Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

на 5.12.2020 г. в 0:21, Anne написа:

Вие сигурно сте учили в частно училище. С пари, които трябваше да са за нашето и за "Луи Брайл"!

Нйе сме. Ама и да бяхме какво общо имат волните пожертвувания на бащи и майки с издръжката на държавно училище!?

на 5.12.2020 г. в 0:21, Anne написа:

Иначе четяхме вестници и си говорехме с госпожата. Е, и? Да останем без образование, само защото сме зле по математика?

Колко е възмутена само. Само защото е неграмотна не бива да я спират да минава класовете и да вземе диплома.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има общо с това, че без интернет нямаше как да учим информатика наистина.

И да, има общо, защото нашето училище се води държавно, но държавните пари са малко, а по онова врече (помня много добре, защото четях вестници), се даваха държавни пари за частни училища и резултатът беше, че частните училища се уредиха с модерни и красиви класни стаи, а нашето училище не беше виждало ремонт от 80 - те години на 20 век, част от училищните и спалните мебели в общежитията ни бяха стари и изпочупени, нямахме нормални тоалетни, а клекала, нямахме 24 - часово отопление и топла вода, а на всичкото отгоре бяхме и на тревопасна диета, защото месото беше скъпо. Да не говорим за липсата на учебници за гимназиалния курс и как всички си изтормозихме ръцете да пишем в тетрадките по всички предмети.

И, преди да ме обвините, че малко сме учили, ето списъкът на всички предмети, които съм учила в училище за 4 години:

Български език (само първия срок на 9 клас, после ни го спряха)

Литература (9-12 клас)

Математика (9 - 12 клас)

История (9 - 12 клас)

География (9 - 10 клас)

Физика (9 - 10 клас)

Химия (9 - 10 клас)

Биология ( 9 - 10 клас)

Английски език (9 - 10 клас)

Изобразително изкуство (9 - 10 клас)

Развитие на речта ( 9 клас)

Психология (9 клас)

Етика и право (10 клас)

Философия (11 клас)

Свят и личност (12 клас)

Професионални предмети:

Теория на облеклото

История на облеклото

Практически занятия

Технология на облеклото

+

физическо възпитание (9 - 12 клас)

+ информатика (9 клас)

информационни технологии (10 клас)

Мда, много сме мързелували, спор няма. В понеделник имахме 7 часа, от вторник до петък - 6 часа, следобед имахме занималня от 3 до 5 часа, в която си учехме уроците, пишехме си домашните, подготвяхме се за класни и контролни , а аз - и за училищните викторини. Плюс това ходех на репетиции с групата за синхронно пеене "Жестим+" и отделно ходех на самостоятелни репетиции по жестов език (защото имах и самостоятелни музикални изяви), а ходех и на речев рехабилитатор. Също така и редовно ходене до библиотеката, взимах по 5 книги наведнъж.

Не учехме в една класна стая, а бяхме на кабинетна система, и тъй, като училището няма асансьор, всеки Божи ден се качвах и слизах по тези стълби с тежката раница.

Общежитието ми е на третия етаж, столовата - на партера.

На първия етаж ми бяха кабинетите по английски език,  биология, география и химия.  В друга част на етажа - два от предметите по шивачество.

На втория етаж - по "Свят и личност" и кабинета за репетициите с "Жестим+". Пак на втория - кабинетите за речева рехабилитация и самостоятелните репетиции.

На третия етаж - физика, история, етика и право, философия, психология, развитие на речта. Втората година там имахме и кабинет по изобразително изкуство. На отделно място - и кабинета по информатика и информационни технологии.

На четвъртия етаж - български език, литература, математика, и първата година по изобразително изкуство.

На партера - другите два предмета по практика.

За физкултурния салон се минава по друго стълбище и надолу.

Библиотеката първата година беше в друга част , към сградата на детската градина към училището, после я преместиха на първия етаж.

преди 36 минути, Anne написа:

И да, има общо, защото нашето училище се води държавно, но държавните пари са малко, а по онова врече (помня много добре, защото четях вестници), се даваха държавни пари за частни училища и резултатът беше, че частните училища се уредиха с модерни и красиви класни стаи, а нашето училище не беше виждало ремонт от 80 - те години на 20 век, част от училищните и спалните мебели в общежитията ни бяха стари и изпочупени, нямахме нормални тоалетни, а клекала, нямахме 24 - часово отопление и топла вода, а на всичкото отгоре бяхме и на тревопасна диета, защото месото беше скъпо. Да не говорим за липсата на учебници за гимназиалния курс и как всички си изтормозихме ръцете да пишем в тетрадките по всички предмети.

И, преди да ме обвините, че малко сме учили, ето списъкът на всички предмети, които съм учила в училище за 4 години:

Литература (9-12 клас)

Математика (9 - 12 клас)

История (9 - 12 клас)

География (9 - 10 клас)

Физика (9 - 10 клас)

Химия (9 - 10 клас)

Биология ( 9 - 10 клас)

Психология (9 клас)

Етика и право (10 клас)

Философия (11 клас)

Свят и личност (12 клас)

Професионални предмети:

Теория на облеклото

История на облеклото

Практически занятия

Технология на облеклото

+

+ информатика (9 клас)

Мда, много сме мързелували, спор няма. В понеделник имахме 7 часа, от вторник до петък - 6 часа, следобед имахме занималня от 3 до 5 часа, в която си учехме уроците, пишехме си домашните, подготвяхме се за класни и контролни , а аз - и за училищните викторини. Плюс това ходех на репетиции с групата за синхронно пеене "Жестим+" и отделно ходех на самостоятелни репетиции по жестов език (защото имах и самостоятелни музикални изяви), а ходех и на речев рехабилитатор. Също така и редовно ходене до библиотеката, взимах по 5 книги наведнъж.

Не учехме в една класна стая, а бяхме на кабинетна система, и тъй, като училището няма асансьор, всеки Божи ден се качвах и слизах по тези стълби с тежката раница.

На първия етаж ми бяха кабинетите по английски език,  биология, география и химия.  В друга част на етажа - два от предметите по шивачество.

На втория етаж - по "Свят и личност" и кабинета за репетициите с "Жестим+". Пак на втория - кабинетите за речева рехабилитация и самостоятелните репетиции.

На третия етаж - физика, история, етика и право, философия, психология, развитие на речта. Втората година там имахме и кабинет по изобразително изкуство. На отделно място - и кабинета по информатика и информационни технологии.

На четвъртия етаж - български език, литература, математика, и първата година по изобразително изкуство.

Библиотеката първата година беше в друга част , към сградата на детската градина към училището, после я преместиха на първия етаж.

Колко много си учила. Тц, тц

Това колко време ти отне да го напишеш? 

преди 1 час, Anne написа:

Литература (9-12 клас)

Математика (9 - 12 клас)

История (9 - 12 клас)

География (9 - 10 клас)

Физика (9 - 10 клас)

Химия (9 - 10 клас)

Биология ( 9 - 10 клас)

Психология (9 клас)

Етика и право (10 клас)

Философия (11 клас)

Свят и личност (12 клас)

Професионални предмети:

Теория на облеклото

История на облеклото

Практически занятия

Технология на облеклото

+

+ информатика (9 клас)

Да, аз съм учил в палат. Виж Менделеев Варна училището. Нямахме учебници по химия и всичко писахме на ръка.

Чак сега почнаха ремонт.

https://bnr.bg/varna/post/101287077

преди 15 минути, acnekt написа:

Да, аз съм учил в палат. Виж Менделеев Варна училището. Нямахме учебници по химия и всичко писахме на ръка.

Чак сега почнаха ремонт.

https://bnr.bg/varna/post/101287077

Хубаво, обаче моето училище + училището за слепи "Луи Брайл" трябваше да са приоритет на държавата, защото говорим за специални училища! Те трябва да са с предимство!

За една държава се съди по това как тя се грижи за хората с увреждания!

Не е редно моето училище да разчита все на дарения и директорката все да търси помощ за нашето училище.

Помощните училища също трябва да са приоритет.

преди 4 часа, Anne написа:

Литература (9-12 клас)

Математика (9 - 12 клас)

История (9 - 12 клас)

География (9 - 10 клас)

Физика (9 - 10 клас)

Химия (9 - 10 клас)

Биология ( 9 - 10 клас)

Психология (9 клас)

Етика и право (10 клас)

Философия (11 клас)

Свят и личност (12 клас)

Професионални предмети:

Теория на облеклото

История на облеклото

Практически занятия

Технология на облеклото

+

+ информатика (9 клас)

Тоя ферман и преди си го пляскала. Само много прост човек може да се гордее, че е минал нещо, което са минали всички. Само че ти надлежно мина по този списък и обясни един по един предметите, че нищо не си вдявала и как си изкарала часовете в зяпане на мухите по стената, преписване на отговори на задачите, разговори със забавачката ви и четене на вестници. И въпросът е защо даваш този списък с предмети, които не си учила??

Първите си професионални програми научих не без Интернет, а без компютър. Това с неможенето върви го разправяй на някой мързелив, колкото теб.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Първите си професионални програми научих не без Интернет, а без компютър. Това с неможенето върви го разправяй на някой мързелив, колкото теб.

По информатика изпитите бяха само с молив и лист. Пишеш код, програма, класове, UML, всичко с молив. Сега не знам, как са. Сигурно с компютър и една клавиатура.

https://bg.wikipedia.org/wiki/UML

Професионални предмети:

Теория на облеклото

История на облеклото

Практически занятия

Технология на облеклото

Как не те е срам да пишеш какво си "учила", след като резултата от обучението ти като шивачка е, че ти не можеш да шиеш!? За какво те дундурка държавата 12 години, за какво яде и стоя на топличко 12 години, накрая да излъжеш данъкоплатците, че си взела професия ли?

аз - и за училищните викторини

Стига вече я споменава. Съперници не са ти били деца от цяла България, а други умствено изостанали деца от собственото ти училище за деца със специални образователни потребности (СОП).

и отделно ходех на самостоятелни репетиции по жестов език (защото имах и самостоятелни музикални изяви)

Ти навсякъде си ходила и навсякъде си лапала мухите. Знаеш ли жестуно, като си ходила да го учиш? По твоите признания - не. Е, каква беше ползата да ходиш, като не си го учила???

преди 2 часа, Anne написа:

Хубаво, обаче моето училище + училището за слепи "Луи Брайл" трябваше да са приоритет на държавата, защото говорим за специални училища!

Като гледаме резултати твоето училище е трябвало да бъде затворено много отдавна!

преди 15 минути, acnekt написа:

По информатика изпитите бяха само с молив и лист. Пишеш код, програма, класове, UML, всичко с молив.

И аз го помня това. Ето това те изпитват на BASIC:

10 INPUT "What is your name: "; U$
20 PRINT "Hello "; U$
30 REM
40 INPUT "How many stars do you want: "; N
50 S$ = ""
60 FOR I = 1 TO N
70 S$ = S$ + „*“
80 NEXT I
90 PRINT S$
100 REM
110 INPUT "Do you want more stars? "; A$
120 IF LEN(A$) = 0 THEN GOTO 110
130 A$ = LEFT$(A$, 1)
140 IF (A$ = "Y") OR (A$ = "y") THEN GOTO 40
150 PRINT "Goodbye ";
160 FOR I = 1 TO 200
170 PRINT U$; " ";
180 NEXT I
190 PRINT

Иначе знам за какво ѝ е притрябвал Интернета - да преписва. Да бъде преписвачка, това ѝ е професията за 12 години.

Ти по нищо не се различаваш в мисленето си от ето тези:

original.jpg

Или пък по начин на мислене като ето този:

jozef-kramer-belzenskij-zver-biografiya-

Ще те разочаровам много, но и ние, хората с увреждания, си имаме права! Едно от тях е правото ни на образование! Не ми наричай училището "забавачница", щото забавачница е било точно твоето!  По конституция имаме право на образование! И спри да дрънкаш глупости за данъците! Нямаш абсолютно никакво право да насаждаш гнусни нацистки мисли!

преди 2 часа, Anne написа:

Не ми наричай училището "забавачница"...

Български език (само първия срок на 9 клас, после ни го спряха) - нищо не разбираш от граматика

Литература (9-12 клас) - въобразяваш си, че нещо разбираш, защото си оправяла правописни грешки на умствено изостанали деца, но три месеца не ти стигнаха да напишеш едно кирливо есе, дето аз мога да ти го плесна по всяко време

Математика (9 - 12 клас) - нищо не разбираш, преписваш отговорите и като дойде директора на училището се правите, че нещо правите

История (9 - 12 клас) - от темата ти личат пропуски във всеки аспект

География (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Физика (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Химия (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Биология ( 9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Английски език (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Изобразително изкуство (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Развитие на речта ( 9 клас) - нищо не разбираш

Психология (9 клас) - нищо не разбираш

Етика и право (10 клас) - нищо не разбираш

Философия (11 клас) - нищо не разбираш

Свят и личност (12 клас) - нищо не разбираш

Професионални предмети:

Теория на облеклото - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

История на облеклото - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

Практически занятия - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

Технология на облеклото - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

+

физическо възпитание (9 - 12 клас) - надбягвала си момчетата и източваш здравната каса с ТЕЛК

+ информатика (9 клас) - нищо не разбираш

информационни технологии (10 клас) - нищо не разбираш

Някой да не помисли, че си измислям! Ето твоите самопризнания:

Цитат

Литература и история, малко география, нищо не разбрах от математиката, тъпата граматика, физиката, химията и биологията, икономиката (треснаха ни я в 10 или 11 клас един срок), беше пълен ужас. Нищо не разбрах и от философията. По музика не знам нотите.

Цитат

имам жестомимичен речник, който си купих, но, както казах, нямах време да се занимавам с това

Цитат

Сложно ми е, сложно ми е да работя с документи бе!

Цитат

Признавам, и по математика не сме учили истински в училището, и то защото целия клас се падна слаб по математика. Госпожата ни пишеше здачите на дъската, заедно с отговорите, а ние ги преписвахме. Същото беше на класни и контролни, но госпожата ни пишеше нарочно по - ниски оценки. Пред директорката си мълчахме и целия клас се правехме, че учим и се стараем по математика. Не зам дали директорката ни хвана вяра. Но 4 години карахме така безпроблемно.

Цитат

Шивачеството беше едната професионална специалност...

Не че в шиенето ме бива, всъщност и до днес не мога да шия. Няма да кажа как се изложих на държавния изпит по практика. Закърпих криво - ляво една тройка. Трябваше да ушия пола, амо то стана......... не е за разправяне.

Това са думи на човек хрантутен 12 години, гледан и обгрижван в забавачницата, който завършва специалност шивачка!!!

Добре, че ти е било специалност, та да го усвоиш до съвършенство, да вземеш занаят и да оправдаеш хилядите левове инвестирани в образованието ти от данъците на работещи като мен.

Повтори ми пак, че нищо не ни дължиш.

Цитат

Обичах и да пея, а сестра ми все ми натякваше, че пея фалшиво.

Цитат

Аз без пръсти и без калкулатор не мога да смятам. Наистина. Колкото и да не ти се вярва. Всеки път, като погледна учебниците по математика на принцесата, свят ми се вие...

Още не схващам за какво учихме различните триъгълници.

Цитат

? Не знам английски.

Цитат

Глупости, никакъв паскал не сме учили. Казах ти, итински часове не сме имали, просто си убивахме времето, а госпожата пишеше едни оценки, колко да не е без хич. Обаче, дойдеше ли директорката, отваряхме "Уорд"- а и се правехме, че пишем текстове. Добре, че рядко наминаваше. Оставаше да ни спипа какви реално ги вършим и щяхме да минем на повтаряне. Госпожата ни предупреждаваше, ако ще идва директорката.

Аз казах ли ти, че училището ти е пародия и не си била само ти изоставащата интелектуално в него? Не се прави на обидена, че да пазиш фалшивият му имидж на реално учебно заведение. Занималня повече му подхожда.

Поне ми става ясно как си надула егото си - в средата от бавно развиващи се. В света на слепите и едноокия е цар.

преди 16 минути, Myanmar написа:

Български език (само първия срок на 9 клас, после ни го спряха) - нищо не разбираш от граматика

Литература (9-12 клас) - въобразяваш си, че нещо разбираш, защото си оправяла правописни грешки на умствено изостанали деца, но три месеца не ти стигнаха да напишеш едно кирливо есе, дето аз мога да ти го плесна по всяко време

Математика (9 - 12 клас) - нищо не разбираш, преписваш отговорите и като дойде директора на училището се правите, че нещо правите

История (9 - 12 клас) - от темата ти личат пропуски във всеки аспект

Физика (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Химия (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Биология ( 9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Английски език (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Изобразително изкуство (9 - 10 клас) - нищо не разбираш

Развитие на речта ( 9 клас) - нищо не разбираш

Психология (9 клас) - нищо не разбираш

Етика и право (10 клас) - нищо не разбираш

Философия (11 клас) - нищо не разбираш

Свят и личност (12 клас) - нищо не разбираш

Професионални предмети:

Теория на облеклото - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

История на облеклото - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

Практически занятия - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

Технология на облеклото - ама бъкел нищо не разбираш, а това ти пише на дипломата

+

физическо възпитание (9 - 12 клас) - надбягвала си момчетата и източваш здравната каса с ТЕЛК

+ информатика (9 клас) - нищо не разбираш

информационни технологии (10 клас) - нищо не разбираш

Някой да не помисли, че си измислям! Ето твоите самопризнания:

Това са думи на човек хрантутен 12 години, гледан и обгрижван в забавачницата, който завършва специалност шивачка!!!

Winter Olympics Applause GIF by SB Nation

Още нещо емблематично, титанично и култово, по повод трудолюбието на Анка:

Цитат

Боклук не пипам и не изхвърлям, а и ние правим много боклук, не мога да мъкна цял чувал, самите кофи за боклука даже не са и наблизо, малки са, често и препълнени, щото почистващата фирма в града не си върши работа и ако продължава така да тънем в боклуци на центъра, гарантирано ще се появят плъховете, а с тях и средновековната екстра бубонна чума.

...

Сама не пазарувам, обяснила съм защо - защото не мога да смятам, и ако ме пратят с неточна сума пари, не знам дали ще ми върнат. Разказвала съм преди как веднъж си купих пица, дадох парите, взех си пицата и от притеснение офейках, щото не знаех дали ще ми върнат, не исках да стоя и да гледам тъпо като теле в железница. Калкулатор с мен няма как да мъкна. Никога не съм пазарувала повече от 1 нещо.

бе вий ощи ли пишити уе баси ко прайти

:min07:

Дам, Анка определено си намери майстора. Сега остава да видим вълната от 10 км обяснения. 

И какво правим ся ,Анка иска помощи ,по - големи от заплатите на повечето българи ,а вие се опитвате да я убедите ,че това не е правилно .?

преди 20 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

И какво правим ся ,Анка иска помощи ,по - големи от заплатите на повечето българи ,а вие се опитвате да я убедите ,че това не е правилно .?

Баща ѝ точи държавен дизел с тубите, на нея помощите ѝ отиват само в нескуик и кока кола.

• Автор
преди 11 часа, Anne написа:

Малииии вече се чувствам гений... Не знаех че за компилаторите трябва интернет ама какво ли знам аз дето 17 години се занимавам с тая пуста опустяла информатика, по точно Компютърна информатика :)

преди 7 часа, Myanmar написа:

Аа Бирма аз чак след 17-19 години разбрах че за компилаторите трябвало интернет

• Автор
преди 2 часа, haidukpikaso написа:

бе вий ощи ли пишити уе баси ко прайти

:min07:

Ами участваме в шоуто на Фюрер Полина :)

преди 59 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

тя не мож се убеди в нищо, спок

преди 17 минути, petie1 написа:

Ами участваме в шоуто на Фюрер Полина :)

баси няма такова онлайн шоу у целия нет у цялата Вселена и околностите й

баси веселбата

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

тя не мож се убеди в нищо, спок

баси няма такова онлайн шоу у целия нет у цялата Вселена и околностите й

баси веселбата

Ний го правим само заради вас, само заради вас и само заради вас.

• Автор
преди 3 часа, Myanmar написа:

Вярно е, в Космото забута Велико Търново някъде в Южна България ама иначе била капитан на отбора по история и география и видиш ли спечелили първо място :)

преди 11 минути, petie1 написа:

Вярно е, в Космото забута Велико Търново някъде в Южна България ама иначе била капитан на отбора по история и география и видиш ли спечелили първо място :)

Ами изготвящите картите с прогнозите за времето са виновни. Велико Търново го поставят под Плевен и де да знам аз къде се намира този град, като никога не съм ходила там..............

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.