Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Очаквани от вас игри

Featured Replies

преди 1 час, Martin Dinev написа:

2. Гледам, че темата има отметка някаква - решен...? темата е замислена да се споделя информация за игри непрекъснато...  и да се обновява... защо има отметка за решено, като не се търси решение на нещо конкретно?

'Щото някой случайно е щракнал на "Маркирай като решение" в тема, в която изобщо не би трябвало да има такава опция.

• Отговори 399
  • Прегледи 93,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Ранен достъп означава недовършена (на практика). То дори довършените в последно време имат бъгчета при пускането им, а тази си е един вид бета (или дори алфа) версия. В последно време им стана практик

• V_A_G_A_B_O_N_D
    V_A_G_A_B_O_N_D

Билдера е фен на тези рейсинг симулатори . Мисля ,че е пробвал почти всички излезли от този жанр ,но скоро не съм виждал да пише във форума иначе щеше да сподели впечатления от първо лице .  

• Налял съм досега доста парички в тая поредица, така че си взех и Diablo2: Resurrected за PS4 за което бих казал че съжалявам. Толкова малко неща са променили от оригиналното Diablo 2,  че направо не з

Публикувани изображения

Аз за съжаление не очаквам скоро никакви игри...Не и с тези цени на видеокартите...а новите игри са си с изисквания. Когато карта, струваща нормално 700-800, а в момента се продава за над 2000 падне до нормалната си цена, мога и да очаквам игри. Дотогава съм замразил очакванията си. Това по повод Dying Light 2, която излиза на 4-ти февруари и отложения за декември Stalker 2. Определено вече 1060 6gb си се задъхва (което е нормално) и пада под 60 fps дори при намалени настройки при някои нови заглавия (като Far Cry 6). За 60 fps на високи настройки дори само на 1080p се изисква поне 3060. Вече ако ще се гони 1440p на 60fps и особено по-висок рефреш рейт тогава нещата отиват към 3060Ti или дори 3070 за да има някакъв аванс. За 3080, 3090 дори не си и помислям. На цената на един автомобил... Уж се говори, че през юни се очаква някакъв спад, но той ще е от сорта на надути цени с 300% и намаление с 10% до 290% сигурно...т.е. нищожно.

• Автор

Еми ще игаем на по-ниски настройки. Купих си нов комп заради  Atomic Heart, но ме ядосаха и писах да ми върнат парите. Чакам Witchfire (четвъртото тримесечие) ще си я купя задължително, харесва ми много. Очаквам и  Scorn (октомври 2022). Няма да ми засичат, но дори да не покривам максималните изисквания... ще си ги играя с кеф. 

преди 4 часа, Martin Dinev написа:

Купих си нов комп заради  Atomic Heart, но ме ядосаха и писах да ми върнат парите.

Скоро не съм проверявал , но официалната дата за премиерата на играта бе отложена .  С какви части е новия компютър  ? При тези тройно завишени цени на картите какъв модел си избра ? 

• Автор
преди 2 часа, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Скоро не съм проверявал , но официалната дата за премиерата на играта бе отложена .  С какви части е новия компютър  ? При тези тройно завишени цени на картите какъв модел си избра ? 

AMD Ryzen 7 2700 Eight-Core Processor   3.20 GHz;
RAM: 16,0 GB - DDR4;
AMD Radeon RX 550 4 GB

Нямам пари за най-скъпите и модерни видео карти... няма да съм на фул, но мисля, че споменатите игри ще вървят и на по-скромни настройки! Утре ще споделя и параметрите на машината ми в Сливен която е по-слабичка, но върши страхотна работа. 

Ами дано да си прав, но недей да възлагаш големи очаквания на картата, защото е по-слаба дори от 1060, а тя вече се задъхва.

Иначе преди малко видях това....добрата новина е, че няма да излезе в близките няколко години. :lol6:

• Автор

С това разполагам. В Сливен картата е 1060 6 GB, 16 GB RAM и i5 5700 ... в единия случай имам по-силна видео карта и по-слаб процесор, а в другия силен процесор и по-слаба видео карта. Нямам пари за RTX картите... колко от вас разполагат с RTX?! Все си мисля, че тези игри които очкаваме ще бъдат оптимизирани и за по-старите видео карти като 1060.

Интересно.. фен съм на FPS, но така не успях да възприема Crysis... незнайно защо. Говори се и за BioShock 4.. 

преди 3 минути, Martin Dinev написа:

С това разполагам. В Сливен картата е 1060 6 GB, 16 GB RAM и i5 5700 ... в единия случай имам по-силна видео карта и по-слаб процесор, а в другия силен процесор и по-слаба видео карта. Нямам пари за RTX картите... колко от вас разполагат с RTX?! Все си мисля, че тези игри които очкаваме ще бъдат оптимизирани и за по-старите видео карти като 1060.

Интересно.. фен съм на FPS, но така не успях да възприема Crysis... незнайно защо. Говори се и за BioShock 4.. 

Нали това и аз казвам. Аз също нямам пари за RTX, но това не значи, че картата вече не изнемогва. И не, не мисля, че ще бъдат оптимизирани за стари карти.

А защо не вземеш 1060-тката и не я сложиш на по-мощната машина, а другата на по-слабата?

• Автор

Мислил съм си го да ти кажа... но "по-мощната" е поръчах от ЕМАГ.. понеже нямаше кой да ми направи конфигурация и все още е в гаранция и отзад има едни бели такива запечатки.. и не смея още да местя чаркове... :D 

• 2 седмици по-късно...

Колко време чаках да излезе тази игра ..... Сега остава основният проблем . Вероятно, ако я инсталирам графичната карта ще клекне .  :lol6:  :cool:

преди 11 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Колко време чаках да излезе тази игра ..... Сега остава основният проблем . Вероятно, ако я инсталирам графичната карта ще клекне .  :lol6:  :cool:

И аз съм така. Засега ще изчакам с покупката - хем да падне поне с едни 35% цената, хем да сменя картата. Доколкото четох след излизането от гората (пролога) в града би трябвало да е по-добре fps и на low да държа едни 37-45 fps с 1060, но първо ще прегледам някой gameplay в тубата. :)

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

на low да държа едни 37-45 fps с 1060

Не звучи никак добре, а през това време AMD се гаврят с хората:

AMD Radeon RX 6500 XT Review: A Bad, Really Bad Graphics Card

преди 13 минути, саби написа:

Не звучи никак добре

Знам, затова съм писал:

преди 30 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И аз съм така. Засега ще изчакам с покупката - хем да падне поне с едни 35% цената, хем да сменя картата.

Иска си поне една 3060ti или 3070 на изплащане просто.

Исках да кажа, че разработчиците не ги интересуват цените на видеокартите, а си развиват графиката в игрите, макар че май по-скоро се съобразяват с новите конзолите.

Между другото това изглежда шарено:

GhostWire: Tokyo

• Автор

Имам един малко страничен въпрос от основната тема. Реших да не правя нова  и да пиша в тази която съм я правил аз.. :D та.. подариха ми малка антена с магнитче отдолу. Целта е когато нямам интернет тук в Котел да спасявам положението с БНТ 1, 2, 3, БТВ ( най-вече за Стани богат), Нова и Bulgaria on air. Това което ме притеснява е, че единствено когато я сложа върху кутията на компютъра хваща сигнал. Това мини магнитче стоящо върху кутията би ли могло да навреди на хардуера на компа или няма основание за подобно притеснение?

272810983_706469170515803_2325301839761969805_n (1).jpg

Не би трябвало да е толкова силен, че да навреди на нещо. И аз преди в офиса на една от служебните машини имахме подобна антена само, че бе залепена от дясната страна на кутията. Работеше си няколко години и не съм установил проблеми за този период.

Там, където е няма никаъв проблем за хардуера. Можеш да пробваш някъде по кутията да доближиш малък метален (с желязо в сплавта) предмет да видиш има ли привличане към корпуса, но много ме съмнява, че ще има.

• Автор

Да видим дали най-после ще има дата на излизане и дали ще си я поръчвам пак... 

Премиерата на трейлъра е след 8 часа в 21:00 часа.

преди 18 часа, Martin Dinev написа:

Нещо ме разочарова... най-вероятно ще я пропусна. Ще си чакам Witchfire. 

Що така?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.