Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

Ти даже не говориш с инвалиди и нямаш един инвалид приятел. Чудесен пример си как трябва да се отнасяме към инвалидите. И отделно един работен ден не си имала през живота си и един лев никой не е успял да ти вземе с данъци за да издържа тези деца.

преди 8 минути, Anne написа:

За толкова много неща отстъпих...

Изброй ги, че нещо не ти хващам дикиш.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, Myanmar написа:

Използвала е горките глухи деца защото се е уредила здрава да бъде в тяхното училище и да се подиграва на техните ограничени способности да учат. Не веднъж е пишела, че те криели тетрадките си, защото тя драскала в тях, парадирайки колко по-добре може да пише. Изживявала се е като принцеса, докато ги е унижавала и се е разпореждала с тяхната собственост. А че здрава не ѝ е достигал акъл да влезе в нормално училище това премълчава. Психопатско поведение, да се гавриш с инвалиди. Не знам как да го опиша...

Това съм го разказвала не за училището в София, а за първото ми училище, масовото. Пак се изказваш неподготвен!

преди 3 минути, Myanmar написа:

Изброй ги, че нещо не ти хващам дикиш.

Изброих ги, чети назад!

преди 7 минути, Anne написа:

обществото

няма да се промени. Не трябва да живееш в миналото. Както се пее в една наша песен, старостта дебне като сянка. Но в крайна сметка животът си е твой.

преди 9 минути, Anne написа:

Нито ми дадоха да уча английски език

Почти никой няма право в държавно училище да избира какъв език да учи. мен не са ме питали нито искам ли руски, нито испански, нито английски. Не съм имал и алтернативата да ги заменя или да не ги уча. Стига с тъпите ти сълзливи истории.

И отново лъжеш, че ти е отнето някакво човешко право, защото никой не ти е забранявал да учиш вкъщи каквото и колкото си поискаш.

Аз самият съм научил повече английски думи по време на лятна ваканция, отколкото по време на учебна година.

преди 12 минути, Anne написа:

отстъпих за модерния балет, народните танци и мажоретките (не можело грозно и болно момиче сред красивите и здравите момичета

Не може грозно и кривокрако момиче сред красивите и здрави момичета. Ти какво не разбра? И в отбора по щанги не са те допуснали, и за Мис Берковица са те изпъдили. Това не е дискриминация, а реална оценка отговаряш ли на някакви критерии за да вършиш нещо.

преди 1 минута, ncl написа:

няма да се промени. Не трябва да живееш в миналото. Както се пее в една наша песен, старостта дебне като сянка. Но в крайна сметка животът си е твой.

То щото настоящето ми е розово и прекрасно, както и бъдещето. Обществото ми отне шанса да бъда здрава, щастлива и нормална.Колкото и да го отричате. Животът ми щеше да бъде коренно различен, ако имах любов и щастие в живота си.

преди 11 минути, Anne написа:

А бе, колко да ви се повтарям? Отидох да уча там, защото в нормална гимназия нямаше да ме приемат, защото съм зле по математика! Там приемът беше без документи! И не беше зле, попаднах на наистина свестни и добри учители, на състрадателни и човечни съученици, проблемът ми беше, че ми замина ентусиазмът да уча английски и трудното общуване със съучениците. Опитах се да науча езика на жестовете, но беше трудно и се отказах. А няма да обвинявам нашите, че искаха да си развия речта и да обогатя речника си и съм започнала образованието си в масово училище. И не съжалявам, че съм учила в масови училища, съжалявам само, че попаднах на някои неподходящи учители, които уважавах насилствено.

Не исках да остана с едното основно образование, исках да се уча и развивам. Ако не беше тъпата математика, щях да уча в гимназията тук и вероятно пак щяхме да сме съученици с него. И сигурно пак щях да попадна на неподходящи учители и да страдам.

Естествено, че няма да те приемат в математическа гимназия или училище със задълбочено изучава на математика, ако въобще нямаш представа от математика или не си учила математика задълбочено.

За разлика от теб, аз съм бил в такова училище и ми беше първите години много трудно, защото аз идвах от училище с задълбочено изучаване на химия. 
Къде химия, къде математика? Но после ми беше лесно, защото не съм стоял да пия кока кола и да упреквам учениците ми.

преди 1 минута, Anne написа:

Животът ми щеше да бъде коренно различен, ако имах любов и щастие в живота си.

Моят също.

преди 14 минути, Anne написа:

В училището в София, като получих възможност да уча английски, ентусиазмът ми замина, защото нямахме учебници и защото не учехме езика така, както се учи в масовите училища............

Аа, получила си значи възможност да учиш това, заради което пропищя форума, дето много си го искала, ама си нямала желание. Няма угода за теб. прищявките ти са от сутрин до пладне. Защото едно е да се правиш на ощетена, че не ти дали да учиш, съвсем друго е да те карат да учиш и да ти се налага да учиш и да ти тряскат двойките защото то за да го знаеш трябвало и да се учи преди това.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Почти никой няма право в държавно училище да избира какъв език да учи. мен не са ме питали нито искам ли руски, нито испански, нито английски. Не съм имал и алтернативата да ги заменя или да не ги уча. Стига с тъпите ти сълзливи истории.

И отново лъжеш, че ти е отнето някакво човешко право, защото никой не ти е забранявал да учиш вкъщи каквото и колкото си поискаш.

Аз самият съм научил повече английски думи по време на лятна ваканция, отколкото по време на учебна година.

Не те знам ти кога си учил, аз станах ученичка в зората на прехвалената ви демокрация, когато все се повтаряше, че хората сме свободни, и всеки има право да учи или работи каквото поиска, да пътува където поиска, да бъде какъвто поиска. Е, оказа се нагла лъжа, свобода и избор нямаше. В трети клас съучениците ми ме натиснаха да не ходя с тях на английски език, а в пети клас заради едната петица ме принудиха да избера немски, защото не исках да уча руски.

Вярвах наивно в демокрацията и свободата, докато не разбрах в 7 клас чак, че всичко е лъжа!

преди 18 минути, Anne написа:

После очаквате да не съм депресирана, съсипана психически и емоционално, да не страдам.............

Това ли ти бяха отстъпките? Бебешките истории, заради които пишеш, че все си отстъпвала цял живот и ти е писнало? Ти знаеш ли здравите хора колко много компромиси правят през живота си, но не са изписали 300 теми по форумите в самосъжаление, защото знаят, че живота е суров и докато ти спиш или драскаш по форумите те си изкарват прехраната с труд?

преди 2 минути, Anne написа:

Не те знам ти кога си учил, аз станах ученичка в зората на прехвалената ви демокрация, когато все се повтаряше, че хората сме свободни, и всеки има право да учи или работи каквото поиска, да пътува където поиска, да бъде какъвто поиска. Е, оказа се нагла лъжа, свобода и избор нямаше. В трети клас съучениците ми ме натиснаха да не ходя с тях на английски език, а в пети клас заради едната петица ме принудиха да избера немски, защото не исках да уча руски.

Вярвах наивно в демокрацията и свободата, докато не разбрах в 7 клас чак, че всичко е лъжа!

И немски език си учила. Glückwunsch!

Вундаба.

преди 8 минути, Anne написа:

Това съм го разказвала не за училището в София, а за първото ми училище, масовото. Пак се изказваш неподготвен!

Подигравките са си подигравки. А как си попаднала в училище за умствено изостанали не се е променило - нямало е как да влезеш в нормално училище, защото не покриваш знанията за втори клас. И това много лесно се демонстрира:

В едно предаване беше дадена следната задача за втори клас. Можеш ли да я решиш?

d845d714-6d93-4823-9e8d-567716b50b08

преди 10 минути, Anne написа:

Изброих ги, чети назад!

Да ти имам проблемите..... Пожелавам на целия свят да се сблъска с твоите неудобства, за да може да си позволи твоя безгрижен и лек живот.

преди 3 минути, acnekt написа:

Естествено, че няма да те приемат в математическа гимназия или училище със задълбочено изучава на математика.

За разлика от теб, аз съм бил в такова училище и ми беше първите години много трудно, защото аз идвах от училище с задълбочено изучаване на химия. 
Къде химия, къде математика? Но после ми беше лесно, защото не съм стоял да пия кока кола и да упреквам учениците ми.

В нашия град няма математическа гимназия. Става дума за обикновена гимназия, сега се води професионално, но преди десетилетия не знам, май езика е била, сестра ми там не е учила професия, имали са стандартните учебни предмети + два езика, като първият е бил със засилено изучаване, сестра ми е учила английски и немски. Не знам за 2000 - 2004 каква се е водила гимназията и какво се е учило там.

Казвам, че заради изпитите за кандидатстване по математика (тези по български и литература все съм щяла да ги мина), нямаше да ме приемат. И къде да уча?

току-що, ncl написа:

Май разбрах защо мрази нацистите...

Тя е нацист. Не може да ги мрази. Търси си тема за разговори и се изживява жертва, та чак си е въобразила, че е малтретирана еврейка, която се е преродила и има право на съжаление от всички за това.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Това ли ти бяха отстъпките? Бебешките истории, заради които пишеш, че все си отстъпвала цял живот и ти е писнало? Ти знаеш ли здравите хора колко много компромиси правят през живота си, но не са изписали 300 теми по форумите в самосъжаление, защото знаят, че живота е суров и докато ти спиш или драскаш по форумите те си изкарват прехраната с труд?

Ти знаеш ли колко голямо желание имах за тези неща? Колко много исках да уча английски език, да се занимавам с модерен балет, да уча народни танци, да съм мажоретка, да нося знамето поне веднъж? Да съм активен член на обществото? Е, обществото не ми позволи заради външния ми вид, това, че уча бавно и не изглеждам добре на сцена............... Знаеш ли какво разочарование беше това за мен?

преди 6 минути, ncl написа:

Май разбрах защо мрази нацистите...

Защото когато се погледне в огледалото вижда в отражението му - един нацист?

преди 7 минути, acnekt написа:

И немски език си учила. Glückwunsch!

Вундаба.

Поне не съм сричала втората година по немски (6 клас) като първолаче. Е, да, граматиката ми беше кошмар и ми идеше да я запратя в кошчето за боклук, но поне четях гладко и свободно. Да сричаш в шести клас е срамно.

преди 7 минути, Anne написа:

В нашия град няма математическа гимназия. Става дума за обикновена гимназия, сега се води професионално, но преди десетилетия не знам, май езика е била, сестра ми там не е учила професия, имали са стандартните учебни предмети + два езика, като първият е бил със засилено изучаване, сестра ми е учила английски и немски. Не знам за 2000 - 2004 каква се е водила гимназията и какво се е учило там.

Казвам, че заради изпитите за кандидатстване по математика (тези по български и литература все съм щяла да ги мина), нямаше да ме приемат. И къде да уча?

Тези номера на някой друг. Само БЕЛ изпита бе задължителен. Другият изпит ти си го избираш.

преди 8 минути, Myanmar написа:

Подигравките са си подигравки. А как си попаднала в училище за умствено изостанали не се е променило - нямало е как да влезеш в нормално училище, защото не покриваш знанията за втори клас. И това много лесно се демонстрира:

В едно предаване беше дадена следната задача за втори клас. Можеш ли да я решиш?

d845d714-6d93-4823-9e8d-567716b50b08

Нямам числовите стойности на розата и гроздето. Как да реша задачата, бе?:angry22:

Срастнала се е в ролята на жертва до болестно състояние. Здравите не са справедливи, защото не ѝ плащат повече пари и не я признават, че е инвалид 100%, като лъсва, че покрива 10% и е напълно работоспособна. Здравите я дискриминират, заради това, че тя не получава като сексуален роб момчето, което си е харесала и кълне семейството му в продължение на години.

Не ѝ дали да учи английски език - реве. После ѝ дали да учи английски език - получава си двойките, минало ѝ било желанието, пак реве. Каквото и да се случи, все някой насила я кара, все не ѝ е по вкуса, защото е мързелива и не пипва нищо. 12 години учила за шивачка, накрая се резили пред комисията, защото не може да шие и ѝ писали тройка по милост. 12 години минава без да може да покрие знанията за втори клас. Тя реално има завършен клас първи. Останалото е било толеранс и подарък от обществото, което тя обвинява, че не я толерира. За да я приобщим, да ѝ дадем шанс да работи и без да се е трудила наравно със здравите деца. И в благодарност какво - ще хване работа гарантирана ѝ като инвалид в уредена държана институция - на топло, на бюрце, без особени отговорности и на практика без работа цял ден? НЕЕЕЕЕЕЕЕ! Това ѝ е под нивото. Тя презира завършилите с нея, които до един завършили икономика, работят, поемат отговорност за живота си и правят семейства. Тя го пише, това са нейните думи.

преди 1 минута, acnekt написа:

Тези номера на някой друг. Само БЕЛ изпита бе задължителен.

По твое време, сигурно.

преди 3 минути, Anne написа:

Ти знаеш ли колко голямо желание имах за тези неща?

Шматко, никой не те е спрял. Стига рева като малоумна. Тука ти пиша, че съм научил професионални програми не без Интернет, а без компютър, че съм научил английски език във ваканции и СЛЕД завършване на висшето си образование, ти още настояваш, че ръцете ти са били завряни отзад и вкъщи не си можела да учиш каквото си си пожелала.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.