Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Очаквани от вас игри

Featured Replies

• Автор

Не знам. Не обявават нищо само се намеква за последните три месеца на годината... тогава очаквам и други игри няма да имам възможност да купя всички и ще карам по приоритети. Тази очивидно ще ми е последен и ще чакам да падне цената. Scorn поне обяви месец... Witcfire също казаха Q4. 

• Отговори 399
  • Прегледи 94k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Ранен достъп означава недовършена (на практика). То дори довършените в последно време имат бъгчета при пускането им, а тази си е един вид бета (или дори алфа) версия. В последно време им стана практик

• V_A_G_A_B_O_N_D
    V_A_G_A_B_O_N_D

Билдера е фен на тези рейсинг симулатори . Мисля ,че е пробвал почти всички излезли от този жанр ,но скоро не съм виждал да пише във форума иначе щеше да сподели впечатления от първо лице .  

• Налял съм досега доста парички в тая поредица, така че си взех и Diablo2: Resurrected за PS4 за което бих казал че съжалявам. Толкова малко неща са променили от оригиналното Diablo 2,  че направо не з

Публикувани изображения

Някой играе ли вече безплатната Lost ark?

Много ми харесва на първо четене..

Аз не, защото не съм фен на MMORPG. Предпочитам си single player, а четох, че специално тази не може да се мине на single изцяло (споменава се за над половината, но после ставала трудна за solo играч).

Аз чакам да излезе "Heart of Russia" за ETS2.
Също така чакам и GTA 6, ама май и тази година няма да я бъде.

преди 19 часа, Валсо написа:

Аз чакам да излезе "Heart of Russia" за ETS2.
Също така чакам и GTA 6, ама май и тази година няма да я бъде.

Дали ще я качат някъде  "Heart of Russia" за ETS2?

преди 6 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Дали ще я качат някъде  "Heart of Russia" за ETS2?

100%, както за всяко друго DLC. Само да излезе, де. В замундата и в руския тракер най-вече.

на 14.02.2022 г. в 19:10, Madonna написа:

Някой играе ли вече безплатната Lost ark?

Много ми харесва на първо четене..

Аз ще я пробвам, ама трябва да освободя място за нея.

Steam-ската версия ли играеш? Трябва ли и Amazon-ски акаунт за нея? Да знам, та предварително да се настроя.

на 17.02.2022 г. в 10:04, саби написа:

Аз ще я пробвам, ама трябва да освободя място за нея.

Steam-ската версия ли играеш? Трябва ли и Amazon-ски акаунт за нея? Да знам, та предварително да се настроя.

Да, стиймската. Не трябва амазонски ъкаунт, само ако решиш да пишеш във форума за играта. Много е зарибяваща, честно.

Става Ark-a ама нищо особено добро е решението да е безплатна , сигурно е била голяма работа като е излязла на изток , трябваше и диабло 3 да е безплатна досега.Ама е ясно каква мотивацията при близарджиите

преди 1 час, Milkydead написа:

Някой цъка ли dying light 2 , казват че е по-зле от първата

Аз още не, защото в момента нямам излишни 60 евро за играта, че изплащам карта. Като цяло ми изглежда ок. Не ми харесва, че атмосферата, не е като в E2018/2019-та демото (там беше мрачна, а тук е светла и шарена) и че са махнали някои от parkour движенията (явно уволенението на Chris Avellon си е казало думата), но не мисля, че е по-зле от първата. В смисъл да...по-малко страшна е май, което за мен е big no-no, но пък компенсира с други качества. Повече движения, поддръжка на RT и FSR/DLSS и т.н. Не съм се интересувал от историята, че не искам спойлери. Битките според някои са по-добри, според някои са по-зле. Има още доста бъгове за изчистване (особено с лагове и прочие). Физиката има нужда от подобрение (има модове за целта). Предполагам до няколко месеца ще я изчистят, но сега този конфликт може да ги забави, защото Полша е точно до Украйна. (Същото важи и за STALKER 2 за съжаление). Прави впечатление обаче, че явно е на мода сега да се пускат недовършени игри (в стил Fallout 76, Cyberpunk и сега тази), както и да има липсващи сцени от игрите от демотата и финалните версии. При DL2 липсват доста от постройките на града, които ги имаше в демото. Все пак мисля да я пробвам (особено ако я пуснат на някаква разпродажба), но дори и да не я пуснат по-нататък живот и здраве сигурно ще си я взема, защото съм фен на първата част. Има доста сходства с Far Cry (за добро или лошо). Не че не харесвам и Far Cry и не, че в DL1 нямаше пак сходства (особено с кулите), но тук тези сходства са дори още повече. На места са прекалили и с copy/paste на обектите (вместо да има уникална атмосфера за всяка зона). Можеше да я забавят още няколко месеца или дори година според мен. Иначе не ме бърка, че са махнали стрелковите оръжия, че melee оръжията не се хвърлят и т.н. Просто е малко кофти, че няма вече Volatiles по улиците. Такива има само ако те подгонят и то на ниво 4 от гонитбата. Други се дразнят, че вечерта имаш 6 минути диапазон през, който трябва да хапваш гъби, за да не се трансформираш в зомби и това малко премахва възможността за разглеждане и събиране на материали, но едва ли е голям проблем след като същата маханика има и в Metro Exodus (където зареждаш маски за противогаза) и такива има на доста места и не е проблем да се снабдиш с такива.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Привет. Бих искал да попитам нещо. Харесах си една игра, но пише, че е ранен достъп - какво означава това? Че има доста бъгове ли? Да я закупя ли сега (струва около 30 лв.) или по-добре да изчакам?  Играта е:
image.jpeg.748fb55bd4ab2a75b6471cb82bc4f903.jpeg

преди 1 час, Martin Dinev написа:

Привет. Бих искал да попитам нещо. Харесах си една игра, но пише, че е ранен достъп - какво означава това? Че има доста бъгове ли? Да я закупя ли сега (струва около 30 лв.) или по-добре да изчакам?  Играта е:

По добре изчакай.

преди 1 час, Martin Dinev написа:

Ранен достъп означава недовършена (на практика). То дори довършените в последно време имат бъгчета при пускането им, а тази си е един вид бета (или дори алфа) версия. В последно време им стана практика за да могат да си финансират проектите от евентуалните продажби (но често има обратен ефект и може да доведе до негативни оценки и ревюта и отлив на потребители в последствие). Затова, както казах и по-назад в темата, не е препоръчително да се правят Pre-order-и в наши дни. "Най-безопасно" за купуване ми се струват няколко месеца (да не кажа година) след излизане на съответната игра. Политиката на Steam е такава, че имаш право да я тестваш до 2 часа (и то в срок на 14 дни) за да поискаш (refund) ако не ти допадне играта или срещнеш проблеми, което е крайно недостатъчно според мен. А далеч не всички игри предоставят демо версии там. Затова или изчакваш или я играеш пиратска за да решиш дали си заслужава да си я купиш после (но пък го има и въпроса, дали ако я изиграеш пиратска после ще ти се играе пак, че да я купуваш оригинална), но все пак ако си фен на (achievements) като мен и от морална гледна точка, за мен си струва. Защото често го е имало и обратното...да си купиш някоя и тя да се окаже разочароващо подвеждаща. Малко на късмет и на лотария.

• Автор

Разбирам. Върнах си парите от Atomic Heart.. когато излезе кога ще я купя не знам... сигурно ще чакам сериозно намаление или пиратска .. разработчиците имат голямо самочувствие и се очаква нещо уж голямо, но накрая да не стане като Cyberpunk 2077.
Играта, която очаквам с най-голямо нетърпение и която следя от 2017 г. е Witchfire. Нейните разработчици споменаха за евентуален ранен достъп в последното четиримесичие. За нея съм склонен да рискувам и не знам дали ще устискам... Та въпросът ми е дали, ако рискувам  и си купя в "режим ранен достъп" , впоследствие когато излезе пълната игра ще трябва да доплащам и за нея?

преди 17 минути, Martin Dinev написа:

Та въпросът ми е дали, ако рискувам  и си купя в "режим ранен достъп" , впоследствие когато излезе пълната игра ще трябва да доплащам и за нея?

Не, след официалното излизане няма да има допълнително заплащане, защото тя е на пълната си цена и в момента. Но дори и да има увеличение на цената, за тези, които са я купили с намаление (един вид заварено положение) няма да има допълнителни такси.

Колкото дали да рискуваш в момента, вече си зависи от теб, доколко ти е скучно и няма какво друго да играеш и колко си я чакал и т.н. Ако пък много ти се разцъка, просто го направи и си "начеши крастата". Пък после като излезе рано или късно ще и оправят бъговете. Но ще си малко като бета тестер за без пари. Но трябва да има и такива. :) Все пак е добре да се докладват бъговете за да могат постепенно да бъдат изчистени.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.