Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 15 часа, Anne написа:

Защото няма абсолютно никакви реални и истински доказателства за съществуването на извънземни.

И това доказва, че не съществуват?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Я да покажем как АБПФК Кити-Анне пише ЛИС

Цитат

Ти майтапиш ли се, аз не знам какво е подлог и какво сказуемо, тая български ми извади душичката. От българския се научих само да чета и пиша, да пиша правилно и красиво, да редактирам правописни грешки (влючително чужди http://www.cosmopolitan.bg/forum/images/smilies/th_icon_redface.gif ) и какво е глагол. http://www.cosmopolitan.bg/forum/images/smilies/th_lookaround.gif убий ме, ама не знам какво е съществително, какво прилагателно, надставка и бла - бла............Даже есе не се научих как се пише (това по литература де). Добре, че в гимназията се приключи този ужас - 1 срок български за 4 години. Екстра се уредих.

И колко й е специално даскалото:

Цитат

Нашето училище е специално и сме учили по олекотена програма.

Виж сега, не че бягам от въпросите, ама ние не сме учили по учебници, защото нямахме, а сме преписвали от дъската в тетрадките. Уроците ни бяха прости - кратка биография на автора ( най - важното) и поне едно произведение. Не сме ги чели, само госпожата ни преразказваше най - важното. "Декамерон" така и не прочетох, от липса на ентусиазъм. http://www.cosmopolitan.bg/forum/images/smilies/th_lookaround.gif http://www.cosmopolitan.bg/forum/images/smilies/th_icon_cry.gif http://www.cosmopolitan.bg/forum/images/smilies/th_icon_sad.gif "Дон кКихот" въобще не съм чела, а Омир сме го учили в освовното. Дай въпрос от "Дядо Горио" на Оньоре дьо Балзак или въпрос по някое от следните произведения, които съм чела (не от училище, само едно е де)

1. "Фауст" - Йохан Гьоте
2. "Без дом" - Хектор Мало
3. "Тайните на Марсилия" - Емил Зола
4. "Белият Бим, Черното ухо"
5. "Хайди" - Йохана Спири
6. "Алиса" - Луис Карол

Испанската и италианската литература не ги харесвам, руската също, от руските книги съм чела само за Бим. http://www.cosmopolitan.bg/forum/images/smilies/th_icon_redface.gif

Та пита се в задачата за какво се бие в гърдите толкоз? Поздрав от великата тройка

преди 17 часа, Myanmar написа:

...

Дайте инфо, ако тръбите са продухани ще следва ли коминочистача ... моля, че искам да спя нормално!

преди 6 часа, petie1 написа:

"Нашето училище е специално и сме учили по олекотена програма."

Оп-паа, олекна ѝ образователния ценз... Макар че от самопризнанията ѝ разбирам, че изобщо не са учили. Анка от 12 години училище единственото, което е разбрала е че не харесва науките, не харесва литературата на почти целия свят и обича да прави ракетки и да си говори с госпожата по време на час.

преди 6 часа, petie1 написа:

"Ти майтапиш ли се, аз не знам какво е подлог и какво сказуемо"

По́длога е това, което се подлага като подло́га. Ако не знаеш какво е подло́га, в дома, към който си се запътила, ще научиш.

Търсих, но не открих розова.

240px-Image-Oval-steel.jpg

преди 10 часа, Anne написа:

Всичко това, което го изпляска, са пълни глупости! Ама пълни!

Ти се правеше на шокирана, че надзирател нямал образование, но когато ти се навре пред очите, че един брилянтен учен с две докторски степени още съвсем млад, доказал се на фронтовата линия и то като герой, с Железен кръст I клас, е допринесъл за медицината, теб не те устройва.

Нямаш оправия с това избирателно учене и двоен стандарт.

преди 2 часа, Profruit написа:

Дайте инфо, ако тръбите са продухани ще следва ли коминочистача ... моля, че искам да спя нормално!

Там е паяжинясало, има плесен (къпят я през 2 седмици), и дядо Коледа не би се спуснал в комина, даже срещу мляко и бисквити.

Jimmy Fallon Santa GIF by NBC

преди 33 минути, Myanmar написа:

Там е паяжинясало, има плесен

Кой го казва само!!!

Най желания от желаните🤐

Не е избирателно учене и не е двоен стандарт, ти просто си болен от нацизъм!

Йозеф Менгеле е масов убиец, избил страшно много невинни хора по най - ужасяващ начин. Казах ти да ми дадеш научни данни за неговите изследвания, ти ме ми даде. Знаеш ли защо? Защото неговите така наречени "изследвания" са дълбоко ненаучни и крайно съмнителни. Йозеф Менгеле е бил обсебен от идеята за близнаците, правил е абсолютно глупави и ненужни експерименти върху близнаци. Това, че близнаците са си близки хора, не означава, че е задължително физически да боледуват или страдат от едно и същ нещо. Физическото и духовното при тях са две различни неща. Да не говорим и за малоумните му експерименти с цветовете на очите - всеки нормален човек знае, че очите не са бои, които можеш да боядисаш и да промениш, само много болен и психопатски мозък би могъл да си помисли, че е възможно да промениш цвета на очите с инжектирането на бои и разни химикали. Цветът на очите се наследява от гените на двамата родители. Инжектирането на разни съмнителни химикали и препарати, излагането на хората на хипотермия, заразяването им с разни болести, оперирането без упойка - всичко това са крайно варварски и абсолютно ненаучни опити! Не е зле да пмислиш за горките жертви и какво са изпитвали те, колко са страдали. Някои от оцелелите никога не са се възстановили - изгубили са зрение, имали са неврологични, кожни и други проблеми, които истинската медицина не е могла да им помогне да ги оправят, защото не се знае какво им е бил инжектирано.

Да, шокирах се, че комендант на концлагер е без образователен ценз а има шофьорска книжка, защото за толкова много години така и не се каза най - важното - че в Третия райх важните постове са заемани от абсолютно неграмотни хора. Шокирах се, защото нали нацистите все са се хвалели колко са умни, образовани, културни............ Ами, тази година, няколко филми като "Инженерът на Хитлер", "Свръхестесвени нацисти", "Нацистката наука" и още един, ме шокираха, научавайки каква е била нацистката наука всъщност - всичко е било политика, окултизъм, отричане на истинскатаи нормалната наука, легенди и митове......... Разглеждайки в нета учебниците по "расова наука" и други учебни предмети, издавани в райха, останах шашната, колко неграмотни  хора са управлявали Германия, включително и след войната. Изведнъж рухна митът за великите образовани и културни германци и стана ясно, че не са такива. Били сме лъгани и манипулирани, говорим за нация, която отрича истинските литература, изкуство и наука и издига в култ смахнати хора като Карл Мария Вилигут, Ханс Хорбиргер, Гидо фон Лист и много други смахнати същества от лудниците.

Колкото и да не искаш да го признаеш, германците не са били нито образовани, нито културни, нито развити. Говорим за адски прости и посредствени хора, вярващи в откровени щуротии като кивота на завета, граала, копието на съдбата, теорията за вечния лед, теорията за кухата земя, руните, валкириите, скандинавските легенди и митове, картите таро, астрологията, представете си - даже са търсели подводниците и корабите на съюзниците с пръчки за вода и махало с камък над картите!  Да не говорим за малоумието, наречено "арийска раса" и простотиите, изписани на тази тема. За експедицията в Тибет - колко луд трябва да си, че да очакваш там да срещнеш руси и синеоки хора? Да не говорим за малоумната вяра в Атлантида, или че германската цивилизация била на 200 000 години, а събитията в Библията се били случвали в Германия, Исус бил ариец................

Да, шокирана съм, защото този комендант антикомунист, преди да умре, написал, че всичко, което е искал, е било лагерът да бъде пример за други лагери в страната и да е украсен със цветя. Аз съм просто без думи..............И точно такива хора се пишат културни и извисени...............

преди 19 минути, Anne написа:

Не е избирателно учене и не е двоен стандарт, ти просто си болен от нацизъм!

Йозеф Менгеле е масов убиец, избил страшно много невинни хора по най - ужасяващ начин. Казах ти да ми дадеш научни данни за неговите изследвания, ти ме ми даде. Знаеш ли защо? Защото неговите така наречени "изследвания" са дълбоко ненаучни и крайно съмнителни. Йозеф Менгеле е бил обсебен от идеята за близнаците, правил е абсолютно глупави и ненужни експерименти върху близнаци. Това, че близнаците са си близки хора, не означава, че е задължително физически да боледуват или страдат от едно и същ нещо. Физическото и духовното при тях са две различни неща. Да не говорим и за малоумните му експерименти с цветовете на очите - всеки нормален човек знае, че очите не са бои, които можеш да боядисаш и да промениш, само много болен и психопатски мозък би могъл да си помисли, че е възможно да промениш цвета на очите с инжектирането на бои и разни химикали. Цветът на очите се наследява от гените на двамата родители. Инжектирането на разни съмнителни химикали и препарати, излагането на хората на хипотермия, заразяването им с разни болести, оперирането без упойка - всичко това са крайно варварски и абсолютно ненаучни опити! Не е зле да пмислиш за горките жертви и какво са изпитвали те, колко са страдали. Някои от оцелелите никога не са се възстановили - изгубили са зрение, имали са неврологични, кожни и други проблеми, които истинската медицина не е могла да им помогне да ги оправят, защото не се знае какво им е бил инжектирано.

Да, шокирах се, че комендант на концлагер е без образователен ценз а има шофьорска книжка, защото за толкова много години така и не се каза най - важното - че в Третия райх важните постове са заемани от абсолютно неграмотни хора. Шокирах се, защото нали нацистите все са се хвалели колко са умни, образовани, културни............ Ами, тази година, няколко филми като "Инженерът на Хитлер", "Свръхестесвени нацисти", "Нацистката наука" и още един, ме шокираха, научавайки каква е била нацистката наука всъщност - всичко е било политика, окултизъм, отричане на истинскатаи нормалната наука, легенди и митове......... Разглеждайки в нета учебниците по "расова наука" и други учебни предмети, издавани в райха, останах шашната, колко неграмотни  хора са управлявали Германия, включително и след войната. Изведнъж рухна митът за великите образовани и културни германци и стана ясно, че не са такива. Били сме лъгани и манипулирани, говорим за нация, която отрича истинските литература, изкуство и наука и издига в култ смахнати хора като Карл Мария Вилигут, Ханс Хорбиргер, Гидо фон Лист и много други смахнати същества от лудниците.

Колкото и да не искаш да го признаеш, германците не са били нито образовани, нито културни, нито развити. Говорим за адски прости и посредствени хора, вярващи в откровени щуротии като кивота на завета, граала, копието на съдбата, теорията за вечния лед, теорията за кухата земя, руните, валкириите, скандинавските легенди и митове, картите таро, астрологията, представете си - даже са търсели подводниците и корабите на съюзниците с пръчки за вода и махало с камък над картите!  Да не говорим за малоумието, наречено "арийска раса" и простотиите, изписани на тази тема. За експедицията в Тибет - колко луд трябва да си, че да очакваш там да срещнеш руси и синеоки хора? Да не говорим за малоумната вяра в Атлантида, или че германската цивилизация била на 200 000 години, а събитията в Библията се били случвали в Германия, Исус бил ариец................

Да, шокирана съм, защото този комендант антикомунист, преди да умре, написал, че всичко, което е искал, е било лагерът да бъде пример за други лагери в страната и да е украсен със цветя. Аз съм просто без думи..............И точно такива хора се пишат културни и извисени...............

Пак есе дръпна, докато ни обясняваш, че нямаш време и очи за това haha.png

преди 20 минути, Anne написа:

Казах ти да ми дадеш научни данни за неговите изследвания, ти ме ми даде.

Покажи ми къде си ми казала такова нещо и ще ти ги дам. Ако не откриеш и се окаже, че лъжеш, ще почнеш есето!

• Автор

АБПФК Кити-Анне измисли нова болест баси майтапа :)

Абе Бирма ко есе бре тя си призна че не знае ко туй :)

И български не знае а майка й е учителка по БЕЛ :) Ох боже ще умра от хилеж :)

И цветът на очите се наследява най често от единия родител  :)

преди 31 минути, Anne написа:

нацизъм

Не знам защо толкова се вълнуваш. Каквото било, било. Но не е хубаво толкова дълго време да се фиксираш върху това.

преди 9 минути, ncl написа:

Не знам защо толкова се вълнуваш. Каквото било, било. Но не е хубаво толкова дълго време да се фиксираш върху това.

Вълнувам се, защото не е имало истинска денацификация и защото тази тема за нацизма не засяга само евреите, но и хората с увреждания. За съжаление, по отношение на хората с увреждания никога не са били разбивани глупави митове и стереотипи, и благодарение на това, хората с увреждания още страдаме. Вместо да живеем в нормално общество, ние живеем в общество, което не желае интеграция на хората с увреждания в обществото. Да, имаме някои права - на образование, на работа, но............в личен аспект още страдаме. Заради предразсъдъците и отношението към нас, ние не сме щастливи в личен план, лишени сме от неща като любов, секс и брак.

току-що, Anne написа:

...

преди 48 минути, Anne написа:

Казах ти да ми дадеш научни данни за неговите изследвания, ти ме ми даде.

Покажи ми къде си ми казала такова нещо и ще ти ги дам. Ако не откриеш и се окаже, че лъжеш, ще почнеш есето!

• Автор
преди 7 минути, Anne написа:

.в личен аспект още страдаме. Заради предразсъдъците и отношението към нас, ние не сме щастливи в личен план, лишени сме от неща като любов, секс и брак

Правиш ли разлика между личен и обществен аспект? Или си въртиш плочата колкото да не заспиш?

току-що, petie1 написа:

Правиш ли разлика между личен и обществен аспект? Или си въртиш плочата колкото да не заспиш?

Забравяш да ѝ припомняш за какво е тази тема!

преди 11 минути, Anne написа:

защото тази тема за нацизма не засяга само евреите, но и хората с увреждания

а сигънту ут нашту маалъ ги забрави
начи, не само дето съм циганин, ами съм и с увредено сърце, а ти циганите, с това изказване, не ги смяташ за хора
и аз съм хора ма
и аз искам кифтета

преди 23 минути, Anne написа:

Вълнувам се, защото не е имало истинска денацификация и защото тази тема за нацизма не засяга само евреите, но и хората с увреждания. За съжаление, по отношение на хората с увреждания никога не са били разбивани глупави митове и стереотипи, и благодарение на това, хората с увреждания още страдаме. Вместо да живеем в нормално общество, ние живеем в общество, което не желае интеграция на хората с увреждания в обществото. Да, имаме някои права - на образование, на работа, но............в личен аспект още страдаме. Заради предразсъдъците и отношението към нас, ние не сме щастливи в личен план, лишени сме от неща като любов, секс и брак.

И това от името на всички хора с увреждания ли говориш? Говорител ли си им?

Не виждам да има стачки, протести. 
Само един протест има и той е СИСТЕМАТА НИ УБИВА.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Системата_ни_убива

преди 7 минути, дpъндю написа:

начи, не само дето съм циганин, ами съм и с увредено сърце, а ти циганите, с това изказване, не ги смяташ за хора
и аз съм хора ма
и аз искам кифтета

Тя и турците ги мрази. Дано поне арменците са им в любимия таргет, че то не останаха хора в България, които да и са в белия лист. Освен Пешо, разбира се.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Арменци_в_България

преди 7 минути, acnekt написа:

Тя и турците ги мрази.

не знам във форума има ли по-голяма нацистка от нея
добре че я вземаме на подбив...
 все още не се оплакваме на модераторите от нея заради забавлението

преди 32 минути, Anne написа:

Заради предразсъдъците и отношението към нас, ние не сме щастливи в личен план, лишени сме от неща като любов, секс и брак.

Не знам. Познавам хора, които не са като вас, но са нещастни, без секс, любов и брак. А познавам и хора като вас, които си имат и секс и любов и брак. Предполагам, че си е до човек.

преди 10 минути, ncl написа:

Не знам. Познавам хора, които не са като вас, но са нещастни, без секс, любов и брак. А познавам и хора като вас, които си имат и секс и любов и брак. Предполагам, че си е до човек.

Тя това никога няма да го признае. Изживява се като мъченица.

Обясняваше как здравите са безгрижни и го карат айляк, били обречени да са щастливи и живеели пълноценен живот. И аз я попитах дали така смятат здравите ѝ родители, които работят цял ден за да си дадат всички пари за да може тя да изживява мечтата си да е принцеса.

Още чакам да ми отговори.

преди 32 минути, дpъндю написа:

Не ви е забравила. Проклинала ви е неведнъж.

И по линия инвалидност ѝ е под нивото даже да общува с инвалиди, КАТО НЕЯ. Същите, които тя иска здравите да уважават, да приобщават, да обичат, да любят, а нея я е гнус да погледне...

Не ме е гнус, но пробвайте вие 4 години да сте ходещи тълковни речници.

преди 2 минути, Anne написа:

Не ме е гнус, но пробвайте вие 4 години да сте ходещи тълковни речници.

Това не те ли наведе мисълта, че средата в която се намираш не е за теб? Или използваш системата и благоразположението на децата в училището?

преди 5 минути, acnekt написа:

Това не те ли наведе мисълта, че средата в която се намираш не е за теб? Или използваш системата и благоразположението на децата в училището?

Тя иска придобивките на здравите, придобивките на болните и задълженията нито на едните, нито на другите.

преди 40 минути, ncl написа:

В нормално общество щях да реша така, но нашето не е нормално. Няма да забравя колко шокирана бях, когато се оказа, че гражданите на Русе не искат децата от Могилино в техния квартал. Това беше като шамар за мен. Приказки и планове за интеграция, а то какво се оказа..................че обществото не иска интеграция, а политиците просто са ни използвали, за да се правят на хуманни пред западните политици и държави.

А пък отношението на обществото към мен - нямам право да си харесам някого, да изпитвам чувства, да се съобразявам с обществото, все да отстъпвам на здравите - ами, дойде ми в повече. За толкова много неща отстъпих, само и само здравите да са доволни и щастливи. Нито ми дадоха да уча английски език ( да не съм сред отличниците и цвета на нацията), отстъпих за модерния балет, народните танци и мажоретките (не можело грозно и болно момиче сред красивите и здравите момичета, отстъпих да не съм знаменоска (такива като мен били недостойни да носят знамето)..................... Е, писна ми! В училището в София, като получих възможност да уча английски, ентусиазмът ми замина, защото нямахме учебници и защото не учехме езика така, както се учи в масовите училища............

Е, отстъпих и да не съм щастлива под натиска на обществото, и сега какво............... как очаквате да съм щастлива, доволна, здрава, нормална................. Мислех, че поне през 2007 обществото се е променило, но се оказа, че съм сбъркала.............. И сега ми налагат мисленето, че съм щяла да съсипя живота на този човек.................

После очаквате да не съм депресирана, съсипана психически и емоционално, да не страдам.............

Нищо не ми е разрешено, нищо, дори да харесвам някого.  Кого да харесам сега, идиотите, които останаха ли? Няма да стане!

Или използваш системата и благоразположението на децата в училището?

Използвала е горките глухи деца защото се е уредила здрава да бъде в тяхното училище и да се подиграва на техните ограничени способности да учат. Не веднъж е пишела, че те криели тетрадките си, защото тя драскала в тях, парадирайки колко по-добре може да пише. Изживявала се е като принцеса, докато ги е унижавала и се е разпореждала с тяхната собственост. А че здрава не ѝ е достигал акъл да влезе в нормално училище това премълчава. Психопатско поведение, да се гавриш с инвалиди. Не знам как да го опиша...

преди 4 минути, Anne написа:

Няма да забравя колко шокирана бях, когато се оказа, че гражданите на Русе не искат децата от Могилино в техния квартал.

Ти щото ги искаш в твоя. Хайде стига лицемерие.

преди 7 минути, Anne написа:

В нормално общество щях да реша така, но нашето не е нормално. Няма да забравя колко шокирана бях, когато се оказа, че гражданите на Русе не искат децата от Могилино в техния квартал. Това беше като шамар за мен. Приказки и планове за интеграция, а то какво се оказа..................че обществото не иска интеграция, а политиците просто са ни използвали, за да се правят на хуманни пред западните политици и държави.

А пък отношението на обществото към мен - нямам право да си харесам някого, да изпитвам чувства, да се съобразявам с обществото, все да отстъпвам на здравите - ами, дойде ми в повече. За толкова много неща отстъпих, само и само здравите да са доволни и щастливи. Нито ми дадоха да уча английски език ( да не съм сред отличниците и цвета на нацията), отстъпих за модерния балет, народните танци и мажоретките (не можело грозно и болно момиче сред красивите и здравите момичета, отстъпих да не съм знаменоска (такива като мен били недостойни да носят знамето)..................... Е, писна ми! В училището в София, като получих възможност да уча английски, ентусиазмът ми замина, защото нямахме учебници и защото не учехме езика така, както се учи в масовите училища............

Е, отстъпих и да не съм щастлива под натиска на обществото, и сега какво............... как очаквате да съм щастлива, доволна, здрава, нормална................. Мислех, че поне през 2007 обществото се е променило, но се оказа, че съм сбъркала.............. И сега ми налагат мисленето, че съм щяла да съсипя живота на този човек.................

После очаквате да не съм депресирана, съсипана психически и емоционално, да не страдам.............

Нищо не ми е разрешено, нищо, дори да харесвам някого.  Кого да харесам сега, идиотите, които останаха ли? Няма да стане!

На всяко изречение нормално, нормален, нормално. 

Кое е нормално и кое не е нормално, ти ли го решаваш? Защо хората с увреждания да не са нормални за теб? Нормално спрямо какво и кого? Не схващам.

А бе, колко да ви се повтарям? Отидох да уча там, защото в нормална гимназия нямаше да ме приемат, защото съм зле по математика! Там приемът беше без документи! И не беше зле, попаднах на наистина свестни и добри учители, на състрадателни и човечни съученици, проблемът ми беше, че ми замина ентусиазмът да уча английски и трудното общуване със съучениците. Опитах се да науча езика на жестовете, но беше трудно и се отказах. А няма да обвинявам нашите, че искаха да си развия речта и да обогатя речника си и съм започнала образованието си в масово училище. И не съжалявам, че съм учила в масови училища, съжалявам само, че попаднах на някои неподходящи учители, които уважавах насилствено.

Не исках да остана с едното основно образование, исках да се уча и развивам. Ако не беше тъпата математика, щях да уча в гимназията тук и вероятно пак щяхме да сме съученици с него. И сигурно пак щях да попадна на неподходящи учители и да страдам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.