Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Автор

Айде от газове минахме на войни

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 36 минути, ntm7iv написа:

Въпроса е кога човек ще се реши веднъж завинаги да разкара тая гадост Windows от компютъра си.

Защо се занимавате с нещо което не е във Вашите интереси?! 

Сигурност» Проблем със сигурността и за Linux Foundation | Новини | Линукс за българи (linux-bg.org)

Чистете (чешете...) си Вашето "вълкънчо" младежо!!! 

преди 4 минути, dioib написа:

Защо се занимавате с нещо което не е във Вашите интереси?! 

Сигурност» Проблем със сигурността и за Linux Foundation | Новини | Линукс за българи (linux-bg.org)

Чистете (чешете...) си Вашето "вълкънчо" младежо!!! 

И как реши, че не ми е в интересите? Това, че не харесвам дадена система не ми пречи да я познавам добре и да я ползвам при определени обстоятелства.

преди 5 минути, ntm7iv написа:

И как реши, че не ми е в интересите? Това, че не харесвам дадена система не ми пречи да я познавам добре и да я ползвам при определени обстоятелства.

Не съм решил, а виждам фанатизъм. 

преди 15 минути, dioib написа:

Не съм решил, а виждам фанатизъм. 

Това е само в твоите фантазии.

Операционната система е само средство за постигане на целите. Владея еднакво добре както Windows така и Linux. За ежедневна домашна употреба предпочитам разбира се Linux.

Ето един пример: Ако примерно искам да програмирам приложение за Windows със специфични за дадената система изисквания задължително ще ползвам точно тази система.

Ако работата ми изисква поддръжка на Windows системи или работа със тясно специализиран и обвързан със Windows софтуер то аз ще съм експерт там.

Аз съм човек, който цял живот се занимава с технологии и за мен ОС са просто област, която винаги ще представлява интерес.

преди 35 минути, ntm7iv написа:

Това е само в твоите фантазии.

Аз нямам фантазия. 

Не върви в тема, където се опитва да му се помогне на потребител, да се изцепвате с "разкарването на някаква си гадост". ;) 

За мен всяка ОС различна от BIOS е гадост. 

преди 5 минути, dioib написа:

Аз нямам фантазия. 

Не върви в тема където се опитва да му се помогне на потребител, да се изцепвате с "разкарването на някаква си гадост". ;) 

За мен всяка ОС различна от BIOS е гадост. 

Това беше просто лично мнение след, като вече беше помогнато на човека.

Windows, като система сама по себе си от технологична гледна точка е отлично постижение. Корпоративните интереси и политики, които се влагат в системата обаче отблъскват много хора.

А BIOS е по-скоро фърмуер https://bg.wikipedia.org/wiki/Фърмуер

Уикипедия: "BIOS означава Basic Input/Output System (основна входно-изходна система) и представлява малък програмен код, който се изпълнява при стартирането на компютъра. Записан е в чип, разположен на дънната платка. Грижи се за много от хардуерните устройства като монитор, хард диск, флопи, DVD/CD устройство. Друга негова функция е да намери и стартира операционната система на компютъра. Съдържа част от данните, необходими за конфигурирането на хардуера. "

https://bg.wikipedia.org/wiki/BIOS

Бъди по внимателен с изказвания в области, които предполагам не са от твоята компетентност.

преди 9 минути, ntm7iv написа:

Това беше просто лично мнение след, като вече беше помогнато на човека.

Не влизай в обяснителен режим.

Не е голям гафа. ;) 

преди 4 минути, dioib написа:

Не влизай в обяснителен режим.

Не е голям гафа. ;) 

За мен е удоволствие да обясня подробно а и не мисля, че има някакъв гаф.

преди 7 минути, ntm7iv написа:

За мен е удоволствие да обясня подробно а и не мисля, че има някакъв гаф.

Навремето обясних защо Линукс не е моята ОС и определено феновете ѝ се нахвърлиха върху мен като "прясна мръвка" .... :) 

Една ОС не може да е гадна и т.н. Сети се, че определени хора този "жаргон" не го харесват. ;) 

Все пак до определена степен е позволен спама. ;) = Това ти е гафа, пардон, грешката. ... Случва се ....  

преди 3 минути, dioib написа:

Навремето обясних защо Линукс не е моята ОС и определено феновете ѝ се нахвърлиха върху мен като "прясна мръвка" .... :) 

Една ОС не може да е гадна и т.н. Сети се, че определени хора този "жаргон" не го харесват. ;) 

Все пак до определена степен е позволен спама. ;) = Това ти е гафа, пардон, грешката. ... Случва се ....  

Кой какво харесва си е негов проблем.

И да относно спама, позволението е фирмена политика, която намирам за уместна.

Всеки допуска грешки но в този случай такава няма, защото съм се изказал с разбиране за очаквани последици, като тази, която се случва в момента.

Ако си приключил тази тема дай друга, да не те почвам на Психология... 😁

преди 5 минути, ntm7iv написа:

разбиране

за гадост е неуместно!!!

Определени потребители са чувствителни по отношение, че се ползва определен жаргон с претенциите, че сте разбирач ... = не се връзва младежо. 

п.п. Не знаете до колко аз съм компетентен по отношение на ОС=ми, но веднага забележка към мен и що?! :) 

преди 3 минути, dioib написа:

за гадост е неуместно!!!

Определени потребители са чувствителни по отношение, че се ползва определен жаргон с претенциите, че сте разбирач ... = не се връзва младежо. 

п.п. Не знаете до колко аз съм компетентен по отношение на ОС=ми, но веднага забележка към мен и що?! :) 

Е вече не ми е интересно, до скоро.

П.П. Не съм младеж. :)

преди 2 минути, ntm7iv написа:

П.П. Не съм младеж. :)

Аз така се обръщам към хора над 80, така, че не схващате комплимента ... :) 

• Автор

Яяя  любимия ми ИИ се показа най сетне

Брад Пит,си е Брад Пит.

• Автор
преди 4 часа, JKirilov написа:

Тоа пък кой е?

Кой?

• Автор
преди 38 минути, TheDirtyCleaner написа:

Брад Пит,си е Брад Пит.

Ма малко поостаря вече

преди 37 минути, petie1 написа:

Кой?

преди 6 часа, petie1 написа:

Яяя  любимия ми ИИ се показа най сетне

Твоят любим.

• Автор

Ааа да се оплача, оня ден @дръндюма снимал ама не каза барем да се вчеша и наконтя

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Твоят любим.

Аа @dioib любимото ми ИИ

преди 2 часа, JKirilov написа:

Че обяснявай де - Истински Ибач ли е? :)

Цъ ... :) .... Истински Ирационалист .... :) = Обича Смукача ... :) Така смучи, че чер шефъ ти флизъ в ГЗ (Гладните Зъркели) ... :) 

п.п. Отдавна и не бачка ... :) Смучи Умове ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.