Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 4 минути, Michigan111 написа:

ЕЦБ не е едно и също за всяка държава. С влизане в еврозоната централната банка на държавата влиза в друго отношение с ЕЦБ и с другите централни банки на страните от еврозоната- евросистемата. Именно тя е регулатора.  Спомни си гръцкото Охи на реферндума и колко бързо взеха решение да започнат процедура за изключване на Гърция от системата, при положение че откаже реформи.  Никой няма да остави една държава да прави каквото си иска, защото така заплашва цялата система. 

Ето сам казваш че ЕЦБ не е финансов, а политически регулатор. Нямам какво да добавя. Така е. Също като Федералния резерв.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

• Автор
преди 41 минути, Радул написа:

Ето сам казваш че ЕЦБ не е финансов, а политически регулатор. Нямам какво да добавя. Така е. Също като Федералния резерв.

Ами Радуле, ти ако очакваш ЕЦБ да са няколко очилати чичковци,  които да дойдат в София и да гледат всеки документ, и да броят дали всеки лев има покритие в резерва,  значи имаш проблем с очакванията.  То и финансите са и политика.  Системата задава правила, които се спазват стриктно от централните банки на държавите в Еврозоната и компромиси не се правят.  ЕЦБ е един вид председател на евросистемата.  А и да не забравяме, че именно тя печата парите. 

преди 7 часа, N1K17Y написа:

а питам. Реджепа не може да отговори

Заяждаш се. Отговорих преди да питаш. Написаното стои. Ако толкоз ми вярваш. виж нагоре в темата какво съм написал. А и не само аз.

Като ти харесват ненужни и опасни парични ртеформи, гласувай за тези, дето ти ги обещават. 

Аз мисля да подкрепя онези, които не са съгласни с подобни излишни движения, за които навярно са предложени сериозни стимули под масата.

преди 1 час, Филипов написа:

А, да. За туй бях забравил. Сичката им хубава на сегашните, а освен, че искат да ни натресат еврото, искат и да ни контролират чужди институции финансовите решения. 

Корупция не се бори с преотстъпване на суверенитет. Корупция се бори с осветляване на управлението. 

От преотстъпения суверенитет какво спечелихме. Цяло лято, че и следващата зима протести, а "началниците" се правят, че не виждат и викат ау лоша Беларус.

А братята американци. Използваха ли ни да вземат милиарди за самолети, ама самолети друг път. Хайде съюзниците да те използват, за това са съюзници. Ама руснаците ни използваха да им построим турски поток с наши пари, така както сме им врагове. Цирка е пълен.

Тук не съм съгласен с Коцето. Не трябва да гоним американските бази, а да експлоатираме желанието на американците да имат бази в България. Ако водим национално отговорна политика, можем свободно да изследваме силата на желанието им да имат бази на наша територия.

Мисля, че не само веднага ще ни доставят платените вече самолети, ами и още ще доставят безплатно. Като видят, че имат работа със сериозни хора, веднага ще омекнат и ще станат любезни, колкото сега са надменни и размахват пръст. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

А, да. За туй бях забравил. Сичката им хубава на сегашните, а освен, че искат да ни натресат еврото, искат и да ни контролират чужди институции финансовите решения. 

Корупция не се бори с преотстъпване на суверенитет. Корупция се бори с осветляване на управлението. 

За момента обаче е точно обратното. За да няма фалирали банки като КТБ , корупция, пране на пари и т.н.  е необходим по стриктен мониторинг.

Затова и изреваха череповите мутренски структури че им се развали рахатлъка да въртят безконтролно милиони , да перат пари, че не могат да приложат модела КТБ и на други банки, заради така омразния им Горанов, който вкара държавата в ЕРМ2.

:)

Как да не мразиш Горанов и ГЕРБ , нали ? :giggle1:

преди 57 минути, miro20 написа:

Как да не мразиш Горанов и ГЕРБ , нали ?

Те управляваха бе. Тяхна задача беше да се справят с корупцията и схемите, а не да поддържат мафията и да влизат в системи за мониторинг, други да ни оправят.

Те от една страна крадяха, а от друга ни включваха в системи за мониторинг, да им легитимират краденето.

Сега Радев ако си мисли да продължава по герберски, няма да го огрее, щото в обществото няма повече търпимост за подобни изпълнения.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Сега Радев ако си мисли да продължава по герберски, няма да го огрее, щото в обществото няма повече търпимост за подобни изпълнения.

Обществото ни е толкова заспало и дезинформирано че още сто години могат да ни управляват по този начин за голямо съжаление. Тези на които ти примерно разчиташ са част от същата мафия която ни управлява и до сега.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Те управляваха бе. Тяхна задача беше да се справят с корупцията и схемите, а не да поддържат мафията и да влизат в системи за мониторинг, други да ни оправят.

По света не знам да има държава която да каже - ние се псравихме на 100% с корупцията.

второ , като следствие от първото - и у нас няма как Горанов да се справи на 100% , НО ограничи лостовете и удари през ръчичките мафията /червената най вече/ и мутрите които се чувстваха недосегаеми и си правеха каквото искат.

Защо си против тези заслуги, и дори призоваваш да се гласува за партията на Черепа, на която и децата не биха повЕрвали че ще се бори с корупцията. ?

Все едно Ал Капоне да обещае в САЩ справяне с корупцията и мафията :) 

Толкова ли няма други политици и личности, които да са по малко компрометирани ? та избра символа на Задкулисието и мутренския преход ??

преди 9 минути, miro20 написа:

да се гласува за партията на Черепа, на която и децата не биха повЕрвали че ще се бори с корупцията. ?

Ами тя вече се бори с корупцията. Виж им партийното строителство. Къде има скрито покрито ? Никъде. Имат прозрачно финансиране. Всеки може да стане доброволец. Работят само с доброволци. Между другото това правят и Възраждане.

Това са единствените две български политически партии с адекватно и прозрачно партийно строителство и прозрачно финансиране. Естествено няма и разминаване между думи и дела.

Предпочитам да вярвам на тия, дето не са ме лъгали.

преди 42 минути, lsmurf написа:

Тези на които ти примерно разчиташ са част от същата мафия която ни управлява и до сега.

Само дето аргументите, които си изложил по горе за да обосновеш това твърдение са плод на активни мероприятия на Онези, които ни докараха до Туй дередже. И както се видя, до едно фейк.

Като разбера, че ме лъжат, няма да могат да ме лъжат повече.

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Като разбера, че ме лъжат, няма да могат да ме лъжат повече.

Така де, и аз така действах обаче живота си преминава а все се намират нови кандидати които в крайна сметка се оказват същите затова вече гледам внимателно и се опитвам да ги хвана преди да съм им дал доверието си. Мислех че за 30 години вече трябваше да сме поумнели обаче май се излъгах и този път . Народът се лови като удавник за сламка за поредната "нова" партия защото е отвратен от досегашните и за кой ли път ще се окаже подведен . Важи и за Възраждане и за Има такъв народ като "нови" другите не ги коментирам защото нямат шансове и са само масовка а старите сме ги коментирали повече от достатъчно.

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Има такъв народ е уловката...

Така е - уловка е но много хора ще се хванат в нея. А такива като теб докато се опитват да я избегнат ще се хванат на другата - Възраждане. Не напразно са ни предоставили толкава много "различни" партии. По времето на тато поне беше малко по честно - щеш не щеш гласуваш за БКП. Сега е същото само дето е завоалирано с куп лъжи за различност.

• Автор
преди 1 час, lsmurf написа:

Обществото ни е толкова заспало и дезинформирано че още сто години могат да ни управляват по този начин за голямо съжаление. Тези на които ти примерно разчиташ са част от същата мафия която ни управлява и до сега.

Или по лошо,  популисти които хал хабер си нямат как се управлява държава. Само като им слушаш приказките и идеите и лошо ти става като осъзнаеш какъв цирк ще бъде ако такива дойдат на власт.  

преди 44 минути, Michigan111 написа:

Или по лошо,  популисти които хал хабер си нямат как се управлява държава. Само като им слушаш приказките и идеите и лошо ти става като осъзнаеш какъв цирк ще бъде ако такива дойдат на власт.  

Може и да си прав. Популисти  нямащи представа от управление на държава може действително да са по лошия вариант. Най вероятно и това ще го видим на практика. Не говоря за Възраждане естествено. 😀

А досега какви бяха на власт?! Иначе няма какво да ви е страх от Възраждане. Патриотичната ниша в България е 10-12% и няма вероятност някога да имат мнозинство, за да осъществят идеите си.

преди 35 минути, lsmurf написа:

Може и да си прав. Популисти  нямащи представа от управление на държава може действително да са по лошия вариант. Най вероятно и това ще го видим на практика. Не говоря за Възраждане естествено. 😀

То ест говориш за хора, незапознати с (механизма на) политическо управление на държава и на администрация.

(С административното управление е запознат и умее средният ешелон, който търпи доста по-малко кадрови сътресения. Той също е голям проблем, и не само в България, при евентуални резки смени на курса)

Но кажи, кои в началото на прехода имаха кадри, веднага готови за политическо управление на държавата? У нас и в подобните ни страни в Цъ и И-Европа?

А защо, при положение, че отговорът е "Само комунистите (защото дотогава са били на власт 40-60 години)", сега има голяма разлика в развитието на тези страни?

• Автор
преди 1 час, lsmurf написа:

Дано не си прав, че само това ни липсва 

преди 1 час, ncl написа:

А досега какви бяха на власт?! Иначе няма какво да ви е страх от Възраждане. Патриотичната ниша в България е 10-12% и няма вероятност някога да имат мнозинство, за да осъществят идеите си.

По принцип ме е страх от простотията независимо от социологическите проучвания . Те "патриотите" и досега нямаха мнозинство да управляват но натвориха доста пакости в комбина с ГЕРБ . Не мисля че имат идеи. Имат интереси които успешно защитават и без да са главна политическа сила. Идеите им са просто някаква компилация направена от разни пиари за привличане на определен таргет избиратели.

• Автор
преди 2 минути, lsmurf написа:

Идеите им са просто някаква компилация направена от разни пиари за привличане на определен таргет избиратели.

Точно казано. Но идеи като "да махаме борда" (Ако наистина са го казали), не на еврото, финансова свобода и подобни глупости,  освен всичко могат да бъдат и опасни. При толкова левове в банките да се дрънкат такива простотии говори или за умисъл, или за тотално и безгранично безхаберие.

• Автор

https://news.bg/finance/tsenite-na-stokite-u-nas-sled-priemaneto-na-evroto-edna-godina-i-v-levove-i-v-evro.html

Малко за евентуалното приемане на еврото,  което да поуспокои тези, които се притесняват от курса,  за цените,  за таксите и т.н. 

на 5.07.2021 г. в 11:07, Реджеп Иведик написа:

Ами тя вече се бори с корупцията. Виж им партийното строителство. Къде има скрито покрито ? Никъде. Имат прозрачно финансиране. Всеки може да стане доброволец. Работят само с доброволци. Между другото това правят и Възраждане.

Това са единствените две български политически партии с адекватно и прозрачно партийно строителство и прозрачно финансиране. Естествено няма и разминаване между думи и дела.

Предпочитам да вярвам на тия, дето не са ме лъгали.

Ти майтапиш ли се?

Няма как да забравим какъв е бил Божков до вчера и от утре да го приемаме като част от нещо ново!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.