Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, Myanmar написа:

Анка няма ли да направи един месец пост от празни приказки, като мен? Все насила трябва да я банват, да си лекува нервите в домашни условия, че специализираните заведения са препълнени.

Аз искам да видя финала вече на сапунката - бягството на Анка от дома за инвалиди, докопването на Интернет и признанието, че сме били прави за всичко. И после да я лекуват пак. Макар че не знам доколко лекуват тези лудници или просто отделят опасните за обществото, нацисти и подобна сган.

Ами не мога да ти отговоря питай нея преди сдедмица се чудеше какво й шава у главата бръмбари или костенурки а мене ме извози с Шлиман и Троя

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 4 минути, petie1 написа:

Ами не мога да ти отговоря питай нея преди сдедмица се чудеше какво й шава у главата бръмбари или костенурки а мене ме извози с Шлиман и Троя

ТЕ са сред нас. И под "ТЕ" нямам предвид извънземните.

• Автор
преди 2 минути, Myanmar написа:

извънземните

За тези е ясно че са тук - извънземните де

Ich bitt’ euch, nehmt euch meiner an.
Ich komme mit allem guten Muth,
Leidlichem Geld und frischem Blut,
Meine Mutter wollte mich kaum entfernen,
Möchte gern ’was rechts hieraußen lernen.

И ето любимите букви на @Anne.

goethe_faust01_1808_0122_800px.jpg

преди 10 часа, acnekt написа:

Ich bitt’ euch, nehmt euch meiner an.
Ich komme mit allem guten Muth,
Leidlichem Geld und frischem Blut,
Meine Mutter wollte mich kaum entfernen,
Möchte gern ’was rechts hieraußen lernen.

И ето любимите букви на @Anne.

goethe_faust01_1808_0122_800px.jpg

Тва не става за четене изобщо. Тъп шрифт! Германците нарочно правят всичко сложно, мислят, че така показват колко са интелигентни и велики! По - скоро показват колко са тъпи!:emoji_smiley-23:

А един идиот във фейсбук беше изпляскал великата тъпня, че първите космонавти били германци. Мечтите са безплатни.

Първият космонавт е Юрий Гагарин и точка.

• Автор
преди 50 минути, Anne написа:

Тва не става за четене изобщо. Тъп шрифт! Германците нарочно правят всичко сложно, мислят, че така показват колко са интелигентни и велики! По - скоро показват колко са тъпи!:emoji_smiley-23:

А един идиот във фейсбук беше изпляскал великата тъпня, че първите космонавти били германци. Мечтите са безплатни.

То и твоя пограбален щрифт за четене е мъка... Че то по голям идиот от теб дето уж спрял бунта на католиците в СуратТефтера има ли? За Юрий Гагарин официално е прието че е първия космонат но напоследък самите руснаци под сурдинка признават че може би не е

преди 48 минути, petie1 написа:

То и твоя пограбален щрифт за четене е мъка... Че то по голям идиот от теб дето уж спрял бунта на католиците в СуратТефтера има ли? За Юрий Гагарин официално е прието че е първия космонат но напоследък самите руснаци под сурдинка признават че може би не е

Пред жълтурските и конспиративните сайтове ли са признали?:emoji_smiley-23:

преди 2 часа, Anne написа:

Гръцки и латинските букви съдържат само главни букви и са били писани само с главни букви. В тези азбуки или писменост е нямало малки букви.

И познай, кой е измислил малките букви?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Каролингски_минускул

Алкуин от Йорк, съветник на Карл Велики, въвежда простата, четлива, красива и изчистена от лигатури форма на буквите, наречени „каролингски“ малки букви. Този стил на писане се появява първо в края на евангелие, поръчано от Карл Велики и изработено през 781 година от Годескалк. Ранна форма на каролингски минускул има и в „Златния псалтир“, писан от Дагулф през 795 година.

1280px-Freising_manuscript.jpg

• Автор
преди 25 минути, Anne написа:

Пред жълтурските и конспиративните сайтове ли са признали?:emoji_smiley-23:

Щом смяташ официалните им архиви за жълтурски сайтове кой съм аз че да ти разбивам илюзиите? Има си достъчно инфо по руските сайтове с изказвание на хора от Росскомос и висши военни по темата също и историци от РАН ама щом те са жълтурски сайтове :)

• Автор
преди 17 часа, Myanmar написа:

Нищо чудно да си пишеш с ТО.

Бе не е ТО ТО е по развито а това извънземно дето шари в темата не ми е от позната раса ама честно казано е много примитивно... Иначе бих се цанил за посланик ако те дойдат някой ден и ако доживея де, няма човек с който да не се разбирам та вярвам и с извънземните ще се оправя :) Чакай бе как ли би изглеждал такъв диалог? Хммм интересни мисли ми хрумват...

преди 53 минути, petie1 написа:

не ми е от позната раса ама честно казано е много примитивно...

викаш   дъй циган кът мен ли ве?

преди 9 минути, дръндю написа:

викаш   дъй ...

Всеки път се чудя, когато се наричаш циганин. Нали отмениха това понятие, защото не било коректно. Няма негри, станаха афро-американци. У нас циганите трансформираха на роми. Предполагам се заиграваш, а не че си. Циганин се възприема негативно, а не ми се иска, да  травмираш двама ни.

преди 14 минути, Profruit написа:

Циганин се възприема негативно, а не ми се иска, да  травмираш двама ни.

знам че е негативно 
ама, кажи колко са циганите по форуми, които познаваш?
а сега с увереност може да кажеш, че познаваш един
:D
аз не видях нито един да си е признал като мен и именно това ме мотивира

пп

едно набръжке намерено в нета

Цитат

И сега циганството е по-скоро мироглед, начин на живот и устройство на битието, отколкото етническа идентификация. Този начин на живот включва:

Леност, мързел, нагласа за неработене. През комунизма, когато имаше хиляди свободни работни места, циганите не ги заемаха. Протестиращите цигани никога не скандират “Искаме работа!”. Няма цигани, които да искат земя за обработване, тъй като този начин на живот отрича труда.
Егоизъм
Безотговорност към семейство, деца, родители, държава
Незачитане на институцията “собственост”
Живот по схемата “Ден за ден”, без оглед и грижи за бъдещето
Крадливост (най-характерна черта)
Лъжливост, измами, коварство
Свадливост, конфликтност, отмъстителност
Простотия и цинизъм
Специфична примитивна романтика
Традиционна престъпност (около 80% от осъдените по българските затвори са от циганския етнос; и това е така не само в България)
Страст към пари и особено към злато (прочутите златни накити и златни зъби на циганите и циганките)
Липса на хигиенни привички и навици
Силни афекти, емоционална инконтинентност
Нахалство, бруталност и др.
Да ви напомня тези „характеристики“ на една друга етническа група, чиито корени са твърде неясни, но пък за сметка на това бива преследвана хилядолетия наред? Ако все още не се сещате, става дума за ЕВРЕИТЕ – да, те са доста близки расови роднини с циганите и неслучайно притежават същите параметри на расова и етническа психология.

https://anonybulgaria.wordpress.com/2016/02/15/cigan/

преди 17 минути, дръндю написа:

...

ОК, извини ме, ако съм те засегнал... и да, не вярвай на последния абзац за расови роднини с евреите. Авторът се е престарал.

Пак е труден за четене. Не знам изобщо как учениците в Германия в онзи период (1933-1945) изобщо са си учили уроците и са чели книгите, че и "Моята борба" с тоя откачен готически шрифт. Пробвай ти  да не бъркаш буквите Г и Д например. Разгледах няколко техни учебници в нета, помъчих се да почета на немски, но шрифтът те отказва още на първата дума! :angry:

А как са писали и с какъв шрифт, даже не искам и да знам. Сигурно почерците им приличат на лекарските.:lol6:

Нашият български шрифт поне се чете лесно, защото буквите са лесно разпознаваеми.

images?q=tbn:ANd9GcTnXLo7j-4us4xVwmvhLwA

преди 2 минути, Anne написа:

Пак е труден за четене. ...

А коментар за тези символи, геверет Франк?

spacer.png

преди 10 минути, Profruit написа:

не вярвай на последния абзац за расови роднини с евреите. Авторът се е престарал.

ами кво да му вярвам като сам си противоречи
циганите от индийски произход и  евреите  слага при тях
до сега не бях чел такава глупост
:lol6:

преди 6 минути, Profruit написа:

А коментар за тези символи, геверет Франк?

spacer.png

Иврит не знам. И не мисля, че даже всеки евреин трябва да знае иврит.

преди 7 минути, дръндю написа:

...

Eдна от най-силната локация на Хабат е в Индия. И в Индия има немалко евреи. Ще ги отличиш само по религиозните дрехи: кепа или тфилин. На вид са 1:1, даже днк-то е 1:1, но отвън разлика луна и земя.

преди 4 минути, Anne написа:

Иврит не знам. И не мисля, че даже всеки евреин трябва да знае иврит.

Ясно, оправдаваш валкирия, а Ане Франк не е еврейка и дори до хазарка не доближава.

преди 17 минути, Profruit написа:

Ясно, оправдаваш валкирия, а Ане Франк не е еврейка и дори до хазарка не доближава.

Интересно, и как го прецени? А до кое се доближава?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.