Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 18 минути, БаалБек написа:

/Радослав Бимбалов/

Наистина ли не разбирате защо българи, живеещи в “колективния Запад” гласуват масово за псевдо-българска партия, която проповядва подчинение към източната империя на Злото?

Тези нашенци са заминали към заветните западни земи в търсене на по-добър живот. Чувстват се прокудени от България, обрулени, захвърлени. Отиват в някаква обетована земя, където ветровете са още по-недружелюбни към тях. Хлябът е кисел, твърд и се изкарва с нелека пот, а домашната ракия се внася трудно в ония земи - почти контрабандно удоволствие е тя. Нашенците се опитват да се адаптират - спазват нелеките правила, всевъзможните закони и забрани. Постепенно осъзнават, че демокрацията не означава свободия, а поредица от досадни задължения. Средата ги мачка със своите студени, неуютни пръсти.

За тях онази европейска земя, която уж всички жадуваме, е мащеха. Приютила ги е без особена любов, не ги припознава като свои и ги третира строго, макар и справедливо.

Затова тези нашенци се изолират, самозатварят се в гета - не толкова географски, колкото социално. Общуват само със себеподобни - пришълци от балкански страни, еднакво неадаптирали се. Към Европата, която ги обгражда, питаят дълбок, неприкрит гняв. По новохъшовски.

Именно тези опънати струни гали руската пропаганда през своите клакьори. Обещава на емигрантите ни не просто някакво завръщане в миналото, а истинско нулиране, рестарт. Реванш. Вендета.

Горко им на тези наивници, че вярват. И на нас, че не знаем как да им отворим очите.

----------------------------

/Татяна Ваксберг/

Открояват се три типажа българи, живеещи в чужбина, които избират “Възраждане”:

Сините якички – работещите по строежите, в транспорта, месарските цехове, на полето, в портокаловите плантации, в туризма. Те всекидневно се сблъскват с несъответствието между лъскавите витрини и собствената мизерия.

Грубо казано – това са “бачкаторите”. Някои идват без квалификация и познания по език и хващат каквото и да е. Контактът с местната култура е сведен до минимум.

По-интересни са тези хора на средна възраст, които имат квалификация в България, но като мигранти в чужбина не получават съотвестваща на квалификацията си позиция. С диплома по икономика от Пернишкия филиал на Старозагорската академия по счетоводство трудно ще получиш позиция дори на гише в Дойче банк.

Така един “дипломиран икономист” работи като строителен работник, разнася пакети на “Амазон”, продава хлебчета в кварталната пекарна или сортира маратонки в склад на “Адидас”. За съпругата, дипломирана учителка, остава изборът между домакиня или чистачка. Работата е тежка и изморителна. Усещането е за статусно несъответствие, за яд, за преумора.

Студенти, израстнали в България през 90те с цялата им чалгия, сексизъм и расизъм, с копнежа по бързите коли на батковците и екстеншъните на каките от малкия град. В агитката на футболния клуб. С “България на три морета”, химна, хора̀та. С лесните и бързи шестици в някои български училища.

Сблъсъкът – ценностен и когнитивен – със средата и изискванията в западните университети не е безболезнен. Завоят към националпопулизма е форма на компенсация.

Хора с висок професионален статус и висок доход. Мениджъри, самонаети, компютърни специалисти, икономисти. Най-интересната група и най-трудно обяснимата.

Тук огромно влияние изигра антиваксърската позиция на “Възраждане” по време на пандемията, вероятно и проруската по време на войната в Украйна. В тази група попадат високообразовани мигранти на средна възраст, податливи на различни теории на конспирацията и езотерични течения.

Открояват се и предимно мъже, които трудно приемат, че сред шефовете на фирмите, в които работят, има хора с различен цвят на кожата, жени или хомосексуални. “Възраждане” дава базата на един латентен расизъм и сексизъм (“аз не съм расист, ама…”).

Празни, но интелигентно звучащи критик, които са devoid of meaning. Става въпрос за случайно нахвърлени фрази, мнения и фалшиви заключения, подредени така, че да се създаде усещане за знание и фактическа коректност.

Хората, написали тези "критики", опитват да критикуват гласуващите за ПП Възраждане, но не става ясно какво се опитват да кажат.

Е, какво точно се опитват да кажат, покажа или докажат? Какъв е проблема с хората, гласуващи за ПП Възраждане?

И коя е руската пропаганда? Какво е руска пропаганда? В какво се изразява руската пропаганда?

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 35 минути, Toto2 написа:

Нито ти е ограничила контрагенти, нито ти удвоява данъци. Тея неща са само в болния ти мозък

Колко пъти да ти го публикувам, невменяеми ли сте бе? И според тебе много ли ще е ентусиазиран западняка, да иде да аутсорсва тука, като на всяка визита кибичи по 2 дни пред посолство, че да си нагледа фирмата?

danyk.png.04557eb096deb4cfdab826a88bcd3c3c.png

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Празни критик, които са devoid of meaning.

Хората, написали тези "критики", опитват да критикуват гласуващите за ПП Възраждане, но не става ясно какво се опитват да кажат.

Е, какво точно се опитват да кажат, покажа или докажат? Какъв е проблема с хората, гласуващи за ПП Възраждане?

И коя е руската пропаганда? Какво е руска пропаганда? В какво се изразява руската пропаганда?

Прасе, ти си проводник на руската пропаганда, не се прави, че не знаеш.

току-що, Гражданин написа:

Прасе, ти си проводник на руската пропаганда, не се прави, че не знаеш.

Коя е руската пропаганда и в какво се изразява руската пропаганда?

преди 43 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какво имаш предвид под "контрагенти"?

Тоя дето ми плаща за работата.

преди 43 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

ПП Възраждане се борят срещу нео-колониазимзма в България и външното влияние, което експлоатира държавата - икономически, политически, идеологически...

Със соросоидните доходи на Велина ли бори соросоидите? Оня ден ти дадох регистрацията на фирмата ѝ. Документи, не тролизми.

преди 9 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какъв е проблема с хората, гласуващи за ПП Възраждане?

glasove.png

:sunglasses:

преди 3 минути, БаалБек написа:

glasove.png

Това, че все още ГЕРБ побеждава изборите, значи че хич няма много мозъци в България.

преди 5 минути, БаалБек написа:

glasove.png

Ти от коя държава гласува за Възраждане, скъпи?

преди 19 минути, БаалБек написа:

glasove.png

Да, изглежда, че поддръжниците на ПП Възраждане имат мозъци и не са като онези, които все биват лъгани, забравят, че са били лъгани и пак продължават да гласуват за нео-колониалния строй, съставен от колониална администрация и фалшиви, прокси партии, които не спират да използват пропагандни клишета, като сводоба, права, демокрация, както и други подобни понятия, които нямат ясно определени граници и са продукт на субективните представи на всеки по отделно:

IMG-20230404-210213.jpg

По темата:

"Равносметката след изборите

1. Възраждане е единствената политическа организация в България, която увеличава своята подкрепа - засега с около 100 000 гласа.

2. Възраждане се превърна в най-голямата партия в България. Макар и да сме на трето място, първите две формации са коалиции.

3. Броят на българските народни представители вече доближава 40. Народното събрание вече започва да придобива български облик, макар и да ни чака още много, много работа.

4. На тези избори вече има няколкостотин изборни секции в страната и чужбина, в които Възраждане е първа политическа сила. Този процес тепърва ще се задълбочава.

5. След тези избори вариантите пред България са два - или правителство на американското посолство, или българско правителство на Възраждане.

Само за 6 месеца подкрепата за Възраждане се увеличи с 50%. Благодаря на всички възрожденци, които неуморно се трудиха за тези резултати, както и на всички сънародници, избрали свободата и Възраждане! 

Борбата за свободна и независима България продължава! 

Да живее България!"

Източник: Тази публикация във Фейсбук

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Ти чакаш друго, къде си се наредил?! Докато обаче ББ, ПП, твоят ХИ и цялата шайка статукво не се подредят в съда да отговарят за криминалното си минало и настояще, нищо добро няма да се случи. Има два начина това да се случи, и повярвай, че втория начин няма да се хареса на никого...

Я покажи криминалното минало на "моят ХИ", с удоволствие ще го прочета :popcorn2:

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Аз съм от този край и едва ли ще допуснат да изберат про.ститутка. Това е за мен е клевета. Жената има сигурно деца, мъж. Семейство. Познати. Това е един малък град. Всички се познават. 

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Аз съм от този край и едва ли ще допуснат да изберат про.ститутка. Това е за мен е клевета. Жената има сигурно деца, мъж. Семейство. Познати. Това е един малък град. Всички се познават. 

Нямам идея. Ама и ти нямаш. Почти всички  мизерии край копейкин излизат истина.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Според идеята на Възраждане, всеки който взима кинти от чуждестранни организации е агент.  Шпионин. Флора е попитала Костантин дали е и той агент, шпионин след като взима пари от YouTube? YouTube е собственост на Google. USA.  Константин има канал в Тубата и прави пари от това. Значи и той е агент. Шпионин.

И атакаджиите говориха така навремето , когато бяха фактор

преди 47 минути, IvanKirov написа:

Нямам идея. Ама и ти нямаш. Почти всички  мизерии край копейкин излизат истина.

Прав си. Така е. Истина е.

преди 1 час, IvanKirov написа:

Да.

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Коя е руската пропаганда и в какво се изразява руската пропаганда?

Защо се правиш, че не знаеш в какво се изразява руската пропаганда?

преди 3 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

ПП Възраждане наистина е единствената партия, която полага реални усилия да спаси България, противопоставяйки се на неолибералната статукво и всичките му външно управляеми структури, които ни грабят от над 33 години насам.

Не виждаш ли, че ПП Възраждане се противопоставя на "основните" партии, чиято цел е подривна дейност срещу България?

Виждам само преводите в банкаоват ми сметка

От всичките стотици ИТ фирми, 99% са западни, до колкото знам.

Една руска има, Луксофт, лично познавам няколко човека там. Отвратително отношение към българите. И дори самите Луксофт си изнесоха офисите от Русия, ако не бъркам. И почти всички останали гиганти. Именно с идеята да си продължат бизнеса със западняка.

Като ни натикате в руския ботуш ще ви плащам данък като едно време. На минимална заплата. Нали за едно време квичите, патриотично било.

Чудя му се на копейкин, що разкуткудяква бабишкера в АМЕРИКАНСКИТЕ Youtube и Facebook? Що не ги търси в Яндекс Дзен, или ВКонтакте?

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Виждам само преводите в банкаоват ми сметка

Кой ти ги дава тези банкови преводи? Я кажи кой ти ги дава, че и аз да се свържа с този човек и да го помоля и на мен да започне на прави банкови преводи.

преди 58 минути, IvanKirov написа:

От всичките стотици ИТ фирми, 99% са западни, до колкото знам.

Една руска има, Луксофт, лично познавам няколко човека там. Отвратително отношение към българите. И дори самите Луксофт си изнесоха офисите от Русия, ако не бъркам. И почти всички останали гиганти. Именно с идеята да си продължат бизнеса със западняка.

Като ни натикате в руския ботуш ще ви плащам данък като едно време. На минимална заплата. Нали за едно време квичите, патриотично било.

Чудя му се на копейкин, що разкуткудяква бабишкера в АМЕРИКАНСКИТЕ Youtube и Facebook? Що не ги търси в Яндекс Дзен, или ВКонтакте?

Бройката не е от значение. Да, повечето фирми са Западни, защото България е деиндустриализирана няма свои фирми и е зависима от неолибералните Западни пазари.

Ако не беше колониалната деиндустриализация, в момента щяхме да имаме наша ИТ индустрия, която да е доста напреднала. По времето на социализма, ИТ сектора в България беше напреднал.

Чувал ли си за "Правец"? Ако не беше колониалната деиндустриализация, Правец щеше да е конкуренция на Apple, Asus, Intel, AMD...

преди 3 часа, IvanKirov написа:

...мдааа...

...много ми е важно мнението на един мингиш...

...дет' ,,бие тъпана" че опънал чалгаджийка...

...да ми изсъхне ухуруя дано, ако мърля неква чалгарка аз...

преди 9 часа, Гражданин написа:

Защо смяташ така? Не е достатъчно само това да ми кажеш, а да се обосновеш. Очевидно чакалиш да се пише в темата. Все едно си от ПР отдела им, а едно мнение не можеш да съставиш. 

Не смятам, не предполагам....Знам..Три години съм с тях и съм очевидец на всички инициативи и тяхното осъществяване. На тебе кво да ти доказвам лично аз, като всичко говорено го има в тубата, има ги протестите, има ги записите от парламента, има ги резултатите. Това, че не искаш да ги видиш си е твой проблем. Сто хиляди ги видяха и оцениха. От които към 30 хиляди от пп скочиха при нас. Кво повече да говорим? Лайте си, скимтете, ривете, радвате ме.

преди 3 часа, Toto2 написа:

Не смятам, не предполагам....Знам..Три години съм с тях и съм очевидец на всички инициативи и тяхното осъществяване. На тебе кво да ти доказвам лично аз, като всичко говорено го има в тубата, има ги протестите, има ги записите от парламента, има ги резултатите. Това, че не искаш да ги видиш си е твой проблем. Сто хиляди ги видяха и оцениха. От които към 30 хиляди от пп скочиха при нас. Кво повече да говорим? Лайте си, скимтете, ривете, радвате ме.

Гледал съм ви оркските протести. Сваляне на знамена дето са сложени като символична подкрепа във всички европейски градове за един народ, който го бомбят сега заради комплексите на един луд човек диктатор, на който копейката иска да му направим геополитическа свирка като измъкнем България от ЕС и НАТО или поне замразим членството си в тях като снемат доверието си от нас. Като ви видят със стълби как се катерите да сваляте тия знамена все едно сте някакви орки, с маймунски крясъци "да живее България" все едно сме някаква руска република. Хвърляне на яйца и заливане с боя на сградите на Европейския парламент и на общината. Една умна физиономия не видях сред тия дето Укаха с маймунски крясъци, само разни татуирани бабаити дето ми приличат на безработни хулигани дето ги викат по протестите да ходят да правят мизерии да стане екшън и да ви показват простотията по колкото се може повече телевизии. Биене на тъпани, нарушаване на обществения ред. Всичко, за да се получи медийно внимание колко силно крещите. Да ви видят простотията. Явно още 100 хиляди такива елементи с елементарен акъл са ви подкрепили. Имате една сърцевина на партията от лъжци, елементарни хитреци, бавачки, таксисти, склададжии, които се търкат около лидера като верни кученца и си плащат лизингите на автомобилите с депутатските заплати. Останалото са други не толкова хитри бавачки, таксисти, склададжии и т.н.. дето за съжаление просто си ги има и ще гласуват за вас от злоба, че са маргинали дето не знаят какво е ЕС и НАТО. Смятат, че им трябва "величие" като руснаците. До просешка тояга са стигнали, но "да живее България" ги вдъхновява. Смятат, че това "величие" с крясъци "вижте ме, живея в пещера ама майната ви НАТО и ЕС, жендъри такива" ше им даде пари да си сложат плочки в банята. И останалото там са разни баби дето се попикават по идеята за казарма. Това сте вие. Само тотални маргинали в живота могат да се кефят на Путин, да искат лагери, връщане на казарми, обявяване на журналистите за чуждестранни агенти, да ги гонят с юмруци и заплашват с уволняване и затвор т.н..

Ето ви протестите за по-добър живот какво представлява!

Тотална клозетщина след вас! Показателно е кви маргинали са ви симпатизантите, че оставят това след себе си. Аз не съм видял "така" да оставят хора след себе си местата където са протестирали, когато са искали да кажат нещо по нормален начин, не като маймуни, а да оставят послание за обществото. Вие искате да живеете като бедни руснаци (е, не точно вие конкретно де, дето се търкате около центъра на партията и се занимавате с пропагандата и си личи, че чакате келепира), да ви се признае "величието", да ви видят кви сте диваци за вас е най-хубавото преживяване. Да си го върнете на "жълтопаветната сган" и т.н.. Ядосани на живота, въпреки че трябв да се сърдите само на себе си!

HOcFFet.jpg

HOx2IKx.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.