Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По образ и подобие - тълкувание

Featured Replies

преди 14 минути, <:IdioibI:> написа:

небесен живот....

Значи, пропускаш едно нещо. Забравяш, че "началния" ми живот е бил в миналия век, който бе изцяло подчинен на атеизма, което означава, че сам "закърмен" с критичния подход към Метафизиката . "Задгробния живот" е словосъчетание из старите религии. Новите религии "стъпват" върху словосъчетанието "небесен живот". ;) 

Съзнателния ми живот бе изпълнен с множество изпитания. След поредно такова осъзнах, че човек без религия бавно и постепенно губи човекът в себе си и започва да живее като твар, т.е. ден за ден. = Което означава, че доволно грехове съм натрупал. След размисъл и след определен пореден случай реших да се откажа от съзнателния си живот. Да, и сега живея ден за ден, но дните ми изцяло зависят от мен, а не от ритъма на цивилизацията. Младите ме охарактеризираха по модерно му с понятието "спрял".  (имало е такива които са ме наричали "миришеш на пръст", а други /както и тука/, че алкохола ме е  "развалил" и ме е направил "палячо" или глупак) 

Дали ме вълнува „след, отвъд“ този свят"?! -> Не! Рано или късно ще стане., но за мен по-важно вече е Вярата. Тя все пак се основава на нещо. Религиозният човек е като човек който си е ампутирал единия крак.  Атеистът пък другия. При първият има доволно предразсъдъци, а при вторият има съмнения. Стигнах до извод: Само с вяра, но без убеденост, човек не може да напредне в своя духовен живот. = Консервативен тип съм!!!

И стигаме до моя избор:  Да съм християнин и комунист. Първото е защото християнството като религия е първото което заговаря (започва да рекламира) за небесния живот, а второто, защото е първото което заговаря (започва да рекламира) за светло бъдеще на децата ни. Всеки родител знае, че по-ценно от децата му няма. Идва момент в който физиологически вече си амортизиран, т.е. вече не си дееспособен, и затова трябва да се оттеглиш. Останалото е Божа работа и от това как си възпитал децата си. Те, нашите деца, са ни съдникът дали  ще сме в Рая или ада. За мен е по-важно вече когато си "замина" от този свят да съм до Бог. 

Та, в детството съм бил щастлив, зрелостта ми бе буйна и изпълнена с емоции, и сега когато съм пенсионер съм се "потопил" в свое блаженство. То, за някои може да е мизерно, за други пропуск за "златни години", но за мен е доволно. 

Отдавна не давам доказателства за това дали има Бог, нито пък свидетелствам, а вече изповядвам вярата в Бог и следвам неговата промисъл.

Аз казах!  

п.п. Не знам дали живота ми до момента е бил достоен, но знам, че е бил обграден от доволното и удовлетворението си след свършека на дадена дейност. Уви вече дейността ми е противопоказна. На който не му изнася този свят, то има способи по-рано да се "изнесе" и да се прероди дори, за да заживее както на него му харесва. :) Младите да дерзаят, а не из интернет да ръсят чужди мъдрости! = Всичко е измислено!!! Ползвайте го по предназначение и в името на бъдещето на вашите деца, внуци и правнуци и т.н.! 

Добре си се словоизлял . Все пак форума е място за дискусии - пък всеки има право на избор.

• Отговори 415
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То това си е априори известно и няма нужда да се доказва. Как няма да си по-висш? Кой , освен теб, би могъл да издържи на толкова ракия? При това ежедневно.  

• Бог със сигурност е много отчаян ...

• и коя е истинската форма на Бог, сигурен съм че не е човешкото тяло

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Добре си се словоизлял . Все пак форума е място за дискусии - пък всеки има право на избор.

Да, форума е за дискусии.  Ти си избрал различно от мен, но именно във форума се валидират определени умозаключение които бъдещите човеци или ИИ да ползват като базова логика. 

По този начин човек може да се научи да отсява истината от неистината или дори да може да разпознава лъжата! ;) 

След като не съм дееспособен, то да "помогна" на Бог да избави другия от лукавия. :) Отдавна знам, че някои неща не стават с молитва, защото самата вяра в Бог е подложена на "разпъване" и човек трябва леко, ненатрапчиво да бъде тласнат към вярата в Бог. ;) Ни на йота не смятам да отнемам дейността на Църквата. Тя си има свой начин, за да попълва редиците си от последователи. Въпроса е, че и извън религията има вярващи в Бог или заблудени души. Вдъхвай им частица от моето самочувствие, че не материалните достижения те правят значим в този свят, а богоугодните волни или неволни деяния. Да не се срамят от себе си или от родителите си. Да разберат, че богоугодното не е само за техния род или народ, а за човечеството изобщо, защото Бог е милостив и благ и тачи сви което е добро, вси което не е го срива и заличава. 

Да, в миналия век материалното благосъстояние бе издигнато в култ. В новия век на човек не му трябва нова духовност, а нова интерпретация (нов ъпдейт) на ценностната система. Ценностна система базирана на разведени родители довежда до забвение. Младите са демотивирани да създават деца и по-важното е, че семейството като основна единица на обществото е подложено на "разкъсване" заради нисши страсти на един или повече членове в него, което определено е в ущърб на обществото и то не може да се развива нормално, а определени затворени общности ползват стария принцип "разделяй и владей" с което възпират индивидите  да имат духовен живот. 

...

Преди години с един младеж (към тогава бе в пубертета) водихме откровен разговор. В него той възкликна: Ех, брато, как се "обърна палачинката". Жал ми стана за него. Мнозина не знаят какъв е живота на осиротяло дете. Да, баща му е починал когато е бил на 10, а баба му бе починала малко преди въпросния разговор, и отделно, че майка му е от типа "парясница".  Бе останал сам, независимо, че имаше по-голям брат от друга жена. 

От този момент изцяло вниманието ми е към ту човеците от 21-век. От тях зависи какъв ще е в бъдеще света. Те трябва да са подготвени за след 6 или 9 години да поемат управлението му. Антагонизмът от миналия век трябва да се премахне.  Всеки с крайни убеждения трябва да бъде премахнат от власт имащите. 

По-интересното е, че живеем в своеобразна духовна революция. :) И нека по-силният духом победи. Амин 

на 21.10.2024 г. в 8:05, <:IdioibI:> написа:

Раят няма порти! :) Нормално е, никой да не ги е виждал. :) 

Има и Исус дава ключовете са в св. Петър. Чети Библията. Или поне слушай Гънс енд Роузес.

преди 18 минути, Theros написа:

Има и Исус дава ключовете са в св. Петър. Чети Библията. Или поне слушай Гънс енд Роузес.

Нещо не си разбрал кои ключове са в св. Петър. :) 

До момента в който съществува този свят никой не ще е допуснат било до Рая или ада. :) 

Самият портал е "Страстния съд", по-известен като "Страшния съд". :)  Там в зависимост от страстите които си надживял ще ти се отреди вечен живот в Рая,  а иначе ще попаднеш в ада, т.е. смъртен свят, за да ти се даде възможност да надживееш останалите ти нисши страсти. (С това е натоварен @Anzhel Dimitrov).  :) 

Мнозина вярващи в прераждането на там са се насочели, т.е. тях не ги вълнува вечния живот, а вечно да има и още и още нисши страсти, а не вечен живот из Небесното царство (Рай). :)  (докато не бъдат и амеби и вируси -> не ще се спрат, че божеството обича всякакви видове организми включително изкуствени и създадени от човек. И всяко божество си има любимци.) :) 

Ти, какво, готов ли си след прераждането си да си чехълче?  :) 

Сам избери дали казвам истината или лъжа, за да се направя на интересен. :) 

И на теб ти Благодаря! Днес успявате някои да ме развеселите. :)

Ех, какво ли не правят хората които не работят .... :) => Поне за малко не бъди сериозен, че започваш да прилича на @_ramus_, т.е. скучно ли ти е в действителността? :)  

на 22.10.2024 г. в 6:23, <:IdioibI:> написа:

Да, форума е за дискусии.  Ти си избрал различно от мен, но именно във форума се валидират определени умозаключение които бъдещите човеци или ИИ да ползват като базова логика. 

По този начин човек може да се научи да отсява истината от неистината или дори да може да разпознава лъжата! ;) 

След като не съм дееспособен, то да "помогна" на Бог да избави другия от лукавия. :) Отдавна знам, че някои неща не стават с молитва, защото самата вяра в Бог е подложена на "разпъване" и човек трябва леко, ненатрапчиво да бъде тласнат към вярата в Бог. ;) Ни на йота не смятам да отнемам дейността на Църквата. Тя си има свой начин, за да попълва редиците си от последователи. Въпроса е, че и извън религията има вярващи в Бог или заблудени души. Вдъхвай им частица от моето самочувствие, че не материалните достижения те правят значим в този свят, а богоугодните волни или неволни деяния. Да не се срамят от себе си или от родителите си. Да разберат, че богоугодното не е само за техния род или народ, а за човечеството изобщо, защото Бог е милостив и благ и тачи сви което е добро, вси което не е го срива и заличава. 

Да, в миналия век материалното благосъстояние бе издигнато в култ. В новия век на човек не му трябва нова духовност, а нова интерпретация (нов ъпдейт) на ценностната система. Ценностна система базирана на разведени родители довежда до забвение. Младите са демотивирани да създават деца и по-важното е, че семейството като основна единица на обществото е подложено на "разкъсване" заради нисши страсти на един или повече членове в него, което определено е в ущърб на обществото и то не може да се развива нормално, а определени затворени общности ползват стария принцип "разделяй и владей" с което възпират индивидите  да имат духовен живот. 

...

Преди години с един младеж (към тогава бе в пубертета) водихме откровен разговор. В него той възкликна: Ех, брато, как се "обърна палачинката". Жал ми стана за него. Мнозина не знаят какъв е живота на осиротяло дете. Да, баща му е починал когато е бил на 10, а баба му бе починала малко преди въпросния разговор, и отделно, че майка му е от типа "парясница".  Бе останал сам, независимо, че имаше по-голям брат от друга жена. 

От този момент изцяло вниманието ми е към ту човеците от 21-век. От тях зависи какъв ще е в бъдеще света. Те трябва да са подготвени за след 6 или 9 години да поемат управлението му. Антагонизмът от миналия век трябва да се премахне.  Всеки с крайни убеждения трябва да бъде премахнат от власт имащите. 

По-интересното е, че живеем в своеобразна духовна революция. :) И нека по-силният духом победи. Амин 

Духовна революция - слаба е тази революция , защото ние тук в този раздел на калдейта обсъждаме духовното , но като цяло светът е луднал за пари 💸 💰 ,  власт и престиж . Нещата са толкова прости - Работа , отвреме на време някакви удоволствия , създаване на семейство , деца . Но болестите на алчните егоистични души на ,които не им стига дори лукс и търсят охолство - пораждат страдание в слабо верните ,. 

Забелязал ли си как продажбите насаждат някакво безсмислено консуматорско общество , което поражда стремеж за тленни неща ? Които неща между другото всеки може да ги има и то за цяла Вечност , чрез  -  ,, Вяра в Бога , Вяра в Задгробният живот и допринасяне за общото благо " . Всеки иска още в земният живот - райски живот - това добре но по егоистичен начин  . А съм обяснявал сто пъти , че животът започва след смъртта ,и че земният живот е само един ,, изпит " . ....

на 22.10.2024 г. в 11:12, <:IdioibI:> написа:

До момента в който съществува този свят никой не ще е допуснат било до Рая или ада. (С това е натоварен @Anzhel Dimitrov).  :) 

Има нещо вярно в това твърдение  . 

Миналата седмица , за малко да се остана там в Рая  . Нещо ми  зачестиха разходките до там . Ама земните битовизми малко ме завъртяха , та аз като ,, Пратеник от Отвъдното " нещо ми закъсаха свидетелствата за ,, задгробният живот " . 

(((  Но нищо - ядове с колата , ще минат , пък и трябваше да разбера някои неща , от новото време ( а за последните 10 години светът се измени до неузнаваемост , в сравнение с монотонността отпреди. Сега всичко е по забързано ))) .

преди 14 минути, Anzhel Dimitrov написа:

консуматорско общество

За въпросното  имам следното мнение: Поради това, че са разбрали, че са тленни, то стремежа им е към тленните неща. Малцина вече правят вечни неща. Но, не тленността им или стремежа към тленните неща и грях,  а нисшите им страсти.  По-друг начин изказано: Маниите им към сюрреализма. 

Както и да е ...

Принципно живота е вече, т.е. след смъртта си или възкръсваш за вечен живот или отново ще си смъртник, но ще го разбереш след като този свят свърши. Доколкото схванах си роден в порочна връзка. Виниш някой и не желаеш да го почиташ. Би ли обяснил в какво точно е съгрешението му, което не ти позволява да му простиш?

преди 42 минути, <:IdioibI:> написа:

За въпросното  имам следното мнение: Поради това, че са разбрали, че са тленни, то стремежа им е към тленните неща. Малцина вече правят вечни неща. Но, не тленността им или стремежа към тленните неща и грях,  а нисшите им страсти.  По-друг начин изказано: Маниите им към сюрреализма. 

Нисшите страсти : не са нисши - това е дар от Бога , който присъства и в ,, задгробният живот " . 

Под ,, консуматорско общество " имам предвид , че се пазаруват неща ,които дори не се ползват по предназначение , а само от гледна точка ,, за притежание " - ,,  ето разбирате ли аз притежавам това и това , а другите го нямат  " : от тая гледна точка . Не че имам против притежанията , но поне да не заминават в боклука веднага след покупката ...

преди 50 минути, <:IdioibI:> написа:

Принципно живота е вече, т.е. след смъртта си или възкръсваш за вечен живот или отново ще си смъртник, но ще го разбереш след като този свят свърши. 

Живота е след смъртта - ще жънеш това ,което си посял . Няма смъртник , няма връщане на зад , няма прераждане обратно в земния живот , - има или или ( за всеки според заслуженото ) . Няма да свърши този свят : всеки ще свърши индивидуално .

преди 54 минути, <:IdioibI:> написа:

Доколкото схванах си роден в порочна връзка. Виниш някой и не желаеш да го почиташ. Би ли обяснил в какво точно е съгрешението му, което не ти позволява да му простиш?

Не . Как да почиташ човек ,който те е ограбил , окрал ,  злословил зад гърба ти , само изтъквал се е за твоя сметка , държал те е на хляб и вода при условие че той преяжда  , и като капак въпреки всичко което съм му простил , се опитва да ме унижава до последно  . Прощаваш няколко пъти ( поне 5 )  , като му предлагаш изкупление , но всяко нещо си има граници, колкото и да съм търпелив , в един момент му обърнах гръб , дори мислех да приключим с ,, по живо ,по здраво - всеки по пътя си " но той ми се пречка и те така те  . 

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

но поне да не заминават в боклука веднага след покупката ...

Дефинирай какво е боклук! Защото всяко нещо може да се рециклира. 

Примерно: На село имаме няколко вида боклук. Което означава, че научиш ли се да разделяш боклука то той вече не е боклук, а ресурс за нещо ново. 

Да, известен ми е проблема на гражданите, но там имаш такса смет. 

Отделно това изнамирайки нещо от него, то лесно с уменията си можеш да го претвориш и да "ужилиш" някой гъзар, като го наричаш антика. :)  Орътъ вече и от мъртъвци печелят ... просто ги слагат в музеи. :) Явно не си ходил до Египет, за да скиваш разните останки на фараоните. :) Или да правиш фото на римските обществени тоалетни. :) 

Анджеле, орътъ са суетни. Научи се да печелиш от тяхната суета. ;) -> Лесно ще имаш пари в този свят за много твои нисши страсти и прочие .... За какво чакаш за след смъртта си да ги изживееш?

всеки ще свърши индивидуално .

И какво против имаш в индивидуалната кончина? Въпроса е да е красива.  Именно в индивидуализмът е Божията естетика. ;) Не си ли го разбрал??? => По този образ сме подобни на Бог! 

държал те е на хляб и вода при условие че той преяжда 

Ясно, упрекваш го в чревоугодничество, но ти защо се гневиш? Това също е грях! 

Прощаваш няколко пъти ( поне 5 ) 

Малко са. Първо трябва да "излекуваш" гнева си към него, чрез добродетелността наречена търпение.  

Принципно Бог е много търпелив. Има цяла вечност, за да направи така, че всеки в този свят да вярва в него. ;) 

Основното е: В този свят да разбереш добродетелите. Примерно = Тоя който ти е държал на хляб и вода те е научил на лишения. Да знаеш как с лишение да постигаш своята си мечта. 

За какво в момента мечтаеш?! Явно за след смъртта си мечтаеш да имаш тези неща, които в този свят нямаш. 

но той ми се пречка и те така те 

В този случай защо не се преместиш по-далече? Едва ли ще те последва. Липсва ти смелост или е друго нещо?  Предполагам си пълнолетен??? 

Анджеле, все напяваш за

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

,, Вяра в Бога , Вяра в Задгробният живот и допринасяне за общото благо "

, а ни на йота не обръщаш внимание на този си живот в този свят. Казваш, че съвремието се е забързало, но това означава, че си изморен. Па, поспри се, живей ден за ден. След като знаеш какво е да си на хляб и вода, то от какво точно си недоволен? Не считаш ли, че завиждаш на другите, а това е също грях!? -> Бъди добродушен, усмихвай се, радвай се и на най-малкото красиво нещо което съзреш. Лесно е. Не се налага да полагаш усилие. 

Но, ми се струва, че проблема ти е друг .... липсва ти подобие с което да сте щастливи. То, само ще те намери. ;) НО, трябва ти смирение, но не пред Бог, а пред всичко което е негово дело из този свят! Или считаш, че Бог не е направил съвършен този свят ли? Това вече ще означава, че не си горделив, а си подобие на тези които мразиш. Замисли се. Бог за кой път те връща от Рая? Защо ли? Нима не считаш Бог за справедлив? Е .... това ще е вече друго ... ще е богохулство ... , а казваш, че вярва в Бог.  Не съм те считал за лицемер, но може и да съм грешил. Няма как да знам какъв си, но поне си създал образ на откровен човек в мен. 

Бог да е с теб. Амин

преди 5 часа, <:IdioibI:> написа:

.  

Принципно Бог е много търпелив. Има цяла вечност, за да направи така, че всеки в този свят да вярва в него. ;) 

Човек ,има само един човешки живот . Човекът няма цяла вечност да се поправи.

преди 5 часа, <:IdioibI:> написа:

За какво в момента мечтаеш?! Явно за след смъртта си мечтаеш да имаш тези неща, които в този свят нямаш. 

В този случай защо не се преместиш по-далече? Едва ли ще те последва. Липсва ти смелост или е друго нещо?  Предполагам си пълнолетен??? 

Анджеле, все напяваш за

, а ни на йота не обръщаш внимание на този си живот в този свят. Казваш, че съвремието се е забързало, но това означава, че си изморен. Па, поспри се, живей ден за ден. След като знаеш какво е да си на хляб и вода, то от какво точно си недоволен? Не считаш ли, че завиждаш на другите, а това е също грях!? -> Бъди добродушен, усмихвай се, радвай се и на най-малкото красиво нещо което съзреш. Лесно е. Не се налага да полагаш усилие. 

Но, ми се струва, че проблема ти е друг .... липсва ти подобие с което да сте щастливи. То, само ще те намери. ;) НО, трябва ти смирение, но не пред Бог, а пред всичко което е негово дело из този свят! Или считаш, че Бог не е направил съвършен този свят ли? Това вече ще означава, че не си горделив, а си подобие на тези които мразиш. Замисли се. Бог за кой път те връща от Рая? Защо ли? Нима не считаш Бог за справедлив? Е .... това ще е вече друго ... ще е богохулство ... , а казваш, че вярва в Бог.  Не съм те считал за лицемер, но може и да съм грешил. Няма как да знам какъв си, но поне си създал образ на откровен човек в мен. 

Бог да е с теб. Амин

Сложно е това за което мечтая . Иначе много неща съм ги отложил за след смъртта . За сега обръщам хора във Вяра ,и се опитвам да давам кураж да не вършат злини , и да вършат добрини .

Да отстъпя , и да предам земите си ? 

Не , не смятам че завиждам на другите . Просто давам примери за грехопадение и примери на това ,, какво ви до в ада " .

Бога ме връща от рая , за да напътствам и свидетелствам за вечният живот , за да има повече с прекрасна вечност . Давам кураж и обяснения на обикновените миряни , в името на общото благо . - Всичко това защото , съм бил в земя на лишения и съм открил пътя към райската градина , и се опитвам да затворя пътя към адската бездна ... 

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Човек ,има само един човешки живот . Човекът няма цяла вечност да се поправи.

В този свят да, един му е живота, но е възможно е да си оправи живота докато не напусне този свят. Бъдещето е пред теб. Не ти е потребно да го поправяш, а да го промениш към ту праведен живот. ;) 

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Сложно е това за което мечтая . И

Ти си го усложнил. Просто структурирай си мечтите, т.е. степенувай ги по приоритети и почни една по една да ги реализираш. Не може да си направиш анализ ли? Защото после лесно се синтезира нов живот, който да ти е угоден до сетния ти миг. 

п.п. Примерно: Бяха ме пратели при психоаналитик. Из събеседванията ни съзрях към какво да насоча внимание първо. То се базира на една моя "добре забравена" мечта. После я осъвремених към днешно време. И се получава. :)  

преди 7 часа, <:IdioibI:> написа:

За какво чакаш за след смъртта си да ги изживееш?

Тези, които не могат да осъществят мечтите си в този свят, бленуват да ги осъществят в Отвъдния. Затова мюсюлманите са измислили Рая, в който това което не могат да си позволят тук, им е позволено Там. Това което е забранено и обявено като грях тук, е свободно Там.  Тук им е забранено виното, но Там, то тече в изобилие и не опива. Тук е забранено да поглеждаш чужда жена, но там ще имат цели хареми с безброй жени, за които никого няма да пребиват с камъни.

Та и нашият Анжел, си мечтае за Рай и харем пълен с жени. Т.е. мечтите които не може да осъществи тук, мечтае да се осъществят в Отвъдния свят. Затова си представя Отвъдния свят като тукашния - с всички материални неща - богатства, яхти и безброй жени, които ще му се дадат даром като награда.

преди 14 минути, _Aumi_ написа:

Та и нашият Анжел, си мечтае за Рай и харем пълен с жени.

И защо в този случай не стане мюсюлманин? Явно из исляма има други неща, които не са му угодни. 

Неговата ерес от една друга гледна точка е опасна, но по-добре да разглеждаме неговия случай на несериозно. ;) 

Едва ли похотливостта е водещо. По-скоро водещо при него е завистта.  ;) 

преди 5 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

В този свят да, един му е живота, но е възможно е да си оправи живота докато не напусне този свят. Бъдещето е пред теб. Не ти е потребно да го поправяш, а да го промениш към ту праведен живот. ;) 

Праведен - какво имаш предвид под праведен ? . Да има изкупление , но до време ( тези които ще са в ада ,ще са като  назидание на заслужилите Райски живот ) .

преди 14 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Праведен - какво имаш предвид под праведен ? . Да има изкупление , но до време ( тези които ще са в ада ,ще са като  назидание на заслужилите Райски живот ) .

По спомен нали си бил при Бог? -> Не ти ли разясни какво е праведен??? 

ОК, ще го изкажа така: Към всичко което Бог изпитва Любов и го сътворява без значение дали из този свят или Вселената и по-общо Космоса. Това е праведния живот!!!

п.п. Ключа към вечността е: Всяко нещо да го правиш с Любов, т.е. живеейки праведно посредством Любовта си, то Бог те оценя и ти дарява вечен живот из Небесното му царство. ;)   = Образно, те счита за достоен човек. 

Ти си го усложнил. Просто структурирай си мечтите, т.е. степенувай ги по приоритети и почни една по една да ги реализираш. Не може да си направиш анализ ли? Защото после лесно се синтезира нов живот, който да ти е угоден до сетния ти миг. 

п.п. Примерно: Бяха ме пратели при психоаналитик. Из събеседванията ни съзрях към какво да насоча внимание първо. То се базира на една моя "добре забравена" мечта. После я осъвремених към днешно време. И се получава. :)  

Мечтите са ми структурирани ( имам няколко разходки до Рая и всичко е О.К. ) . За земният живот има някои неуредици отвреме на време , но това е защото понякога си пожелавам да се почувствам на мястото на грешниците и е гадно . Като цяло съм в кръговрата на живота - имал съм и съм нямал , за бъдещето ще видим .

Браво - ходиш на психоаналитик.

Има неща ,които искам да се случат , Но трябва да е така , че да не изкуша братята  си и сестрите си -  ( както е написано в Библията ) , затова Бога не дава да се случат някои неща , но работя по мечтите си да се сбъднат в земният живот ( до сега всички се сбъднаха и преди да речем 6 години ми се появиха нови ,  които ги бях оставил за Отвъдното ... ) , ама короната , после войната , все ме спънаха . Но с Божията Помощ ще се сбъднат и те .

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Тези, които не могат да осъществят мечтите си в този свят, бленуват да ги осъществят в Отвъдния. Затова мюсюлманите са измислили Рая, в който това което не могат да си позволят тук, им е позволено Там. Това което е забранено и обявено като грях тук, е свободно Там.  Тук им е забранено виното, но Там, то тече в изобилие и не опива. Тук е забранено да поглеждаш чужда жена, но там ще имат цели хареми с безброй жени, за които никого няма да пребиват с камъни.

Та и нашият Анжел, си мечтае за Рай и харем пълен с жени. Т.е. мечтите които не може да осъществи тук, мечтае да се осъществят в Отвъдния свят. Затова си представя Отвъдния свят като тукашния - с всички материални неща - богатства, яхти и безброй жени, които ще му се дадат даром като награда.

Даром като награда Жени - Не - Само тези с ,които съм имал някаква любовна връзка , щото и те ще имат различни проекции ( примерно да са 50 - 60 с по 10 проекции 500 - 600 е О.К. с приятелите и познатите ни - дискотека за 50 000 - 60 000 : ще си прекарваме чудесно , особено като включиш фактора - развитие - Абе ще има какво да се прави ...) . 

Даром - Човешко същество - звучи като стока , което не е така . Взаимно привличане - звучи някакси по възвишено .

преди 18 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Браво - ходиш на психоаналитик.

Ходих, т.е. на определена личност не ѝ "счупих хатъра". = Направих вид уважение, но по един или друг начин ми помогна. (Въпросният дори ми предложи да ми е професия психоанализата, т.е. да си изкарвам прехраната с психоанализи, но отказах.) То, като се замисля и в един манастир пожелаха да ме приобщят, но отказах, защото към тогавашния момент имах "началник", а за мен лоялността е  ценност и уви слугувам само на един начални. Е, след като приключи "земния си път", то вече само Бог ми е началник! ;) 

И защо в този случай не стане мюсюлманин? Явно из исляма има други неща, които не са му угодни. 

Неговата ерес от една друга гледна точка е опасна, но по-добре да разглеждаме неговия случай на несериозно. ;) 

Едва ли похотливостта е водещо. По-скоро водещо при него е завистта.  ;) 

Да - в земния живот трябва да се лишиш от някои удоволствия . 

Е , нощните ми живеения са били доста .

Не само похотта . Завист - Не - но понякога ме е яд на себе си за някои грешки .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

но понякога ме е яд на себе си за някои грешки .

В този случай първо трябва да си простиш сам на себе си. Има ли съжаление, че си правил грешки, то вероятността да ги повтори е голяма. -> Това ти "трови" мозъка! 

После е лесно да простиш и на друг! 

@_ramus_-че надничаш ли? Толкова ли ти е скучно в действителността? :) 

преди 9 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

В този случай първо трябва да си простиш сам на себе си. Има ли съжаление, че си правил грешки, то вероятността да ги повтори е голяма. -> Това ти "трови" мозъка! 

После е лесно да простиш и на друг! 

Не е така , опитах се да ги поправя старите ми грешки , но вече е късно - продължавам напред - нови хоризонти , нови красиви преживявания по добри от миналите , по - изчистени , по - искрени , по - възвишени , по - стойностни , по - ценни , по - истински ....

За някои неща не прощавам - има лъжливи изверги , с които Бог ще се разправи чрез някого ... Както обичам да казвам - ще дойде Видов ден ...

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

опитах се да ги поправя старите ми грешки

Ей това не е трябвало да го правиш! Но, няма как да нареждаш на Бог с кого да се разправя! -> Приличаш ми на един човек, който се бъркаше в Божите дела. Не сполучи в този живот! 

Както и да е .... да, не ги забравяй въпросните лъжливи изверги, но в бъдеще разпознавай подобните им и ги избягвай! ;)

Приеми, че Бог ти е пратил изпитание, праща ги ти въпросните, което да те научи в бъдещите моменти в този свят по-отрано да ги разпознаваш. 

Бог да е с теб. Амин 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

дискотека

Дискотеки има само тук, на Земята. Може и на други планети. Но в Отвъдното - няма!  Поне досега не съм срещала такава информация.

Това са твои наивистични блянове.

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Дискотеки има само тук, на Земята. Може и на други планети. Но в Отвъдното - няма!  Поне досега не съм срещала такава информация.

че то няма никакво Отвъдно

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Това са твои наивистични блянове.

Не ми се повтаря , какво съм правил в Отвъдното . Факт е че аз и моите близки ( включая бившите ) ще сме си супер . ...

Факт е

Фактите са доказани, документирани случаи.  Не може да се използва думата факт за бъдеще време!

ще сме

Не ми се повтаря , какво съм правил в Отвъдното

В сънищата и фантазиите, човек може да прави много неща, които не може да прави наяве.

И аз колко пъти съм летяла насън ...

преди 12 часа, _Aumi_ написа:

Поне досега не съм срещала такава информация.

Информация за "отвъдното" няма!

Ауми, замисли се, погледни небето в безоблачна вечер. (Естествено трябва извън градовете....) Ще видиш, че самият Космос си е дискотека. :) 

Цитат

Настане вечер - месец изгрее.
Звезди обсипят сводът небесен;
Гора зашуми, вятър повее, -
Балканът пее хайдушка песен!

И "двамата" (И автора и героят му) в стиховете не са сред живите, но чрез словото в стиха и въображението ти, то може да се счита, че има дискотека, но не такава каквато сме я виждали в този свят. 

В повечето случаи човек не може да се абстрахира от ежедневието си, за да разбере, че живее сред Божествена симфоника.  Въпреки това, то има два момента из денонощието в което царува една особена тишина. Единия момент е преди цивилизацията да е стартирала ежедневието, а втория е след като е спряла дейността си. От време на време и по пладне може да я усетиш тази Божествена тишина. 

"Ефирът" е много замърсен, особено в градовете. 

Та, двамата с @Anzhel Dimitrov имате различно схващане относно дискотеката, спрямо моето представяне, но по-важното е дали "отиваш" на дискотеката да играеш (забавляваш) или да се наслаждаваш на обстановката (да слушаш музиката и да се удивляваш на блестукащите звезди). Факта е: Този свят е подобен на оня, т.е. след като в този има дискотеки, то и в другия има. (Това е по теория на фракталите. = Микро и Макро света са изградени от едни и същи фрактали.) 

Има много теории, включително и теорията на струните или теория на торсионни полета, но само една е под съмнение = Теорията за относителността! Това е защото самият ѝ създател е казал "Моето знание се допира до по-голямо незнание спрямо вашето незнание."

Извода е: Колкото по-малко знае един човек, то по-щастлив се чувства в този свят! :) 

преди 10 часа, some_spirit написа:

че то няма никакво Отвъдно

Да, но с една забележка -> Защото всичко е вътрешно за всеки по отделно!  :) 

Не ми се повтаря , какво съм правил в Отвъдното . Факт е че аз и моите близки ( включая бившите ) ще сме си супер . ...

Ой завалията .... наложило се да правиш нещо там ли?! :) По мой спомен аз там си почивах. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.