Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Мммм... не че не няма "разбирачи", които качват mp3-ки конвертирани във въпросните Flac и WAV... В маймунарника беше пълно с такива.

На тези номер-ца отдавна не им минава номера.Пускаш си спектрограмата и като видиш честотната х-тика на въпросния rip с изрязания високочестотен сигнал(обикновено 14-16кHz) и работата е ясна. Звукът е без динамика , приглушен и дразнещ. Дори и "на ухо" се лови размазването на музиката. В зората на матричните аудио CD-та(преди комп.записвачки) също се усещаше разликата(дали CD-то е AAD,ADD,DDD)-от какъв носител е цифровизиран сингала на въпросния диск . Както казвам: " не може да снимаш магаре и да очакваш накрая да излезе кон". Това е една от причините , на който си оставам "фен на качествения HI-FI аналогов звук". Магн.ролка , винил , дори и аудио-касетата. Имаш ли си хубави играчки от едно време , всичко е ОК. Не , че не оценявам цифровите носители(стига да има защо) , но някак си остава една носталгия по времето на "хайфистките години"- звукозаписни студия , тръпки и т.н.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Мммм... не че не няма "разбирачи", които качват mp3-ки конвертирани във въпросните Flac и WAV... В маймунарника беше пълно с такива.

Знам тоеа за замунда )

преди 11 часа, buldak написа:

тия макси скутери са супер моторчета

ама ще си остана с мечтите само

SRV 850 - невероятна машина.

преди 1 час, летучая мьiшь написа:

На тези номер-ца отдавна не им минава номера.Пускаш си спектрограмата и като видиш честотната х-тика на въпросния rip с изрязания високочестотен сигнал(обикновено 14-16кHz) и работата е ясна. Звукът е без динамика , приглушен и дразнещ. Дори и "на ухо" се лови размазването на музиката. В зората на матричните аудио CD-та(преди комп.записвачки) също се усещаше разликата(дали CD-то е AAD,ADD,DDD)-от какъв носител е цифровизиран сингала на въпросния диск . Както казвам: " не може да снимаш магаре и да очакваш накрая да излезе кон". Това е една от причините , на който си оставам "фен на качествения HI-FI аналогов звук". Магн.ролка , винил , дори и аудио-касетата. Имаш ли си хубави играчки от едно време , всичко е ОК. Не , че не оценявам цифровите носители(стига да има защо) , но някак си остава една носталгия по времето на "хайфистките години"- звукозаписни студия , тръпки и т.н.

Добре де, Technics sb 1000 + Technics Su-A1000. мислил съм за винил... Няма да ми се получи. Още повече с изкукуригалата котка.

преди 3 часа, летучая мьiшь написа:

Както казвам: " не може да снимаш магаре и да очакваш накрая да излезе кон".

Обратното обаче прави от коня магаре... и после магарето не става кон.

По тоя повод се присетих за :

преди 8 часа, Teemo v. X написа:

Добре де, Technics sb 1000 + Technics Su-A1000. мислил съм за винил... Няма да ми се получи. Още повече с изкукуригалата котка.

Тези тонколони са вече друго ,на тях можеш да слушаш от Роб Халфорд до Софи Маринова без да откриваш липси в звученето.

А за това крайно стъпало на Technics ти е нужно управление (еквалайзер) ,аз като фен на марката от миналото не бях очарован от моделите им използващи SVI/RSN чипове за крайно стъпало ,тези от SU серията с крайни теанзистори имаха по добро звучене.

преди 13 часа, Teemo v. X написа:

преди 12 часа, Звяра! написа:

X-ADV

страхотни машинки, имаше една Aprilia тип бръмбар

Колко много психопати има по света. 🙊

Един, дето се представял за вожд на индиански народ в Амазонската джунгла и си измислил история за велико подземно царство, където той и племето живели. Някои хора му повярвали и по време на походите в тази джунгла, уж да ги заведе до подземните градове, били убити от него. Включително известен германски журналист Карл Бругер.

Татунка Нара. Най-вероятно си е измислил и името.

Жив до днес, на 80-90 години и още е екскурзовод.

images?q=tbn:ANd9GcTj-snMNYystZoejB2vb5I

MV5BMWNiZTNlN2EtNWNkOS00ODg3LWI4NzgtYjEx

0148-tatunca-wanner-waffe.jpg

images?q=tbn:ANd9GcQGJ_zFTMXyfrnqC1jBqoU

преди 43 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Един, дето се представял за вожд на индиански народ в Амазонската джунгла и си измислил история за велико подземно царство, където той и племето живели. Някои хора му повярвали и по време на походите в тази джунгла, уж да ги заведе до подземните градове, били убити от него. Включително известен германски журналист Карл Бругер.

ИВАЙЛО КАЛУШЕВ....

преди 1 час, buldak написа:

страхотни машинки, имаше една Aprilia тип бръмбар

Хондата X-ADV 350-кубиковата също е много хубава, става за градско каране и националните пътища. За магистрала и дълги преходи X-ADV 750, много здрави машинки и има всякакви резервни части, тоест лесни са за поддръжка! )

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

Ами Другият Татунка Нара е Ивайло Калушката .

на 28.07.2026 г. в 10:12, Teemo v. X написа:

Снощи докато гледам ония рахити от чорбата, резнах на две една бая сериозна диня - екстра охладена и с лъжицата, омаах половината. После с цялата си мъдрост почнах и другата половина - със сиренце... До 3 не можах да заспя.

и аз така постъпих предната вечер с половин диня без сирене обаче и ми вдигна зверски кръвното. Действа и диуретично, тъй че трябва да се консумира до 17 часа най-много, че ще уринираш още 10 пъти след това.

При

на 28.07.2026 г. в 10:39, AAUUXX написа:

607 са една идея с по меко звучене в ниските. Фънка иска и добра настройка на тонкорекцията не само тонколони, също както рок, хеви метъл и т.н в този стил. За да имаш добра чуваемост на бас китарите трябват по големи тонколони с резинансна честота на ниския около 35-40Hz.

https://www.marica.bg/kultura/provokaciqta-na-gobels-ili-ton-la-432-herca-ot-nedqlko-slavov

440 HZ, 432 Херца какво ще кажеш за тази честота? Немците много я обичат. Гьобелс и Meyer ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Burris-Meyer

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

При

https://www.marica.bg/kultura/provokaciqta-na-gobels-ili-ton-la-432-herca-ot-nedqlko-slavov

440 HZ, 432 Херца какво ще кажеш за тази честота? Немците много я обичат. Гьобелс и Meyer ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Burris-Meyer

440 Hz отговарят на тонът Ла, аз слушам целия честотен диапазон не отделни честоти ,но такива генерирани от тонгенератор са нужни за настройка на някой аналогови аудио апаратури. При цифровите честотата на модулация е например над 380 kHz колкото по висока толкова по качествен звук.

на 28.07.2026 г. в 10:12, Teemo v. X написа:

Снощи докато гледам ония рахити от чорбата, резнах на две една бая сериозна диня - екстра охладена и с лъжицата, омаах половината. После с цялата си мъдрост почнах и другата половина - със сиренце... До 3 не можах да заспя.

Викам си - кво е гледал тоя (тоя - с най-добри чувства), като тия са май в четвъртък... па се сетих, че те толко се нароиха, че има за сички дни от седмицата.

Иначе, писна ми от шибания бибаком. Лошото е, че и останалите не са девствени.

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Интересена държава е Унгария - уж не признават € като платежно срество, пъ на всякъде питата за плащане в €.....

Така се прави. Пробва се, наглася се, тренира се, а не като нас да скочат изведнъж в киреча.

преди 2 минути, Miusuka написа:

Така се прави. Пробва се, наглася се, тренира се, а не като нас да скочат изведнъж в киреча.

Как де прави АЗ знам. Акъл от кухи червени кратини не ми трябва.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Как де прави АЗ знам. Акъл от кухи червени кратини не ми трябва.

Ама сега плащаш двойна цена на това което купуваш спрямо преди еврото.

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Имам, плащам. А ти нямаш!

И къф е кяра от файдата?

преди 13 минути, NewRedDragon написа:

Имам, плащам. А ти нямаш!

Така си мислиш. Щом си във форума значи си беден като мене.

преди 43 минути, Miusuka написа:

И къф е кяра от файдата?

Така си мислиш. Щом си във форума значи си беден като мене.

Настъпваш котето по опашкатс! АЗ съм където си искам - имам три /от 2 седмици/ паспорта

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.