Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По образ и подобие - тълкувание

Featured Replies

преди 1 час, some_spirit написа:

човек има друг образ не този който имал бог според вас, тогава това твърдение в заглавието на темата не е вярно, както писах вече

Човекът си е измислил бог според неговия образ и подобие, защото се е възгордял и се мисли за бог!

• Отговори 415
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То това си е априори известно и няма нужда да се доказва. Как няма да си по-висш? Кой , освен теб, би могъл да издържи на толкова ракия? При това ежедневно.  

• Бог със сигурност е много отчаян ...

• и коя е истинската форма на Бог, сигурен съм че не е човешкото тяло

на 18.10.2024 г. в 17:19, _Aumi_ написа:

Човекът си е измислил бог според неговия образ и подобие, защото се е възгордял и се мисли за бог!

Би ли обяснила как човек си измисля бог? 

на 18.10.2024 г. в 15:17, <:IdioibI:> написа:

прояви ... Да, представителната Му форма е в светлината, но по "домашната" Му форма е тъмнината.  ;) => Заради това някои считат, че истинската Му форма е енергия. 

Анджеле не си контактувал с незрящи хора. Те да ти обяснят формата му. ;) 

Бога може да приеме всякаква форма . 

За незрящите , не знам , защото в отвъдното незрящите може да станат зрящи ( по межди другото вече има очила с ,които се връща зрението ) . 

преди 22 часа, <:IdioibI:> написа:

Би ли обяснила как човек си измисля бог? 

Измисля си например, че Бог е човек като него.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

А според теб Бог животно ли е? Или жена??? 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Бога може да приеме всякаква форма . 

За незрящите , не знам , защото в отвъдното незрящите може да станат зрящи ( по межди другото вече има очила с ,които се връща зрението ) . 

Днес попаднах на:

Мисли без звук: На какъв език мислят глухите хора? - kaldata.com

Явно и с такива не си общувал, за това и не знаеш. 

Принципно Бог не приема! Бог дава! (Проявява се спрямо нуждите на човек). -> Ти си го видял като светлина, други пък са го усетили с други сетива, но определено няма плът. 

Кога за последно си се "откъсвал" от плътта си? 

преди 36 минути, <:IdioibI:> написа:

Нито едното, нито другото. Нито е нещо което можеш да си представиш!

Бог е създал човека със способността да се променя и развива. Дали в тази връзка имаме подобие, нека всеки сам да си прецени. Допускам, че Бог е вложил най-доброто от себе си в творението си. То, разбира се, е латентно и част от пътя и свободата на всеки е сам да прояви това свое наследство в живота си. Да бъде то отричано обаче е може би най-сигурния начин човек да се отдалечи от Бог.

на 18.10.2024 г. в 17:19, _Aumi_ написа:

Смирението е, да си признаеш, че не знаеш, а ти изказваш твърдение, че Бог не е създал човека по свой образ и подобие. Ако мислиш, че това е Обективната Истина, ти също не си смирена.

"Аз знам, че нищо не знам." Сократ

Това е смирение.

преди 47 минути, Реджеп Иведик написа:

Смирението е, да си признаеш, че не знаеш, а ти изказваш твърдение, че Бог не е създал човека по свой образ и подобие. Ако мислиш, че това е Обективната Истина, ти също не си смирена.

"Аз знам, че нищо не знам." Сократ

Това е смирение.

Може да не знам, но по пътя на логиката и разума мога да правя предположения.

А тези които твърдят, че човекът е създаден по Божий образ и подобие, смирени ли са и имат ли доказателство, че е така?

Има ли свидетели на сътворението и на създаването на човека?

преди 6 часа, <:IdioibI:> написа:

Явно и с такива не си общувал, за това и не знаеш. 

Принципно Бог не приема! Бог дава! (Проявява се спрямо нуждите на човек). -> Ти си го видял като светлина, други пък са го усетили с други сетива, но определено няма плът. 

И жена може да е ( явявал ми се е в женска форма ) .

Недъзите и болестите са наказание от Бога ( понякога са наследени ) . Но за незрящи и глухи - светът е съвсем различен - като ние докато спим .

Бог си приема , и то доста . И Има плът , пак ще повторя - празно няма ( това че ние не усещаме цялата плътност и разнообразие - не означава че всичко е изпълнено с материя . Аз лично усещам доста повече от другите , защото с  БОГ сме на системата "" аз за Него , Той за мен " . Въпреки ,че му нямам телефона 😀 )...

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 6 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Преди няколко дни , но не е откъсване от плътта , а разходка до Отвъдното - по точно в предверието . Просто две бивши ме викаха в Рая ,и за една бройка нямаше да се събудя в ,, земният живот " ,а щях да съм в ,, Отвъдното " без връщане в ,, земния живот " ... Само Бога ме спря , иначе бях преминал през райската порта ( тоя път имаше и пазарлък ,щото - Там много готино ) ...

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Добре че покрай Ошо имаш оправдание . Дано си руса , че за умната ти е трудно към този момент .

преди 4 часа, Theros написа:

Бог е създал човека със способността да се променя и развива. Дали в тази връзка имаме подобие, нека всеки сам да си прецени. Допускам, че Бог е вложил най-доброто от себе си в творението си. То, разбира се, е латентно и част от пътя и свободата на всеки е сам да прояви това свое наследство в живота си. Да бъде то отричано обаче е може би най-сигурния начин човек да се отдалечи от Бог.

Промяна и развитие има - дори след смъртта в Отвъдното .

Бога не е Вложил най - доброто от Себе Си , защото всяко Негово творение е съвършено , поради това че Той Е Съвършен .

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Бога може да приема всякаква форма - затова не е лъжа .

Но смирение е да приема че Ауми няма да я пооскреча докато тя всумква сокчета 😅 - е това е смирение - да приемеш обективната истина въпреки всичко .

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

За създаването на човека принципно Дарвин с неговата еволюция, е описал техническата част за създаването на човека .

Но за сътворението не става просто обяснение щото Бог е Вечен - без начало и край ( в тази връзка - човекът има начало но няма край . Затова се приема ,че човек се преселва във вечността - веднага след ,, земният живот " ). ...

преди 9 часа, _Aumi_ написа:

Да, човек не може да си го представи, но може да го изобрази или извае или опише, но направеното ще е още по-бледо подобие. Защо изображението му да не е човешко? -> Самият човек е подобен (друг е въпроса, че е бледо) на Бог, но не е съвършен! 

Друга тема е как човек чувства или усеща или разбира Бог. -> Някои не умеят нито да рисуват, нито да ваят или пишат, но това не значи, че не знаят какво (какъв) е Бог. Може да изразяват Бог с деянията си, т.е. да постъпват като Бог (Един вид да мислят като Бог). Да разбереш Божията промисъл, грях ли е според теб? И, ако е да, защо?  

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И жена може да е ( явявал ми се е в женска форма ) .

И в жена може да го съзреш, защото е човешко същество.  = За разлика от другите, то знам, че има видения, които човек не знае как му са възникнали. НО, уви, аз по друг начин съм усещал Бог. Само веднъж волно съм се "откъсвал" от плътта, т.е. все едно не си в тялото си.  Да, странно е да виждаш (да усещаш, възприемаш, чувстваш) тялото (плътта) си извън себе си ... 

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Кошаревски свидетели има.  Но, тикаш темата към: Бог на какво е образ и подобие, а това определено е грях. 

ОК, ти не считаш, че човек е подобие на Бог и отричаш, че образа му може да е човешка. -> Това не е ли твое възгордяване, че си нещо по-прекрасно и по-съвършенно от Бог? 

И, ОК, по твоята логика изказваш какво?! Истината ли??? = Значи, че, поставяш твоята логика над Божията. -> По-добре сподели, че не знаеш каква логика е имал Бог когато е сътворил този свят и човек в него. => Защото не знаеш Бог какъв е, а не какво е, но за сметка на това тук го представяш по-глупав от теб.

По-основното е, че не си разбрала Божията промисъл!!!  (Дори не знаеш защо си се родила в женско тяло, по научното или по принцип...) 

преди 8 часа, Theros написа:

Бог е създал човека със способността да се променя и развива.

И как си го разбрал това? Някой казал ли ти го е или си го прочел? И, считаш, че това е истина ли??? 

Това няма как да стане обективна истина!!! -> Елементарно е: Нито знаеш Божията промисъл, нито пък неговата логика. 

Отделно това темата е: По образ и подобие - тълкувание, дали изобщо темата е за Бог и/или човек? 

Примерно: Този свят по образ и подобие е като Вселената. Електрона по образ и подобие е като сфера. Жената по образ и подобие е като човека. Мъжът по образ и подобие е като човека. (Да не давам повод на секситите да се включат в темата)     ... Електричеството е по образ и подобие на водата. 

Въобще: Темата не е за тъждествено равните неща, а за кое е по образ и подобие изглежда, направено е, действа, работи, живее и т.н. 

Как тези твои разсъждения се вписват в тази тема??? 

преди 2 часа, <:IdioibI:> написа:

ОК, ти не считаш, че човек е подобие на Бог и отричаш, че образа му може да е човешка. -> Това не е ли твое възгордяване, че си нещо по-прекрасно и по-съвършенно от Бог? 

Напротив!  Човек, който най-нагло твърди, че е  по образ и подобие на Бог, може да се каже, че е едно тъпо възгордяло се същество! Защото това същество не знае колко по-съвършени от него същества може да има в необятната Вселена. Но е толкова нагло това същество, че си въобразява че е по-по- най и единственото разумно същество в света.

Значи, че, поставяш твоята логика над Божията.

Не ми приписвай неща, които не съм казала!

По-основното е, че не си разбрала Божията промисъл!!! 

Само недей да твърдиш, че ти си разбрал Божията промисъл!!!

преди 3 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Да, човек не може да си го представи, но може да го изобрази или извае или опише, но направеното ще е още по-бледо подобие. Защо изображението му да не е човешко? -> Самият човек е подобен (друг е въпроса, че е бледо) на Бог, но не е съвършен! 

Можеш да си нарисуваш или изваеш нещо, но то ще е далече от Бог, защото Бог няма образ или форма!

Елементарните хора, имат елементарни представи за Бог!

Въпреки антропоморфните описания на Бог в Библията, дори юдейските равини твърдят, че Бог няма образ и форма, а всички описания са метафорични.

преди 9 часа, _Aumi_ написа:

А тези които твърдят, че човекът е създаден по Божий образ и подобие, смирени ли са

Не са, разбира се.

Винаги съм казвал, че Бадр и Рамус също не са смирени.

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Бадр и Рамус също не са смирени.

Каква връзка имат те с темата която обсъждаме?

преди 56 минути, _Aumi_ написа:

Напротив!  Човек, който най-нагло твърди, че е  по образ и подобие на Бог, може да се каже, че е едно тъпо възгордяло се същество! Защото това същество не знае колко по-съвършени от него същества може да има в необятната Вселена. Но е толкова нагло това същество, че си въобразява че е по-по- най и единственото разумно същество в света.

И как въпросните по-висши същества из вселената правят светове? 

Отделно това, да, човек е най-разумното същество в този свят. В този свят!!! Докажи, че има по-висше същество в този свят!!!

Не ти приписвам. Следвам твоята логика. 

Да, разбрал съм Божията промисъл, но самата ти помисъл: 

преди 14 часа, _Aumi_ написа:

"говори", че твоята логика е грешна, а след като имаш наглостта да я показваш и да считаш, че ти си тази, която казва истината, то явно ти си се възгордяла, а не човека който твърди, че е създаден по образ и подобие на Бог. 

п.п. Да, много кора са по образ и подобие на човек, но определено не са по-разумни от него. 

Уточни за себе си кой на кого е образ и подобие. Трябва ли детето да е по образ и подобие на родителя?  То ли е по-разумно в този свят? = Фактите показват, че деца които са създадено по образ и подобие на родителите си не са вече човеци! (има клише: Пази Боже сляпо да прогледне!) 

Самия факт, че не приемаш моя разум за равен на твоя показва, че си се възгордяла ти, а не че съм аз, който се считам за образ и подобие на Бог. 

Все пак да ти припомня, че темите се отнасят за този свят! Няма как да знаеш как е в оня или друг свят! 

Уви не може да обработваш информация и следваш логиката на родителите си. 

преди 13 минути, <:IdioibI:> написа:

Уточни за себе си кой на кого е образ и подобие. Трябва ли детето да е по образ и подобие на родителя?  То ли е по-разумно в този свят? = Фактите показват, че деца които са създадено по образ и подобие на родителите си не са вече човеци! (има клише: Пази Боже сляпо да прогледне!) 

Ако Бог се приеме като родител, следва да е родител на всички сътворени твари. А те са неизброими на брой като се почне от най-низшите и се стигне до най-висшите обитатели на тази планета. Всички ли те са създадени по образа на своят родител Бог, или само човекът, който поради егото си се е възгордял и си е въобразил, че само той по образ и форма може да прилича на своя Създател?!

А ако се има предвид, че в света има безброй планети, за които човекът изобщо не знае и не може да предположи колко са на брой, и ако на тези планети живеят същества много по-висши от земният човек, следва ли да се приеме, че тези същества също са създадени по Божий образ и подобие?!

преди 13 минути, <:IdioibI:> написа:

аз, който се считам за образ и подобие на Бог. 

Не мога да си представя, че Творецът на безброй планети и светове, може да бъде толкова елементарен! Затова и не приемам, че може по някакъв начин да прилича на човешко същество, въпреки че то е по-висше в известна степен спрямо другите обитатели на тази планета. Особено някои индивиди в човекоподобна форма, които е наглост да сравняваме с Всевишният Творец на световете!

преди 33 минути, _Aumi_ написа:

метафорични

И какво против имаш въпросните? 

Бог има форма, а образа му всеки вярващ в него може да го изрази по най-различен начин, т.е. било то материален, било то чрез деянията си, било то чрез идеята си.  Въпрос на свободна воля на човек е начина да покаже вярата си в него. Да, някой го проектират в децата си, защото знаят, че в този свят нищо не е вечно и именно чрез децата си човек се стреми да е вечен по подобие на Бог. 

"Сатанински строфи" :ph34r:

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Ако Бог се приеме като родител

Няма ако! Никой не приема Бог за родител! Бог е сътворителяТ на този свят! 

Кой от човеците е сътворил свят? 

преди 1 минута, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Няма ако! Никой не приема Бог за родител! Бог е сътворителяТ на този свят! 

Кой от човеците е сътворил свят? 

"Никой до този момент дори не е виждал райските порти с очи..."

Пърпъл пък ептен.

преди 12 минути, _Aumi_ написа:

А ако се има предвид ...

Въпрос на време е човек да разбере, дали в другите светове е така. Нещо много бързаш за оня свят. :) Изчакай си живота в този и ще разбереш истината постморто. :) 

До тогава може да постъпваш като Бог или не, но с даденото от него тяло и дух. 

Ауми, много незнания имаме ние човеците. Това не ни пречи да постъпваме като Бог, т.е. да правим нещата така, че да казваме: Това е добро! Да, знаем, че не ще е съвършено колкото неговото сътворение, но ще сме подготвени за оня свят и по волята на Бог ще бъдем вечни не само в този свят, а и извън него. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.