Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 5 часа, Росица Копукова написа:

Като имам сума ти отличия, едва ли е било. 

Но-о-о-о-о-о, да добавя, че кварталът беше пълен с интелигентни родители и ученици.

Тука е калабълък от разнородни. Според ситуацията се действа.

Радвам се че имаш сумати отличия, но хайде да го раздаваш малко по-кротко става ли?
В тази тема пишем за развлечение, често пъти нарочно кривим правописа и т.н., така че ако искаш да разпускаш нас добре дошла, ако не пиши в раздел образование, пусни си тема за правописа където да изнасяш уроци на тема граматика и т.н.
Да подскачаш като гладен пинчер и да сочиш с пръст всяка изядена буква или липсваща запетайка, извинявай но не ти прави чест, още повече когато и ти самата допускаш волно или не грешки. :)

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

AppCheck..., тоест Checkmal, продължават да ме изумяват.  Версия 3.1.30.0 вече "остаря"... появи се 3.1.30.1... е... и двете съм ги виждал, независимо от старанията ми (не твърде усърдни, признавам), само като software version number... а връзките за сваляне (респективно и на останалите сайтове,  - проверени softpedia, majorgeeks... в comss.ru па и двата варианта сочат към 2-ката, eбaти пичoвeте ) продължават на практика да сочат към v.3.1.29.1/6. April. 2023... (и за версия 2 - към 2.5.57.2/19. Sep. 2022, която наистина е последната 2-ка)...

Не че съм примрял от нетърпение, но 'се пак... бе, странно е. Освен ако има нещо, което не съм забелязал... както би казал Мърфи, макар и в обратната ситуация. Ама надали.

spacer.png

преди 11 минути, Bubbles написа:

Радвам се че имаш сумати отличия, но хайде да го раздаваш малко по-кротко става ли?
В тази тема пишем за развлечение, често пъти нарочно кривим правописа и т.н., така че ако искаш да разпускаш нас добре дошла, ако не пиши в раздел образование, пусни си тема за правописа където да изнасяш уроци на тема граматика и т.н.
Да подскачаш като гладен пинчер и да сочиш с пръст всяка изядена буква или липсваща запетайка, извинявай но не ти прави чест, още повече когато и ти самата допускаш волно или не грешки. :)

ГЛАДНИ ПИНЧЕРИ ТАКА РАЗПУСКАТ. АЗ СЕ ЗАНИМАВАМ С ДРУГИ НЕЩА.

А ЧЕ СТЕ СИ ГЛЪТНАЛИ ГРАМАТИКАТА ОЩЕ ОТ УЧИЛИЩЕ И НЕ ПОЗНАВАТЕ ПРАВОПИСА, АЗ НЯМАМ ВИНА.

преди 13 минути, Bubbles написа:

Оф и немците са така. Викаме им граматически нацисти. Постоянно можеш да прочетеш в интернет, кое как се пишело.

grammar_nazi.jpg

току-що, Росица Копукова написа:

А ЧЕ СТЕ СИ ГЛЪТНАЛИ ГРАМАТИКАТА ОЩЕ ОТ УЧИЛИЩЕ И НЕ ПОЗНАВАТЕ ПРАВОПИСА, АЗ НЯМАМ ВИНА.

Първо на мен дори жена ми не ми вика, така че ще те помоля и ти да не викаш, изисква го най малкото общата култура а и правилата на форума.
Бъди жива и здрава и се занимавай с другите си неща, пък кой какво е глътнал си е негова работа, ако искаш да научиш някого тук на нещо аз съм ок, но подхода ти е неправилен, по-горе ти дадох съвет какво да направиш, ако искаш ме послушай, ако не здраве, но тук не е мястото за уроци и забележки.

Аз може да нямам сумати отличия, но се гордея с това че моите ученици ме обичат и уважават и което по-важното ми имат доверие, за мен по-голямо отличие от това като учител няма.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Оф и немците са така. Викаме им граматически нацисти.

Има една много хубава българска поговорка : Насила хубост не става.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

А, не бе. Гледам им сеира. После ми иска разрешително за работа и виза. Аз му казвам, България е от 2007 в ЕС. Каква виза? И той се пули. И ме пита, защото има на паспорта руски букви? Значи сте някъде в Русия.

Офффф.

Преди години брат ми влиза през Видин в БГ с кола с английска регистрация и английски паспорт. Митничарят веднага заформя приказка за нещо.
Брат му вика: "Не виждаш ли, че съм българин"
Оня: "Ама, паспортът ти е английски. И номерата на джипа също. Е, нищо, де, дай едно шише уиски..."

преди 15 часа, Росица Копукова написа:

Гледам, двамката си другарувате да се подкрепяте в незнанието!

Ха-ха-ха-ха!

на 13.05.2023 г. в 9:46, Росица Копукова написа:

Бихвеоризъм, кака. Сложи си очила и не простей,че много ти личи.

Оценката е такава, че нищо не знаете!

преди 15 часа, Росица Копукова написа:

Не стига, че не знаеш принципа на бихвеористите, ами претенции.

на 12.05.2023 г. в 20:03, valkiria1 написа:

Само да попитам, как може абсолютно неграмотна, невежа и селски претенциозна жена, без никакви познания по езици, да дава оценки на хората ?

Да напомня на мустакатата баба , че правилното произношение и правопис на думата е : Бихейвиоризъм.

преди 15 часа, цър-вул написа:

бихейвиористика

Ех, че елементарна злобарияяяяяяяяяяя.

От мързел, времето на шабат в което всеки знае, че имам други по-важни приятни изживявания, не намерих за необходимо да претърсвам всички постове шедьоври в които баба Цървулана изригва мощно простотията, невежеството , липса на елементарна култура на общуване, селски подвиквания из темите от рода на "Малиеей " и пр. езикови стилистики характерни за фолклорната и природа. Това ,че няма грам езикова култура, знаене на езици и пр, е само едната страна на медала. Посочения пример с упоритото непознаване и повтаряне  на  изопачена от нея дума на  английски език , показва невероятната способност на баба Цървулана мощно,  шумно  и миризливо  да извършва акта на дефекация върху собствените си послания, казано на разбираем език-баба сере върху собственото си лице. Справка за феновете и, които бурно и с любов аплодират незнанието и :
Бихейвиоризъм - behaviour – поведение

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бихевиоризъм

@Bubbles... те https://chitanka.info/text/2801-edin-naivnik-na-sredna-vyzrast  си я припомниш...

Иначе и аз току-що неволно си доядох сладоледа. Съвсем неволно. И непредизвикано. И са нямам сладолед. Кофти.

Имам идея да помоля Владо, като праща бота за бира, да 'земе и един сладолед... ае два - и един за него. Фамилия, ванилия, кутия 345 гр. Благодаря!

преди 15 минути, Росица Копукова написа:

Бабо Цървулано,

писането с големи букви се приема като крещене на висок глас, освен ,ако при теб не е признак за истерия , това  е правилото. И какво точно  се опитваш да кажеш или да изкрещиш остава само в твоята глава.  Я се върни да си прочетеш изпражненията, които ръсиш тук . Да напишеш две смислени изречения на твоите години не би трябвало да е трудна задача. Остава някой да ти повярва, че на млади години си била способна  да изразиш нещо смислено.Пет пари не струва становището ти, че си някаква  интелигентната част на обществото. Очевидно ти не си представител на тази част, нито на тези години, нито на онези. Алтернативниците се "изразявате" или с празнословни крясъци на висок глас , или с хилеща се икони и крясъци от рода на "Малииий". Такава е практиката на неспособните да напишат няколко свързани смислени изречения.Тук не се касае само за неоправдано високо самочувствие, а за тривиално избиване на комплекси чрез разкриване на "вълнуващи" подробности от личния  живот, който най-често не стига по-далече от мостовете на Пирот, които се приемат за вълнуващо далечно пътешествие.  Подробности, които не интересуват никого.И да - оперираните от сетиво за ирония наистина изглеждат смешни в очите на другите. Интересът ми да се забавлявам с теб е нулев.  Имам семейство,работни  ангажименти, проекти,пътувания,  Надявам се да продължаваш да бъдеш развлекателна за тези, които проявяват интерес към теб. Има една стара поговорка "Търкулнало се гърнето, намерило си похлупака". Означава пасване, това е когато  хората си пасват по различни параметри. При несъответствие, обикновено се разминават. За мен ти си един цървул, който няма нито по какво да бъде посрещнат, нито по какво да бъде изпратен.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

А, не бе. Гледам им сеира. После ми иска разрешително за работа и виза. Аз му казвам, България е от 2007 в ЕС. Каква виза? И той се пули. И ме пита, защото има на паспорта руски букви? Значи сте някъде в Русия.

Офффф.

Е, той @Bubbles, нали разправяше, че го молили да им преведе на франсетата нещо от руски, защото руски и български било едно и също :) 

на 13.05.2023 г. в 9:48, АСПЕКТ написа:

Ти си Джими.

bambam-lipstick.gif

VacantColossalArmyant-size_restricted.gi

Стига си се дървил на тия корейци! 

Нали беше започнал да тренираш с Шакира.

Нали уж толкова красива, пък и тя не успя да те вкара в правата релса.

Значи не е хубава.😃

• Автор
преди 6 часа, AAUUXX написа:

Аз мислих че сме само жувотни тука ?

phoque-cute.gif

Е вече си имаме и буба абе шарен зоокАт :)                        

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Това прозвуча като ... „жив чат бот съм“!

Ехааааааааа супер искам и аз да го видя, може да викнем и свидетеля на ИИ

преди 2 часа, Mediterranean написа:

Значи не е хубава.😃

Много женско написано. Личи си, че жена го е писала този пост.

50 евро стигат ли?

преди 2 часа, Mediterranean написа:

Значи не е хубава.😃

FB_IMG_1684075579759.jpg

преди 9 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Сега цитирам себе си, за да изясня следното:

Цитирах Емил Костов погрешка, което накара @petie1 да предположи, че имам два профила, че съм се объркала и сам съм се "издал", че имам два профила, тъй като съм отговорил на Емил Костов от грешния профил.

Ето тук съм цитирал petie1 и съм обяснил защо това, което той твърди, не е вярно:

...

Това го показвам, за да се изяснят нещата и да няма недоразумения.

Сега мое се цитираш пак и да изясниш, че нямаш не само два профила, но и два пола... или дори да имаш два профила, те са еднополови...

или поне помоли някой познат с повече права от теб (което по начало си е несправедливо) да ти "пипне" поста и да стане "...че съм се объркала и сам съм се "издало"... или "...че съм се объркала и само́ съм се "издал", че 'ептен да се омо̀таме... 

за да се изяснят нещата и да няма недоразумения.

едит:

преди 17 минути, Коркодила написа:

Хубаво е да си пак България

IMG_2023-5-14-184232.jpeg

Бате, ш'ти сложа лайк "под условие" - ако т'ва на масата е Leki, лайкът да се смята за невалиден!

преди 3 часа, Mediterranean написа:

Значи не е хубава.😃

tongue.gif

- Вашият плъх ли притича оттук преди малко?
- Това не е плъх, а мини пинчер!
- Ми... котката го изяде, значи е плъх!

Авторът на този пост няма информация за предисторията на вица и дава гаранция само, че при постването му не е пострадало нито едно животно!

преди 1 час, Коркодила написа:

Аз например, изобщо не се съмнявам ,че си в България и без да го обявиш.

Кой е този дизайнер, създал такова естетическо без-умие? Питам, за да го насърчим повече да не опитва.

преди 1 час, Коркодила написа:

Браво!

Да ти е вкусно! И наздраве!

преди 40 минути, valkiria1 написа:

Аз например, изобщо не се съмнявам ,че си в България и без да го обявиш.

Кой е този дизайнер, създал такова естетическо без-умие? Питам, за да го насърчим повече да не опитва.

Ей тука ще си паса белия кон. Това време наближава.

IMG_2023-5-14-203407.jpeg

преди 17 минути, Коркодила написа:

Ей тука ще си паса белия кон. Това време наближава.

чорапите що не си показа? :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.