Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Естествено, по-добре да ни управлява пример някой завършил берковския лицей Вапцаров, ако пък не го е завършил още по-добре! Ще може да се разбираме с една дума!

• Отговори 21,8k
  • Прегледи 916,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

На крива ракета Космоса виновен :)

Някой ще разясни ли защо така гласувахте?

Толкова си можеш заради ниското напрежение. Може би, ако го повишиш с много волтове, ще можеш да спориш достойно, вместо да тролиш като коко.

преди 38 минути, Sliderum2 написа:

Толкова си можеш заради ниското напрежение. Може би, ако го повишиш с много волтове, ще можеш да спориш достойно, вместо да тролиш като коко.

Няма нужда от високо напрежение :) Какво означава "тролиш"? Да не е това, че питам "Възражданци" защо така са глсували, единствени в полза на чужда държава и компания, а не в интерес на България? 

Вярно, как можах да забравя, че при тоталитаризъм не се задават въпроси:topsecret:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Няма нужда от високо напрежение :) Какво означава "тролиш"? Да не е това, че питам "Възражданци" защо така са глсували, единствени в полза на чужда държава и компания, а не в интерес на България? 

Вярно, как можах да забравя, че при тоталитаризъм не се задават въпроси:topsecret:

Нищо няма да ти отоговорят. По-назад представих снимки на топли отношения между едно от остриетата на партията им с посланничката Митрофанова, на които ѝ дава букети с цветя и изглежда щастлив като на 7-мото небе докато е близко до нея. Питах защо така и никой нищо не посмя да отговори. Все едно въпросът е невидим. От което заключих, че такива въпроси "просто не се задават".

Там(тук) има две групи хора.

Първата е от например 25%, които са "осъзнаващи какво се случва" и мълчащи си за това, което виждат, защото се бутат в политическите структури, за да оправят най-вече себе си. Такива се виждат дори и в настоящата тема. Те са много добре наясно "какво може и какво не може" и едно от нещата, които не може е да питат са неща свързани с "ама що така с Русия?". Подкрепя се Русия и точка. Това им е основен идеологически център, стълб, неписан закон и прочее. Тази група прави всичко възможно активно да привлича полезната втора по-голяма група от хора, да кажем, че тя съставлява оставащите 75%, и е предимного от индивиди, които нямат никаква критична демократична или идеологическа мисъл и култура и по-скоро мислят конспиративно на ниво "бгмама", както мислиха за 5г, ваксините, кемтрейлс, джендър идеология и т.н. и общо взето са поддали на мощната руска пропгаганда, която навсякъде залива интернет. 

Няма смисъл да убеждаваш първата група, те са хардлайнери, осъзнали са личния си интерес, нито втората, която общо взето просто ще е безразлична към образователните коментари, защото не ги разбира и вече е канализирала омразата си от недоволството от некачествения си живот към запада. Тя се е поддала вече на евтини внушения в интернет за "суверенитет, символи, история, патриотизъм, казарми, за децата" и т.н.. Достатъчно облъчена тълпа, на която ѝ е стигнало съвсем малко, за направи избор. Съдейки по коментари от тази тълпа как е настървена и масово в коментарите иска народен съд и т.н., просто там битката е загубена. Както Джордж Карлин беше казал "Никога не подценявайте силата на простите хора в големи тълпи". За съжаление формулата да се използва тази сила в политиката е гениална. Спомнете си настървените физиономии когато сваляха символично закаченото в знак на покдкрепа украинско знаме от сградата на общината, нечленоразделното Ууу-кане, мятането на яйца по европейския парламент и т.н.. С такива тъпли не е лесно да спориш, убедени, че уж защитават своя интерес и някаква кауза. Да вършиш такива маймунджулъци от омраза към някакъв нарочен външен враг (джендъри, нато, украйна, ес, сащ...) вместо да работиш над себе си, за да се подобриш говори много за мисленето им и че диалогът с "тях" е невъзможен. За съжаление демокрацията има слабости и една от тях е, че тя има твърде голяма толерантност към явления октрито съгласни с "руската версия" и руския стил на управление.

преди 18 минути, Гражданин написа:

. По-назад представих снимки на топли отношения между едно от остриетата на партията им с посланничката Митрофанова, на които ѝ дава букети с цветя и изглежда щастлив като на 7-мото небе докато е близко до нея. Питах защо така и никой нищо не посмя да отговори. Все едно въпросът е невидим. От което заключих, че такива въпроси "просто не се задават".

Из рециталите на комуниста-русороб Копейката в Украйна когато го изгониха като куче :yanim:

https://www.mediapool.bg/liderat-na-vazrazhdane-bil-izgonen-ot-ukraina-i-bez-pravo-da-vliza-tam-10-g-news333064.html

Когато попитах какво се случва, нали, на мен ми беше ясно вече, но трябваше да потърсим официална информация, ми беше казано, че имат информация, че аз съм председател на проруска партия в България, което е много сериозно нарушение на законите в Украйна. И това обвинение е равносилно почти на смъртна присъда. Аз, естествено им казах, че няма такова нещо", каза Костадинов.

преди 38 минути, Coco1 написа:

Из рециталите на комуниста-русороб Копейката в Украйна когато го изгониха като куче :yanim:

https://www.mediapool.bg/liderat-na-vazrazhdane-bil-izgonen-ot-ukraina-i-bez-pravo-da-vliza-tam-10-g-news333064.html

Когато попитах какво се случва, нали, на мен ми беше ясно вече, но трябваше да потърсим официална информация, ми беше казано, че имат информация, че аз съм председател на проруска партия в България, което е много сериозно нарушение на законите в Украйна. И това обвинение е равносилно почти на смъртна присъда. Аз, естествено им казах, че няма такова нещо", каза Костадинов.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и цвете]

318216716_595361405926150_47058140962926458_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=LB4UqJrh7E8AX_KMJkR&_nc_ht=scontent.fsof11-1.fna&oh=00_AfB-LnD4KKEJiaaoG81gU5tVKKnXgGl3elc7-vHOv5Tbig&oe=63CF4632

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Вярно, как можах да забравя, че при тоталитаризъм не се задават въпроси/cdn-cgi/mirage/7da9ee365487faf3a204c460d792ad6fbdcdbf1c709c367868c5cdc366bcd685/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_top%20secret.gif

Заради частта от отговора към колежката, в първото изречение. От мързел цитирах целият пост. А може би не от мързел, а да ти пусна пързалка по която да се измъкнеш пред погледите на всички. ;)

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

Заради частта от отговора към колежката, в първото изречение. От мързел цитирах целият пост. А може би не от мързел, а да ти пусна пързалка по която да се измъкнеш пред погледите на всички. ;)

А ти за колежката си се притеснил ? Искаш да кажа истината по-разбераемо за нея ли? Ами нека го кажа така, че за нейните несгоди, неуспехи, комплекси и т.н. никой не е виновен, а самата тя или че който, каквото си направи, никой не може да му го направи! В интерес на истината не всички, но така голяма част от подръжниците са с подобен профил!

преди 31 минути, JohnTRIVOLTA написа:

А ти за колежката си се притеснил ? Искаш да кажа истината по-разбераемо за нея ли? Ами нека го кажа така, че за нейните несгоди, неуспехи, комплекси и т.н. никой не е виновен, а самата тя или че който, каквото си направи, никой не може да му го направи! В интерес на истината не всички, но така голяма част от подръжниците са с подобен профил!

Не виждам какво губиш от нейните писания. Приемаш ги, едва ли не, като лична война.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Не виждам какво губиш от нейните писания. Приемаш ги, едва ли не, като лична война.

Аз зададох въпрос в темата, а жената я разводни - каквото повикало, такова се и обадило! Какво да приемам, каква война? Като влезете в някви филми, самонавивате се и ставте много смешни за един въпрос и два прости отговора ... за да се разбираме все пак ;) !

на 2.01.2023 г. в 19:47, insec написа:

то си личи, кой го е шубе - шубенце. 😉

Ваксинирани с най-добрата супер-дупер ваксина изобретявана в историята на човечеството, оборудвани с маски и всякакви други предпазни средства... и въпреки това пак не искат да се срещат лице в лице с неваксинирани и ги отделят от себе си чрез сертификати и забрани.

Таааа кой каза че е страхливец в случая?!?

на 2.01.2023 г. в 19:58, JohnTRIVOLTA написа:

К;о, не, кога ? Е как задължителна, пък ти не си я бил? Знаеш , че никога ваксината не е била задължителна, що маниполираш незнаещите хора сега, срама нямаш ли?

Не е била задължителна, но ако не съм ваксиниран не ми разрешаваха да работя. Освен това ми отнемаха правото на свободно придвижване, като не ме допускаха в обществени сгради като кина, магазини, театри, спортни зали... 

Цитат

Няма значение какво и къде е завършил Кирчо. Чеп за зеле не става от него. На такъв екземпляр като него трябва постоянно  да му се виси над главата и да му се осъществява контрол, защото аха го оставиш без надзор и е съсипал всичко до което се докосне.

Анче ти възрожденка ли стана? Според мен тази партия е най- близко до твоите възгледи, особено след като Нинова и Борисов се сгодиха. 😏

Цитат

Хората, които тъгуват за Живков са меко-казано необразовани и доста нискокултурни. Има много фактори за този феномен, но ако погледнеш профилът на тези фенове на комунизма често е доста подобен - ниско образовани, ниско квалифицирани, ниско културни, с много базови познания за историята и голяма склонност към подаване на пропаганда. Също бих добавил тук и голяма носталгия към детството, което те асоциират с комунизма.

За каква стабилност си говорим по време на Живков при положение, че към началото на 90-те България е една от най-бедните държави в Европа? В този период напълно разрушени държави като Германия, Сингапур, Южна Корея и Япония ни отвяват с 200-та (по думите на големия философ Бойко Борисов.). По тази логика предполагам, че и Северна Корея в днешно време може да се счита като много стабилна държава, ама не виждам българи да тръгват да имигрират натам.

Само дето София при социализма се възстанови много по - бързо от Берлин и цяла Германия след войната изобщо. Днес, ако отидете в София, накъдето и да се обърнете и разходите, всичко е застроено, празно място няма, гледаш - болници, детски градини, училища, градинки, паркове, музеи, университети, къщи с градинки и жилищни комплекси, градски транспорт - все едно война не е имало, все едно не е имало бомбардировки, бездомни и просяци.

А в Берлин строят и възстановяват и до ден - днешен. Градът си личи, че не е същия.

Само архивните снимки напомнят, че в София вече ги няма някои църкви, както и първата сграда на народната библиотека, заминали при бомбардировките.

Пътувам из България. Била съм много пъти във Враца (имам роднини там). Ами, няма и намек за бомбардировките, войната. Няма намек и в Плевен, Стара Загора, Пловдив, Бургас...........

И всичко това, защото СССР е отпуснал сериозна сума за възстановяването на държавите от Източна Европа след войната.

Докато  планът "Маршал"  е едно огромно фиаско. В западна Европа има купонна система до 60 - те години на 20 век. 

В България купонната система свършва бързо.

преди 4 минути, Anneliese написа:

И всичко това, защото СССР е отпуснал сериозна сума за възстановяването на държавите от Източна Европа след войната.

326677755_1232343667631332_4196546622369

Цитат

Май не се оправдаха надеждите, че като им вдигнем ветото и ще спрат с радикализацията в РСМ. Напротив, става точно обратното - горене на културни центрове, омраза, побои над българи.
В тази връзка Слави Трифонов е поискал да върнем ветото обратно.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13565896

Та, плюйте още по Слави Трифонов.

Личното ми мнение е, че САЩ и ЕС отглеждат ново поколение нацисти и нещата ще стават все по - тежки. Не се оказахме послушен пудел и сега ни отмъщават.

Да внимават обаче. Казано е : "Пази се от гнева на търпеливия."

Ще дойде ден, в който западняците ще се страхуват да се разхождат високомерно по нашите улици.

преди 2 минути, insec написа:

326677755_1232343667631332_4196546622369

Смешко, не ми давай снимки от 50 - те години на 20 век, а от 80 - те. Нещо не смееш. Щото ясно се вижда, че София е чист и процъфтяващ град,  а в Берлин тогава още има руини, както и на други места.

преди 12 минути, insec написа:

Да не би да твърдиш, че Съветския Съюз е бил беден и разбит съюз, тънещ в мизерия. Искаш ли да ти покажа статистики относно популацията, икономиката и индустриалните мощности, че да ти докажа, че Съветския Съюз не е бил беден и изостанал?

Освен изключителния напредък в космическите изследвания, имало е и много напредък в науката и технологията. Ако не ми вярваш, просто прочети това, което е написано тук: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Science_and_technology_in_the_Soviet_Union

преди 7 минути, Anneliese написа:

Смешко, не ми давай снимки от 50 - те години на 20 век, а от 80 - те. Нещо не смееш. Щото ясно се вижда, че София е чист и процъфтяващ град,  а в Берлин тогава още има руини, както и на други места.

Неолибералните пропагандисти не могат да правят друго, освен да показват неща, станали преди десетилетия или векове. Примерно, когато неолибералните пропагандисти говорят за Путин, единственото, което могат да направят е да кажат, че Путин е фашист и после да използват логически погрешни аргументи, като "Reductio ad Hitlerum", да направят така, че да изглежда, че Путин наистина е фашист.

преди 13 минути, Anneliese написа:

.... а в Берлин тогава още има руини ....

естествено - все пак половината е под владението на ссср. 😏

преди 7 минути, insec написа:

естествено - все пак половината е под владението на ссср. 😏

Имаш ли намерения да отговориш на въпросите ми, или ще ме игнорираш, просто защото задавам въпроси, на които неолибералните медии нямат отговори, които да копираш и поставиш?

току-що, PigMan9 написа:

.... защото задавам въпроси...

прасетата не могат да задават въпроси - могат само да грухтят.

преди 2 минути, insec написа:

прасетата не могат да задават въпроси - могат само да грухтят.

Тоест, да разбирам, че няма да отговориш на въпросите, така ли? Ами, добре.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.