Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Пасков пусна много добро клипче за маските, казва се "скодоумие". Скъсал е нервите на каките в OMV, якото е, че юридически е прав. По сегашния закон носенето на маска се наказва с 200 лева за първо нарушение, и 500 лева за длъжностни лица. Линк няма да давам, да не го изтрие накокошиненото чиче с мод права, ако вече не са му взели пищова...

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

на 9.09.2021 г. в 3:26, Филипов написа:

Реджепе, да те питам нещо. Филипов не го занимавам, с него дискусия не може да има. Лайкчето заради щото ти е донесъл видеото ли е, или заради тезата на Костадинов?

Отмизерствах си заради тая казарма, защото не можех да уча задочно и висях на издръжка на майка ми. После мизерия - никой те не ще за работа, хем си млад неук, хем трябва да ти пази мястото докато копаш с мотиката в поделението. После след уволджака - пак си забравил на кой свят светуваш... И в казармата мизерия - шапкарите краднеха от храната, и за нас квото остане, после и прасетата недоволстват. Почти като затворници, без да имаме идея защо сме там.

Кому е нужно това? Поне на военно дело да ме обучаваха. Маршируване, 2 стрелби, и 1 учебна граната. Това е цената която платих за около 7 години вмешателство в живота ми. 5 следване редовно зарад шапкарите, и още 2 затруднения за намиране на работа!

И сега какво - който не е маал с мотиката да не може да работи държавна служба? Защо тия малоумия, не сме у 19 век дето им е било въпрос на чест шапкар да ги мачка и унижава 3 години.

Като ви са толкова мили и драги тия шапкари - защо не отидете платени войници? Няма стари войници, няма чанч, вечер си при кълките на жена си, и имаш топла манджа. Биете шапките да се дерете "уволнение", броите дните да се махнете оттам, пък искате пак от същото!

Ако му дадат власт на музейния мишок - ще вдигне данъците, ще върне казармата, ще чакаме за визи до комшиите в ЕС, ще гледаме скандалната Ченалова от трибуната на НС. Това им било патриотичното - да ни върнат в мрачните години на 90-те. Пасков ще прави молебени пред паметника на Тато, възхвалявайки лагерите му, жителството и принудителна работа в ТКЗС. Който не ходи в завода доброволно - с милиция го караха да работи най-тежката работа. Тато ме третираше като втора ръка човек, защото съм със селски произход. Който не е роден в град нямаше възможностите на гражданина - да си купи апартамент и да работи сносна работа. Най-привилигированите бяха партийците, имаха власт на робовладелци. После столичани, после граждани, после селяни. И не дават да си смениш кастата, наследява се като фамилията. Като му го кажа туй на Пасков се скъсва да трие, като виден двуличник.

Как да не им дадеш 10 бона заплати на тия, и да се возят в държавни BMW-та с шофьор? За вас казарма и визи, за тях дремане в парламента за 10 хилки месечно, и служебен апартамент.

преди 21 минути, ncl написа:

Жалко. Така и не си станал мъж...

Новобранецът е всичко друго но не и нещо мъжествено. Наричат го с най-обидните думи, там гошак (гоша значи тор), бесна камила, уй попарен и още каквото ти дойде на акъла. Само да е обидно.

Войникът, па бил и ефрейтор - не разполага с времето си, тялото си, волята си и живота си. Неподчинението се наказва с военен затвор, после ходиш да си дослужваш.

Клетвата е най-бутафорното нещо, дето съм виждал в живота си. Дават ми заповед да се закълна в нещо в което не вярвам и грам, ама  ако откажа после затвор. След това ми държат сметка да спазвам клетвата си, все едно ме интересуват простотиите им.

Подскажи ми нещо мъжествено в тия неща, че съм пропуснал. Учиха ме за градинар, понеже няма пари за патрони и не им се занимава с тактики и гърч. Връчват ти една тъпа мотика у ръцете да ти намират работа, бичиш караули пред празни поделения, и тъй до уволджака.

Тъпият шапкар тъй и не разбра, че има измислени алармени системи. За сметка на това пилее времето на младите, и на половинките им в цивилизацията. И туй ми го вменява за дълг! Да бачкам работа на куче.

преди 3 минути, ncl написа:

Така е, защото не си карал казарма, а си бил в пансион за девици.

Еми ти като кара казарма на какво те научи? Комшиите имат десетки пъти повече техника от нас. Как точно ще ги спреш с марш на скок?

Много мъжествено ли го имаш това да нямаш контрол дори над тялото си? Като ти вземат личната карта нямаш право на свободно придвижване, на времето си, ставаш инвентар на някой тъп фатмак. Да си те ползва както намери за добре.

Поне моторните косачки да бяха открили тъпите шапки, не да косим като по времето на парните валяци. Бензинът се лееше в изобилие, днес с 2 литра ще окося колкото за цял взвод каторжници.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

ставаш инвентар на някой тъп фатмак. Да си те ползва както намери за добре.

Изглежда тук те боли. Съжалявам. Не отминава ли болката с времето?!

Иначе казармата поне ме научи да не ме вълнува какво имат комшиите и какво нямат.

преди 2 минути, ncl написа:

Изглежда тук те боли. Съжалявам. Не отминава ли болката с времето?!

Иначе казармата поне ме научи да не ме вълнува какво имат комшиите и какво нямат.

Виж ся. Това е моето време, моето тяло, моите пари и моят труд. Бесната шапка няма каквито и да е основания за претенции над тях.

Ако тебе те касае тая казарма тъй ли ще искаш да я връщат? Значи искате да вземате решения за живота на някой друг. Баси лицемерите, туй ли ви е патриотичното?

Айде да имаше някаква полза, да речем наистина да ме учат на съвременно и смислено военно дело. Пък то се чудят с кво да ми запълнят времето, и ми разправят, че било мой дълг да варосвам бордюри, и после с отработено масло! 7 години от живота се съобразявах с тия отрепки!

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Значи искате да вземате решения за живота на някой друг.

Държавата го прави постоянно.

А полза има. Примерно учихме как е направен и как работи двигателя на танка. Мога да разглобя и сглобя Калашников със завързани очи.

Защо 7 години? Да не си изгубил автомата си?

преди 5 минути, ncl написа:

Държавата го прави постоянно.

А полза има. Примерно учихме как е направен и как работи двигателя на танка. Мога да разглобя и сглобя Калашников със завързани очи.

Защо 7 години? Да не си изгубил автомата си?

Вече ти казах. 5 г. учене редовно обучение, ако не беше казармата щях да уча задочно.

Година преди казарма не ме щат на работа, кат се уволня 6 месеца не мога да превключа към цивилизация. За 7 години първолак щях да отгледам, не да се занимавам с дебилни шапкари.

За какво ти е да разглобяваш калашник със завързани очи? И не си го разглобявал, разделя се на няколко основни блока за да се почисти.

п.с. Ако си толкоз мераклия в цивилизацията също може да разглобяваш двигатели, Няма смисъл да ти губят 2 години и нещо за това.

преди 11 минути, ncl написа:

А след казармата не си ли учил? Или вече не можеше?!

Еми влязох да уча с приемен изпит математика. След казармата да съм забравил и да събирам с молив... Нямаше да мога да вляза в специалността, ако бях минал през казарма да затъпея. Т.е. само редовно учене в най-гладните години ми беше опцията. Заради пустия му войнски дълг да поддържам лехите в поделението с тъпа мотика.

преди 8 минути, ncl написа:

Аз след казармата също влязох да уча с приемен изпит математика. Според теб дали съм затъпял?

Още няма вменяемо обяснение поради що се чувствате длъжни да губите времето на младите. Войните днес се правят с машини, често и безпилотни. Плевене на градинки нито държавата ѝ трябва, още по-малко на мен.

А клетвата беше такава бутафория, че се чудя как иначе мислещи хора я зачитат. Каква морална стойност може да има нещо, дето са ми го натрапили, под заплаха от затвор. Откажа ли да се закълна се води неподчинение.

Плевенето на градинки е важно, просто още не си го разбрал. Губи се времето на младите? С какво се занимават та да им се губи времето?

преди 32 минути, ncl написа:

Плевенето на градинки е важно, просто още не си го разбрал. Губи се времето на младите? С какво се занимават та да им се губи времето?

Еми примерно да изучат някоя технология, примерно дизайн, кодене... Да подкарат собствен бизнес, да си гледат децата...

На изпълняване безсмислени заповеди може да се радва само прост бачкер, или музеен чиновник. Пасков и той да не остане назад, нали по татово време всичко е било цветя и кебапчета, че и за службата реве като вдовица за кво беше там, дето вика Филипов...

Ако нямаш идея за собствения си живот то простия шапкар няма как да ти даде идея. Той ако имаше идеи за живот нямаше да отиде прост шапкар.

п.с. Като млад тъй ли нямаше идея кво да правиш с времето си?

преди 6 минути, ncl написа:

Имах, разбира се. Четене, медитация, молитви, тренировки...

Т.е. откъснали са те от любимите ти неща, мятал си шапката на уволджака че се махаш оттам, ама искаш и другите да набуташ в тая простотия. От злоба ли го правите, да не сте се само вие прецаканите?

преди 1 час, ncl написа:

Чиста злоба...

Ей, доживях един да си признае!

Казармата е полезна единствено за шапкарите на заплата вътре. Плащат им да щракат с пръсти по цял ден, на туй отгоре и краднат квото докопат, а техниката няма кой да ремонтира. От целия автопарк имаше 2 камиона дето някак си кретат. Тръгнаха на някакво учение на 100 км. и единият се счупи. На шапкар и камък да повериш и него ще повреди. Костадинов да си навре патриотарските изригвания там дето слънце не изгрява. Не съм забелязал да се е писал наемен войник, то на топло у музея е по-лесно.

Вчера чух от един коментатор, че служебните "финансисти" са подали някъде намерения за повишаване на данъка от 10% на 15%. Тихомълком, без обсъждане. Не я разбирам тази материя и не знам пред кои органи са го направили.

Вижте кво нещо се завъртя по форумите:

Цитат

Спрете се вече с вашата тъпа казарма!
преди: 3 месеца, 7 дни, прочетена 1328 пъти
Омръзна ми постоянно да попадам на разни теми, постове и коментари, където разни незадоволени, злобни бабички и чичаци рипат за тъпата казарма, тъпия комунизъм и заливат социалните мрежи с хомофобски текстове, омразни писания към днешната младеж или носталгични постове и поеми за бай тошо(умишлено пиша името му с малки букви;ей тъй!) и онова време. Не се сдържах да изразя моето отвращение и откровена омраза към всички вас, тесногръди комунистчета, които искате да ни вгорчите живота! Вашата работа няма да стане! Оставете ни(нас младите) на мира! Кои сте вие!? За кви се мислите, не мога да разбера!? От къв зор, примерно, ще ми държите сметка НА МЕН, АЗ как си живея живота, какво прая и кво-не!? Гледайте себе си! Толкова ли ви е скучен живота, че се занимавате с този на младите-кой какво прави, дали спортува или не, кой с кого спи(дали е гей или хетеро) - вас кво ви бърка!? Лично аз, дали ще спортувам или не, дали ще спя с жени или с мъже-ТОВА СИ Е МОЯ РАБОТА! И никой няма право да ми държи сметка, ОСОБЕНО непознати. И не! Не съм обратен, а говоря-попринцип. Ама кой си бръснел краката и кой-не, не знам си кво, не знам си що... Ако не ги бръснем-били сме неподдържани;мързяло ни дори и да се поддържаме и сме били смрадливи. Ако пък ги бръснем-били сме п**али...И вие не знаете кво искате! Абе, що на вървите на майка си в г*за, всички! Паплач! Гнусни сте ми, черни сте ми, противни сте ми! Мразя ви от дъното на душата си! Толкова много, че чак нямам търпение да умрете, че да няма вече кой да рипа за тъпата казарма и да предизвиква нейното завръщане. Ми, който иска-да ходи! Какво ще ни карате на сила. Щото вие сте се мъчили, и ние да минем през същото!Жалки злобари! Мразите собствените си деца! Това е като аз да бях болен от тежка болест и с 300 зора да съм се излекувал от нея и след време да искам децата ми да минат през същото, само защото аз съм минал-и те да се мъчат, защото аз съм се мъчил. Е*а си простотията! После, що не сме ви уважавали вас, възрастните. АМИ НЯМА! Като вие злобеете срещу нас и ни хулите какви сме п*д*раси и тем подобни, и ние вас ще хулим и мразим!
Да! Презирам дисциплината, НО одобрявам САМОдисциплината! Ако ще променям нещо в себе си-ЩЕ ГО НАПРАВЯ САМ! И АКО ГО ИСКАМ! Ако се приемам такъв, какъвто съм, то ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ да се примирите и да загърбите вашите предразсъдъци, вие повърхностни ко*елета! Единственото важно за един човек е да е добър. Другото не е от значение-дали ще е дебел или слаб, гей или хетеро и т. н. И за да станеш човек, нямаш нужда от казарми и тем подобни тъпотии!
За мен, смисълът на живота е в удоволствието и сбъдването на мечтите! Той е в щастието. Ако го няма, смисълът отсъства заедно с него. И не виждам смисъл да си усложняваме живота, като правим гадни неща на сила. И без това ни е достатъчно тегаво. Първо-училище, после-работа до старини, че да се добавят и още такива неща, които да отнемат от времето и живота ти.
Така че, да вземете да се спрете, викам аз!
Не знам, защо изобщо някой допуска вашите мнения и коментари в социалните мрежи. Вие НЕ ТРЯБВА да имате право на глас! Ако ви се забрани, не смятам, че ще е от голямо значение за вас, де.. И без това страшно държите да се върнете точно в такова време, където никой не е имал право на мнение.
Иначе се сърдите като ви се трият някои обидни коментари, относно младите и хората с различна сексуална ориентация и т. н. И се сърдите на модераторите, че не ви ги одобряват. Е, ако аз бях модератор, НЯМАШЕ нито един такъв коментар да види бял свят, повярвайте ми! Щях не само да ги трия, ами и да блокирам достъпа ви до сайта, за да не можете повече да пишете нищо! Даже, са прекалено толерантни към вас! А вие и толкова не заслужавате! И много ви се дразня. И не само на вас. И на всички атеисти, които си натрапват мнението и обиждат вярващите. Ами, като не вярвате, недейте да вярвате, ама не задължавайте и останалите да се откажат от вярата си!
Всички сте еднакви! Все да натрапвате своя мироглед, все всичко да е на сила! Не можете просто да приемете, че има и други гледни точки и различни хора. Жалки сте!
И за финал, ще кажа,че не мога да проумея защо мразите толкова много гейовете. Те не правят нищо лошо! Аз имам приятели с различна сексуална ориентация и, повярвайте ми, те са 100 пъти по-добри от вас, докато вие сте едни боклуци! Колкото и да не ви харесва-това е истината!И поради всичките тези причини, ето затова мразя толкова много комунистите и хомофобите(мразя расизма също;презирам и атеистите, пиради горе-изказаната причина).
Към вас ще кажа само едно!
Който е комунист-дано да умре! Който е хомофоб-гей да го изнасили! Пожелавам ви го!
Скъпи модератори, с цялото ми уважение към вас, ви моля най-чистосърдечно да публикувате темата ми, за да могат всички тези хора да разберат истината и да се осъзнаят. Знам, че бях рязък в поста си, но повярвайте ми, те го заслужават! Не напразно, България е толкова изостанала страна, защото никой към никого не е толерантен и хората, като цяло са ужасни, и това трябва да се промени!
Благодаря на всички за вниманието!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.