма сметка да е без подчинени, щото тогава нема да е началство.

Никога не съм правил на въпрос да оставаме с нула бюрократи. Но може съвсем здравословно да се съкрати излишъка. Но чувствам, че и самата държава в лицето на образованието, където допуска хиляди ненужни бройки да вземат висше за ненужни професии, чувства някаква вина и опитвайки се да я изкупи назначава тия излишъци. Вместо да се отваряха в СУ- то и другите държавни университети бройки за търсени от фирмите, особено тези в производственият сектор позиции, се допускаха тонове бизнес администрация, международни отношения, адвокати и въобще какви ли не изрУдии, които поради липса на работа за тях...бяха назначавани за бюрократи, а които не бяха назначени, сами си създадоха "работа". Станаха НПО-та и фондации за обслужване на 71-е полови и безполови лгбтиазп+++ разновидности, на бездомните кучета, на бездомните котки, на сърбящите мазоли, на...

преди 13 минути, IvanKirov написа:

ама може да се логнеш само с електрически подпис. По последни данни е нещо като 25 лева всяка година.

Тъй, гледах преди година и кусур подписи за по 3лв. цена на дребно...за година. За държавата, ако ги купи на едро за всички свои граждани, цената сигурно ще е наполовина и по-малко дори. Ще е изключително много по-евтино от всякаква излишна администрация и дори в недалечното бъдеще, може би ще може с тоя подпис дори да гласувам през телефона си. Както отдавна го може в някои държави.

преди 39 минути, Sliderum2 написа:

Никога не съм правил на въпрос да оставаме с нула бюрократи. Но може съвсем здравословно да се съкрати излишъка. Но чувствам, че и самата държава в лицето на образованието, където допуска хиляди ненужни бройки да вземат висше за ненужни професии, чувства някаква вина и опитвайки се да я изкупи назначава тия излишъци. Вместо да се отваряха в СУ- то и другите държавни университети бройки за търсени от фирмите, особено тези в производственият сектор позиции, се допускаха тонове бизнес администрация, международни отношения, адвокати и въобще какви ли не изрУдии, които поради липса на работа за тях...бяха назначавани за бюрократи, а които не бяха назначени, сами си създадоха "работа". Станаха НПО-та и фондации за обслужване на 71-е полови и безполови лгбтиазп+++ разновидности, на бездомните кучета, на бездомните котки, на сърбящите мазоли, на...

Работата на бюрокрацията е да се размножава и защитава. Паразитите имат едни от най-ефективните чалъми за обезболяване и потискане на имунната система.

Дори на молекулно ниво, в ДНК има гени които по дефиниция са бюрокрация.

Крадливият Копейкин в момента ми прибира нещо като 60% от дохода, 14,5 хилки всяка година. Моите пари отиват за неговата заплата. Да си харчи, и да си вее ГЗ от паланка на паланка, залъгва децата и бабите им. То само такива по сборищата им.

Не му стига това, иска още 7%, при това без необлагаема горна граница. Това е смърт за бизнеса, повечето от вас си представят, че чорбаджията има безкраен поток от доходи, и ще се радва да ги сподели с вас. Данъчният хаос също струва пари, за сметка на бизнеса.

Като почнем да му ставаме неизгодни на инвеститора, ще ни трясне вратата, ще отиде в по-евтина държава, то и без това и в момента са на кантар.

Няма как държавен мишок да ги осъзнава тия неща, да обясниш на паразит, че като си убие гостоприемника ще умре и той.

преди 39 минути, Sliderum2 написа:

Тъй, гледах преди година и кусур подписи за по 3лв. цена на дребно...за година. За държавата, ако ги купи на едро за всички свои граждани, цената сигурно ще е наполовина и по-малко дори. Ще е изключително много по-евтино от всякаква излишна администрация и дори в недалечното бъдеще, може би ще може с тоя подпис дори да гласувам през телефона си. Както отдавна го може в някои държави.

Съвсем без пари може да се генерират електрически подписи, лично мога да го направя и сам.

Желание няма. Пълчищата орки си вардят местенцата, пък Копейкин да ви залъже обещава на циг аните още помощи, обещава на Теточков да му отвори работно място в общината...

Плюете си на морал и съвест, и на бъдещето на децата си, за мизерното протрито общинско кресло!

"Патриот е, душа дава... " - Хр. Ботев.

7% са си нормалната класическа законна печалба. Бизнесът като го натовариш с още толкова - директно ви вдига всички цени, после вие ще ги плащате.

Или фалира.

Те това е кьорав да води слепи. Икономиката не е като етнологията на Копейкин, да раздуваш локуми и бабите да ти се радват.

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Съвсем без пари може да се генерират електрически подписи, лично мога да го направя и сам.

Я!

Ти май съвсем не разбираш какво е "електронен подпис"... 

Това е цяла система и то – много разклонена.

Поддръжката ѝ и поетата отговорност означават пари за хората и техниката в нея. Не е само до генериране на уникална дълга поредица цифри.

Още повече ми падна в очите, няма да си губя повече времето с теб, "професионалисте". 

П.П. Не се излагай да казваш "електрически подпис".

преди 10 минути, Аралампи написа:

Я!

Поддръжката ѝ и поетата отговорност означават пари за хората и техниката в нея. Не е само до генериране на уникална дълга поредица цифри.

Още повече ми падна в очите, няма да си губя повече времето с теб, "професионалисте". 

Те затуй ви рисуват като стадо орангутани. Аз нямам за цел да се издигам в очите на разни таксиджии като Теточков, и пишман аудиофили като тебе.

PGP е с отворен код още миналия век. Историята му е доста интересна, ама на вас ви е интересно само дребна далаверка. Туй е  за което съм сигурен, че мога да го интегрирам в система за издаване на подписи. Не съм чул да е компрометирано откъм сигурност.

Пак си е на тръстов принцип, държавен сървър може да подписва другите, изобщо технология дето мога да я имплементирам в мазето си. Имам я, няма да я пиша от нулата.

Не ми е трябвало, вероятно има много по-напреднали неща. Вие невежите копейкаджии  си мислите, че като звучи сложно е сложно.

Ся колко кокошки трябват да ги раздават, колко ще струва чипа на личната карта не знам, грабежите не са ми специалност, по техническата част си знам работата.

Можене има, желание няма. Между другото, колегата точно имплементира частта с подписите. Излових го, че не е наясно как точно работят.

Гледай си там от квото разбираш, и не се бъркай като някакъв възрожденец патриот във всичко, което НЕ разбираш.

Такива като тебе се редят още преди да отвори избирателната секция, да си кажат мнението по електронно гласуване и ядрена енергетика.

Щях да кажа, че сте жалки неграмотници, ама няма да го кажа. Щото сте и доносници отгоре на това.

п.с. Банковата ти карта, както и SIM картата пак е вариант на електронен подпис. Бачкат си от миналия век и струват стотинки.

Не е важна истината, важна е фюрер ви историк как ще се произнесе за икономика, IT сигурност, отбрана, енергетика, да не изброявам.

Като пат ката, може от всичко по малко, пее плува бяга, лети... ама нищо като света.

преди 5 минути, Coco1 написа:

:lol6:

Може да бъде изображение с 7 души, седнали хора, изправени хора, обувки на висок ток и текстово съобщение

Туй осеменител - дето бъркат в гз на говедата ли?

преди 20 минути, Аралампи написа:

Я!

П.П. Не се излагай да казваш "електрически подпис".

Мани, ако 16.5к са му 60% от годишния доход. Всички хвалби за незнам си какви доходи от работа за реномирани западнясали фирми явно са му само в мечтите.

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Мани, ако 16.5к са му 60% от годишния доход. Всички хвалби за незнам си какви доходи от работа за реномирани западнясали фирми явно са му само в мечтите.

Бедняците не са чували за максимален облагаем доход.

Бедността е наказание за некадърността. Р. Рейгън.

Бедният човек е беден в главата. Народна мъдрост.

Мъж без пари - огън да го гори. Бившият хазяин.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Бедняците не са чували за максимален облагаем доход.

Бедността е наказание за некадърността. Р. Рейгън.

Бедният човек е беден в главата. Народна мъдрост.

Мъж без пари - огън да го гори. Бившият хазяин.

Чувал съм, даже от поне 2 пълни години и + месеците от тази година, е повече отколкото предполагат 60% от него да са едва 16.5к годишно.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Чувал съм, даже от поне 2 пълни години и + месеците от тази година, е повече отколкото предполагат 60% от него да са едва 16.5к годишно.

Отвори си kolkodavam.bg и спри да ме занимаваш с глупости!

После почват ДДС и останали задължителни харчове. Над 50 % от брутото са, понягога минават 60.

Музейният ви плъх иска 2/3 от брутото ни, да ни се храчи в лицето с турбо лукс.

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Отвори си kolkodavam.bg и спри да ме занимаваш с глупости!

После почват ДДС и останали задължителни харчове. Над 50 % от брутото са, понягога минават 60.

Музейният ви плъх иска 2/3 от брутото ни, да ни се храчи в лицето с турбо лукс.

Нещо се опитваш да ментиш. ДДС какво общо има в сметката с процента на осигуровките и сумата която си платил за тях, него си го плащат всички физически лица на момента на покупката. 

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Нещо се опитваш да ментиш. ДДС какво общо има в сметката с процента на осигуровките и сумата която си платил за тях, него си го плащат всички физически лица на момента на покупката. 

Всеки задължителен харч е данък. Данъкът е грабеж и рекет. Узаконен.

60% от парите ми отиват за неща които най-малко искам.

Да има за ман густи и чантажии.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Всеки задължителен харч е данък. Данъкът е грабеж и рекет. Узаконен.

Да има за ман густи и чантажии.

Виж сега, ти написа че плащаш  осигуровки в размер 60% от дохода си и това е плащане върху максималният осигурителен доход. Аз съм се объркал с една година. МОД се начислява не от 1.1. 2020, а от 1.1.2019 върху сумата от 3000лв. месечно, или 36000 годишно. 60% от 36000 не са 16500. Проста математика. Значи просто не се осигуряваш на максимума, или нещо друго ментиш.

току-що, Sliderum2 написа:

Виж сега, ти написа че плащаш  осигуровки в размер 60% от дохода

Визирах всички данъци. Вкл. разходи по кола и гориво.

60%. Фюрер ви иска 2 от 3 лева, после да ни наглее като Доган ефенди. Само че двойно нагъл.

Миши добре се вписва, напоследък само ни заплашва, ако не му дадем квото си е заплюл за негово.

Иванке, съвсем се оля...и разходите по колата били данъци, едва ли не, даже и горивото. Айде легни да поспиш.  :)

преди 27 минути, Sliderum2 написа:

Иванке, съвсем се оля...и разходите по колата били данъци, едва ли не, даже и горивото. Айде легни да поспиш.  :)

ГО близо 300 лева. Преглед 50. Винетка 97. Данък около 50.

Акцизът е около 30 % от горивото. После  ДДС върху акциз.

Данък върху данък след данък. Чак върху малкото останало, лихва депозит.

Вземат ми ги насила, да развъждат ман гали и дивани за копейки.

Магаре да ви вържат ще го изберете. Същите сте като Боковите ганювци. Мърсите възрожденците!

преди 1 минута, IvanKirov написа:

ГО близо 300 лева. Преглед 50. Винетка 97. Данък около 50.

Акцизът е около 30 % от горивото. После  ДДС върху акциз.

Данък върху данък след данък. Чак върху малкото останало, лихва депозит.

Вземат ми ги насила, да развъждат ман гали и дивани за копейки.

Магаре да ви вържат ще го изберете. Същите сте като Боковите ганювци. Мърсите възрожденците!

Ама то това си е от много години. Какво общо има Костадин? Иди реви на есср, че иска да прави зелени политики и да се слага огромен акциз на горивата. Пък и за да наложи електричките и направи по-неизгодно МПС с ДВГ. Друг е въпросът, че в някои страни от тия акцизи се отделя за поддържане на пътищата и не се плаща винетка. Така, който кара повече и харчи повече гориво и износва повече пътищата, си и плаща повече за тая поддръжка.

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

Ама то това си е от много години. Какво общо има Костадин? Иди реви на есср, че иска да прави зелени политики и да се слага огромен акциз на горивата. Пък и за да наложи електричките и направи по-неизгодно МПС с ДВГ. Друг е въпросът, че в някои страни от тия акцизи се отделя за поддържане на пътищата и не се плаща винетка. Така, който кара повече и харчи повече гориво и износва повече пътищата, си и плаща повече за тая поддръжка.

Оправдания.

Костадин, на тая данъчна безумщина, иска още 7 %. И нов данъчен хаос. На чужд гръб 100 тояги са малко.

Кво му дреме на него, държавата всичко му осигурила. Фалит не е опция за миши, както при нас.

За свещи да ги харчи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.