Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

току-що, Anne написа:

Дано спите спокойно с вашите малоумни предразсъдъци.

Благодаря. Подобно.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 9 минути, Anne написа:

Дано спите спокойно с вашите малоумни предразсъдъци.

Аз си спя като бебе хем съм по зле от теб :)

преди 11 минути, Myanmar написа:

Благодаря. Подобно.

Напиши й :

Danke! Ahnlich!

:D

преди 32 минути, petie1 написа:

Аз си спя като бебе хем съм по зле от теб :)

Напиши й :

Danke! Ahnlich!

:D

Danke, gleichfalls! Или само Gleichfalls!

Ahnlich значи друго нещо.

преди 1 минута, acnekt написа:

Danke! Gleichfalls.

Данке-Анке, айн цу цвайн цу дрън!

• Автор
преди 6 минути, acnekt написа:

Danke, gleichfalls! Или само Gleichfalls!

Мерси ами забравил съм го тоя немски все пак в компютрите се ползва ангийски :)

преди 8 минути, Myanmar написа:

Данке-Анке, айн цу цвайн цу дрън!

Я доктор Стоичков учи немците на четмо и броилки :) Благодаря на всички за невероятното шоу което вече е с цели 68 епизода благодарение на невероятната Анка маскираната нацистка  позната и като Фюрер Полина която изписа тонове мастило но не си написа есето :) Нека я поздравим както си заслужава:

Хайл Полина!

преди 29 минути, petie1 написа:

Я доктор Стоичков учи немците на четмо и броилки :) Благодаря на всички за невероятното шоу което вече е с цели 68 епизода благодарение на невероятната Анка маскираната нацистка  позната и като Фюрер Полина която изписа тонове мастило но не си написа есето :) Нека я поздравим както си заслужава:

Хайл Полина!

На 69 стр. всичко се обръща. Чакаме с нетърпение.

преди 2 часа, Myanmar написа:

На 69 стр. всичко се обръща.

Щурците - Рок в минало време - YouTube;) 

Да, като си на 69 дори светът се обръща ... :) 

намери ли си филма ко става

:min07:

Втори ден без филмчето.

Става тегаво.

Pierrepoint.jpg

Аз се чудих какво се умълча, пък то било деня на свещниците днес - Ханука.

svestnik-hanukkah01.jpg

• Автор
преди 19 часа, Myanmar написа:

На 69 стр. всичко се обръща. Чакаме с нетърпение.

А дано ама надали :)

преди 33 минути, Myanmar написа:

Втори ден без филмчето.

Става тегаво.

Аз се чудих какво се умълча, пък то било деня на свещниците днес - Ханука.

Демек си играе със свещите ли ? +18

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

Тоест дали е измуфтила някой да й го намери :)

преди 21 часа, acnekt написа:

Щеше да ходиш в Берковица на гости.

Да, да види розовата стая с розовия слон в нея :)

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

Не, не го намерих, жалко. Тия скръндзи и подигравчии не щат да го дадат.:angry22:

преди 16 минути, Anne написа:

Не, не го намерих, жалко. Тия скръндзи и подигравчии не щат да го дадат.:angry22:

Аз щъ.

• Автор
преди 33 минути, Anne написа:

И защо трябва да ти го дадем? Защото ни солиш редовно ли? Или и ти както белгийската мида напред с рогата пък дано някой ти се върже? :)

преди 21 минути, Myanmar написа:

Аз щъ.

Малка Бирма, днес реших да позяпам малко филмчетата на АБПФК Кити-Анне и там казват че нацистите просто са създали тюрло гювеч от символи които по принцип са си добри, например свастиката се почита в Индия като символ на доброто от хиляди години или пък вплитайки разни философии като идеята за "свръхчовека" или пък за "арийската раса" които са изкривени от нацистката призма и нямат нищо общо с идеите си... А и друго научих че Химлер се е смятал за преродения Хайнрих I (Да ти звучи познато от един образ дето все иска нещо? :) )

преди 33 минути, petie1 написа:

нацистите просто са създали тюрло гювеч от символи които по принцип са си добри

Имат експедиции в Египет. Събират римски е египетски свещени символи. И поздравът им е римски, и тези пики с орли, не знам точно как се казват, и фашото, от което произлиза думата фашизъм, а представлява сноп пръчки, също като кубратовите или тези в САЩ (и в сената им и пред Белия дом а навсякъде) и за свастиката сам каза - това е символ за закрила, нещо като тълкуванието на мартеничката, която междувпрочем е пак с индийски произход. Опразнили са и доста галерии на завзетите държави. Това е нация, която цени културата и я издига на пиедестал.

А насреща си имат истински разрушители - burn, burn, Berlin - бомбардировки върху културно наследство и цивилни граждани. Те и в София западняците са си показвали диващината - бомбардировки над цивилно население. Хирошима и Нагасаки - тоже.

• Автор

Ама ми става интересно защо такива като АБПФК Кити-Анне се връзват на идеята че тези символи и идеи са непременно лоши? Или пък да речем музиката на Вагнер която се базира на немския фолкор и я ползват за тяхна си цел? Все едно ГЕРБ или друга партия да ползва песните на Илия Луков за техни си цели :) И едно шокирашо за АБПФК Кити-Анне откритие повечето творци на Просвещението и Романтизма са били антисемити :)

преди 1 час, petie1 написа:

Малка Бирма, днес реших да позяпам малко филмчетата на АБПФК Кити-Анне...

Кофти тръпка. Само Анка не е гледала тоя филм...

6245pier.png

Много силен актьорски състав...

преди 1 час, petie1 написа:

И защо трябва да ти го дадем? Защото ни солиш редовно ли? Или и ти както белгийската мида напред с рогата пък дано някой ти се върже? :)

Малка Бирма, днес реших да позяпам малко филмчетата на АБПФК Кити-Анне и там казват че нацистите просто са създали тюрло гювеч от символи които по принцип са си добри, например свастиката се почита в Индия като символ на доброто от хиляди години или пък вплитайки разни философии като идеята за "свръхчовека" или пък за "арийската раса" които са изкривени от нацистката призма и нямат нищо общо с идеите си... А и друго научих че Химлер се е смятал за преродения Хайнрих I (Да ти звучи познато от един образ дето все иска нещо? :) )

А, браво, започнал си да се образоваш! Този филм има и втора част, гледай я утре.

Аз бях в пълен шок, когато гледах филма първия път. Бях буквално шашната и ми замина граматиката, гледай ей така, когато казаха, че членовете на СС са пиели кръв на специален ритуал, както и че правели секс в гробища.

За въпросния крал Хайнрих І не знам нищо, странно, мислех, че нацистите почитат Фридрих Велики.

За Карл Мария Вилигут и шантавите му идеи да не казвам...............Не знаех, че нацистите са окултисти, тази година научих нещо ново.

Принципно СС не са ми интересни, гледам филмите, за да науча нещо ново за нацистка Германия, а напоследък ми стана интересна личността на един човек - Йозеф Крамер.  Един от най - бруталните нацисти, а най - малко се знае за него. Никъде не пише нищо и за връзката му с Ирма Грезе.

• Автор
преди 5 минути, Anne написа:

За Карл Мария Вилигут и шантавите му идеи да не казвам...............Не знаех, че нацистите са окултисти, тази година научих нещо ново.

Че аз това го знам и без смешните ти филмчета, ако знаеш съм фен на идеята че има извънземни а баш пък нацистите са се мъчели да се свържат с тях и май затова и са създали реактора а не за ядрена бомба (ама това са спекулации), а и ти си падаш по окултното де ама си си нацистка та не ме учудва :)

И както винаги не разбра какво ти казвам нали? :)

преди 24 минути, Myanmar написа:

Аха наистина кофти работа

преди 25 минути, petie1 написа:

Ама ми става интересно защо такива като АБПФК Кити-Анне се връзват на идеята че тези символи и идеи са непременно лоши? Или пък да речем музиката на Вагнер която се базира на немския фолкор и я ползват за тяхна си цел? Все едно ГЕРБ или друга партия да ползва песните на Илия Луков за техни си цели :) И едно шокирашо за АБПФК Кити-Анне откритие повечето творци на Просвещението и Романтизма са били антисемити :)

Лоши са, защото няма как да не ги свързвам с нацизма. Лично за мен свастиката е зловещ символ, а колкото до музиката на Вагнер - не я харесвам, просто ми се свива стомахът, само като чуя за Вагнер, а музиката му не е базирана на германския фолклор, а на скандинавските митове, които не са германски.

За творците от просвещението и романтизма не знам, може би са били такива.

Знам, че ви е трудно да го повярвате, но от малка не харесвам нищо немско, никога не съм искала да уча нито немски език, нито германската история, нито германската култура. От малка не обичам класическата музика и се чувствах тъпо в часовете по музика, когато ни караха да слушаме Моцарт, Бах, Бетовен и другите. Единствените немски неща, които исках да прочета като ученичка, бяха "Антон и Точица" (учихме част от произведението в 4 клас), "Двойната Лотхен" и "Лешникотрошачката", но, за съжаление, никъде не я намерих тогава в книжарниците, а сега пък, когато са излезли хубави книги с прекрасни илюстрации по произведението, съм вече голяма.

Винаги съм мразела историята до Втората световна война като по - малка. После обаче нещата се промениха.

преди 25 минути, Myanmar написа:

6245pier.png

Много силен актьорски състав...

Виждала съм рекламата, но чаках да пуснат филма по телевизиите. Така и не го гледах, а много ме е яд. Иначе не пропуснах да гледам навреме "Списъкът на Шиндлер", "Пианистът", "Енигма", даже "Операция "Валкирия". За "Дюнкерк" страшно много се ядосвах, че го има само в кината, но на следваща година го намерих в сайта и го гледах. Гледала съм навреме и "Пърл Харбър" и "Писма от Иво Джима".

преди 11 минути, petie1 написа:

Че аз това го знам и без смешните ти филмчета, ако знаеш съм фен на идеята че има извънземни а баш пък нацистите са се мъчели да се свържат с тях и май затова и са създали реактора а не за ядрена бомба (ама това са спекулации), а и ти си падаш по окултното де ама си си нацистка та не ме учудва :)

И както винаги не разбра какво ти казвам нали? :)

Аха наистина кофти работа

Извънземни НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!

Свастиките се ползват и в България от време оно.

http://istoryavshevici.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

преди 6 минути, Anne написа:

Виждала съм рекламата, но чаках да пуснат филма по телевизиите. Така и не го гледах, а много ме е яд.

Много изпускаш. С тоя актьорски състав си заслужава...

преди 8 минути, Anne написа:

Знам, че ви е трудно да го повярвате, но от малка не харесвам нищо немско...

Чудо голямо. Аз пък от малък не харесвах кисело зеле.

Ми метни насам филма тогава.

преди 6 минути, Anne написа:

Ми метни насам филма тогава.

Първо метни есето, което обеща. Чакаме го по-дълго от теб.

Без филма няма есе. Точка!

Чакай си есето тогава!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.