Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 1 час, Уиш... написа:

домяшно е лошя дума 🫣

...

Ай ся пък лоша! Домашното винце, домашното сиренце, домашното кьопоолце, домашното павурче... Ехееее... Какви добри домашни!

...

тамам се хоризонтализирах.., ей сега врътвам копчето на тиливизора

...

Виде ли ся как се правят помпони и за какво са служили... Знаех си ас, че в мене спи един високопланински моряк от шокланцки пурисхот!

...

ехее,къде отиваш може би. тамошните агентки нямат стигане, къде ще сравняваш форумния заплес с тях :clown:

...

Ето, да видиш тук, да не кажеш после, че лъжа!

...

само за Пандора си ти

Еххххх...

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

След Преображение вече закускя навън само с чорапки и сетренце. Утрините станаха хладни

преди 1 час, emmi написа:

След Преображение вече закускя навън само с чорапки и сетренце. Утрините станаха хладни

Кога станат и тихи, начи сме го закършили.

Добър фторник!

преди 1 час, lebel написа:

Кога станат и тихи, начи сме го закършили.

Добър фторник!

Чуден фторник е! 

преди 11 часа, emmi написа:

Чуден фторник е! 

А фторниците тук са тихи...

Изплувахме и днес... В каньона днес беше тъмно, мътно и студено... На 30 метра водата беше 11 целзия... Попаднахме на пасаж от милиони дребни рибунции... Приключението беше незабравимо! Следващият път, пак!

преди 17 часа, emmi написа:

Аз от Илинден го броя! От 2ри Август... Цяло чудо е това... Един ден и една нощ... А след тях, наистина времето се преобразява...  Истинско астрономическо, темпорално, стопанско и метеорологическо чудо! Още на следващата нощ, лятото е все още в разгара си, а вече се усеща, как се просмуква сянката на студените пръсти на Сечко... Разбира се, дотогава, Райко трябва още половинка поприще да премине под Звездния Купол, а Янкул да подгони небесното си стадо напреко Балкана... Отвъди Родопа... Да пръсне звездите като овце над полята по Мароня и Беломорските безкрайни пасища...  На топло, зелено и тюркоазено синьо... Но вече, в нощните пазви на Яна, започва да се чувства прохладата на една раздяла... Изстива сърцето на Яна, изгоряло по сурия калпак на Поразник Янкул, по овчарският му кавал и тристате му хиляди звездни брави овце... На него му е лесно... Грее се той на светлината на всяка звезда... Пък на Яна се пада само по някоя чепка слънчева вълна и звездния хор на дизиите тюмбелеци, звънящи с пиринчения глас на всяко съзвездие... А тя, като грижовна майка, овреме предупреждава децата си за настъпващите промени... За това и хората започват по нощята да се намятат полечка със салтамарки и абички, а в Балкана и по полите му, средни стопанки започват да прибират памучните черги и да перат белите вълнени халища... Белким изсъхнат по-бързо, за да ги разстелят по креватите за нощни завивки...

Лека нощ... Лека нощ...

преди 7 часа, darkterminal написа:

А фторниците тук са тихи...

Изплувахме и днес... В каньона днес беше тъмно, мътно и студено... На 30 метра водата беше 11 целзия... Попаднахме на пасаж от милиони дребни рибунции... Приключението беше незабравимо! Следващият път, пак!

Намръзнали са ви гзчитата.... 

преди 28 минути, emmi написа:

Намръзнали са ви гзчитата.... 

Съвсем не! За Ел Пацифико се снаряжавам с дебел 7 милиметров анцуг, качулка и боти! Старите кучета препоръчват и ръкавици, но с тях губя тактилност и се чувствам, като без ръце... За това се цопвам без ръкавишки...  Трябва да кажа, че не ми беше студено... Но сега е все още лято... Ако се случи да се цопна през зимата, тогава ше разказвам повече... А сега... Си изкарахме много добре... Инак, имам 3 милиметров анцуг, за по-умерените ширини... Имам и 1 милиметров анцуг, за тропически води... Това, без да се броят двата ми късогащни кастуна и една ликра... Вупще готоф съм за сичко освен за полярни води... За там обаче, трябва сух скафандър... За него още не съм се сертифицирал... Но! Тепърва ми предстои... Защото съм запланувал една екскурзия до езерото Тахо... И още една до Исландия, в разлома Силфра, където, човек, потопен в кристално прозрачна, ледникова вода може да се разчекне и като един подводен Крали Марко, с единият си крак да се опре на Северно Американската континентална плоча, с другия си крак да се опре на Евразийската континентална плоча... И на двете места тече ледникова вода, само няколко градуса над нулата (в целзии) и без dry suit, никак нельзя!

Гмуркане в Силфра - Между два континента:

Sunnyexplores-Silfra-2.jpg

Снимката е правена от трето лице и е взета за демонстрация от тук (https://www.sunnyexplores.com/an-unique-experience-diving-the-silfra-fissure-in-iceland/).

Който е мераклия ноже да проследи линка и да обърне внимание на кристалната чистост на водата... Особено на първата снимка от линка...

преди 4 часа, darkterminal написа:

,,, И още една до Исландия, в разлома Силфра, където, човек, потопен в кристално прозрачна, ледникова вода може да се разчекне и като един подводен Крали Марко, с единият си крак да се опре на Северно Американската континентална плоча, с другия си крак да се опре на Евразийската континентална плоча...

Начи така като станеее... Праят ми се на Крали Марко, Иля Муромец, Херкулес и прочее, чекнат се къде не им е раота,  натискат къде не им е раота, а после викат - не знам, не знам, даже не съм бил там, ХААРП беше...

преди 6 часа, lebel написа:

Начи така като станеее... Праят ми се на Крали Марко, Иля Муромец, Херкулес и прочее, чекнат се къде не им е раота,  натискат къде не им е раота, а после викат - не знам, не знам, даже не съм бил там, ХААРП беше...

Викаш, като е за разбутване, всеки е мераклия, ама да фане някой и да събере разбутаните континентални плочи, на никой не му стиска... И това ми било юнаци...

То и Катерицата просто си искаше жълъда, ама.... 

глей кво стана

Изобщо не мога да ви разбера какво си говорите и мислите. Приличате ми на ония двамата дето единия пита другия "Как се казваш", а той му отговаря "Мерси, не съм гладен".

пп. Оня с джибрите напрай ли гардероба?

преди 36 минути, emmi написа:

То и Катерицата просто си искаше жълъда, ама.... 

глей кво стана

Ти мани... Ама то верно ино време е имало саблезъби катерици или квото и там да са били... В днешни дни пък, разликата им се конпенцира с наличието на саблезъби елени...

преди 34 минути, darkterminal написа:

Ти мани... Ама то верно ино време е имало саблезъби катерици или квото и там да са били... В днешни дни пък, разликата им се конпенцира с наличието на саблезъби елени...

Ми, майките им като не са ги завели овреме на ортодонт.... ходят цял живот с обратна захапка

Щяхме да палим барбекюто днес сюмга съм взел, обаче легнах на следобедна дрямка и изпуснах момента. Пиеми се шардоне.

преди 5 часа, Коркодила написа:

Щяхме да палим барбекюто днес сюмга съм взел, обаче легнах на следобедна дрямка и изпуснах момента. Пиеми се шардоне.

Бягай от тая риба!
Най-токсичната е понеже е отглеждана във ферми масово.
Salomon 

на 14.08.2023 г. в 18:58, darkterminal написа:

Викаш, като е за разбутване, всеки е мераклия, ама да фане някой и да събере разбутаните континентални плочи, на никой не му стиска... И това ми било юнаци...

Иам работа,ай пиши нещоо да минава времето....
@Уиш... кукли на конци...

преди 12 часа, Имарат Донбасс написа:

Иам работа,ай пиши нещоо да минава времето....
@Уиш... кукли на конци...

дал Бог добро и на теб, Василе

преди 9 часа, Уиш... написа:

дал Бог добро и на теб, Василе

Благодаря подобно Уишка :)

Успех в начинанията занапред.

Поздрави,и до следващият път

:bye1:

Czerwone Gitary
Албум: Czerwone Gitary 3
Година на издаване: 1968

А тази... ъъ, обложка  spacer.png  ме "отведе" до стар виц... както обикновено...

Разклон. На разклона – камък. На камъка пише:
"Наляво, ако тръгнеш – ше ядеш дървото. Надясно, ако тръгнеш, ше ядеш дървото."
Пред камъка стои юнакът и мисли. Зад камъка се чува глас:
- Ако се потуташ още малко, ше ядеш дървото напра'о тука ...

Здравейте провинциалисти!

Как я карате :vacation6:

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRlWy4ozsdEVzW

Spoiler

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.