Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 1 час, IvanKirov написа:

Всъщност отказах доста хора.

На 11 ти ще видим как си ги отказал

Лоша реклама няма

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 5 минути, Филипов написа:

Ще те разочаровам - Възраждане не правят подаръци като другите с бирите, кебапчетата и подобни. Единственото, което подаряват е учебникът по Родинознание, написан от Костадинов. Където все пак нещата са написани както ги учихме едно време, а не по евроГейски.

Грешно ме разбра. За минимална заплата Костадинов предлага отпадане на ДОД. Пари като за 2 пазарувания сирене са, просто се изразих образно.

Грешно - около 400 хиляди са. Все герберастки тролове и калинки. Като не вярваш - справка за ТОЛ управлението и резултатите, че на може дори да се самоиздържа, За приход на държавата не става и дума. Но пък назначенията са само с одобрението на областния гербераст.

Съгласявам се! Още по-зле!

Колкото до напъните ти за вземания от заплата - голямата икономия е за получаващите над максимален осигурителен праг.

Каква икономия, искат да набият 17% ДОД за тия с над 3000 лева бруто. В ИТ сектора трудно ще намериш специалист дори средно ниво, да се навие за тия пари. И сега им прибират близо хилядарка преди да си видят нетото, Копейкин ламти за още и още. Като не е виждал читава заплата и му се видят много. По запада получават помощи по бедност за такива пари.

Преди бяха 10МРЗ, свалиха ги на 5. И от горницата не им събират едни 40% за осигуряване. А депутатите и висшите бюрократи са с такива заплати. Както и разни измислени банкери, обслужващи мафията.

Сега е тъй, Копейкин иска да прибира 17% от това, дори да е над горницата. В прав и ясен текст е описано.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

На 11 ти ще видим как си ги отказал

Лоша реклама няма

Народ от бедняци, повечето сте доволни да бръкнете у канчето на по-кадърните и заплатени. Само че тая работа не става просто да бръкнеш и да си набереш, надявам се да помниш каква сива икономика беше преди плоския данък. Няма толкоз прост работодател да си дава печалбата на музейни чиновници. Пари в плик съм вземал, бачкал съм без трудов договор, давали са ми половината заплата като социални придобивки, и т.н. Просто не е за главите на писарушки, бизнесът се движи по други правила.

Иване, чичовото, Киров,

какво си седнал да обсъждаш управленската програма на "Възраждане", като е ясно, че възможността им за влияние върху евентуална правителствена такава ще е минимална предвид ниския процент гласували за тях, който се предвижда?

Вижда се, като че ли, че те дразни принципно това, че някой иска да ти вземе от парите... и толкоз.

Няма лошо, но що се правиш на идеен, прикривайки корист?

преди 39 минути, ncl написа:

И в Германия и в почти цяла Европа ли са бедняци, където това е така?!

В Германия и в почти цяла Европа  ставките почват в пъти по-високи заплати, при цени на стоките съизмерими с нашите, че и по-евтини.

Тука при липса на средна класа се мъчите да оберете офисния планктон. Който тъй или иначе е беден и се тъпче в панелните гета заедно с вас.

В Италия писаха, дето фалирала и PIGS и каквото там - под 800 евро почваш да получаваш помощи по бедност. Тука при тая сума Копейкин почва да дига данъка като за богаташ.

преди 2 минути, Мих. Люз. написа:

Вижда се, като че ли, че те дразни принципно това, че някой иска да ти вземе от парите... и толкоз.

Няма лошо, но що се правиш на идеен, прикривайки корист?

Еми дай си твоите пари, що си се вторачил в моите? Канцеларски мишок не вижда подводните камъни под една такава данъчна реформа. Преди плоския данък всички се натискахме да бягаме от България, именно поради нетърпимите икономически условия. И като турбо бедняци не ни пускаха да бачкаме навън.

Нали възрожденци сте бе, чуждото не сте искали. Първата ви работа е да обявите грамотните хора за кулаци, че ви е малко над половината от брутото да отива по данъци и задължителни харчове!

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Еми дай си твоите пари, що си се вторачил в моите? Канцеларски мишок не вижда подводните камъни под една такава данъчна реформа. Преди плоския данък всички се натискахме да бягаме от България, именно поради нетърпимите икономически условия. И като турбо бедняци не ни пускаха да бачкаме навън.

Ми зимат ми и на мен, хем доходът ми е доста по-малък от твоя, вероятно.

Това не е спор от моя страна. Единствено ще отбележа, че такъв спор не касае само "Възраждане", а е много по-теоретичен икономически, а тъй като икономиката не е наука, то ветар го вее на бел кон :D

преди 36 минути, ncl написа:

И в Германия и в почти цяла Европа ли са бедняци, където това е така?!

Не са разбира се. Само че управляващите им са по умни и знаят че и 100 процента от 0 си е нула . Трябва да се обложат по заможните защото там са парите. При нас взимат 15 процента на дребните търговци и 10 на големите данъкоплатци ! Абсолютен абсурд но е факт. Същото е и с осигуровките . С този таван на осигуровките хората получаващи повече плащат реално многократно по нисък процент от тези работещи за 1000 лева примерно.

преди 58 минути, IvanKirov написа:

Народ от бедняци, повечето сте доволни да бръкнете у канчето на по-кадърните и заплатени. Само че тая работа не става просто да бръкнеш и да си набереш, надявам се да помниш каква сива икономика беше преди плоския данък. Няма толкоз прост работодател да си дава печалбата на музейни чиновници. Пари в плик съм вземал, бачкал съм без трудов договор, давали са ми половината заплата като социални придобивки, и т.н. Просто не е за главите на писарушки, бизнесът се движи по други правила.

Наистина ли си мислиш че банкерите за които се разшумя напоследък че са взимали по 60 - 70 хиляди заплати са ги получавали защото са толкова по кадърни и не трябва да им "гледаме в канчето" ? Истината е една. Чиновникът го мързи и го е страх да притисне едрите риби затова имитира дейност събирайки данъци от дребосъка. Сивата икономика е вследствие на това а не на наличието или не на плосък данък. Дори и 10 процента да е пак големите фирми ще се стремят да скрият доходи защото става въпрос за огромни суми.

преди 12 минути, lsmurf написа:

Не са разбира се. Само че управляващите им са по умни и знаят че и 100 процента от 0 си е нула . Трябва да се обложат по заможните защото там са парите. При нас взимат 15 процента на дребните търговци и 10 на големите данъкоплатци ! Абсолютен абсурд но е факт. Същото е и с осигуровките . С този таван на осигуровките хората получаващи повече плащат реално многократно по нисък процент от тези работещи за 1000 лева примерно.

Добре де, тоя дето се осигурява на максимума плаща 350 лева ДОД или колкото там последно е таванът. Ти ако си на мин. заплата плащаш 65 лева, или 5 ПЪТИ по-малко. Накрая караме по същите дупки, чакаме същите линейки по 1 час, т.е. неравни в парите, равни в мизерията. И искаш още повече да изкривяваме тая тенденция, все ви е малко!

преди 12 минути, lsmurf написа:

Наистина ли си мислиш че банкерите за които се разшумя напоследък че са взимали по 60 - 70 хиляди заплати са ги получавали защото са толкова по кадърни и не трябва да им "гледаме в канчето" ? Истината е една. Чиновникът го мързи и го е страх да притисне едрите риби затова имитира дейност събирайки данъци от дребосъка. Сивата икономика е вследствие на това а не на наличието или не на плосък данък. Дори и 10 процента да е пак големите фирми ще се стремят да скрият доходи защото става въпрос за огромни суми.

Еми притиснете едрите риби, не тия дето са се изгърбили с 30 годишните ипотеки. Заплата от 3000 лева в София е мизерия, казвам ти го от личен опит. Като дойде време да купуваш имот избираш от краен квартал по избор! После като си смениш работното място я пресичаш по 2 пъти на ден по диагонал. Ботьов като че ли за Копейкин го е писал. Голям патриотизъм голямо нещо, ама дайте да ни го платите!

Цитат

ПАТРИОТ

Христо Ботев

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
залага си и жената.

И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
изяда си и месата.

преди 25 минути, IvanKirov написа:

Добре де, тоя дето се осигурява на максимума плаща 350 лева ДОД или колкото там последно е таванът. Ти ако си на мин. заплата плащаш 65 лева, или 5 ПЪТИ по-малко. Накрая караме по същите дупки, чакаме същите линейки по 1 час, т.е. неравни в парите, равни в мизерията. И искаш още повече да изкривяваме тая тенденция, все ви е малко!

Ти какво предлагаш? Тези които са на МРЗ да плащат повече от 65 лева ДОД?

преди 27 минути, ncl написа:

Ти какво предлагаш? Тези които са на МРЗ да плащат повече от 65 лева ДОД?

Предлагам да си остане тъй както досега. Чиновничето ще въведе нов данъчен хаос, а тъй или иначе от тез данъци почти нищо не остава за нас. Който е на мин. заплата си е виновен той. Аз нямам желание да давам повече от сегашните близо 60 %, и насреща нищо. И 100% да ми направят данъка пак ще го откраднат на 90%. Поне напоследък виждате какви кирливи ризи извади служебното правителство, направо с милиардите потъват по обръчи фирми Батко и Братко. Няма смисъл да пълня каца без дъно.

Не съм пускал глас за БСП или ГЕРБ, но доживот ще съм благодарен на Станишев който въведе плоския данък. И на Боко съм признателен, че със зъби  и нокти го опази от леля Корнела.

Циркът наречен "пролетарска власт", "шаячна правда" и всички равни го гледахме само преди 30-тина години. Киро Брейка разправя, че много хубаво било да чакаш 12 години за кола, защото в деня който я вземеш и вече струва двойно на вторичния пазар. На всеки 12 г. като изкараш такива пари от въздуха и може хич да не ходиш на работа. Майтапя се, копоите ходеха по заведенията, и който няма печат в паспорта от завода, и го въдворяваха на тежка физическа работа. Примерно да обръщаш по 20 кубика бетон на ден, един комшия тъй го бяха насадили. Таквиз като Копейкин да наредиш у властта и панически си продавай фабриката, че ей го де е 9-ти септември, после ще те даде на прасетата! Дей гиди кулаци ньедни! 3000 лева ще ми вземат, нови коли ще ми карат! Той ще си има служебен Мерцедес и шофьор, кадърните млади ДГД!

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Искам да има справедливост. Във Великобритания примерно има необлагаем минимум и той е за всички .  Тоест за най бедните е почти безплатно но богатия плаща. Облага се горницата върху него в нарастваща скала. Този който изкарва повече плаща повече. Та когато се съберат достатъчно пари по този начин мизерия просто няма. По този начин няма да са равни хората в мизерията.

Еми притиснете едрите риби, не тия дето са се изгърбили с 30 годишните ипотеки. Заплата от 3000 лева в София е мизерия, казвам ти го от личен опит. Като дойде време да купуваш имот избираш от краен квартал по избор! После като си смениш работното място я пресичаш по 2 пъти на ден по диагонал.

Не твърдя че 3000 лева е сериозна заплата както и това че е мизерия също не е вярно. Просто претенциите са ти по големи от възможностите.

Предлагам да си остане тъй както досега. Чиновничето ще въведе нов данъчен хаос, а тъй или иначе от тез данъци почти нищо не остава за нас. Който е на мин. заплата си е виновен той. Аз нямам желание да давам повече от сегашните близо 60 %, и насреща нищо. И 100% да ми направят данъка пак ще го откраднат на 90%. Поне напоследък виждате какви кирливи ризи извади служебното правителство, направо с милиардите потъват по обръчи фирми Батко и Братко. Няма смисъл да пълня каца без дъно.

Ти също си си виновен че си на 3000 лева заплата примерно. От къде по дяволите ги изкара тези 60 процента не мога да се сетя. А това че ще го откраднат си виновен единствено ти. Ако си гражданин на място няма да го допуснеш.

Ти какво ми казваш . "Нека си крадат . Нали се опитват да ги вземат от най бедните -мен какво ме засяга аз съм една крачка преди тях ."  Ами с такова мислене винаги ще си само на една крачка от бедността и ще караш по дупките и ще чакаш линейката. Защо ми се оплакваш.

преди 1 час, lsmurf написа:

Искам да има справедливост. Във Великобритания примерно има необлагаем минимум и той е за всички .  Тоест за най бедните е почти безплатно но богатия плаща. Облага се горницата върху него в нарастваща скала. Този който изкарва повече плаща повече. Та когато се съберат достатъчно пари по този начин мизерия просто няма. По този начин няма да са равни хората в мизерията.

Е тъй де, ама богаташите пак няма да плащат, ами ще опъват мизерниците грамотни специалисти. Да прощаваш, ама животът в "спалните" на София в повечето случаи е мизерия. Все ще се намери по някой малоумник, дето вгорчава живота на съседите си, а полицаите са заети да вардят сянка и да закачат някоя глоба.

Не твърдя че 3000 лева е сериозна заплата както и това че е мизерия също не е вярно. Просто претенциите са ти по големи от възможностите.

Еми купи си къща в София и околностите, с 3000 бруто заплата. Успех!

Тоя свят дето ми го давате за пример си живеят в китни къщички в предградията, и като им се доспи и подремват. Ако тийновете са решили да правят купон над тебе - моите съболезнования, мизерник, с 3-те хил. бруто, от които останали 2, още преди да ги получиш.

Като гледам за Възраждане се натискате основно такива дето ще ги хване облекчението, с бруто около хилядарката. Това е прагът на бедността.

Ти също си си виновен че си на 3000 лева заплата примерно. От къде по дяволите ги изкара тези 60 процента не мога да се сетя.

30-тина % ти прибират още преди да си получиш нетото, после почват ДДС-та, и всякакви други натрапени харчове. И преките данъци, особено ако караш по-мощна кола. Колегата даваше 450 лева годишно за старо БМВ, после ГО, преглед, винетка още по-отделно. Събери го всичко това и то ти заминала над половината от заплатата.

А това че ще го откраднат си виновен единствено ти. Ако си гражданин на място няма да го допуснеш.

И какво според тебе да направя, то мафията Божков смачка, че мене ли няма?

Ти какво ми казваш . "Нека си крадат . Нали се опитват да ги вземат от най бедните -мен какво ме засяга аз съм една крачка преди тях ."  Ами с такова мислене винаги ще си само на една крачка от бедността и ще караш по дупките и ще чакаш линейката. Защо ми се оплакваш.

Изобщо не е оплакване. Шаячната правда да си гледа музейчето, и да не дава тон на бизнеса, който го храни него през бюджета!

Какво вземат от най-бедните, че не мога да се сетя? Ти на мин. заплата плащаш 65 лева ДОД, аз плащам 350. И твърдиш, че вземали от бедните?

• Автор
преди 3 часа, lsmurf написа:

. При нас взимат 15 процента на дребните търговци и 10 на големите данъкоплатци ! Абсолютен абсурд но е факт. 

И тези, които го подкрепят издигат лозунги за социална справедливост,  изграждане на средна класа и предупреждават че се увеличава неравенството между богатите и бедните.  😆

преди 18 минути, IvanKirov написа:

Като гледам за Възраждане се натискате основно такива дето ще ги хване облекчението, с бруто около хилядарката. Това е прагът на бедността.

Много си далеч от истината . Въобще не съм фен на Възраждане и реки от злато да ми обещаят няма да стана защото знам че просто си говорят празни приказки. Тук въпреки че темата е Възраждане аз говоря по принцип че политика на облагане с нарастваща ставка е по справедливо и полезно за държавата. А това кой какво говори и какво върши в тази държава е дълъг разговор . Както сам каза плоският данък го въведоха "социалистите" което си е абсурд от всякъде. Така че на Възраждане не им вярвам на приказките но съм за подобно облагане . Естествено че няма да са те партията която ще го направи.

преди 25 минути, Michigan111 написа:

И тези, които го подкрепят издигат лозунги за социална справедливост,  изграждане на средна класа и предупреждават че се увеличава неравенството между богатите и бедните.  😆

В България средна класа просто няма и скоро няма да има , ако не броим чиновничеството което не е средна а по скоро паразитна класа - необходимо зло разраснало се до абсурдни размери за възможностите и потребностите на страната. Средната класа е заплаха за управляващите защото е финансово независима и по трудно се манипулира.

преди 5 минути, lsmurf написа:

... аз говоря по принцип че политика на облагане с нарастваща ставка е по справедливо и полезно за държавата.

Толкова ли си малък да не помниш каква сива икономика имаше преди плоския данък? И после като излезеш болничен оставаш без пари, щото те осигуряват на минималната.

преди 5 минути, lsmurf написа:

А това кой какво говори и какво върши в тази държава е дълъг разговор . Както сам каза плоският данък го въведоха "социалистите" което си е абсурд от всякъде. Така че на Възраждане не им вярвам на приказките но съм за подобно облагане . Естествено че няма да са те партията която ще го направи.

Направо си го каза, че ви влече към соца. Тоя куко Копейкин твърди, че се натискал за неплатена казарма. Можело е да се откачи, пък отишъл войник.

От такъв може да очакваш абсолютно всякакви шашкънии!

И пак да ви кажа, туй че се протягате към чуждото, не значи, че ще получите, шумкари - мандраджии. Има 99 врътки да не видите и толкова данъци, колкото сега. Има една графика на постъпленията данъци, в зависимост от процента. Има една оптимална стойност, после колкото повече вдигаш толкова по спадат приходите. Няма толкова залюхан частник да ти дава на тебе 70% от приходите си.

• Автор

И пак да ви кажа, туй че се протягате към чуждото, не значи, че ще получите, шумкари - мандраджии. Има 99 врътки да не видите и толкова данъци, колкото сега. 

Не че да съм му адвокат,  ама цитираш смърфа и излиза, че и той е от тея, пък баш той не е, камо ли да го влече соца. 

Иначе врътки има,  познавам такива, които се канят да си местят успешен иначе бизнес в чужбина. Където, както и смърфа написа,  отдавна знаят,  че и 100% данък да сложат, ако е от 0 си е пак 0. 

Системата и приходната идея са сбъркани в България. Не трябва да е цаката да убиваш с големи данъци малкия бизнес,  а да създадеш условия да има повече малък и среден бизнес и така да се вдигат приходите.  Горе долу такива приказки чувам от сегашния служебен икономически министър, което ми харесва.  Но дали ще се получи при редовен кабинет.. божа работа,  защото е по устойчивия модел, но по бавен във времето. Вдигането на данъците е по бързия и задушаващ,  което го прави по лесен. И след нас потоп 😆

преди 26 минути, Michigan111 написа:

Горе долу такива приказки чувам от сегашния служебен икономически министър, което ми харесва. 

Забелязах че юпитата винаги много увлекателно , убедително и заразително говорят .

Падна ми в очите след няколкото пи-ар акции изцяло с предизборен отенък

Най фрапириращо бе актьорската игра в изпразнения язовир и бутилката кока кола , представена като резултат от милионните инвестиции.

Парен каша духа, затова въобще не вЕрвам на приказки  , особенно в последно време когато се оказва накрая нещо съвсем друго от внушаваното.

Възраждане се очертават партия на българските бедняци. Не познавам и един около мене, дето да е съгласен да гърбиш със 17 % всички дето могат нещо повече от елементарна компютърна грамотност.

В момента държавата прибира над 30% от брутото на специалист, мисля до 33% стигаха, и си има сайтче по държавни програми дето ти показва удръжките до стотинката. После те щавят с ДДС и квото там.

Да речем SAP въртят милиардите, и при нашите заплати някак ще издържат нови 7% данъци. Една малка фирма дето едва свързва двата края я пиши бегала, малко още я стисни за врата, и ще увиснат и служителите и шефът на борсата. На същия тоя бюджет като Копейкин.

Дай на бедняка власт, и ще поръча за всички най-тлъстия качамак, и пилаф с овча опашка с много лой! Една такава приказка има за хитър Петър. Сори, ама аз неща от копейкиновите манджи. Достатъчно грамотен съм да не вися на хазната като него.

Толкова ли си малък да не помниш каква сива икономика имаше преди плоския данък? И после като излезеш болничен оставаш без пари, щото те осигуряват на минималната.

Не съм малък .За съжаление познавам добре от личен опит социализма за разлика от теб. И какво сега твърдиш че благодарение на плоския данък няма вече сива икономика ли. Наивно! Това че си работил и са те осигурявали на минимална заплата си е твой проблем. Решил си да скриеш доход след това ревеш че няма болнични , ами няма и това трябвало да ти е ясно когато си решавал да работиш по този начин. Тя сметката на работодателя е една и съща дали ще те осигурява на минимална и след това няма да може да си приспадне заплатата която ти е давал като разход или ще те осигурява на пълна сума . Повярвай ми правил съм ги тези сметки тъй като от 1989 год . не съм бил наемен работник а само работодател. Така че този аргумент не ти се връзва. Само работника печели от подобно нещо но после се бие по главата .

преди 34 минути, IvanKirov написа:

Достатъчно грамотен съм да не вися на хазната като него.

Ами като е така защо не желаеш да го покажеш. Казвам ти че съм абсолютно против Възраждане в прав текст ти ме обвиняваш в обратното само защото някакви предложения които и Копейкин не вярва в тях на теб не ти харесват а аз ти казвам че в нормалните държави такова облагане е практика и доказано работи. Заучил си някакви мантри за сивата икономика и не желаеш да помислиш кое наистина я стимулира . Казали са ти че плоския данък е панацея за справянето с нея и ти без да помислиш дали е така го повтаряш до припадък. Помисли само малко . В кои държави има плосък данък и къде не. https://bg.wikipedia.org/wiki/Плосък_данък наистина ли желаеш да си част от такава подборка.

• Автор
преди 1 час, miro20 написа:

Забелязах че юпитата винаги много увлекателно , убедително и заразително говорят .

Вярвам знаеш, че мене с говорене трудно ще ме трогне някой. Затова след това, което цитираш, съм написал, че е божа работа дари подобна политика ще се реализира.

Но.  Предпочитам все пак хора,  които макар на приказка знаят какво трябва да се прави, отколкото такива, които и на приказка не умеят да вържат някакъв план за икономически просперитет, а повтарят като папагали мантрите за чужди инвестиции,  с които вече и необразованите разбраха,  че няма да прокопсаме.  

преди 1 час, miro20 написа:

Най фрапириращо бе актьорската игра в изпразнения язовир и бутилката кока кола , представена като резултат от милионните инвестиции.

Прав си, фрапиращ пример за корупция при управлението на Герб.

• Автор
преди 39 минути, lsmurf написа:

аз ти казвам че в нормалните държави такова облагане е практика и доказано работи

Е да де, смърфе,  ама това е в нормалните държави. Излишно е да напомням,  че България не е нормална държава.  И сега, аз не знам точно твоите предпочитания за данъчно облагане какви са, нито знам на Иван.  Но знам че според мен каквито и да са данъците в България,  то те са високи. Просто защото не получаваш нищо насреща.  

И като говорим за облагането в нормалните държави,  трябва да имаме предвид,  че това са предимно развити държави, а не като нас - трети или четвърти свят,  и ние не знаем вече.  Там нещата са отдавна канализирани,  и малкия и среден бизнес,  макар повече данъчно обложени са по добре, защото им са създадени условия за бизнес. И данъците им отиват по предназначение и за подобряване на условията за бизнес.  А тук си плащаш данъците,  и после продължаваш да плащаш,  рушвети, че иначе нищо не се случва,  глоби, че като се изпразни хазната трябва се тупат някакви чували и те дебнат за всичко,  ремонти по колите, че много са ни хубави магистралите, и още една камара родни дивотии.  И на какво отгоре да ти вдигнат данъците? Като ги вдигнат как ще правиш по лесно бизнес ти?  Ами тя дупката в бюджета все по голяма ще става, не се заблуждавай,  вдигнатите данъци са решение за година- две. За 3 години да са.  После какво? 

преди 17 минути, Michigan111 написа:

Е да де, смърфе,  ама това е в нормалните държави. Излишно е да напомням,  че България не е нормална държава.  И сега, аз не знам точно твоите предпочитания за данъчно облагане какви са, нито знам на Иван.  Но знам че според мен каквито и да са данъците в България,  то те са високи. Просто защото не получаваш нищо насреща.  

И като говорим за облагането в нормалните държави,  трябва да имаме предвид,  че това са предимно развити държави, а не като нас - трети или четвърти свят,  и ние не знаем вече.  Там нещата са отдавна канализирани,  и малкия и среден бизнес,  макар повече данъчно обложени са по добре, защото им са създадени условия за бизнес. И данъците им отиват по предназначение и за подобряване на условията за бизнес.  А тук си плащаш данъците,  и после продължаваш да плащаш,  рушвети, че иначе нищо не се случва,  глоби, че като се изпразни хазната трябва се тупат някакви чували и те дебнат за всичко,  ремонти по колите, че много са ни хубави магистралите, и още една камара родни дивотии.  И на какво отгоре да ти вдигнат данъците? Като ги вдигнат как ще правиш по лесно бизнес ти?  Ами тя дупката в бюджета все по голяма ще става, не се заблуждавай,  вдигнатите данъци са решение за година- две. За 3 години да са.  После какво? 

За съжаление си прав. Когато не получаваш нищо срещу парите си колкото и малко да плащаш все е много. Аз наистина говоря малко теоритично и далеч от реалностите в бг. но в крайна сметка трябва все в един момент да тръгнем към нормалност иначе подобни дискусии са безсмислени ако всичко потъва в черна дупка какво значение има какви ще са данъците 😀 Както всички вече забелязахме въпреки ниските данъци чужденците пък и българи от чужбина не са се юрнали да инвестират у нас. В крайна сметка пари няма за нищо в държавата . Засега ни крепят разни еврофондове които отново не отиват за стимулиране на дребен и среден бизнес за изграждане на гръбнак на икономиката а просто потъват в нечии бездънни джобове. Явно не съм се изразил достатъчно ясно - Не съм за вдигане на данъците а само за преразпределението им така че наистина да стимулират иканомиката а не като сега да облагодетелстват едни и да отказват от всякаква икономическа активност голямата маса от хора . Не е ли срамота да имаме най голямото неравенство в Европа , като бананова държава сме станали.

https://offnews.bg/ikonomika/koefitcientat-na-dzhini-poredniat-pokazatel-ot-kojto-mnogo-triabva-706440.html

Възраждане се очертават партия на българските бедняци.

Де да беше така. Само пенсионерите, които взимат пенсия под прага на бедността, който в България е 369 лева, са над 800 000. Което ще ги направи първа политическа сила.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.