Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За кого ще гласувате,ако има избори скоро

Featured Replies

преди 10 часа, miro20 написа:

Важното е в каква посока водят държавата и до колко спазват законите и демокрацията.

И в каква посока я водят? Най бързо изчезващия народ в Европа,  най кофти здравеопазване, ширеща се престъпност,  никакво усещане за държавност и някаква справедливост,  най неблагоприятното място за правене на какъвто и да е бизнес,  на каквото и да е (родно, а не внесено отвън) производство.  Поради това последното, българите са "орисани" или да робуват тук на чуждите компании,  или да им робуват на запад,  или пък с някой дребен алъш вериш да се занимават.  За това и от 30 години изнасяме предимно работна ръка.  И ще продължава да е така, защото тук надежда никаква няма.  

Та, по малкото зло, както ти го наричаш,  просто продължава да обслужва чуждите интереси на територията наречена държава, както го правеха и другите видове зло преди него.  Но интересното е, че макар да признаваш,  че е зло, макар и по малко (По твои думи, по моему всичко зло си е зло) намираш в него и нещо добро. 

• Отговори 3,1k
  • Прегледи 136,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А тези "комунисти" сега с нас в стаята ли са ?

• Не зная дали ще си умира от кеф , но сега ще бълва огън и жупел . Очаквай поне 200 поста как президента , хунтата , Маджо , Баджо , Цветан , черепи , комунета , Путин и цялата вселена са се обединили

Публикувани изображения

Де да беше толкова просто - само черно или само бяло. Остави религиозното, погледни самата философия: който е безгрешен, нека първи хвърли камък. Дори и дявола не е само зло, дори и Бог не е само добро.

преди 1 час, insec написа:

Аз не видях такива, които да не го харесват - разбира се, може и да се бъркам.

Така де нали и аз това казвам . То в парламента други просто няма.

преди 59 минути, Michigan111 написа:

Но интересното е, че макар да признаваш,  че е зло, макар и по малко (По твои думи, по моему всичко зло си е зло) намираш в него и нещо добро. 

Точно така. :hush: И ще продължавам да го правя.

Защото докато за някои чашата е празна наполовина, за мене пълна наполовина.

И знам че чашата никога няма да е пълна догоре.

Това не е причина да лягаш и да умиргаш . Гледам някои се отвращават от това че никога няма да видят "пълна чаша"  и казват " няма смисъл" .

Не драги, не е това начина.

Затова гледам кой пълни повече чашата от това да я изпразва.

Описаните проблеми по горе не са от днес  , а си имат доста по дълбоки корени . И това пак казвам , не е причина да лягаш и да умиргаш.

Има и по зле от нас, държави, но и те не са тръгнали да си закриват държавата, независимо колко са по зле.

Ето и сега , ако гледаш актуалните събития - именно благодарение на нихилизма на бъгларите ,големите риби и престъпници се активизират още повече. 

Тресат държавата, гласят си закони каквито искат, променят други, разпускат институции и структури на държавата, и всичко това улеснени заради Бай Ганя, който е решил на чашка че няма смисъл .

Защо трябва да се търпи това ?

преди 3 часа, miro20 написа:

Това не е причина да лягаш и да умиргаш . Гледам някои се отвращават от това че никога няма да видят "пълна чаша"  и казват " няма смисъл" .

Описаните проблеми по горе не са от днес  , а си имат доста по дълбоки корени . И това пак казвам , не е причина да лягаш и да умиргаш.

Има и по зле от нас, държави, но и те не са тръгнали да си закриват държавата, независимо колко са по зле.

Ето и сега , ако гледаш актуалните събития - именно благодарение на нихилизма на бъгларите ,големите риби и престъпници се активизират още повече. 

Тресат държавата, гласят си закони каквито искат, променят други, разпускат институции и структури на държавата, и всичко това улеснени заради Бай Ганя, който е решил на чашка че няма смисъл .

Продължавай да строиш светлото бъдеще под мъдрото ръководство на БКП и лично на другаря Бойко Борисов. :D

преди 4 часа, miro20 написа:

Ми смърфа ме е изпреварил.. Аз не го реших на чашка,  но и на чашка, и на трезво - за комунисти не гласувам! 

Иначе чашата хубаво наполовина пълна, ма въпросът е с какво е пълна,  пък то комуняга с какво да я напълни... 🤣 Аз не бих разчитал на тая чаша, Миро.  

А държави, че има по зле от нас, има. ДР Конго например,  Сомалия, Нигер и много други бивши нечии колонии.  Те обаче, за разлика от нас, нямат държавническа традиция,  и сравнението е неуместно. Неуместно е и да се успокояваме, че има по зле от нас,  при положение, че преди години се сърдихме,  че ни слагат в комплект с Румъния (за ЕС), пък сега къде са румънците,  къде сме ние? Ние май сме си още там. Негласуващите сме виновни сигурно.  

преди 11 часа, miro20 написа:

премахнаха ограниченията за страни извън ЕС /най вече заради ДПС / 

Тази опорка можеш ли да ми я разясниш? Защо мислиш, че стотиците хиляди българи от държави като Англия, САЩ, Канада, Австралия и тн., които до сега не са гласували само защото най-близката им урна е била на 5-6-700км, сега ще тръгнат вкупом да гласуват за ДПС?

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Иначе чашата хубаво наполовина пълна, ма въпросът е с какво е пълна,  пък то комуняга с какво да я напълни... 🤣 Аз не бих разчитал на тая чаша, Миро.  

Друга "чаша" имаш ли ?

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Негласуващите сме виновни сигурно.  

Гласуването определя облика и представителността във властта. Колкото и да има нередности и недостатъци, това е принципа. Така че отчасти - да, имате вина.

Колкото по малко гласували - толкова по непредставителен парламент имаме , толкова тежестта на манипулирания вот е по висока.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Тази опорка можеш ли да ми я разясниш? Защо мислиш, че стотиците хиляди българи от държави като Англия, САЩ, Канада, Австралия и тн., които до сега не са гласували само защото най-близката им урна е била на 5-6-700км, сега ще тръгнат вкупом да гласуват за ДПС?

Специално за теб намерих една табличка :

Гласовете от Турция не са проблемът на нашата демокрация

Видно е че след приемането на ограничението до 35 секции през 2016 г , общото количество гласували от чужбина е почти неповлияно  . Даже както виждаш 2021 е рекордно високо дори спрямо времената когато е нямало ограничение.

Обаче вота от Турция е спаднал драстично .

Извод ? отпадането на ограничението за секции едва ли ще повиши драстично вота от "другата" чужбина, но от Турция определено .

Друго което ще припомня, че максимума който ДПС успя да консолидира бе около 600 хил.

Сега имаше около 340 хил. Дори от таблицата да предположим че ще скочи на предишни нива - от около 25 хил сега до към 90-100 хил.  то това спокойно може да ги изстреля като трета сила, а дори и втора.

Това е.

преди 5 часа, miro20 написа:

Друга "чаша" имаш ли ?

Гласуването определя облика и представителността във властта. Колкото и да има нередности и недостатъци, това е принципа. Така че отчасти - да, имате вина.

Колкото по малко гласували - толкова по непредставителен парламент имаме , толкова тежестта на манипулирания вот е по висока.

Видно е че след приемането на ограничението до 35 секции през 2016 г , общото количество гласували от чужбина е почти неповлияно  . Даже както виждаш 2021 е рекордно високо дори спрямо времената когато е нямало ограничение.

Обаче вота от Турция е спаднал драстично .

Извод ? отпадането на ограничението за секции едва ли ще повиши драстично вота от "другата" чужбина, но от Турция определено .

Друго което ще припомня, че максимума който ДПС успя да консолидира бе около 600 хил.

Сега имаше около 340 хил. Дори от таблицата да предположим че ще скочи на предишни нива - от около 25 хил сега до към 90-100 хил.  то това спокойно може да ги изстреля като трета сила, а дори и втора.

Това е.

Що не публикуваш статията от която си взел картинката :D

Цитат

От тези гласове от Турция, в които сме се вторачили, всъщност зависи доста малко, защото *гласовете от други места зад граница отдавна ги удавят като съотношение*. С тях, както и без тях - те са политически фетиш, а не драматично влиятелен фактор. Тези гласове не са проблемът на нашата демокрация

преди 6 часа, miro20 написа:

От тази табличка ясно се вижда от какво те е страх и за какво е този неистов вой че по този начин се подкрепяло ДПС-то, а именно, че въпреки ограниченият брой секции, хората гласували в чужбина, където вотът е явно против ГЕРБ е рекорден. Какво ли би станало ако още повече хора там имат възможност да гласуват, а?

Понеже някак си не върви да кажеш, че искаш този вот да е колкото се може по-малък, папагалстваш пробитата опорка за Турция, където дали със или без секции, от 2009г. насам броят на гласувалите постоянно спада:hit:

преди 7 часа, miro20 написа:

Гласуването определя облика и представителността във властта. 

Ами именно.  Как да определя свой представител в парламента,  като не съм видял никой, който споделя моите разбирания.  И да гласувам за някой,чиито идеи и разбирания не споделям, тоест да тръгна да легитимирам нещо, което не смятам за правилно.  Трябва да съм много тъп.  

преди 7 часа, miro20 написа:

Друга "чаша" имаш ли ?

Има чаши. 

Има и други барове.  

Аз пък - още веднъж може да гласувам за Румен Радев за президент ... Зависи дали държавният глава ще се представи на ниво  през следващите месеци.   За парламента няма причини за промяна - пак за Воля на Марешки.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

От тази табличка ясно се вижда от какво те е страх и за какво е този неистов вой че по този начин се подкрепяло ДПС-то, а именно, че въпреки ограниченият брой секции, хората гласували в чужбина, където вотът е явно против ГЕРБ е рекорден. Какво ли би станало ако още повече хора там имат възможност да гласуват, а?

Понеже някак си не върви да кажеш, че искаш този вот да е колкото се може по-малък, папагалстваш пробитата опорка за Турция, където дали със или без секции, от 2009г. насам броят на гласувалите постоянно спада:hit:

Не драги ми тролченца, именно че табличката показва че ПРЕДИ ограничението от 35 секции от чужбина /не от Турция/  са гласували пак толкова, даже ПО МАЛКО от колкото на сегашните . т.е. реално ограничението не е влияело .

А гласовете от Турция са доста по малко СЛЕД въвеждането на ограничението. т.е . пряко влияе.

Точно обратното на твоите глупости :hit:

преди 14 часа, Michigan111 написа:

Аз не бих разчитал на тая чаша, Миро.

Така или инак не се диференцираш от чашата - тя е за всички, кой от кои е, но корабът е един.

Вярно - все комунисти, но това е само червения пергамент в картината. Че са червени, не значи, че всичките им интереси съвпадат и не само, ами няма мегдан да съвпаднат. Би било глупаво да отричаме, че разлики м/у различните правителства има. Пример за смисъл от гласуването може  да се даде и с ДПС. На практика седем милиона гласоподаватели са достатъчно, за да е пратена отдавна в историята - никой не печели от негласуването толкова, колкото тия, за тях българин независимо, дали е с по- комунистически или по- демократични, дали по- американски, по- европейски, по- руски залитания и прочие, и прочие разлики, НЕ гласува. Дори сред тукашните партадии, колко да се ругаем, няма и един, който да чеква на бюлетината ДПС и забележи, че всички признаваме, че той се оказа най- успешния негодник сред негодниците.

Те за това почнах да гласувам и аз - няма значение за кого: депесе по подразбиране отпадат, от тук насетне за когото и друг да гласувам, вкарва прът в колелото на фесовете. Просто няма как да отрека, че този механизъм гласоподавателите го имаме: отговорноста е наша.

преди 32 минути, insec написа:

Вярно - все комунисти

На мен това ми е достатъчно.  Не забравяй, че първо са интернационалисти,  след това - послушковци. 

Но да, има разлика в политиките.  Идват червени и правят дясна политика,  после идват десни, политиката им лява 😆 Това "ляво-дясно" в българския парламент не значи нищо,  всичко се прави когато е необходимо,  без значение кой е на власт.  И стадо овце да сложиш,  същото ще е. Просто заповедите идват отвън. Боко не си ли го каза преди време - "има си шефове, да решават". Пълноправен член на ЕС, Суверенитет.. ала бала.  Няма как да отида да си дам гласа за такива.  

преди 10 минути, Michigan111 написа:

И стадо овце да сложиш,  същото ще е. Просто заповедите идват отвън.

Не очаквах че ще си толкова залитнал по тези конспиративни глупости, но както и да е... :getout:

Много се бърка гъвкава външна политика с "господари и слуги" .

преди 42 минути, insec написа:

Вярно - все комунисти, но това е само червения пергамент в картината. Че са червени, не значи, че всичките им интереси съвпадат и не само, ами няма мегдан да съвпаднат. Би било глупаво да отричаме, че разлики м/у различните правителства има. Пример за смисъл от гласуването може  да се даде и с ДПС. На практика седем милиона гласоподаватели са достатъчно, за да е пратена отдавна в историята - никой не печели от негласуването толкова, колкото тия, за тях българин независимо, дали е с по- комунистически или по- демократични, дали по- американски, по- европейски, по- руски залитания и прочие, и прочие разлики, НЕ гласува. Дори сред тукашните партадии, колко да се ругаем, няма и един, който да чеква на бюлетината ДПС и забележи, че всички признаваме, че той се оказа най- успешния негодник сред негодниците.

Те за това почнах да гласувам и аз

мн добре казано.  С две скоби от мен

- Забелязал съм че оправданието "те всички са комунисти" идва най вече от тези които мразят всичко проевропейско и обикновенно са червени симпатизанти :) 

- гласовете на ДПС са тотално извращение в съвременната ни политика. И на децата е ясно че това е етничекси вот. Плюс изборен туризъм и гласуване спрямо дължина на клечката щото не разбират буквите...

Някои казват че вече има и при тях вече ново поколение, което все пак може и да гласува по независимо и за други партии . Както би трябвало да бъде при нормална демокрация.  Но реално 90% си гласуват на етнически признак. Аз дори им се чудя защо им е да правят предизборна кампания. Нито кандидатите имат значение, нито някой чете програмите им  .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Това е "мечтателно" мислене - политическата реалност е, че колкото по не си даваме гласовете за такива, то толкова по- такива се множат. Идеалните положения, само в идеалните светове. Факта е, че гласоподавателите можем с вота си да променяме и позицията на ДПС, можем и да обезоръжим купения вот, от който впрочем нямаше да има нужда, ако всичките играеха в един отбор, тъй че е още един признак за различните интереси, които се преследват. С негласуването единствено оставяме топката изцяло в техни ръце.

преди 18 минути, miro20 написа:

Не очаквах че ще си толкова залитнал по тези конспиративни глупости, но както и да е... :getout:

Много се бърка гъвкава външна политика с "господари и слуги" .

И кое точно е конспиративна глупост? Кое всъщност е глупост и не отговаря на истината?   

"Гъвкавата външна политика" се прави по принцип за да обслужва вътрешните интереси.  Какво представлява нашата външна политика, и как я материализираме вътре в държавата? И изобщо за каква политика говориш 🤣 Външната ни политика в последно време се ограничава основно в спорене със скопяните на тема история,  и дори там, макар фактите да са на наша страна,  оказва се, че май не ни разбират особено. И накрая тази карикатура,  наречена Северна Македония, ще ни изиграе,  щото имаме външна политика 😆 

преди 2 часа, miro20 написа:

Не драги ми тролченца, именно че табличката показва че ПРЕДИ ограничението от 35 секции от чужбина /не от Турция/  са гласували пак толкова, даже ПО МАЛКО от колкото на сегашните . т.е. реално ограничението не е влияело .

А гласовете от Турция са доста по малко СЛЕД въвеждането на ограничението. т.е . пряко влияе.

Точно обратното на твоите глупости :hit:

Кое е обратното? Ясно се вижда, че от 2009г. насам, вотът в Турция постоянно намалява, а ти искаш да внушиш, че сега ще скочи двойно. Да, това се вързва с опорката, спусната ти от тролската централа, но е мнооооого малко вероятно хора, които вече 12 години на всеки следващи избори са все по-малобройни (без значение дали има секции или не), сега изведнъж да мобилизират двойно повече електорат. 

Страх тресе герберската сган и тя не е от Турския вот. Той е само повод да квичите срещу вота от чужбина като цяло, който е рекорден, а допълните изборни секции по белите държави са истинската причина за безсънието ви, защото там няма как да купите гласове с по 50лв., и ясно се видя, че губите с катастрофална разлика. 

Колкото и да увърташ, това се вижда и от космоса, мило тролченце!

преди 17 минути, insec написа:

Това е "мечтателно" мислене - политическата реалност е, че колкото по не си даваме гласовете за такива, то толкова по- такива се множат. Идеалните положения, само в идеалните светове. Факта е, че гласоподавателите можем с вота си да променяме и позицията на ДПС, можем и да обезоръжим купения вот, от който впрочем нямаше да има нужда, ако всичките играеха в един отбор, тъй че е още един признак за различните интереси, които се преследват. С негласуването единствено оставяме топката изцяло в техни ръце.

Добре, и като намалим резултата на ДПС какво? Няма да вземат 10%, ще вземат 7%. И? Обръчите от фирми ще спрат да работят? Техните хора ще спрат да източват еврофондовете, или пък някой ще вземе сараите на доги? Ми не. Нищо от това няма да стане. Щото са от един отбор.  Ако не бяха, не се ли замисляш колко осъдени щеше да има при всяка смяна на правителството.  А колко има? Май няма. 

И кой рева най много срещу ДПС на тез избори? ВМРО май. За тях ли да гласувам,  за агент Иван,  вмро-вците,  които за тези избори се обединиха не с кой да е, а със ЗС (пак не кой да е) Александър Стамболийски 😆 Както винаги,  последователно принципни в своята безпринципност.. И пак искаме това, искаме онова,  циганската престъпност,  вота в Турция,  все едно 4 години бяха опозиция 🤣

Или пък за Валери Балевски и Веско,  които уж се нападаха,  пък накрая решиха да се гушнат.  На лято (За новите избори) може и с Иван (Каракачанов) пак да се прегърнат, пък може и с Местан,не се знае 😆

преди 25 минути, ivottoshev написа:

Колкото и да увърташ, това се вижда и от космоса, мило тролченце!

Точно така. Вижда се от космоса таблицата.

Плямпай си каквото искаш, табличката си седи, всеки може да я види и да си направи изводите :) 

Особенно красноречиво те разобличава ФАКТА че на сегашните избори с ограничения в секциите има ПОВЕЧЕ гласували отколкото в годините без ограничения :) 

преди 10 минути, Michigan111 написа:

Добре, и като намалим резултата на ДПС какво? Няма да вземат 10%, ще вземат 7%. И? Обръчите от фирми ще спрат да работят? Техните хора ще спрат да източват еврофондовете, или пък някой ще вземе сараите на доги? Ми не. Нищо от това няма да стане.

Под 10%, под 7%, под 4% - и да: и обръчите от фирми пострадват, и все по- малко техни хора ще източват фондовете. Тъкмо заради възможността, която им се отваря от положението и позицията на власт да правят тия далавери е борбата им за власт, колкото по- малко власт имат, толкова по- малко и далавери ще могат да правят.

преди 23 минути, insec написа:

Под 10%, под 7%, под 4% - и да: и обръчите от фирми пострадват, и все по- малко техни хора ще източват фондовете. Тъкмо заради възможността, която им се отваря от положението и позицията на власт да правят тия далавери е борбата им за власт, колкото по- малко власт имат, толкова по- малко и далавери ще могат да правят.

Еми нали това ти казвам.  Сега нали не бяха във властта, що никой не ги пипна? Щото и те са част от статуквото,  и да не са във властта,  пак не ги пипат.  

Не се ли смени системата,  нищо няма се промени и 100% активност да имеме на избори. За целта трябват нови хора, с ново мислене и различен подход към ангажиментите и начина на изпълняването им. И най вече, с различно тълкуване на думата "отговорност". Такива хора вярвам, че има,  но докато народа е склонен да прощава и забравя , и да избира по малкото зло, така и няма да се покажат.  Ако почнат да си разпределят парламент с 15% активност на избори и вече цял свят да им се смее,  тогава може и да се появи някой нов. Защото сега им се смеят само където ги познават.  

За мене е това.  За тебе може да е друго.  Всеки си има глава на раменете и си преценява на думи ли да вярва или да гледа дела.  

Въобще не е въпроса да се вярва на думи или на дела, но както и да е - някой ден може и да осъзнаеш, защо редом до прощаващите и забравящите са и пасуващите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.