Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

• Автор
преди 24 минути, lsmurf написа:

За съжаление си прав. Когато не получаваш нищо срещу парите си колкото и малко да плащаш все е много. Аз наистина говоря малко теоритично и далеч от реалностите в бг. но в крайна сметка трябва все в един момент да тръгнем към нормалност иначе подобни дискусии са безсмислени ако всичко потъва в черна дупка какво значение има какви ще са данъците 😀 Както всички вече забелязахме въпреки ниските данъци чужденците пък и българи от чужбина не са се юрнали да инвестират у нас. В крайна сметка пари няма за нищо в държавата . Засега ни крепят разни еврофондове които отново не отиват за стимулиране на дребен и среден бизнес за изграждане на гръбнак на икономиката а просто потъват в нечии бездънни джобове. Явно не съм се изразил достатъчно ясно - Не съм за вдигане на данъците а само за преразпределението им така че наистина да стимулират иканомиката а не като сега да облагодетелстват едни и да отказват от всякаква икономическа активност голямата маса от хора . Не е ли срамота да имаме най голямото неравенство в Европа , като бананова държава сме станали.

https://offnews.bg/ikonomika/koefitcientat-na-dzhini-poredniat-pokazatel-ot-kojto-mnogo-triabva-706440.html

Ами не са се юрнали,  нямат основание за това. Оказва се,  че само ниските данъци не са достатъчен стимул, търсят се и подходящи условия.  А то освен, че географски не сме най подходящи и организационно сме много зле.  Освен бюрокрация, корупция и т.н да не забравяме, че в България и фирми и бизнеси се крадат.  Е кой очакваме да дойде в държава, където властва беззаконието.  То, ако се замислиш, голяма част от т.нар големи инвестиции у нас са на компании, които са дошли точно заради това, което сега изтъкваме като недостатък,  за тях е предимство - мръсни производства,  добивна индустрия (Там загуба няма), монополистични позиции, банкова сфера... картели, високи цени, вечно баланса е на ръба (приходи от данъци няма).. Това само в разградения двор България се получава. 

А иначе пари има,  има и начин.  Фондовете правилно казваш, че потъват в нечии джобове,  а там парите са всъщност предостатъчно за да се развият сектори като земеделие и туризъм и да се оправи инфраструктурата. Само в тази посока да се работи правилно, след 4 години няма да я познаеш държавата.  На много хора им се занимава и им се работи, просто не получават шанс и достъп до програмите,  ама нали едни пари трябва да ги вземат "нашите хора" и едни къщи за гости трябва пак те да ги построят... 

преди 5 минути, ncl написа:

Де да беше така. Само пенсионерите, които взимат пенсия под прага на бедността, който в България е 369 лева, са над 800 000. Което ще ги направи първа политическа сила.

И ако са първа политическа сила какво правим? Излизаме на протест против социологията, която им е давала 2.5% и за това не са готови да управляват? 🤣

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 2 часа, lsmurf написа:

Казали са ти че плоския данък е панацея за справянето с нея и ти без да помислиш дали е така го повтаряш до припадък. Помисли само малко . В кои държави има плосък данък и къде не. https://bg.wikipedia.org/wiki/Плосък_данък наистина ли желаеш да си част от такава подборка.

Една значителна част от Щатите и Швейцария са плоскоданъчни. Хубаво правете го подоходен, ама аз се имам за бедняк пък чиновничето иска да ме бръсне като за богаташ. От 3К лева става 17%, това са 1500 евро и е по-малко от минималната заплата на запад.

преди 40 минути, ncl написа:

Де да беше така. Само пенсионерите, които взимат пенсия под прага на бедността, който в България е 369 лева, са над 800 000. Което ще ги направи първа политическа сила.

И после кво, ще обирате мандри и ще ни биете да влизаме в ТКЗС?

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Но.  Предпочитам все пак хора,  които макар на приказка знаят какво трябва да се прави, отколкото такива, които и на приказка не умеят да вържат някакъв план за икономически просперитет, а повтарят като папагали мантрите за чужди инвестиции,  с които вече и необразованите разбраха,  че няма да прокопсаме.  

Не знам дали си бачкал при Ганю балкански, ако не са свежите пари от запада щяха да си останат само чорбаджии, ония почти половин милион бюджетници, и цигани дето нямат пари да емигрират. Бачкал съм като работещ беден, хем получавам заплата хем не мога да връзвам двата края. Че и си правят устата да ходя и в почивни дни.

Копейкин и компания категорично НЕ знаят какво правят! Да отвориш приказка за нова наборна служба трябва да те е била градушка или да си падал на глава.

преди 10 часа, lsmurf написа:

"Никога не подценявайте могъществото на глупаците, събрани в големи групи !"

Само да ти похваля подписа. Ей това е Възраждане. Носталгия по безсмислието и мизерията на соца, грамотните ги пишем кулаци, вождовете в лимузините, останалите ДГД. Демокрацията накрая да не вземе да роди новия Тодор Живков!

Дето сте зяпнали за данъци, ама другите да ги плащат:

203865243-4258584707530219-5301403096218

преди 1 час, ncl написа:

Ако съдим по анкетата във форума, те са

преди 45 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако съдим по анкетата във форума, те са

Брей много бедняк много нещо! Ако админчето не е изманипулирало анкетата. Ако иска може.

Хихи, 7 гласували. Знаем се поименно.

• Автор
преди 1 час, IvanKirov написа:

Не знам дали си бачкал при Ганю балкански, ако не са свежите пари от запада щяха да си останат само чорбаджии, ония почти половин милион бюджетници, и цигани дето нямат пари да емигрират. Бачкал съм като работещ беден, хем получавам заплата хем не мога да връзвам двата края. Че и си правят устата да ходя и в почивни дни.

Ама те една голяма част от парите от Запада са си всъщност наши пари, които плащаме като вноска. Верно е, че вноската ни е по малка от колкото ни се отпускат,  но е верно също и че не усвояваме всичко,  което е планирано за нас. Не съм смятал точно колко даваме и колко вземаме, но няма да се изненадам в определени периоди да сме на минус.  От там насетне се разпределят целево по програми и ... голямото грабене.  И не че 100% от парите изтичат нагласено,  тук там успява и някой случаен нещо да направи,  тук там покрай проектите намазва нещичко и народеца,  я работа,  я подизпълнител,  я доставчик на стока или услуга.  Но въпросът е, че мащаба трябваше да бъде много по голям.  Вместо да си строят къщи по програми,  все едно са къщи за гости,  а реално са си за тях,  трябваше достъп до това да получават хора, които искат, знаят  и могат да се занимават с туризъм.  А те да са една или две такива къщи ок,  ама те стотици. И от 100 сигурно 1 работи по предназначение, а трябва да е обратно.  

преди 11 часа, IvanKirov написа:

Предлагам да си остане тъй както досега. Чиновничето ще въведе нов данъчен хаос, а тъй или иначе от тез данъци почти нищо не остава за нас.

Хе-хе! Ясно...

Сегашният изборен девиз на ГЕРБ е "Ред в хаоса".

Цитираните две изречения на Кировчето показват ярко диагнозата "гербераст".

преди 49 минути, Мих. Люз. написа:

Хе-хе! Ясно...

Сегашният изборен девиз на ГЕРБ е "Ред в хаоса".

Цитираните две изречения на Кировчето показват ярко диагнозата "гербераст".

Плоско! "Който не е с нас е против нас". Мисля Сталин го е измътил това.

За да не съм "гербераст" какво искаш да направя - направо да отида и да си подаря 7% от брутото ли? Направо на Копейкин ще ги нося, да е най-правоверно. Толкова си можете - под границата от 1200 лева, където ще имате леко облекчение на ДОД. После яко секира в доходите над тия граници. Хем ми искате парите хем ме третирате като кулак и враг.

За Ченалова нищо не каза, поне едно търсене пусна ли? Нея трябва ли да харесвам, че да не съм гербав?

В момента металите са поскъпнали над 2 пъти, съотв, всички изделия от тях. Горивата тръгнаха нагоре, айде и нов данък, и се връщаме у мрачните Виденови времена! За 100$ заплата ми е първото предложение за работа. Толкова даваха тогава, не стигат дори за оцеляване.

преди 9 часа, IvanKirov написа:

Плоско! "Който не е с нас е против нас". Мисля Сталин го е измътил това.

За да не съм "гербераст" какво искаш да направя - направо да отида и да си подаря 7% от брутото ли? Направо на Копейкин ще ги нося, да е най-правоверно. Толкова си можете - под границата от 1200 лева, където ще имате леко облекчение на ДОД. После яко секира в доходите над тия граници. Хем ми искате парите хем ме третирате като кулак и враг.

За Ченалова нищо не каза, поне едно търсене пусна ли? Нея трябва ли да харесвам, че да не съм гербав?

В момента металите са поскъпнали над 2 пъти, съотв, всички изделия от тях. Горивата тръгнаха нагоре, айде и нов данък, и се връщаме у мрачните Виденови времена! За 100$ заплата ми е първото предложение за работа. Толкова даваха тогава, не стигат дори за оцеляване.

Здравей!

Като IT-работник, какъвто си казал че си, не уважаваш логиката и я опорочаваш. Тя трябва да е първото формално правило на всяка разумна дейност, вкл. и спорове-дискусии, и като така трябва да е на пиедестал, особено при АйТиците.

В довода ми за подозрение за изгерберастяване при теб посочих два твои тезиса, много полезни за ГЕРБ сега. Нека ти ги цитирам с моите удебелявания.:

"Предлагам да си остане тъй както досега. Чиновничето ще въведе нов данъчен хаос, а тъй или иначе от тез данъци почти нищо не остава за нас." С добавката ми на сегашния изборен девиз на ГЕРБ – "Ред в хаоса".

Тук няма довод "Щом като си против "Възраждане", си гербераст", в което голословно и логически нагло ме обвиняваш.

Но ще приложа и логическия похват "Доказване от противното":

В сегашния момент, когато масово и публично излизат многочислени факти и документи за крадливото и под всякакво ниво на управление на ГЕРБ и на ОПГ "Прокуратура", ти "плачеш на чужди гробища" не за откраднатите и загубени милиарди, което е вече показан факт, и за разрушаването на държавността от тях – а за някакво въображаемо бъдещо увеличаване на данъците ти, сочейки именно към "Възраждане", макар подобни неща да имат в програмите си и други партии, малки или големи.

В спора премълчаваш планината, а сочиш камъчето далеко напред, което би могло да попречи на някоя от крачките ти.

С това премълчаване и отвличане на вниманието от сегашния ГЕРБ в посока на въображаем бъдещ проблем при друга партия... ... ... какво да ти кажа, освен "гербераст!"?

преди 18 минути, Мих. Люз. написа:

Но ще приложа и логическия похват "Доказване от противното":

В сегашния момент, когато масово и публично излизат многочислени факти и документи за крадливото и под всякакво ниво на управление на ГЕРБ и на ОПГ "Прокуратура", ти "плачеш на чужди гробища" не за откраднатите и загубени милиарди, което е вече показан факт, и за разрушаването на държавността от тях

Има още милиарди теми, които съм пропуснал. Няма ли да ме обвиниш и за тях? И за Холокоста не съм писал, и за мечката дето нападна гъбарката. Темата е за Възраждане.

– а за някакво въображаемо бъдещо увеличаване на данъците ти, сочейки именно към "Възраждане", макар подобни неща да имат в програмите си и други партии, малки или големи.

В спора премълчаваш планината, а сочиш камъчето далеко напред, което би могло да попречи на някоя от крачките ти.

Темата е за Възраждане. Не е въображаемо, пише го с големи тлъсти букви в програмата им. повишаване на ДОД на 17%, от 3К бруто нагоре.

С повечето останали партии не съм запознат. Твърдо против съм сегашното "статукво", а ме обвиняваш, че го подкрепям. Визирах само данъците, и сега се премного, и дори с плоския плащаме повече от САЩ и половината западен свят с подоходните данъци.

С това премълчаване и отвличане на вниманието от сегашния ГЕРБ в посока на въображаем бъдещ проблем при друга партия... ... ... какво да ти кажа, освен "гербераст!"?

Може да ми кажеш и космонавт ако искаш, но...

Темата е за Възраждане.

Тъжно е, че се водите форум с техническа насоченост, а огромното ви мнозинство са на близки до минималните заплати. Че да се радвате на 3 кила сирене с тия промени, а туй че на шефът ти ще му писне и ще затвори фирмата не ви иде на акъла.

Филипов, веднъж вече изрично го казах, че е метафора. Като Иво Христов съм принуден да обяснявам в disclaimer какво е иносказание.

Метафора е:

Цитат

Метафора в реториката (от старогръцки μεταφορά - метафора, „пренасям“, или в реториката - „пренос на смисъла на дума в друга дума“) е стилистично средство, постигано чрез използване на думи в преносен смисъл (напр. „каменно сърце“, „златна нива“, „цепя тишината“ и т.н.)

И отново ще ти обясня, че не визирам, че раздават сиренето с тенекиите. Като едни същи болшевики ползват дословно техните лозунги - "мир за войската, свобода за селяните" и каквото там беше. ЧЕ и вас ви купуват с 50-тина лева данъчни облекчения, само за най-бедната част от народа.

После филма го знаем - сядат в черните Чайки, и който не е съгласен го ядат прасетата в Белене.

Туй дето трият всички неудобни въпроси също е форма на мерзавство. Инак чудесно дар-слово имат, аз не пропускам конференция на Пасков. Великан е в демагогията, искрено и без ирония ме радва!

https://www.novinite.bg/articles/147682/Atanas-Kalev-GNUS-ME-e-ot-PP--Vazrajdane

https://vmro-pz.org/?p=866

Цитат

ВМРО

Благодарение на ВМРО МОН въвежда предмет „Родинознание“ от следващата учебна година

Изглежда на тема родинознание народецът кълве. НФСБ също ходеха да носят някакви учебници, беше отдавна и не намирам точния линк.

У времената на глобалната информация - да носиш учебници в багажника е като да носиш риба на моряци в морето.

преди 37 минути, Филипов написа:

Сиренето стана от 2 на 3 кила.

От едно кило сирене и едно кило памук, кое тежи повече ?

Ма гледай, само Възраждане и Българско лято имат очи да излязат пред хората. Другите се скрили като мишки.

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

От едно кило сирене и едно кило памук, кое тежи повече ?

Ма гледай, само Възраждане и Българско лято имат очи да излязат пред хората. Другите се скрили като мишки.

Кой се е скрил, Боко гъгне да агитира дори по частните радиа. Корнела и тя се загрижила за бедния народ, сама бидейки милионерка, в компания милиардери съпартийци. Не съм забелязал някой да се е покрил.

Кило памук тежи много повече, от него може да изпредеш километри демагогия, да подскачаш как като излезем от НАТО и ЕС и ще цъфнем и вържем.

Кило сирене си е кило сирене, само бедняк може да залъжеш с него. На Костадинов някак си се получава.

• Автор
преди 9 минути, IvanKirov написа:

Кой се е скрил, Боко гъгне да агитира дори по частните радиа. Корнела и тя се загрижила за бедния народ, сама бидейки милионерка, в компания милиардери съпартийци. Не съм забелязал някой да се е покрил.

Всички врякат,  не са само боко и курнела.  Просто някои слушат само едните, все едно другите не съществуват. В тоя ред на мисли аз мога да кажа, че всички са се покрили, щото никой не гледам и не слушам 😆

Добрютро,

гледам Възраждане на 2,9% по текущи данни на ЦвИК. Как е, да чакаме ли умнокрасивитета от чужбина да ги вкарат в парламента, и да ни връща десетилетия назад към мрачните години на 90-те? Нали те няма да ги плащат тия данъци, що да не ми гласуват от гледна точка на тяхната  си бедняшка шаячна правда...

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Добрютро,

гледам Възраждане на 2,9% по текущи данни на ЦвИК. Как е, да чакаме ли умнокрасивитета от чужбина да ги вкарат в парламента, и да ни връща десетилетия назад към мрачните години на 90-те? Нали те няма да ги плащат тия данъци, що да не ми гласуват от гледна точка на тяхната  си бедняшка шаячна правда...

Радваш ли се, радваш ли се? :)

Радвай се, радвай се, само си дай адреса, че разпределяме уличните фенери. :P :P

преди 12 минути, Марчо Пирчов написа:

Радваш ли се, радваш ли се? :)

Радвай се, радвай се, само си дай адреса, че разпределяме уличните фенери. :P :P

Какви фенери?

Да ти кажа по-спокойно ми е, като знам, че няма да махат плоския данък. Нито Слави нито ГЕРБ са споменавали махането му. На всичката хубавиня на Възраждане - тия данъци са лъжицата катран в кацата с мед. Язък им дето ги биха и обгазяваха по жълтите павета, на един заптиетата дори му счупиха челюстта.

В 90-те бяхме бедни както го пише по учебниците. С по 4$ заплати, насилствена казарма, вън от НАТО и ЕС, подоходен данък стигащ до 70 %, по думи на шефа ми. Костадинов пълни всички чекбоксове, всичко туй го иска да се връща.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Какви фенери?

Черен хумор от моя страна.

На фенерите по улиците назидателно са бесели разни предатели и "вътрешни врагове" при по-тоталитарни времена. :P

ПъПъ. Гласувах за Възраждане.

току-що, Марчо Пирчов написа:

Черен хумор от моя страна.

На фенерите по улиците назидателно са бесели разни предатели и "вътрешни врагове" при по-тоталитарни времена. :P

Тука чак дотам не сме стигали, ама в youtube верно ми викаха предател. Дето не съм искал да си споделям доходите с тях. Без ирония го казвам, наистина ме кълняха като за враг и кулак. И дето не съм искал да служат младите, защото аз служих и знам колко безсмислено прахосване на чуждото време е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.