Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 11 минути, Anne написа:

Интересно, и как го прецени? А до кое се доближава?

Тя е от Холандия. Ниската земя.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 11 часа, Anne написа:

Германците нарочно правят всичко сложно, мислят, че така показват колко са интелигентни и велики! По - скоро показват колко са тъпи!:emoji_smiley-23:

Аха, германците правят сложни неща и това ги прави тъпи. А на теб нищо не ти се отдава и оттам самочувствието, че си умна. Сега всичко придоби смисъл.haha.png

преди 9 часа, acnekt написа:

И познай, кой е измислил малките букви?

Колкото повече ровим, повече доказателства ще открием, че Анка ползва германски изобретения цял живот, празнува немската култура под всевъзможни форми, обаче не си признава, че я кефят.

преди 3 часа, Profruit написа:

Циганин се възприема негативно

Циганин не е политкоректно. А обидно е мангал.

преди 3 часа, дръндю написа:

аз не видях нито един да си е признал като мен и именно това ме мотивира

Какво да си признават, то по негромотния изкас си личат на първото исречение.

И ти си един Рамбо Силек, под прикритие нямаше да останеш и до пладне, че си мангуста.

И в добавка, като си лепнат пиковете и лека нощ деца. Роската 99 е стоп машини с затворени очи.

преди 1 час, acnekt написа:

Съсипахте я тая Анка.

1. Ане Франк - не е еврейка.
  2. Адолф Хитлер - евреин.

Game over

Гледам, ДНК тестовете на хората от Балканите и не виждам, никой с еврейски корени.

Ето, примерно този от България.

преди 4 минути, Генадий 35 годишен написа:

я ми кажете на ането фейсбука да види какво е сталкер

Без нейно съгласие, аз лично не мога да го дам. Но има други методи за откриване. Виж информацията, която е споделила тук.

Въпреки, че съм нацист, както тя ме описва мен.

• Автор
преди 5 часа, дръндю написа:

викаш   дъй циган кът мен ли ве?

Ба ли я ама е извънземно

преди 4 часа, Anne написа:

Пак е труден за четене. Не знам изобщо как учениците в Германия в онзи период (1933-1945) изобщо са си учили уроците и са чели книгите, че и "Моята борба" с тоя откачен готически шрифт. Пробвай ти  да не бъркаш буквите Г и Д например. Разгледах няколко техни учебници в нета, помъчих се да почета на немски, но шрифтът те отказва още на първата дума! :angry:

А как са писали и с какъв шрифт, даже не искам и да знам. Сигурно почерците им приличат на лекарските.:lol6:

Нашият български шрифт поне се чете лесно, защото буквите са лесно разпознаваеми.

images?q=tbn:ANd9GcTnXLo7j-4us4xVwmvhLwA

Всеки щрифт се чете стига да му свикнеш

преди 3 часа, Anne написа:

Интересно, и как го прецени? А до кое се доближава?

Като теб е някво извънземно :)

преди 1 час, Myanmar написа:

Съсипахте я тая Анка.

1. Ане Франк - не е еврейка.
  2. Адолф Хитлер - евреин.

Game over

Анка извънземно

преди 26 минути, acnekt написа:

Въпреки, че съм нацист, както тя ме описва мен.

Тя и мен ме обяви за нацист

преди 4 часа, Profruit написа:

А коментар за тези символи, геверет Франк?

spacer.png

Това в никакъв случай не мога го разчета колкото и да се мъча

преди 35 минути, petie1 написа:

Ба ли я ама е извънземно

Като теб е някво извънземно :)

Анка извънземно

Тя и мен ме обяви за нацист

Това в никакъв случай не мога го разчета колкото и да се мъча

Прилича на арабски букви.

Разбира се напрягат. Пробвай от дясно на ляво. Последната дума е амин. И с много условности минават за букви, за което нарочно ги наричам символи. Така следва да пишат евреите, но това се практикува само в първи клас. После точките и тиретата се пропускат и става джаста-праста, като наци енигмата. И за твое успокоение от девет-милионен Израел, над 2.5млн ще се чувстват като тебе. Факт!

преди 11 минути, acnekt написа:

...

Не, даже и милиметър не прилича. Все едно немците, да пишат на кирилица, според китаец. 🤣

преди 6 часа, acnekt написа:

Само че по рождение не е нидерландка , а германка.

преди 5 часа, Myanmar написа:

Аха, германците правят сложни неща и това ги прави тъпи. А на теб нищо не ти се отдава и оттам самочувствието, че си умна. Сега всичко придоби смисъл.haha.png

Колкото повече ровим, повече доказателства ще открием, че Анка ползва германски изобретения цял живот, празнува немската култура под всевъзможни форми, обаче не си признава, че я кефят.

Циганин не е политкоректно. А обидно е мангал.

Какво да си признават, то по негромотния изкас си личат на първото исречение.

И ти си един Рамбо Силек, под прикритие нямаше да останеш и до пладне, че си мангуста.

1. Сложно не винаги значи умно. Например производството на сложни танкове и отказът им да произвеждат прости и лесни оръжия за войната им изиграва много лош номер на германците.

2. Какви германски изобретения и празници? Компютърът е американско изобретение,  Хелоуин е келтски/британски празник.

преди 3 часа, petie1 написа:

Този няма свикване. То вярно, че не съм добре с очите, но пак се дзверя и трудно различавам  различните букви като А и Х, много си приличат. Ужасно е труден този шрифт, никоя книга с него няма изчитане.

• Автор
преди 5 часа, Anne написа:

Компютърът е американско изобретение,  Хелоуин е келтски/британски празник.

Кой ли създава първия програмиреум компютър? Който фактически е първия компютър според днешната теория на компютрите? За домашно:  Да се прочете за делото на Чарлс Бабидж, Стив Джобс и Стив Возняк... Таа толкоз за твъдението че компютъра е американско изобретение

Ти да не мислиш че някой може да разчете български щрифт освен народите пишеши на кирилица?  Та въпрос на свикване е

преди 8 часа, Profruit написа:

Разбира се напрягат. Пробвай от дясно на ляво. Последната дума е амин. И с много условности минават за букви, за което нарочно ги наричам символи. Така следва да пишат евреите, но това се практикува само в първи клас. После точките и тиретата се пропускат и става джаста-праста, като наци енигмата. И за твое успокоение от девет-милионен Израел, над 2.5млн ще се чувстват като тебе. Факт!

То по добре да се мъча да разчета двоичен код отколкото това :) То пак добре че е била немската Енигма та да дръпнем напред в компютрите иначе можеше още да чукаме морза :)

преди 12 часа, Anne написа:

но пак се дзверя

Аз също. 

Колко върви нафтата в Берковица? 

И тук има Пешо. Странно.

https://chitanka.info/text/36059-zadnata-kyshta

Той ме чакаше пред училище, а и обратното — понякога аз го чаках. Петер беше чудесно момче — висок, приятен, строен и със сериозно, спокойно, умно лице. Имаше черна коса и великолепни кафяви очи; румени, обгорели от слънцето страни и остро носле. Особено го харесвах, когато се смееше, тогава приличаше на непослушен пакостник. През ваканцията заминах и когато се върнах, Петер се беше преместил да живее другаде и имаше за съквартирант някакво момче, много по-голямо от него. То, изглежда, му е подсказало, че аз съм една наивна хлапачка, и Петер ме изостави.

преди 17 часа, Anne написа:

1. Сложно не винаги значи умно. Например производството на сложни танкове и отказът им да произвеждат прости и лесни оръжия за войната им изиграва много лош номер на германците.

Вместо прашки произвеждат танкове и затова са изгубили войната срещу света. Направо пращиш от акъл.

2. Какви германски изобретения и празници?

Като любимата ти елха по Коледа и като малките букви, които използваш - все немски изобретения и традиции. Списъкът е много дълъг, но и това е достатъчно да те изобличи каква си лицемерка.

Компютърът е американско изобретение

Като ти казваме често, че си негромотна, не е случайно. Конрад Цузе е създателят на първия програмируем компютър в света. Конрад Цузе е немец. Съвременната дефиниция за компютър е тъкмо програмируема машина, а не просто изчислителна, каквато е направил Бери, студента на Джон Атанасов, и други знайни и незнайни предшественици.

преди 5 часа, Birma написа:

Колко върви нафтата в Берковица? 

haha.png Бащата точи нафта от служебната линейка, дъщерята точи ТЕЛК с фалшиви проценти, ама спря кранчето за второто. Ред е някой да спипа и бащата.

преди 18 часа, Anne написа:

Само че по рождение не е нидерландка , а германка.

Повтарям съвета си към теб. Разширяваш информационния си кръгозор и преставаш да се хващаш на примитивни провокации от  спявката на идеологически кретени и филипики на елементарни индивиди. До един без изключение  звучат като селяндури по предизборните маратони. Толкова е скучно, че забравяш с времето , че е и отвратително. В  кухата глава дори на един от тези олигофрени с които си общуваш  не прищраква да постави въпрос как така уж  Анне е нидерландка, когато е родена в Германия в семейството на двама етнически  евреи. Не че ниската земя не е била отечество на евреи и нейните родители изобщо не биха били първите и последните такива , ако са живеели  там. В Амстердам още през XVI-ти век живеят около 20 хиляди евреи наполовина ашкенази и сефаради. Има и документи които се пазят до ден днешен в общината на града в която се изброяват занаятите които са упражнявали и данъците ,които са плащали. Точно са изброени бройките,занаятите и сумите. Абрахам де Фонсека пък завещава целия си бизнес с диаманти и с право се смята,че точно евреи са в основата на създаването на този бизнес в тази страна.  До ден днешен се знаят имената на евреите със запазени места на Амстердамската борса и пр. и пр...

Друго обаче е интересно да ти подам като справка та да продължите спявката с олигофрените. Трима души, членове на нацистката партия до ден днешен са с титли доктор хонорис кауза на вашия СУ. Единия от тях Ханс Франк е осъден на смърт от Нюрнбергския процес.Щедра е на раздаване на титли тая Алма Матер. Франк е интересен с това,че е роднина на Хидлер. Правилно си прочела Хидлер. Подмяната на буквите е станала от невнимателен чиновник. Та този Ханс се подразнил ,че Хидлер не искал да сподели с него славата, почестите и благините от управлението на Райха е взел да заплашва,че ще разкрие тайни от миналото на чичо си. То в какво друго ужасяващо да го обвиниш по това време  освен в еврейски произход. Само че Адолф  е толкова евреин, колкото и Спартак. Съмнението се отнася за баба му Шикългрубер ,че преспала с господаря си евреин. Пет века след Авраам се знае,че евреин е този на който майката е еврейка и до там свършва конспирацията с еврейството на Хидлер. Мария не е еврейка й  отрочето и Алоис не е евреин, и не е създал евреина Адолф.Разбира се нищо не пречи на някой да се пробва да търси и да доказва недоказуемото, особено ,когато се печелят пари и сензации. Няма да печелят от Аспарух я, ще печелят от някой и нещо, което е по интересно за света. От евреите досега няма по интересна тема за конспирации.  Който реве ,че живота му е скапан и света не му е по джоба се хваща за евреите.На фона на това от което се интересуват евреите това е незначителен проблем и никой не се чувства натоварен от глупостите,които се пишат в някой форум.Винаги ще има хипнотизирани  и прогресиращи идиоти. Въпроса е ти лично да съумееш да ги игнорираш и пращаш в глухата линия като излезлите от употреба локомотивни  вагони.След този пост ще се изредят и ще ги видиш лично.Когато хвърлиш на някой истината в очите,много боли.

Бъди здрава!

преди 24 минути, drakula975 написа:

И чифути ли се пръкнаха тука?!?

Какво да направиш. Тъй ще е.

преди 1 час, valkiria1 написа:

В  кухата глава дори на един от тези олигофрени с които си общуваш  не прищраква да постави въпрос ....

По- скоро само в кухи олигофренски глави може да прищракне да поставя смислени въпроси на Анка, а да ти кажа още по- кухите сами си отговарят на тях.

Кое е кух отговор, бе? Истината, че германците, които отказват да минат на масово конвейерно производство, защото било капиталистическо и еврейско, ами продължават да ползват специалисти и майстори и да правят танкове и подводници на ръка, това ли е кухото? Това е чистата истина! Германия губи войната, защото е икономически зле! Сами са си виновни.

Пък вие се дразнете на истината.

Повтарям съвета си към теб. Разширяваш информационния си кръгозор и преставаш да се хващаш на примитивни провокации от  спявката на идеологически кретени и филипики на елементарни индивиди. До един без изключение  звучат като селяндури по предизборните маратони. Толкова е скучно, че забравяш с времето , че е и отвратително. В  кухата глава дори на един от тези олигофрени с които си общуваш  не прищраква да постави въпрос как така уж  Анне е нидерландка, когато е родена в Германия в семейството на двама етнически  евреи. Не че ниската земя не е била отечество на евреи и нейните родители изобщо не биха били първите и последните такива , ако са живеели  там. В Амстердам още през XVI-ти век живеят около 20 хиляди евреи наполовина ашкенази и сефаради. Има и документи които се пазят до ден днешен в общината на града в която се изброяват занаятите които са упражнявали и данъците ,които са плащали. Точно са изброени бройките,занаятите и сумите. Абрахам де Фонсека пък завещава целия си бизнес с диаманти и с право се смята,че точно евреи са в основата на създаването на този бизнес в тази страна.  До ден днешен се знаят имената на евреите със запазени места на Амстердамската борса и пр. и пр...

Друго обаче е интересно да ти подам като справка та да продължите спявката с олигофрените. Трима души, членове на нацистката партия до ден днешен са с титли доктор хонорис кауза на вашия СУ. Единия от тях Ханс Франк е осъден на смърт от Нюрнбергския процес.Щедра е на раздаване на титли тая Алма Матер. Франк е интересен с това,че е роднина на Хидлер. Правилно си прочела Хидлер. Подмяната на буквите е станала от невнимателен чиновник. Та този Ханс се подразнил ,че Хидлер не искал да сподели с него славата, почестите и благините от управлението на Райха е взел да заплашва,че ще разкрие тайни от миналото на чичо си. То в какво друго ужасяващо да го обвиниш по това време  освен в еврейски произход. Само че Адолф  е толкова евреин, колкото и Спартак. Съмнението се отнася за баба му Шикългрубер ,че преспала с господаря си евреин. Пет века след Авраам се знае,че евреин е този на който майката е еврейка и до там свършва конспирацията с еврейството на Хидлер. Мария не е еврейка й  отрочето и Алоис не е евреин, и не е създал евреина Адолф.Разбира се нищо не пречи на някой да се пробва да търси и да доказва недоказуемото, особено ,когато се печелят пари и сензации. Няма да печелят от Аспарух я, ще печелят от някой и нещо, което е по интересно за света. От евреите досега няма по интересна тема за конспирации.  Който реве ,че живота му е скапан и света не му е по джоба се хваща за евреите.На фона на това от което се интересуват евреите това е незначителен проблем и никой не се чувства натоварен от глупостите,които се пишат в някой форум.Винаги ще има хипнотизирани  и прогресиращи идиоти. Въпроса е ти лично да съумееш да ги игнорираш и пращаш в глухата линия като излезлите от употреба локомотивни  вагони.След този пост ще се изредят и ще ги видиш лично.Когато хвърлиш на някой истината в очите,много боли.

Бъди здрава!

Тия ме дразнят много с опитите си да се изкарат по - умни и по - оригинални от мен.

За Ханс Франк обаче тези глупости хич не ги вярвам.

Понеже казваш, че си запозната с историята на евреите и на Втората световна война, бих искала да те попитам нещо. Знаеш ли нещо повече конкретно за лагера "Берген - Белзен", освен нещата, които ги има в мрежата?

преди 44 минути, Anne написа:

Знаеш ли нещо повече конкретно за лагера "Берген - Белзен", освен нещата, които ги има в мрежата?

Не знам какво привлекателно може да има да се говори за канибализъм, дизентерия, глад, септицемия и тиф. Не че няма да се появят и дежурните тук  разбирачи   в клозетна поза да отделят  от себе си шедьоври ,които да опровергаят или отхвърлят фактите подкрепени  от спомените на очевидци. Нещо,което не би ме учудило,след като единствено тук прочетох ,че Холокост е нямало. Върви подготовката за шабат и това ми е приоритет и удоволствие.Ти, така или иначе ще се въртиш още дълго около неща,които нормален човек би оставил в миналото. Това освен другото ,че критичния ти праг на приемане на фактите и информацията е доста занижен. Трето: този въпрос вече сме го изяснявали и дискутирали . Четвърто :никой евреин не се чувства застрашен  или уязвен от драсканиците в този форум . Остави адвокатските пледоарии , сенките и душите  на мъртвите да почиват доколкото е възможно в мир.Това го казвам като  възможно най-добронамерен  съвет .

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Не знам какво привлекателно може да има да се говори за канибализъм, дизентерия, глад, септицемия и тиф.

Анка си пада малко хардкор хорър маняк, мечтата ми е някой ден да й подаря калашник и да я заведа на опера да чуе Вагнер в изпълнение на живо , за да се убеди какво съвършенство е, каква красота тази музика.

Нещо,което не би ме учудило,след като единствено тук прочетох ,че Холокост е нямало.

Че Холокоста е мит в размерите, които се описва, го има на много места. Най-малко в калдата е писано за това. Холокоста е като пандемията от ковид-19. Всеки е чувал за тях, но още няма доказателства.

фактите подкрепени  от спомените на очевидци

В науката очевидците са на последното място в списъка с тежест при формиране на факти, така че за какви факти говориш, по дяволите? Евреите имат интерес да преувеличават, така както и немците са имали интерес да ги избиват.

• Автор

А между другото компютърните мрежи са американско изобретение :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.