Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 2 минути, petie1 написа:

Това за Царевец го знае всяко хлапе...

Балдуин май беше послефния император на Латинската импрерия пленрен о Калоян

Глупости, Бедрум е чалга клуб в София.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, Anne написа:

Знам столиците на много държави

Аз знаех на всички държави на планетата, но никога не съм претендирал от нещо толкова дребно да съм добър в географията. Даже мога да кажа, че ми е слаба.

преди 22 минути, Anne написа:

но не аз съм виновна за твърде сложно написаните и несъобразените със възрастта ни учебници

Учебниците са си наред. Ти не си се справяла, не случайно вашите са те изпратили в училище за изостанали ученици. Как не проумя, че има връзка между двете - да си изоставаща в ученето и да учиш в училище за изостанали.

Това, че не успяваш да откриеш, че ти си виновна материала да ти изглежда невъзможен за учене, пак показва твоята интелектуална немощ. Ти даже не се сещаш, че друг не е виновен за това, че не можеш да учиш в нормално училище.

преди 24 минути, Anne написа:

родителите ми ме биеха, когато получавах двойки по математика

Колко милиони деца са изяли шамари за това, не се чувствай много специална, айде моля ти се...

преди 25 минути, Anne написа:

Подиграваха ми се за всичко - че не мога да смятам, че не познавам нотите, че рисувам като бебе, че съм несръчна, че съм пеела фалшиво..............

Теб, ако те бъркаха тези подигравки, можеше да предприемеш реципрочни действия - да се научиш да смяташ, да си сръчна, да рисуваш и пееш. Ти, ако мислиш, че хората се раждат с тези умения в голяма грешка си.

преди 27 минути, Anne написа:

Подиграваха ми се за любовта ми към книгите и четенето.

Тези митове и легенди другаде. Лъсна отдавна, че ти си тази, която си им се подигравала и си се правила на принцеса и затова никой не е искал да дружи с теб. Да ти кажат, че си зубрачка е най-милото, което ще получиш в замяна на клетвите и обидите ти. Даже хвалбите ти как драскаш да поправяш чужди тетрадки, са малоумни действия на социопат.

преди 15 минути, petie1 написа:

Това за Царевец го знае всяко хлапе...

Балдуин май беше последния император на Латинската импрерия пленен от Калоян

• Автор
преди 25 минути, Anne написа:

Знам - Царевец е мястото на държавната и църковната власт през Второто българско царство.

И Третото драги ми Смехурко :) По късно за столица е избрано селото София :)

преди 16 минути, Anne написа:

Да, защото ме изкара неграмотна, незнаеща и не можеща!

Аз те питам, като не можеш грамотно да цитираш защо ме цитираш, а ти в отговор ми казваш, че е трябвало да ме цитираш, защото аз след това ще ти напиша, че неграмотно цитираш. Още ли си вярваш, че си добра по философия, ти нямаш елементарна логика!

• Автор
преди 2 минути, acnekt написа:

Знам учил съм го

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз те питам, като не можеш грамотно да цитираш защо ме цитираш, а ти в отговор ми казваш, че е трябвало да ме цитираш, защото аз след това ще ти напиша, че неграмотно цитираш. Още ли си вярваш, че си добра по философия, ти нямаш елементарна логика!

Тя няма никаква логика

Аз пожелах да уча в това училище, защото в нормална гимназия нямаше да мога да вляза. Но училището не е за изостанали, а за ученици с увреден слух! Проявявай уважение, нацист такъв!

• Автор
преди 3 минути, Anne написа:

Аз пожелах да уча в това училище, защото в нормална гимназия нямаше да мога да вляза. Но училището не е за изостанали, а за ученици с увреден слух! Проявявай уважение, нацист такъв!

Ааа значи който не е съгласен с теб е нацист а капитане? :) Много поздрави от великата тройка :)

преди 22 минути, Anne написа:

Но училището не е за изостанали, а за ученици с увреден слух!

Тая работа не я ли уточнихме вече?

"Аз ходи кола вчера тебе." - това е семантиката на хората с увреден слух. Кой кого е карал не е ясно. Хора, които не могат да съставят изречения, се наричат умствено изостанали. За хората, които жестомимичният език е първи език се наблюдава умствена изостаналост в детството. Ти пак забрави, че аз познавам такива хора и знам нещата от първа ръка.

И не ме наричай нацист. Нацист си ти, защото проповядваш расова и етническа нетолерантност, масови убийства и изнасилвания на малолетни. Аз такива неща не правя.

Видео за глух и ням пекар:

https://www.facebook.com/watch/?v=1018042835331584

Удобно забравяш, че аз говоря нормално, което личи по постовете ми.

Тези хора не са изостанали. Как да говорят правилен български език, като не чуват? Те се стараят колкото могат. Но изостанали не са. Могат да шият, готвят и да правят мебели. И още много неща.

преди 27 минути, Anne написа:

Но изостанали не са. Могат да шият, готвят и да правят мебели.

Както написах, умствената изостаналост се наблюдава в детството. След това могат да наваксат. Във всеки случай липсата на слух затруднява учебния процес. Защо си учила с инвалиди, всички знаем. Защото в друго училище няма да те вземат. Стига се фука с ученето си, учила си 10 пъти по-малко от хората в нормалните училища. Смешна си като изреждаш някакви неща, които за обикновен ученик са дреболии. Още повече на фона на ниския ти успех.

преди 31 минути, Anne написа:

Тези хора не са изостанали. Как да говорят правилен български език, като не чуват?

Не се усещаш като си противоречиш.

А вие нарочно се правите на неразбрали, само и само да ме вбесите и да ме накарате да стоя на компютъра и да ви се обяснявам.

Пак ви обяснявам, по - подробно, като за неразбрали идиоти като вас!

Тръгнах на 8 години на училище, защото така решиха родителите ми, понеже на 7 съм била малка и са се бояли да не ме бутат учениците. Тръгнах с голямо желание на училище, вярно с увреден слух и беден речник, но затова пък имах желание да се уча. Нашите ме записаха в масово училище с цел да си развия и обогатя речника. Първото ми училище е трето основно училище "Иван Вазов".  Там учих от 1 до почти 7 клас. С голямо желание се научих да чета и пиша, научих се много бързо да чета гладко, докато мои съученици, това го казвам съвсем сериозно - някоиот тяхсе запъваха и сричаха чак до 6 клас. И то само защото ги мързеше лятото да четат книги, а после на мен се сърдеха и ме гледаха сърдито, когато им обяснявах, че е грозно на тази възраст да не могат да четат гладкосложни думи и изрази, че е грозно, задето не четат книги и е грозно, а и глупаво, да взимат госпожата по български език и литература за глупава, като набърже препрочетат няколко пъти резюме на някое от задължителните произведения. Госпожата беше умна, и се досещаше по погледите им, насочени към тавана и запъванията им на подробните въпроси например за "Бай Ганьо". Те стоят прави, мигат на парцали, гледат в тавана и се опитват да измислят нещо умно, а такива глупости излизаха от тях, че не можех да повярвам, как може да взимат госпожата за глупава и как може така да си пилеят летата в гледания на холивудски филми, море, игри и глупави компютърни игри. На мен ми се дразнеха, че чета на глас бързо и гладко, ама да бяхте ги чули тях- сричане, запъване, четене с неразбиране, мънкане, четяха със скоростта на охлюв и се чувствах така, сякаш съм сред първокласници. Пепи да не казвам какъв мързел беше - само като се сетя за монотонното му рецитиране на "Секира и търнокоп" и лошо ми става. Много пъти съм си клатила главата в час и съм се чудила как може да са толкова мързеливи. Големи ученици, а сричат като бебета. Аз поне четях с нормална за възрастта и класа ми скорост, четях гладко и освен това умея много добре и изразно да рецитирам стихотворения. Вярно, имах сериозни проблеми с граматиката, но не бях единствената - целия клас не разбирахме уроците по български език, даже майка ми, от своята  професионална позиция на учителка съм я чувала да казва, че учебниците ни са неподходящо написани от неподходящи хора. И, въпреки граматиката, важното е, че се научих да чета гладко и с нормална скорост, благодарение на четенето на книги. И пак благодарение на тези книги развих и обогатих страшно много речника си. Също така се научих да пиша правилно и красиво. Да, не научих всички правила на граматиката, научих което можах. Пак е нещо, като гледам днешната култура на писане в интернет.

От самото начало, откакто ползвам интернет, пиша само и единствено на кирилица, винаги съм била против латиницата. Прави ми впечатление колко много бързат хората, като пишат, как не използват редактора, как не си преглеждати редактират съобщенията, преди да ги пуснат, неприятно ми е да виждам постове, започващи с малка буква, с пропускане за кавички при изписване на име на магазин, заведение или фирма, а новите граматични правила, според които "къща - музей" може да се изписва и като "къща музей" адски ми бъркат в очите. Неприятно ми е и колко много се англизицира езика, как обяснявате всичко за компютрите с английски думи и изрази, без да се съобразите, че пред вас стои човек, който по някаква причина не е учил английски език. А и не е длъжен, тук е България, имаме си свой език, който е задължителен и никой всъщност не е длъжен да знае английски език.

Да, имам сериозен проблем с математиката, не мога да смятам, но и не съжалявам. Не за друго, а защото с времето добих впечатлението, че всички, които могат да смятат и се вълнуват от математиката, малко или много са пресметливи хора, които всичко превръщат в цифри, в сметки,  в интереси. Аз не съм такъв човек. Да, съучениците ми ми се подиграха за двойките по математика, за това, че не знам "елементарните" таблици за умножение. Е, те, великите, като завършиха до един икономика, ги виждам колко имат работа и колко са станали хора - интересуват ги само парите, хубавата заплата и хубавия живот и съвсем са забравили за всичко човешко, образно казано биха се продали за една паница леща. Не харесвам такива хора. Малко или много точно такива хора са със десни убеждения, включително капиталистически и нацистки. Ами, не, мерси, не ми се общува с такива хора, които на всичко гледат и всичко превръщат в пари и сметки.

преди 6 минути, Anne написа:

А вие нарочно се правите на неразбрали, само и само да ме вбесите и да ме накарате да стоя на компютъра и да ви се обяснявам.

Пак ви обяснявам, по - подробно, като за неразбрали и.д.И.О.т.и  като вас!

Тръгнах на 8 години на училище, защото така решиха родителите ми, понеже на 7 съм била малка и са се бояли да не ме бутат учениците. Тръгнах с голямо желание на училище, вярно с увреден слух и беден речник, но затова пък имах желание да се уча. Нашите ме записаха в масово училище с цел да си развия и обогатя речника. Първото ми училище е трето основно училище "Иван Вазов".  Там учих от 1 до почти 7 клас. С голямо желание се научих да чета и пиша, научих се много бързо да чета гладко, докато мои съученици, това го казвам съвсем сериозно - някоиот тяхсе запъваха и сричаха чак до 6 клас. И то само защото ги мързеше лятото да четат книги, а после на мен се сърдеха и ме гледаха сърдито, когато им обяснявах, че е грозно на тази възраст да не могат да четат гладкосложни думи и изрази, че е грозно, задето не четат книги и е грозно, а и глупаво, да взимат госпожата по български език и литература за глупава, като набърже препрочетат няколко пъти резюме на някое от задължителните произведения. Госпожата беше умна, и се досещаше по погледите им, насочени към тавана и запъванията им на подробните въпроси например за "Бай Ганьо". Те стоят прави, мигат на парцали, гледат в тавана и се опитват да измислят нещо умно, а такива глупости излизаха от тях, че не можех да повярвам, как може да взимат госпожата за глупава и как може така да си пилеят летата в гледания на холивудски филми, море, игри и глупави компютърни игри. На мен ми се дразнеха, че чета на глас бързо и гладко, ама да бяхте ги чули тях- сричане, запъване, четене с неразбиране, мънкане, четяха със скоростта на охлюв и се чувствах така, сякаш съм сред първокласници. Пепи да не казвам какъв мързел беше - само като се сетя за монотонното му рецитиране на "Секира и търнокоп" и лошо ми става. Много пъти съм си клатила главата в час и съм се чудила как може да са толкова мързеливи. Големи ученици, а сричат като бебета. Аз поне четях с нормална за възрастта и класа ми скорост, четях гладко и освен това умея много добре и изразно да рецитирам стихотворения. Вярно, имах сериозни проблеми с граматиката, но не бях единствената - целия клас не разбирахме уроците по български език, даже майка ми, от своята  професионална позиция на учителка съм я чувала да казва, че учебниците ни са неподходящо написани от неподходящи хора. И, въпреки граматиката, важното е, че се научих да чета гладко и с нормална скорост, благодарение на четенето на книги. И пак благодарение на тези книги развих и обогатих страшно много речника си. Също така се научих да пиша правилно и красиво. Да, не научих всички правила на граматиката, научих което можах. Пак е нещо, като гледам днешната култура на писане в интернет.

От самото начало, откакто ползвам интернет, пиша само и единствено на кирилица, винаги съм била против латиницата.

Прави ми впечатление колко много бързат хората, като пишат, как не използват редактора, как не си преглеждати редактират съобщенията, преди да ги пуснат, неприятно ми е да виждам постове, започващи с малка буква, с пропускане за кавички при изписване на име на магазин, заведение или фирма, а новите граматични правила, според които "къща - музей" може да се изписва и като "къща музей" адски ми бъркат в очите.

Неприятно ми е и колко много се англизицира езика, как обяснявате всичко за компютрите с английски думи и изрази, без да се съобразите, че пред вас стои човек, който по някаква причина не е учил английски език. А и не е длъжен, тук е България, имаме си свой език, който е задължителен и никой всъщност не е длъжен да знае английски език.

Да, имам сериозен проблем с математиката, не мога да смятам, но и не съжалявам.

Не за друго, а защото с времето добих впечатлението, че всички, които могат да смятат и се вълнуват от математиката, малко или много са пресметливи хора, които всичко превръщат в цифри, в сметки,  в интереси.

Аз не съм такъв човек.

Да, съучениците ми ми се подиграха за двойките по математика, за това, че не знам "елементарните" таблици за умножение.

Е, те, великите, като завършиха до един икономика, ги виждам колко имат работа и колко са станали хора - интересуват ги само парите, хубавата заплата и хубавия живот и съвсем са забравили за всичко човешко, образно казано биха се продали за една паница леща.

Не харесвам такива хора. Малко или много точно такива хора са със десни убеждения, включително капиталистически и нацистки.

Ами, не, мерси, не ми се общува с такива хора, които на всичко гледат и всичко превръщат в пари и сметки.

Никнеймът( името ти) ти тук и в инстаграм е с латински букви. Anne.

преди 4 минути, acnekt написа:

Пак се праните на интересни. Явно обичате да ми вдигате кръвното. Против никнеймите на английски език нямам. Против имаме да пишете с англицизми, вместо да използвате български език там, където си имаме думи за много неща.

Що се отнася до ника ми във форума и в инстаграм - името е немско, не английско, чете се и се пише Анелизе или накратко Ане, не с две "н". Би трябвало да го знаете.

преди 3 минути, Anne написа:

Пак се праните на интересни. Явно обичате да ми вдигате кръвното. Против никнеймите на английски език нямам. Против имаме да пишете с англицизми, вместо да използвате български език там, където си имаме думи за много неща.

Що се отнася до ника ми във форума и в инстаграм - името е немско, не английско, чете се и се пише Анелизе или накратко Ане, не с две "н". Би трябвало да го знаете.

Но нямаш нищо против да празнуваш келтски празници или английски празници? Само имаш против английския език.

sesame street fainting GIF

току-що, acnekt написа:

Но нямаш нищо против да празнуваш келтски празници? 

Празникът отдавна не е келтски. Светски празник е, не религиозен. И да, нямам против. Българка съм, но не съм тесногръда нацистка и не съм за "чиста от всичко чуждо България".  Нямам против светските празници Хелоуин и Свети Валентин, харесвам освен българската литература, и чуждата, любима ми е френската, харесвам и английската и американската.

За Германия ще ви напиша в отделен пост, надълго и нашироко, барем веднъж завинаги проумеете гледните ми точки. Не ви насилвам да ги приемате, но не обичам да ме поучават, при положение, че си формирам мисленето, предпочитанията и морала си на базата на личния ми житейски опит.

преди 1 час, Anne написа:

Дай есето. Ти каза, че приемаш облога да го напишеш. Трябва ли да цитирам?

Вместо това написа 50 есета на тема "много съм умна", но неубедителни. В литературен стил ще си по-красноречива.

докато мои съученици, това го казвам съвсем сериозно - някоиот тяхсе запъваха и сричаха чак до 6 клас.

... да бяхте ги чули тях- сричане, запъване, четене с неразбиране, мънкане, четяха със скоростта на охлюв и се чувствах така, сякаш съм сред първокласници

Нали вече уточнихме, че си била в училище за бавноразвиващи се. Ти тръгна да обясняваш, че глухите хора се развивали нормално, а сега обясняваш, че до 6-ти клас не могат да четат. И като не могат да четат какво мислиш са учили за тези 6 години? Какви домашни са писали, какви уроци са чели? Това е фарс, направен за интеграцията ви, глупаво е да се гордееш, че сте избутало фалшиво училище.

Това "специализирано училище", "ученици със специални образователни потребности" са евфемизми заместващи "умствено изостанали".

Празникът отдавна не е келтски. Светски празник е, не религиозен. И да, нямам против. Българка съм, но не съм тесногръда нацистка и не съм за "чиста от всичко чуждо България".  Нямам против светските празници Хелоуин и Свети Валентин, харесвам освен българската литература, и чуждата, любима ми е френската, харесвам и английската и американската.

За Германия ще ви напиша в отделен пост, надълго и нашироко, барем веднъж завинаги проумеете гледните ми точки. Не ви насилвам да ги приемате, но не обичам да ме поучават, при положение, че си формирам мисленето, предпочитанията и морала си на базата на личния ми житейски опит.

Българка съм, но не съм тесногръда нацистка

Що е празник, твое е!

Нямам против светските празници Хелоуин и Свети Валентин

Е, ти дай пример да си против някой празник haha.png

За Германия ще ви напиша в отделен пост, надълго и нашироко

За есетооо, за есето пиши в отделен пост. Виж заглавието на темата!

формирам мисленето, предпочитанията и морала си на базата на личния ми житейски опит

Ти боклук не излизаш да хвърлиш, не знам за какъв житейски опит говориш като си расла в саксия.

Големи ученици, а сричат като бебета. Аз поне четях с нормална за възрастта и класа ми скорост, четях гладко

Амчи сигурно защото си била в специализирано училище за глухи, а пък не си била глуха. Толкоз ли не се сети, че това ще е причината??????????????????

И пак благодарение на тези книги развих и обогатих страшно много речника си.

Бе не си личи. Не си чела достатъчно.

Да, имам сериозен проблем с математиката, не мога да смятам, но и не съжалявам. Не за друго, а защото с времето добих впечатлението, че всички, които могат да смятат и се вълнуват от математиката, малко или много са пресметливи хора, които всичко превръщат в цифри, в сметки,  в интереси. Аз не съм такъв човек.

Ти си дигнала ръце от сметките и друг ти ги плаща. Други пазаруват вместо теб, други печелят заплати за да ги харчиш, други ти плащат сметките. За к`во ти е да си като тея пресметливи родители!!!

като завършиха до един икономика, ги виждам колко имат работа и колко са станали хора - интересуват ги само парите, хубавата заплата и хубавия живот

Мръсници! Ти не си като тях и си стоиш вкъщи като туморно образование, което не произвежда нищо, а само точи от гостоприемника. Ти си по-велика от тези, дето са учили, знаят повече от теб и сега работят и се издържат борейки се за насъщния си.

образно казано биха се продали за една паница леща

На теб ти е чужд живота на обикновените хора, защото си принцеса, иначе щеше да знаеш, че всички ние робуваме за да печелим пари и продаваме времето, знанията, труда, съня и здравето си за да имаме пари, с които да живеем. И много се радваме, когато получаваме повече пари, за да може да си купуваме и неща освен храна. Но ти не си се сблъсквала с тези битови неудобства, имаш си двама пажове на денонощна служба. Колко хубаво щеше секс роба Пепи и той да се включи в слугуването ти......

преди 1 час, acnekt написа:

И отделно носи благозвучното бугарско име Анне Франк!!!!!

Пак се праните на интересни.

Включи си редактора, нали се хвалеше, че можеш да го ползваш.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Дай есето. Ти каза, че приемаш облога да го напишеш. Трябва ли да цитирам?

Вместо това написа 50 есета на тема "много съм умна", но неубедителни. В литературен стил ще си по-красноречива.

Когато имам настроение и съм по - спокойна. Затова пък ще ви напиша за Германия.

Лично за мен Германия отдавна не е цивилизованата и културна страна, която е била някога, страната на духа, на Гьоте и Шилер. Германия показа истинското си лице през двете световни войни - лицето на страна, потънала в дълбоки комплекси и неистово желаеща да е суперсила, да е № 1 във всяко едно отношение. Тази страна захвърли морала и човешката цивилизация с нацизма, отношението към евреите и втората световна война.  Всичко - антисемитизмът, ограбването и депортирането на евреите, комунистите, социалистите, античовешкото отношение към хората с увреждания и славяните, ограбването на исторически, културни и религиозни ценности на европейските държави, бомбардирането на истински цивилизовани градове и центрове на историята, литературата, архитектурата, изкуствата и културата, като Ротердам, Лондон и Варшава...........Това са неща, които човечеството не може и не бива да забравя.

Никога, освен за кратко в един момент (заради лицемерната германска пропаганда) не съм вярвала, че германците искрено се разкайват за случилото се. Не, те не се разкайват. Те не съжаляват за унищожената оригинална архитектурна атмосфера на Амстердам и Ротердам, не насръхват при мисълта, че ценни архитектурни, исторически и културни сгради и паметници едва не са заминали безвъзвратно в Лондон и Париж заради техните оръжия на възмездието. Те не се възмущават от падналата забрана за издаване на "Моята борба". Те не се срамуват да слушат музиката на Вагнер и да цитират Ницше. Реват за Дрезден, а не им пука, че Ротердам вече не е онзи красив град, какъвто е бил. Ходят в Полша, но не посещават концентрационните лагери, а бившата източна Прусия. Много съпруги, деца и внуци на нацисти ги оправдават, вместо да се засрамят, да мълчат и да анализират от морална гледна точка ситуацията. Днес говорят лицемерни приказки, как си изкупват вината към евреите, като приемат нелегални мюсюлмански "бежанци", които създават проблеми и заплахи за светската европейска цивилизация и християнската религия. Позволяват си нас много да ни поучават - точно ние, които отказваме да стъпим върху мината, наречена "Ньойски договор" и предпочитаме да си гледаме сегашните проблеми. Съгласна съм с покойния вече британски историк "Давид Цезарани, че "Германия никога няма да бъде нормална страна, но това е и хубаво".

Германия нито е възстановила разрушените синагоги в оригиналната им, красива и пищна архитектура, нито иска да изплаща репарациите, свързани със Втората световна война и се дърпат като магарета на мост. Имат да плащат на всички държави победителки и на тези, пострадали от тях, включително Гърция, а и на нас трябва да плащат, ние също сме от победителите, освен това сме и пострадали заради тях, заради тяхната война, къщата - музей на Иван Вазов в София не е оригиналната, много негови вещи са заминали.

За насилственото прокарване на шаренките идеи, залитанията им по крайностите, лицемерието им, всичко това няма как да им го простя. Заради тяхната гнусна пропаганда срещу евреите, хората още вярват на фалшификата,наречен "Протоколи на ционските мъдреци", още има антисемитизъм и изстъпления срещу евреи, никой не говори за погрома в Келце, Полша, от 1946 година, всички си мълчаха, когато нацистите бандеровци подпалваха синагоги и православни храмове в Украйна. За подлата пропаганда срещу модерното изкуство да не говорим - по тази причина у нас нямаме художници експресионисти, липсват части от интересни и хубави филми от епохата на Ваймарската република - като "Метрополис".  Да не говорим за отношението им днес към славянските нации - наемат ги да работят мръсната и черна според тях работа на чистачи на тоалетни и гледачи на болни и възрастни хора.

Имам негативно отношение към класическата музика заради тази нация, тъй като това е музиката, възхвалявана от нацистите като истинска. Да не говорим, че се чудя дори дали такива известни немскоезични личности като Моцарт, Бах, Бетовен, Гьоте, Шилер - дали и те не са били антисемити?

Но най - огорчавощото нещо за мен е, че днес се правят опити нацизмът да се реабилитира, опитват се за изкарат нацистите хора, бях потресена да науча, че някои гробове на нацисти са станали места за поклонения на нацистки фенове. Поинтересувах се за процеса за "Берген - Белзен", и отанах потресена, като научих, че се намират хора, които да оправдават такива хора като Йозеф Крамер и Ирма Грезе, и то защо - защото тя била красива и не било въможно такава красива жена да извърши такива престъпления, а той - горкичкият, бил жертва на обстоятелствата, харесвал цветята,  занимавал се със градинарстване и харесвал германския изпълнител от еврейски произход Йозеф Шмидт, ама иначе същата тази музика не го е накарала да се види какво е чудовище, пребивайки и разстрелвайки хора, и наказвайки цял концентрационен лагер заради няколко затворнички крадли, оставяйки хората да стоят за 23 часа прави и без храна и то под дъжда! Дайте да оправдаем престъпниците, само защото били културни и чувствителни............Не на мен тези!

току-що, Anne написа:

Когато имам настроение и съм по - спокойна. Затова пък ще ви напиша за Германия.

Ама сега за Германия ще ти се смеем. А време имаш до филма в полунощ. Почвай това, дето го чакаме, не това, дето никой не го вълнува. Ти все пишеш "слушате речи на Хитлер, четете Моята борба" и т.н., а на нас не ни дреме за тези неща. Биеш се като кан Аспарух с вятърни мелници.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Ама сега за Германия ще ти се смеем. А време имаш до филма в полунощ. Почвай това, дето го чакаме, не това, дето никой не го вълнува. Ти все пишеш "слушате речи на Хитлер, четете Моята борба" и т.н., а на нас не ни дреме за тези неща. Биеш се като кан Аспарух с вятърни мелници.

А ти не четеш с разбиране. Писах за съучениците ми от първото ми училище, което не е специализирано а масово. На теб ти куца четенето с разбиране.

преди 17 минути, Anne написа:

Лично за мен Германия отдавна не е цивилизованата и културна страна, която е била някога, страната на духа, на Гьоте и Шилер. Германия показа истинското си лице през двете световни войни - лицето на страна, потънала в дълбоки комплекси и неистово желаеща да е суперсила, да е № 1 във всяко едно отношение. Тази страна захвърли морала и човешката цивилизация с нацизма, отношението към евреите и втората световна война.  Всичко - антисемитизмът, ограбването и депортирането на евреите, комунистите, социалистите, античовешкото отношение към хората с увреждания и славяните, ограбването на исторически, културни и религиозни ценности на европейските държави, бомбардирането на истински цивилизовани градове и центрове на историята, литературата, архитектурата, изкуствата и културата, като Ротердам, Лондон и Варшава...........Това са неща, които човечеството не може и не бива да забравя.

Никога, освен за кратко в един момент (заради лицемерната германска пропаганда) не съм вярвала, че германците искрено се разкайват за случилото се. Не, те не се разкайват. Те не съжаляват за унищожената оригинална архитектурна атмосфера на Амстердам и Ротердам, не насръхват при мисълта, че ценни архитектурни, исторически и културни сгради и паметници едва не са заминали безвъзвратно в Лондон и Париж заради техните оръжия на възмездието. Те не се възмущават от падналата забрана за издаване на "Моята борба". Те не се срамуват да слушат музиката на Вагнер и да цитират Ницше. Реват за Дрезден, а не им пука, че Ротердам вече не е онзи красив град, какъвто е бил. Ходят в Полша, но не посещават концентрационните лагери, а бившата източна Прусия. Много съпруги, деца и внуци на нацисти ги оправдават, вместо да се засрамят, да мълчат и да анализират от морална гледна точка ситуацията. Днес говорят лицемерни приказки, как си изкупват вината към евреите, като приемат нелегални мюсюлмански "бежанци", които създават проблеми и заплахи за светската европейска цивилизация и християнската религия. Позволяват си нас много да ни поучават - точно ние, които отказваме да стъпим върху мината, наречена "Ньойски договор" и предпочитаме да си гледаме сегашните проблеми. Съгласна съм с покойния вече британски историк "Давид Цезарани, че "Германия никога няма да бъде нормална страна, но това е и хубаво".

Германия нито е възстановила разрушените синагоги в оригиналната им, красива и пищна архитектура, нито иска да изплаща репарациите, свързани със Втората световна война и се дърпат като магарета на мост. Имат да плащат на всички държави победителки и на тези, пострадали от тях, включително Гърция, а и на нас трябва да плащат, ние също сме от победителите, освен това сме и пострадали заради тях, заради тяхната война, къщата - музей на Иван Вазов в София не е оригиналната, много негови вещи са заминали.

За насилственото прокарване на шаренките идеи, залитанията им по крайностите, лицемерието им, всичко това няма как да им го простя. Заради тяхната гнусна пропаганда срещу евреите, хората още вярват на фалшификата,наречен "Протоколи на ционските мъдреци", още има антисемитизъм и изстъпления срещу евреи, никой не говори за погрома в Келце, Полша, от 1946 година, всички си мълчаха, когато нацистите бандеровци подпалваха синагоги и православни храмове в Украйна. За подлата пропаганда срещу модерното изкуство да не говорим - по тази причина у нас нямаме художници експресионисти, липсват части от интересни и хубави филми от епохата на Ваймарската република - като "Метрополис".  Да не говорим за отношението им днес към славянските нации - наемат ги да работят мръсната и черна според тях работа на чистачи на тоалетни и гледачи на болни и възрастни хора.

Имам негативно отношение към класическата музика заради тази нация, тъй като това е музиката, възхвалявана от нацистите като истинска. Да не говорим, че се чудя дори дали такива известни немскоезични личности като Моцарт, Бах, Бетовен, Гьоте, Шилер - дали и те не са били антисемити?

Но най - огорчавощото нещо за мен е, че днес се правят опити нацизмът да се реабилитира, опитват се за изкарат нацистите хора, бях потресена да науча, че някои гробове на нацисти са станали места за поклонения на нацистки фенове. Поинтересувах се за процеса за "Берген - Белзен", и отанах потресена, като научих, че се намират хора, които да оправдават такива хора като Йозеф Крамер и Ирма Грезе, и то защо - защото тя била красива и не било въможно такава красива жена да извърши такива престъпления, а той - горкичкият, бил жертва на обстоятелствата, харесвал цветята,  занимавал се със градинарстване и харесвал германския изпълнител от еврейски произход Йозеф Шмидт, ама иначе същата тази музика не го е накарала да се види какво е чудовище, пребивайки и разстрелвайки хора, и наказвайки цял концентрационен лагер заради няколко затворнички крадли, оставяйки хората да стоят за 23 часа прави и без храна и то под дъжда! Дайте да оправдаем престъпниците, само защото били културни и чувствителни............Не на мен тези!

Мартин Карбовски вече е писал за Германия. Някои неща си ги оцелила. Разбира се, не мога да говоря за името на цяла Германия. Но някои неща си го оцелила, но само процент. 

За Германия можеш да започнеш от тук

преди 33 минути, Anne написа:

А ти не четеш с разбиране. Писах за съучениците ми от първото ми училище, което не е специализирано а масово. На теб ти куца четенето с разбиране.

Усетих се, ама беше късно. Все пак не те изучавам. Знам, че имаш кофти образование. Сега кога точно през кое училище си минала на този фон няма никакво значение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.