Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 1 час, emmi написа:

Сивите не бяха ли кардинали? 

Кардинали, извънземни... герои на Стругацките в "Трудно е да бъдеш Бог", ако не се лъжа (имам предвид книгата, че е трудно е ясно). Е, черните малко редуцират броя им... Както казват братята - "Там където тържествува сивотата, на власт винаги идва черното."  И те така...

Иначе, гледах "Победителят" (1983). По канал 1. С още един бял скорпион (верно eбaти фраша) - Ален Делон. Но на него жена ми му е фенка. Аз някак винаги по съм харесвал Ан Парийо. 

Сега се сещам, че съм срещал скорпиони и у нас... примерно в горите около км.56 на АМ Хемус. И по стената в механата на едно хотелче в Благоевград. Е те тоя наистина беше бял... в смисъл некъф албинос.

Но стига толко за нас, има и други зодии. 

Лека

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 1 час, Mediterranean написа:

А кои са черните скорпиони?

Най- лошите патила съм си от тях

Cats Reaction GIF by TikTok MENA

Снахата вече бивша вече скорпион сега чакаме циганче скорпионче

Да е живо и здраво това турската магия така прави е** майката на цялото семейство на всички ни е** майката

Black And White Wow GIF by Laff

на 5.08.2023 г. в 16:56, emmi написа:

Има! Емчето! 

След като опатках една торба лепило церезит да измажа огнището и външната чешма бях решила да шкуря дъските за рафтовете. Обаче сестра ми беше прибрала кабелите да коси и затова си поиграхме с Д2" 

IMG_20230805_130416.jpg

IMG_20230805_130435.jpg

чудно йеееее  ,върху плат ли рисувкахте? с кякви материали? ох, много яки фото негативи ..браво и пак браво 

пп Даркоо, подобен комплимент за  ламски небца опитвал ли си?  щото аз не ,но много ми се дощя:shy11:Screenshot_20230806_185812_Lite.thumb.jpg.35ba118bd1867916b0f51b5f06737659.jpg

преди 30 минути, Уиш... написа:

чудно йеееее  ,върху плат ли рисувкахте? с кякви материали? ох, много яки фото негативи ..браво и пак браво 

пп Даркоо, подобен комплимент за  ламски небца опитвал ли си?  щото аз не ,но много ми се дощя:shy11:Screenshot_20230806_185812_Lite.thumb.jpg.35ba118bd1867916b0f51b5f06737659.jpg

Какво е това 

Cats Reaction GIF by TikTok MENA

преди 38 минути, haidukpikaso написа:

Какво е това 

ликьор от люти чушки

преди 1 час, Уиш... написа:

...

За Льюто ли ье, мене питай Ламишоууу!

Наричат Мехико, страната на горящите cфинктери! Чушките и лютото са навсякъде... Месестите люти халапеньос с облите връхчета... Изгарящите устата шилесто-длъгнести, отсровърхи серанос... И изпепеляващи вътрешностите сбръчкани, оранжеви абаньерос. От тях се правят, сосове, подправки, салси, молета... Слагат се на салати, кълцани, сурови, мляни, мариновани... Сгряват телесата, в супи, бульони, манджи и просто изпечени... Побланос, чипотлес, арболес и всякакви други арнаутски чилес, с повече или по-малко погански имена... Преследват те навсякъде... Пресни... Сушени... На прах... На люспи... Носят ти радост за очите... Зелени, жълти, оранжеви, червени, кафяви и дори лилави като млад патладжан... И вкарват темперамент в отношенията... Остри... Заоблени... Извити... Сплескани... И аз ги обичам всичките... Малки... Големи... Най-вече люти... Защото ме топлят, и ме разплакват... А след тях се диша свободно и с жар... Номера е да не се прекалява... Защото на сутринта митничарите дерат хастара на куферите... А пътниците се молят за топка студен, маслен сладолед...

Инак... Тукашните редят чушлета и чесънчета в бутилки с обикновен или балсамов оцет... Приятни са... И вкусни... Чушлетата, чесъна и оцета се допълват и облагородяват... Но не са ми страст... Няма я жегата и льютата льюбов... Солта и оцетът изпиват колорита и цветовете на лютото, отслабват го, омекотяват го и накрая наместо да изгаряш в танца с пламъци се получава само вял балет пред киселите физиономии на зрители с нервни стомаси...

И за да завършим на оптимистична нотка... По китайските заведения... Човек може да попадне на съсъди с червено олио... Внимание! Ахтунг! Позор! Пелигро! Или както още казват маите - Осторожно с дрогата другари! Това е растително масло, в което са изкисвани смлени, сушени, до безобразие лльюти чушки! Ей това може да ти докара едновременно пожар в устата, язва в стомаха, пламъци в очите, пара в носа и нестинарски транс в пространството между ушите... С това опасно вещество се борави като с олеум... С отношението, с което правят cекс таралежите, тоест, много внимателно... Но ако го дозираш грижовно, можеш да си докараш топли и цветни взривове от усещания в устата...

По въпроста доложих:
darkterminal

преди 2 часа, Уиш... написа:

Цианотипия

Оня пич с чантите ми прати преди няколко години реактивите. 

Намацваш хартия за акварел в най-тъмния ъгъл на калидоря. Рак там си нареждаш отгоре матрияла и бързичко изнасяш на слънце и затискаш със стъкло да не мърдат. Добре че си запазих стъклените рахтове от стария хладилник. И чакаш да посинее. Щото иначе разтвора е бледо зелен. Като стане индигово - носиш в кухнята на мивката и изплакваш с вода. И заливаш с кислорадна вода. 

Като за първи път е добре. Беше леко хаотично и яко омацващо, ама се забавлявахме

Може и върху плат

Независимо от очевидните ми сантименти (по понятни или не причини) към Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple и Uriah Heep... и не само, не мога да отрека, че Scorpions като че ли имат най-голям брой парчета, които ме кефят.

и все пак, през всичките тези години, това...

за мен си остана Парчето на парчетата.

преди 1 час, lebel написа:

и все пак, през всичките тези години, това...

за мен си остана Парчето на парчетата.

Струва ми се, че това парче долу е продължение на парчето горе:

И малко поздрав с оловния ;) цепелин:

преди 2 часа, darkterminal написа:

За Льюто ли ье, мене питай Ламишоууу!

Наричат Мехико, страната на горящите cфинктери! Чушките и лютото са навсякъде... Месестите люти халапеньос с облите връхчета... Изгарящите устата шилесто-длъгнести, отсровърхи серанос... И изпепеляващи вътрешностите сбръчкани, оранжеви абаньерос. От тях се правят, сосове, подправки, салси, молета... Слагат се на салати, кълцани, сурови, мляни, мариновани... Сгряват телесата, в супи, бульони, манджи и просто изпечени... Побланос, чипотлес, арболес и всякакви други арнаутски чилес, с повече или по-малко погански имена... Преследват те навсякъде... Пресни... Сушени... На прах... На люспи... Носят ти радост за очите... Зелени, жълти, оранжеви, червени, кафяви и дори лилави като млад патладжан... И вкарват темперамент в отношенията... Остри... Заоблени... Извити... Сплескани... И аз ги обичам всичките... Малки... Големи... Най-вече люти... Защото ме топлят, и ме разплакват... А след тях се диша свободно и с жар... Номера е да не се прекалява... Защото на сутринта митничарите дерат хастара на куферите... А пътниците се молят за топка студен, маслен сладолед...

Инак... Тукашните редят чушлета и чесънчета в бутилки с обикновен или балсамов оцет... Приятни са... И вкусни... Чушлетата, чесъна и оцета се допълват и облагородяват... Но не са ми страст... Няма я жегата и льютата льюбов... Солта и оцетът изпиват колорита и цветовете на лютото, отслабват го, омекотяват го и накрая наместо да изгаряш в танца с пламъци се получава само вял балет пред киселите физиономии на зрители с нервни стомаси...

И за да завършим на оптимистична нотка... По китайските заведения... Човек може да попадне на съсъди с червено олио... Внимание! Ахтунг! Позор! Пелигро! Или както още казват маите - Осторожно с дрогата другари! Това е растително масло, в което са изкисвани смлени, сушени, до безобразие лльюти чушки! Ей това може да ти докара едновременно пожар в устата, язва в стомаха, пламъци в очите, пара в носа и нестинарски транс в пространството между ушите... С това опасно вещество се борави като с олеум... С отношението, с което правят cекс таралежите, тоест, много внимателно... Но ако го дозираш грижовно, можеш да си докараш топли и цветни взривове от усещания в устата...

По въпроста доложих:
darkterminal

толкос продробен и цветнопарещ  кулинарен пътепис и нищо дума за огнената им вода! тес хора рикия от напалм не правят ли? или  след всичкото това  насосване на храната  с  фойерверки, бенгалски огньове  и сякви там бибери от барути , кусур им да се довършват с турбо ликьор ..D

пп някои тънкости за сладоледа си ги подчертавам с дебело да ги покажа на Сладолет като се върне :biggrin:

пп2 напоследък следя фоторазказите на една любима моя поетеса от първата и среща с тази шарена страна.. оставам с впечатлението ,че доста ресурси се влагат в образование и култура там. нещо, с което ние не можем да се похвалим за съжаление.

преди 2 часа, emmi написа:

Оня пич с чантите ми прати преди няколко години реактивите. 

Намацваш хартия за акварел в най-тъмния ъгъл на калидоря. Рак там си нареждаш отгоре матрияла и бързичко изнасяш на слънце и затискаш със стъкло да не мърдат. Добре че си запазих стъклените рахтове от стария хладилник. И чакаш да посинее. Щото иначе разтвора е бледо зелен. Като стане индигово - носиш в кухнята на мивката и изплакваш с вода. И заливаш с кислорадна вода. 

Като за първи път е добре. Беше леко хаотично и яко омацващо, ама се забавлявахме

Може и върху плат

ехеее,.. съвсем ми се издигнахте фочите с тас апокрифнно беладжийска техника., УважаЕма. съфсем

преди 35 минути, Уиш... написа:

толкос продробен и цветнопарещ  кулинарен пътепис и нищо дума за огнената им вода! тес хора рикия от напалм не правят ли? или  след всичкото това  насосване на храната  с  фойерверки, бенгалски огньове  и сякви там бибери от барути , кусур им да се довършват с турбо ликьор ..D

...

Хъхъхъ... Огнена вода нямаше фконспекта... Но накратко! От местните алкохоли, там се пият три неща... Текила - ракия от особено растение - Синьо Агаве... Бива общо взето три чешита - Бланка (както е изтекла от казана), Репосадо - (поотлежала в някакви бъчви) и Аньехо (много отлежала)... Моята любима текила е Регало де Диос... Другият твърд алкохол местна рецепка е Мескалът - по-непретенциозна ракия правена от други видове агаве... Отличава се с по-остър вкус и силен аромат на пушек... Много подъл алкохол, особено ако са замесени кори от лаймове! Предупредих ва! Туй обаче не ми пречи на моменти да го предпочитам пред текилата... И последният местен алкохол е Пулкето - никога не съм го опитвал - разправят, че някакъв вид кактусово вино или някаква подобна на сакето шняга, но от кактипуси... Бъ ли гъ... Дори не знам откъде може да си купи човек да го опита, но аз май и не горя от желание...

П.П. Забравих за юкатанският Ештабентун! Много е як... Слаб алкохол направен от недоферментирал пчелен мед, подправен с анасон и цветовете на няква местна китка... Разправят, че благодарение на тези цветове, оригиналната напитка е имала леко халюциногени свойства и се е ползвала за ритуални цели...

П.П.П. Тооо... Сигрно има и други... Ма или не ги знам... Или не се сещам... А може и двете наведнъж... Например да не знам, че не се сещам... Или па... Да не се сещам, че не ги знам... Знае ли човек... Па и сеща ли се?

...

пп някои тънкости за сладоледа си ги подчертавам с дебело да ги покажа на Сладолет като се върне :biggrin:

...

Това е местна закачка, че след люто се яде сладолед, а на следващата сутрин, седиш с изпъната шия и опулени очи на порцелановото конче и си викаш наум - Come on icecream, come on...  - с очакването, да мине сладоледа, да угаси пожара, да охлади ситуацията, да смаже механизмите и всичко да си тръгне по старому...

...

пп2 напоследък следя фоторазказите на една любима моя поетеса от първата и среща с тази шарена страна.. оставам с впечатлението ,че доста ресурси се влагат в образование и култура там. нещо, с което ние не можем да се похвалим за съжаление.

...

Аз лично не съм попадал на места, които да дават признаци за подобни инвестиции... Но, аз съм щъкал само в провинцията... Най-вече по Тихуана, по юкатанските джунгли и по бахийските пущинаци... В големите градове може да е по друг начин...

преди 3 часа, darkterminal написа:

Никой не мисли?

Легнах си спокоен, с празна глава, без никаква мисъл в нея, но с милиони съмишленици!

Нешо Док не е демонстрирал скоро незнайно откъде извиращия си оптимизъм. Надявам се е добре.

Те виц за него. Нишо че май не е точно по специалността.

Двама уролози си говорят:
- Бях на екскурзия в Брюксел. Видях статуята "Пикаещото момче". Не ми се стори кой знае к'во... лицето някакво измъчено, струята слаба...
- А ти к'во искаш? Толкова години без движение, голо на улицата... хроничен простатит отсекъде!

И един кратък от... ъъ, от общ характер...

Мисля, следователно съм изтрезнял!

Начи, не знам кой е дръзнал да спори с Рене Декарт и неговото "Мисля, следователно съществувам!", което подчертава (поне така се твърди) факта, че мисленето е в основата на нашата същност... Щото т'ва над Рене определено ми звучи, като че в основата на нашата същност е пиенето.

преди 7 минути, lebel написа:

Нешо Док не е демонстрирал скоро незнайно откъде извиращия си оптимизъм. Надявам се е добре.

Него го търси на зима - сега е активен дюлгерин.

преди 4 часа, darkterminal написа:

Никой не мисли?

Ама не питаш има ли с к'во, налии? ;) 

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Видя ли новата версия на Appcheck от днес? :)

НА мен ми седи още старата

image.png.49cd2ad80f814793d22ee05d62bdc9c1.png

преди 51 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Видя ли новата версия на Appcheck от днес? :)

Не и преди да видя въпроса ти. Благодаря!

преди 49 минути, Емил Костов написа:

...

И на мен, но при мен е малко по-особено. Oбновявам я "вътрешно", но ръчно (независимо че Auto Update е включен). При изключена за няколко минути 360 Total Security, щото понякога (да не кажа винаги)  при обновяването си въртят вътрешнорасови номера, както и друг път съм споменавал. Всъщност китайците (360TS) се eбaвaт с корейците (Appcheck), които пък в тази ситуация ми се струват странно търпеливи. Не че се оплаквам де.

Обикновено изчаквам няколко дни, някой да не се "отметне" от новата си версия (което мисля се е случвало).

преди 44 минути, Емил Костов написа:

image.png.49cd2ad80f814793d22ee05d62bdc9c1.png

Ми обнови ръчно?

https://www.kaldata.com/софтуер/appcheck-anti-ransomware-274541.html

Доста промени има:

https://www.checkmal.com/notice/read/362/?p=1

Иначе днес е и Patch Tuesday от 20:00. Кошмара на сисадмина. :)

image.png.7d36b372eb162fc1b340dc3885543fcd.png

Да знам , знам , днес е Фторник !

Добро утро ! :newspaper:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.