Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По образ и подобие - тълкувание

Featured Replies

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Ти си сънувал и си фантазирал!

Нямаш документирани факти за Отвъдното! Това са твои лични фантазии, които се препокриват с фантазиите ти за живота който желаеш. Това което желаеш в този живот, го проектираш за Отвъдния живот без никаква разлика.

Светът никога няма да свърши!

Може да има край на една цивилизация, и да почне живот нова Цивилизация, но животът продължава и не свършва.

Нови тела получаваме винаги в новото си прераждане.

? 

Е , заслужил съм , желанията ми да се превърнат в реалност .

Да.

Да.

Няма ново прераждане - след смъртта - или Рай или ад .

преди 6 часа, <:IdioibI:> написа:

Не, не е параноя! Обикновен страх е от непознаваемото! Това е характерно за невежите. Трудно се маха този страх, защото са склонни да го превърнат в други три и прочие. 

Съвета ми е: Не тръгвай да и правиш психоанализа. Ще си загубиш времето. По-добре се занимавай с необременени души. ;) 

Апропо: Из интернет всички са обременени! Кой повечко, а други по-малко.

90 и повече % от света е обременен - все пак трябва да помагаме на ,колкото и да са малко търсещите , защото не се остава кой знае какво , докато чакаме раят за Вечността .

• Отговори 415
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То това си е априори известно и няма нужда да се доказва. Как няма да си по-висш? Кой , освен теб, би могъл да издържи на толкова ракия? При това ежедневно.  

• Бог със сигурност е много отчаян ...

• и коя е истинската форма на Бог, сигурен съм че не е човешкото тяло

преди 33 минути, Anzhel Dimitrov написа:

след смъртта - или Рай или ад .

Те са едно и също, но компонентите от които са съставени е различен, т.е. Раят е Царството на Бог, а ада е царство в което Бог е отредил на един Род да е господар. 

Затова и в този свят всеки народ "драпа" да се нарече, че е избран. ;) 

Не знам какви ти са "договорките" с Бог, но аз ще помагам на необременените, защото из тях по-веоятно може да се намерят такива които да вярват в Бог без да са го виждали. Ти си ги "прибирай" останалите 90%. :) -> Не в количеството, а в качеството е истината! :) 

Мир теб. Амин

преди 6 часа, <:IdioibI:> написа:

Уви,

Може би не трябва да помагаме на никой , даром - ще оплюят след това и ще забравят , отгоре на всичкото и ще кажат че те са ти помогнали . Заеби ги , да се оправят .

преди 2 минути, <:IdioibI:> написа:

Те са едно и също, но компонентите от които са съставени е различен, т.е. Раят е Царството на Бог, а ада е царство в което Бог е отредил на един Род да е господар. 

Затова и в този свят всеки народ "драпа" да се нарече, че е избран. ;) 

Не знам какви ти са "договорките" с Бог, но аз ще помагам на необременените, защото из тях по-веоятно може да се намерят такива които да вярват в Бог без да са го виждали. Ти си ги "прибирай" останалите 90%. :) -> Не в количеството, а в качеството е истината! :) 

Мир теб. Амин

Няма да помагам вече - достатъчно съм изписал , който търси ще намери , но като ги знам какви са ще забравят , даже ще се самозабравят , та камо ли да проявят благодарност ....

преди 16 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Може би не трябва да помагаме на никой , даром - ще оплюят след това и ще забравят , отгоре на всичкото и ще кажат че те са ти помогнали . Заеби ги , да се оправят .

А, знаеш ли какво е хубавото след като някой те е "оплюл", но на по-късен етап е дошъл и си признае, че е съгрешил? :) Много са "сладки"! :) Ей, заради такива моменти, живея. :) 

Принципно не си водя статистика, но имал съм случай в който един човек две години на определена дата ми е звънил по телефона и ми е благодарил за съвета който съм му дал. Той обаче не е от "плюещите", т.е. които се мислят на по-знаещи. 

Ако не си разбрал: Моя начин на помагане е нестандартен. За сметка на това, то умните от "половин дума" ме разбират що за човек съм. За останалите, ще ползвам това:

Цитат

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!

:) 

Единствената истинска воля е Божията Воля;

единствената истинска любов е Божията Любов;

единствената истинска мъдрост е Божията Мъдрост;

единствената истинска справедливост е Божията Справедливост...

"Образът и подобието" са всички тези качества и характеристики на Бога, които ние хората бихме могли да проявим в живота си - всеки според желанията и според възможностите си. Това е истинския живот, който можем да живеем осъзнавайки, че всичко друго е изкривено отражение, илюзия. Нашата воля, нашата любов, знание и мъдрост са отсянка на Божиите, ограничена и несъвършенна тяхна проява, но не са различни по своята същност. Божественото е заложено изначално във всеки и нищо не може да го промени. Можем единствено да наподобянаме Бог в една или друга степен. Така подобието е налице и от всеки си зависи степента му. Всеки е свободен да го реализира или не.

• 2 седмици по-късно...
на 26.10.2024 г. в 11:46, Theros написа:

"Образът и подобието" са всички тези качества и характеристики на Бога, които ние хората бихме могли да проявим в живота си - всеки според желанията и според възможностите си. Това е истинския живот, който можем да живеем осъзнавайки, че всичко друго е изкривено отражение, илюзия. Нашата воля, нашата любов, знание и мъдрост са отсянка на Божиите, ограничена и несъвършенна тяхна проява, но не са различни по своята същност. Божественото е заложено изначално във всеки и нищо не може да го промени. Можем единствено да наподобянаме Бог в една или друга степен. Така подобието е налице и от всеки си зависи степента му. Всеки е свободен да го реализира или не.

Това ти мнение дословно представлява обращение на партиен секретар от социалистическия период на България. :) = Продължаваш да ме развеселяваш. Благодаря ти! :) 

1. Воля, мъдрост и справедливост по никакъв начин не може да се свърже с истината, защото никой не е съратник на Бог.  -> Ти взимал ли си участие при сътворението на този свят?! :)  

2. Това не са качества и характеристики на Бог! ОК, на твоето Бога - може би, но отново правиш грешка, т.е. приписваш качества и характеристики върху Бог. 

3. "Образ и подобие" е алегория! => "Чуеш" ли го, то ти го свързваш с Бога, други с Библията, трети с Бог, четвърти с човек, пети с дявола и т.н. 

4. До момента ни на йота не видях: твоя воля; твоя любов; твоя мъдрост; твоя справедливост, сред "свободните" ти мнения. Какво тогава реализираш в този форум???  Кой за Бога си ти, че нареждаш твоята воля, и/или любов, и/или мъдрост, и/или справедливост, да се счита за истина?  :)   

А ако Бог погледне към човека, какво би видял?

Би ли видял себе си в творението си? Да напомня за Битие 1, и по-специално 1:31. Може би мерките са различни, а повечето хора много държат на техните си. Защото аз, ако погледна образа си в огледалото, първо ще видя приликите и няма да припиша разликите и слабостите, и несъвършенствата, които видя на отражението, а на себе си. Дали Бог приема човешките слабости и като свои?

преди 2 часа, Theros написа:

Би ли видял себе си в творението си?

Моля ви, не обиждайте Бог!

Всеки, който твърди, че човекът е създаден по Божий образ е психопат!

Крайно време е да излезете от невежеството и да помолите Бог да ви прости тези безумни твърдения!

Фотограф се натъкна на човекоядци в Индонезия ВИДЕО/СНИМКИ 18+Внимание, туристи: Рискувате да ви изядат канибали, ако отидете на този остров!Папуа: канибали и злато, пазено от крокодили

Продължава делото за радикален ислям

Бог няма да се обиди - сигурен съм. Нито има за какво да се обижда. Няма как да се разделят Бог от Творението Му. Може само условно. И ако човек сам по себе си е несъвършен, то осъзнанайки единството си с Бог и с всичко останало и живеейки в това единство...

преди 6 минути, Theros написа:

Бог няма да се обиди

Всяко едно унижение изказано относно Бог, е обида за Неговото съвършенство.

Приравнявайки и сравнявайки го с примитивните хуманоиди, вие Го принизявате и унижавате.

Крайно време е човечеството да излезе извън рамките на елементарните човешки представи за Бога.

преди 4 часа, Solly написа:

Приравнявайки и сравнявайки го с примитивните хуманоиди, вие Го принизявате и унижавате

Добре, но как тогава "примитивите" могат да престанат да бъдат "примитиви", ако първо не осъзнаят Божественото в себе си? Или Бог ни е обрекъл на вечен примитивизъм, създавайки ни без нищо общо и връзка със Себе си?

Следващото съвсем случайно се случи да прочета малко преди влизането ми във форума и темата, и ще си позволя да го  цитирам (без превод):

"HEREDITY

All precedes from the One.

And in the One is the Essence of All.

In the above truth is the basis of the Law of Heredity. The creative cell of the parent becomes the child, but the child is merely an extension of the parent life with all the [160] stored up character and potencies of the parent and the parent's ancestry back to the primal racial root.

Our heredity even goes back further than the racial root. As all life has come from the One Divine life – the one Divine Creative Cell – God – we have inherited divine characteristics and tendencies and powers, latent as yet, but ever seeking expression as outer development permits.

In heredity we have involved the law of Atavism which is the sudden expression in offspring of tendencies, traits and characteristics, mental or physical, that belonged to the ancestral line of far back generations. The traits have skipped several generations or many generations but suddenly manifest. This is the law of Atavism.

This pertains to races as well as individuals. Good, bad and indifferent traits and powers thus manifest. The race and the ancestral line thus become a storehouse of character, with now and then a burst of expression of qualities that pertained to ages before. Logically, then, the Divine potency of our primal origin from Deity may burst out at any time either in race or an individual. Here, then, must be the Law of the Avatar. That which makes an Avatar possible being an atavistic manifestation by heredity of a period when, in the life of the race, divine attributes were in outer manifestation. Such attributes may have disappeared, been sunk far beneath the surface auric soil of the race or the individual, but the seeds are there and will germinate when the time and conditions are ripe.

In this fact and law we undoubtedly find the reason for the saying, "My redeemer liveth," for no matter how far a race or individual may sink in the scale of being, the atavistic or redeeming trait, based on the essential divinity of ancestry, far back in the morning time of the world, will assert itself and restore the status lost, that is, bring [161] back the consciousness of kinship with the Gods – our spiritual birthright.

In all this we see the infinite Wisdom of the Creator, for, in every atom of matter, he has implanted by virtue of our basic heredity with the Divine Ancestral Cell, the redeeming quality which, like the Christos or Avatar, will suddenly manifest in individual, race or world, in the hour of direst need." /Teachings of the Temple, v.3/

Според Херметическата философия, Човечеството има два различни произхода - единият е животински - земен, а другият е човешки - извънземен.

Истинските човеци, са деца на човешки същества дошли от звездите. Има много легенди в много митологии, както и древни артефакти и русинки, които доказват, че в древното минало нашата планета е посетена от същества от други планети.

Земните хора са по-близо до животинското ниво на съществуване, и днес все още сме свидетели на такива хора по света.

Децата на звездните хора носят в себе си божествени гени, останалите са животни хуманоиди. В продължение на хилядолетия гените на двата вида хора са се смесили. Затова днес има такава огромна разлика между отделните човешки индивиди и общества.

Повече по въпроса може да се прочете в книгите на Джон Бейнс

Тайното учение

преди 8 часа, Solly написа:

Децата на звездните хора носят в себе си божествени гени, останалите са животни хуманоиди.

Едва ли звездните хора може да ги различиш спрямо това дали ядът месо или не. :) 

Кое те кара да считаш, че си с божествени гени?  

Считаш ли, че Kenyanthropus platyops не е консумирал месо? Как се доказва, че имаш божествени гени дошли извън земята? :) 

п.п. Въпреки това има логика, т.е. че човек е дошъл от Космоса, но това ще е вид расизъм! ;) 

:offtopic_s:Отделно: Какво ти е мнението за

Лабораторно създаденото месо вече е само на крачка от масата ни - kaldata.com?!

Защото има животни подходящи за отглеждани на храна. Не допускаш ли, че че звездните хора не са "заселели" такива животни по Земята?! :)

Предполагам, че звездните хора са по-разумни от мен и от теб. 

преди 13 часа, Solly написа:

Всеки, който твърди, че човекът е създаден по Божий образ е психопат!

Всеки който разделя човека по критерия дали консумира месо също е психопат! 

преди 13 часа, Solly написа:

Крайно време е човечеството да излезе извън рамките на елементарните човешки представи за Бога.

Защо мислиш, че е крайно време? Човечеството бърза ли за някъде? Има ли технологии да напусне този свят без да умре? ("Говорим" за цялото човечество). 

Иначе, Да, към звездите трябва да тръгнат хора от човешкия род. :) Онези от животинския да си останат и да се себе-изядат. :)  

Може би ти не ядеш месо, за да напуснеш по-рано този свят. Мда ... странен начин си избрала .... 

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Човечеството бърза ли за някъде?

За къде да бърза? Бърза към своето самоунищожение и за унищожение на земята, която го храни.

Хората непрекъснато се самоунищожават по всякакви начини - дали ще е чрез храна, чрез химически отрови, с които тровят и въздуха, и земята, и храната, или чрез войни - те непръкасното се стремят към унищожение. Какво по-голямо доказателство, че носят маймунски гени в кръвта си! Въпреки че маймуните не са чак толкова лоши колкото днешните хуманоиди.

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Защото има животни подходящи за отглеждани на храна

преди 43 минути, Solly написа:

Какво по-голямо доказателство, че носят маймунски гени в кръвта си! Въпреки че маймуните не са чак толкова лоши колкото днешните хуманоиди.

И считаш, че това е липсващата ДНК информация в човешкия геном? 

ОК, не е проблем, че си възприела въпросния липсващ ген от приматите, но това директно те прави от другите хора, а не от звездните хора. :)

И определено твоето нежелание да не ядеш месо не ще те направи нещо по различно от твар. Но, си е твой избор. Ние месоядните нямаме този проблем. :) Защо ли? :)  

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

. Ние месоядните нямаме този проблем. :) Защо ли? :)  

Всички тези оправдания са защитна реакция на твоето его. Намираш доводите ми за разумни, но егото ти се защитава докрай, защото не желае да се откаже от навиците си  от втълпяваната като правилна информация.

Защо не заколиш и изядеш котката си? 

преди 18 минути, Solly написа:

Всички тези оправдания са защитна реакция на твоето его.

Това не са оправдание, а пряка критика към вас веганите, че имате двоен стандарт спрямо етиката!  = Казва му се конструктивна критика към вашия морал и степента ви на интелигентност. 

преди 18 минути, Solly написа:

Защо не заколиш и изядеш котката си? 

Знаеш ли колко котки съм погребал?! Знаеш ли какво психологическо натоварване създадох на жена ми, когато болна котка я внесох в дома си, за да умре мирно? 

Много неща не знаеш за мен, но просташки се нахвърляш и ме упрекваш, че не уважавам живота на животните. 

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Знаеш ли колко котки съм погребал?!

А колко котки си изял?!

Защо не се отнасяш еднакво състрадателно  към прасето и агнето, както към котките?

преди 6 минути, Solly написа:

А колко котки си изял?!

Защо не се отнасяш еднакво състрадателно  към прасето и агнето, както към котките?

Нито една! :) Защо да ям котешко, като има свинско и то питомно?! Отгоре на това го намирам в магазина. :) 

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Нито една! :) Защо да ям котешко, като има свинско и то питомно?! Отгоре на това го намирам в магазина. :) 

А защо свинята да може да се яде, а котката да не може? В някои азиатски страни ядат и котки, и кучета, и плъхове и всякакви буболечки. Защо вие не ги ядете? 

преди 9 минути, Solly написа:

А защо свинята да може да се яде, а котката да не може?

Защото е създадена по изкуствен път. ;) Явно не прави разлика между свиня и глиган. :)

п.п. Защо морковите са оранжеви? :) 

на 26.10.2024 г. в 11:46, Theros написа:

малииии - пак си изпаднал до дъното, като проповедник с клишета и банализми.

преди 15 часа, Theros написа:

Следващото съвсем случайно се случи да прочета малко

винаги става ясно с какво се назобваш "преди форума" по това както "мляскаш" в его.

преди 1 час, Solly написа:

...

Сподели и друго: Етично ли е да се отглеждат животни за донори на органи? Защото това ще спаси нуждаещи се човеци от трансплантация на орган въпреки, че се налага животното да умре.

Естествено през твоя морал. 

Определено имаш грешни представи какво е етично и какво не е!!! И кой за Бога е решил, че вашия морал е по-добър и по-правилен от месоядните човеци?

Готово ли си да жертваш орган, като го дариш на насекомо или котка, за да не умре? :)   

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Етично ли е да се отглеждат животни за донори на органи?

Не.

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Готово ли си да жертваш орган, като го дариш на насекомо или котка, за да не умре?

Не.

Всеки ще умре като му дойде времето. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.