Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, lsmurf написа:

Инстинкта се отключва според мен не толкова от големината на данъците а от това което получаваш срещу тях. За България и 10 те процента са много срещу нищото което стои зад това. Данъка се превръща във вид рекет който държавата налага а не в заплащане на държавата за предоставяни от нея услуги. Ако човек вижда че с данъците си подпомага държавата да върви напред ще е склонен да даде и повече.

Абсолютно съм съгласен и съм го казвал няколко пъти това,  и 1% да го направят в България пак е много, защото насреща нищо. 

Това, което исках да кажа, хората масово не са глупави и това го осъзнават.  И дребните бизнеси, ако им вдигнат данъците още, ще търсят начини от някъде да балансират- я нерегламентиран внос, я продажби без документ, я някоя друга схема,  неща които обикновено без плащане на едни пари някъде, не могат да минат.  

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

Много ми е странна концепцията на всички пишман патриоти. Всяко изречение започва с идеята как да съберат повече данък. Все едно че "държавата" е някакво чудовище, с единичката цел да отхапе повече от теб, просто за идеята. Как да го извъртят, как да го изпилят, само и само да приберат още два лева. Дори в прав текст си го казват вече - вдигнахме еди какви си такси, в резултат на което ще получим още колкото там милиона приходи. Все едно оптимизират някаква машина.

Държавният апарат се държи като наш враг, и възрожденците искат още повече разделение. Може и да ми се дразни Филипов, ама 5 пари не давам за туй чудовище, че и да ми вменяват дълг да ги браня и издържам докато капна от изтощение. 45 годишни хора започнаха да измират, тия ми разправят за още и още затягане на примката.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Възрожденците ли ги убиват ?

Не знам какъв е смисълът да ми вменяваш каквото и през ум не ми е минавало. Възрожденците за щастие в момента са вън от парламента, и се надявам да остане така и на следващите избори. Обраха лумпениата на Волен, разни бивши военни и милиционери из структурите им, и Ченалова като въшка на чело. Бедняците бивши комуняги много им се радват на такива. Дай да ограбим бизнеса дето ни храни, мачкай квалифицираните специалисти точно като са в силата си и добрите си години, че да има за некадърници дето нищо не могат и нищо не опитват.

Преди малко ми завърши работният ден, започнал съм от 10 сутринта. Копейкин много ли ще мачка такива като мен, дей гиди чорбаджии, ръгай им 70 % данъци докат мърдат...

Абе верно ли се намърдал дори като чиновническа мишка, с фалшиви документи?

п.с. Колкото са патриоти, толкова са възрожденци. Абсурдното е, че дъвчат възрожденския лозунг, че чуждото не искали. Пък точно това правят, 3К заплата бруто дето по белия свят е беднотия - тука го имат за турбо гъзарлък и богатащина.

преди 9 часа, IvanKirov написа:

Не знам какъв е смисълът да ми вменяваш каквото и през ум не ми е минавало.

Какво се опитваш да ми вмениш, че ти вменявам ?

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Какво се опитваш да ми вмениш, че ти вменявам ?

Добре, да си стиснем ръцете? Не са възрожденци, а членове на партия нарекла се "Възраждане". И доколкото знам не са убивали никого. ОК ли сме дотук?

Тук вече лична интерпретация. Не знам какво искат да възраждат и за какъв дявол са им 10 милиона българи. Аз помня малко от бай Тошовия режим, имам материал за лична съпоставка. Сега ми харесва много повече.

Който е кадърен може да си докарва и 5 цифрена заплата. Може да си работи за себе си. Може да емигрира. Може да не работи и да се издържа от рента. Може да си купи имот, да пътува и живее където поиска в рамките на БГ и чужбина.

Туй дето искат да го възраждат е точно обратното. Дърта чистачка вземаше повече от млад инженер. Частпромът беше практически забранен. По морето им даваха да въртят капанчета по постановление не знам си кой номер, ама иначе да бачкаш за себе си беше углавно престъпление. За емиграция забрави, някой ако изчезне от едвам разрешена от партийния екскурзия, после тероризират родата му. Има случай дъщерята на забягнал в Канада я вкарали в Белене, непълнолетно момиче. Като роден на село ме водеха от нисша каста, нямам жителство в град, съотв.  не мога да си купя имот. Който има имот не може да го продаде на когото иска, продава го на общината по стандартни цени, после те решават на кого да го дадат. Обикновено на някой техен си партиен буржоа.

Айде няма нужда да ми възраждат такова нещо. Затвор с 3 реда тел по границите, и юркат младите да стрелят по границите в гръб, някой ако дръзне да бяга от тоя техния рай.

п.с. Още нещо, това майка ми го разправя, аз тогава бях малък за бачкане. Седнала на кафене в делничен ден,  и минава милиционер да проверява кой има печат от работодател в паспорта си. Който няма го въдворяват принудително на тежък труд, примерно комшията ми по тоя параграф го юркаха да мята по 20 кубика бетон на ден.

Дейба червените изверги, ей това искат да ми "възраждат". Хитрия чиновнически мишок си играе с носталгията по младостта на всички аутсайдери. Няма да намери и един млад човек да му се зарадва на наборната служба.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Добре, да си стиснем ръцете? Не са възрожденци, а членове на партия нарекла се "Възраждане". И доколкото знам не са убивали никого. ОК ли сме дотук?

Тук вече лична интерпретация. Не знам какво искат да възраждат и за какъв дявол са им 10 милиона българи. Аз помня малко от бай Тошовия режим, имам материал за лична съпоставка. Сега ми харесва много повече.

Който е кадърен може да си докарва и 5 цифрена заплата. Може да си работи за себе си. Може да емигрира. Може да не работи и да се издържа от рента. Може да си купи имот, да пътува и живее където поиска в рамките на БГ и чужбина.

Туй дето искат да го възраждат е точно обратното. Дърта чистачка вземаше повече от млад инженер. Частпромът беше практически забранен. По морето им даваха да въртят капанчета по постановление не знам си кой номер, ама иначе да бачкаш за себе си беше углавно престъпление. За емиграция забрави, някой ако изчезне от едвам разрешена от партийния екскурзия, после тероризират родата му. Има случай дъщерята на забягнал в Канада я вкарали в Белене, непълнолетно момиче. Като роден на село ме водеха от нисша каста, нямам жителство в град, съотв.  не мога да си купя имот. Който има имот не може да го продаде на когото иска, продава го на общината по стандартни цени, после те решават на кого да го дадат. Обикновено на някой техен си партиен буржоа.

Айде няма нужда да ми възраждат такова нещо. Затвор с 3 реда тел по границите, и юркат младите да стрелят по границите в гръб, някой ако дръзне да бяга от тоя техния рай.

В общи линии си прав само дето се поизсилваш с 5 цифрената заплата. Насаждаш в хората чувство за малоценност по този начин. Аз специално не съм наясно как кадърен човек може да изкара подобна заплата в България без да прави компромиси със съвестта си или със закона. Ако има такива случаи то те по скоро са изключение но не и правило. Ти самият получаваш ли такава заплата или си некадърен .

преди 20 минути, lsmurf написа:

В общи линии си прав само дето се поизсилваш с 5 цифрената заплата. Насаждаш в хората чувство за малоценност по този начин. Аз специално не съм наясно как кадърен човек може да изкара подобна заплата в България без да прави компромиси със съвестта си или със закона. Ако има такива случаи то те по скоро са изключение но не и правило. Ти самият получаваш ли такава заплата или си некадърен .

В момента НЕ получавам заплата. Работя за себе си, нямам такива доходи.

В IT сектора някои си докарват над 10 К лева месечно. По евросъюзническите структури директно си обявяват заплати по 350 - 450 ЕВРО надница НА ДЕН (не на месец). Може да провериш, съвсем официално е. Плащаш 10% плосък данък, по нашето законодателство контракторски договор, останалото е за теб. Точно от това иска да граби чиновническата мишка.

Лекар/зъболекар ако се прочуе става милионер. Пълнят си графика по 2 седмици напред, моя за 20 мин. работа ме бръсне по 120 лева. Това не ме прави малоценен, надявам се и теб.

п.с. Пасков и компания се скъсват да хвалят соц образованието. Първите 2-3 години им пълнеха програмата със соц простотии, там история на БКП, история на КПСС, диалектически материализъм, полит икономия, марксизъм...

Сигурно много му трябва на инженер или лекар да цитира на коя дата са създали БКП, на коя дата са подпалили складове за бензин, и кой партизанин коя мандра е обрал. Може да провериш за геройството на Леон Таджер.

Ей туй искат да възраждат.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

В момента НЕ получавам заплата. Работя за себе си, нямам такива доходи.

В IT сектора някои си докарват над 10 К лева месечно. По евросъюзническите структури директно си обявяват заплати по 350 - 450 ЕВРО надница НА ДЕН (не на месец). Може да провериш, съвсем официално е. Плащаш 10% плосък данък, по нашето законодателство контракторски договор, останалото е за теб. Точно от това иска да граби чиновническата мишка.

Лекар/зъболекар ако се прочуе става милионер. Пълнят си графика по 2 седмици напред, моя за 20 мин. работа ме бръсне по 120 лева. Това не ме прави малоценен, надявам се и теб.

Някои нали. Тоест това което ти казвам единици да но не са много. За ЕС не говорим -да има такива високо заплатени специалисти с подобни заплати които са заслужени и заработени а не като при нас уредени. Когато ги стигнем тогава ще се бием в гърдите. За съжаление докато не се смени системата у нас контракторските договори ще си останат в огромната си част далавера както беше косултантския договор на Доган като хидроинженер около който се разшумя преди време. За лекарите / зъболекарите няма спор добре заплатена професия по цял свят защото от здравето по ценно няма но при нас също има изкривяване в тази област и не най добрите а далаверджиите лекари взимат най много. Така че прав си да риташ против възраждане които са тръгнали да ни дърпат назад към едни позабравени времена но наистина има страшно много какво да се подобрява в сегашното положение и не бива да го възхваляваме толкова.

преди 5 минути, lsmurf написа:

но наистина има страшно много какво да се подобрява в сегашното положение и не бива да го възхваляваме толкова.

Начи досега възхвалявахте досегашното положение ли ?

На мен що ми се стори, че плюехте досегашното положение ?

То, не че не е за плюене, ма що в тая тема ? Възраждане ли са виновни ?

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Начи досега възхвалявахте досегашното положение ли ?

На мен що ми се стори, че плюехте досегашното положение ?

То, не че не е за плюене, ма що в тая тема ? Възраждане ли са виновни ?

Прочети, помисли и тогава коментирай. Възраждане са част от системата въпреки че го играят нещо различно. Ами не им се получи както видя . Оказва се че българският народ не е толкова тъп за колкото те си го мислеха. Та това е един от оптимистичните изводи от тези избори. Има и такива все пак. 😀

преди 30 минути, lsmurf написа:

Така че прав си да риташ против възраждане които са тръгнали да ни дърпат назад към едни позабравени времена но наистина има страшно много какво да се подобрява в сегашното положение и не бива да го възхваляваме толкова.

Aз не помня да съм го "възхвалявал толкова". Просто времето на развития соц го помня, и как ми бяха промили детския мозък помня, и не ща да го виждам това и отдалеч. Нито образованието им образование, кошмарна 2 г. и няколко месеца задръжка казарма, чатала на врата и отношение като към роби. Е, за някой пълен некадърник е ОК да му дават 1 декар държавна нива да си гледа домати, и 150 лева златни обезпечени с мумията на чичко Димитров. Ако извадиш долари за корекома иде милиционерът да пита за произхода им, пък за автомобил се чака 2 петилетки и половина.

Дейба червените кухарки, като казвам че свирят на струната на мизерниците - ей тия неща имам предвид. Колата ми е дърта на антика, и монтьор не е видяла от 10 години. Нова Лада се трошеше на втората година, пък новите Москвичи си идваха фабрично счупени. Алеко ако помните - на петата година е тотален гнилоч.

В правилника за движение беше изрично упоменато, че можеш да си купиш само определени марки коли, основно от соц лагера. Западни и пълноприводни - само за червената буржоазия. Правилника го пазя и ако някой не вярва ще му го снимам. "Възрожденците" ревнали да го връщат това.

п.с. Да бе, и научен комунизъм учеха. Аз дето не съм бил студент тогава не мога да насмогна да изредя простотиите им, а сигурно има още много пропагандни предмети, по които имаш право само да си съгласен. Инак на прасетата в Белене.

преди 13 минути, lsmurf написа:

Ами не им се получи както видя .

Щото са от системата ли ?

Не, че горя от желание да ви обиждам мисленето, ама те тези, на които им се получи, сички са от системата. Ся възможно е, да има и некой от системата, дето не му се е получило. Ама чак пък да извеждате неминуема причинно-следствена връзка. Пълна каша ви е в главите с Мичигана

преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

Щото са от системата ли ?

Не, че горя от желание да ви обиждам мисленето, ама те тези, на които им се получи, сички са от системата. Ся възможно е, да има и некой от системата, дето не му се е получило. Ама чак пък да извеждате неминуема причинно-следствена връзка. Пълна каша ви е в главите с Мичигана

Знаеш ли Реджеп , не мога да си отговоря на един въпрос . Наистина ли не виждаш че Възраждане ни влече към реставрация на стария тоталитарен социалистически стил или просто той ти допада и не виждаш нищо лошо да бъде реставриран.

преди 22 минути, lsmurf написа:

Знаеш ли Реджеп , не мога да си отговоря на един въпрос . Наистина ли не виждаш че Възраждане ни влече към реставрация на стария тоталитарен социалистически стил или просто той ти допада и не виждаш нищо лошо да бъде реставриран.

То няма съмнение. Сол ташакът на Копейкин не спира да пропагандира за социалистическия феодализъм на червената буржоазия.

Минута и 12 секунди. "Преди 90-та година НЯМАШЕ корупция". Тоя може да учи Гьобелс на пропаганда, чак такава наглост дори фашагите не са си позволявали. Хептен за добичета ни има, скотонаселение както ни нарича. Само те са лидерите и умните, с блеснал поглед към депутатското кюфте!

Хихи, туй ли ви било възрожденството? Почнахте и тука да триете квото не ви изнася.

Боклуци!

Филипов, малко ли ти беше да унищожиш forum.eshop.bg, че сега си тръгнал да бастисваш и този? Възраждане не успяха да измодерират всички негативи за тях в нета, ти ли си мислиш, че ще им замажеш осирането? Сещаш ли се, че само прибавяш към негативизма към тях?

Извинявай Реджеп обаче ще повторя въпроса си към теб който не знам защо беше изтрит повече по темата няма как да бъде.

Наистина ли не виждаш че Възраждане ни влече към реставрация на стария тоталитарен социалистически стил или просто той ти допада и не виждаш нищо лошо да бъде реставриран ? 

Не се заяждам с теб просто наистина ме интересува какво мислиш по въпроса.

Нищо не е трито, само офтопиците са преместени както писах в предишен пост. По въпросите на данъчната и социалната политика може да си пишете в друга тема, все пак за тези неща отговаря изпълнителната власт и подкрепящото парламентарно мнозинство, което гласува законите. Например след месец ще започне работа по поредния закон за държавния бюджет и съответните за ДОО и НЗОК. Та вижте кой какво иска по тях и коментирайте тогава. Тази тема е за Възраждане и те няма да участват в парламентарните дебати по тези въпроси.

• Автор

Но имат позиции по въпросите,  нали? Позициите и идеите на Възраждане не е ли по лесно да се коментират в темата за въпросната партия? 

преди 26 минути, lsmurf написа:

Не се заяждам с теб просто наистина ме интересува какво мислиш по въпроса.

Той по принцип се затруднява да мисли, и мисленето го е оставил на Костадин.  А на Костадин такива са му любими.  😆

Пък нека в моята глава да е каша, щото не признавам за патриоти бившите ортаци на каракачанов, волен,  валери, красен кралев и т.н  🤣

преди 13 минути, Филипов написа:

Нищо не е трито, само офтопиците са преместени както писах в предишен пост. По въпросите на данъчната и социалната политика може да си пишете в друга тема, все пак за тези неща отговаря изпълнителната власт и подкрепящото парламентарно мнозинство, което гласува законите. Например след месец ще започне работа по поредния закон за държавния бюджет и съответните за ДОО и НЗОК. Та вижте кой какво иска по тях и коментирайте тогава. Тази тема е за Възраждане и те няма да участват в парламентарните дебати по тези въпроси.

Не можах да разбера защо да запитам някой за личното му мнение за Възраждане да е офтопик в тема посветена на тази партия. Според мен целта на темата е именно да споделим личните си становища по адрес на тази партия а това че ще бъдат различни е нормално. Но ако ми изясниш защо конкретния пост с запитването е офтопик би ми било полезно за напред.

И туй ли е офтопик сега, или просто се срамувате от вождовете си? Не е прецедент под техните си канали да трият линкове към техни си клипове.

Интересно, че дето не мога да пиша при тях, ами спря да ми дава notification за ново видео на Пасков. Направо са станали виртуози във филтрирането на всичко което не е в тяхна възхвала.

Признавам, много са мощни на анализи, без ирония го казвам и затова ги следя. Пасков е един от блестящите социални учени. Вероятно подценява силата на Нета, че си мисли как с 2 клика ще отсее всеки който не го боготвори.

Чудех се защо на горния клип ми изглежда много по-млад, пък той сега спрял да се бръсне... Няма офтопик Филипов, виждаш, че го следя дори повече от тебе!

преди 3 часа, Филипов написа:

Та вижте кой какво иска по тях и коментирайте тогава. Тази тема е за Възраждане и те няма да участват в парламентарните дебати по тези въпроси.

И защо е проблем или офтопик  хората да дискутират ВИЖДАНИЯТА на Копейкин и партийката му по тези теми ???

преди 3 часа, lsmurf написа:

Не можах да разбера защо да запитам някой за личното му мнение за Възраждане да е офтопик в тема посветена на тази партия. Според мен целта на темата е именно да споделим личните си становища по адрес на тази партия а това че ще бъдат различни е нормално. Но ако ми изясниш защо конкретния пост с запитването е офтопик би ми било полезно за напред.

е то е ясно.. .когато дискусията забие в посока разлчина от приятни и хвалебствени одобрения, става офтопик. :)

Не е за пръв път, не е само тази тема... :getout:

Ей тука го е изхвърлил Филипов, дано си спази думата да не трие мнения. Като е офтопик тъй да е, и тъй ме устройва!

Хихи, и туй в офтопика. Няма ли връзка с Възраждане, Филипов? Или не е вярно?

217787837-4266625263421484-6606758171005

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.