Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За кого ще гласувате,ако има избори скоро

Featured Replies

Ще гласувам отново за Възраждане ! И този път ще влязат !!!

• Отговори 3,1k
  • Прегледи 136,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А тези "комунисти" сега с нас в стаята ли са ?

• Не зная дали ще си умира от кеф , но сега ще бълва огън и жупел . Очаквай поне 200 поста как президента , хунтата , Маджо , Баджо , Цветан , черепи , комунета , Путин и цялата вселена са се обединили

Публикувани изображения

преди 40 минути, Inana.. написа:

Ще гласувам отново за Възраждане ! И този път ще влязат !!!

Всичките сбърканяци , конспиратори , фейкомети и политически неориентирани ви влече .

заповядай в съответната тема да споделиш защо

преди 10 часа, miro20 написа:

Точно така. Вижда се от космоса таблицата.

Плямпай си каквото искаш, табличката си седи, всеки може да я види и да си направи изводите :) 

Особенно красноречиво те разобличава ФАКТА че на сегашните избори с ограничения в секциите има ПОВЕЧЕ гласували отколкото в годините без ограничения :) 

Точно така! Нали и аз това казвам? Гласувалите зад граница сега са ПОВЕЧЕ, въпреки ограничения брой секции. Теб точно от това те е страх, че те ще станат ОЩЕ ПОВЕЧЕ при по-голям брой секции!!! Точно за това квичиш, защото там гласовете в повече няма да са за Боко "куцукащия с грешен крак" Борисов, а напротив, те ще го катурнат окончателно.

Колкото до гласовете от Турция, на таблицата се вижда, че на всеки следващи избори от 2009г насам те са все ПО-МАЛКО и опорката как тепърва щели да станат двойно повече е меко казано нелепа.

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Точно така! Нали и аз това казвам? Гласувалите зад граница сега са ПОВЕЧЕ, въпреки ограничения брой секции. Теб точно от това те е страх, че те ще станат ОЩЕ ПОВЕЧЕ при по-голям брой секции!!!

преди 16 часа, miro20 написа:

Особенно красноречиво те разобличава ФАКТА че на сегашните избори с ограничения в секциите има ПОВЕЧЕ гласували отколкото в годините без ограничения :) 

:hush:

преди 1 час, miro20 написа:

:hush:

Най-после стигнахме до консенсус. Само не знам защо още от началото не квичеше поради истинската причина заради която не искаш да има увеличение на изборните секции в чужбина, а ми вадеше пробитата опорка за Турция.

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Най-после стигнахме до консенсус. Само не знам защо още от началото не квичеше поради истинската причина заради която не искаш да има увеличение на изборните секции в чужбина, а ми вадеше пробитата опорка за Турция.

Какъв консенсус бре. Показах и доказах още от първия път че говориш глупости.Но ти трябваше поне три пъти /за щастие/ да ти го навра едно и също което се вижда от табличката :) 

- На сегашните избори с ограничени секции гласуваха повече в чужбина извън Турция, отколкото когато нямаше ограничение на секции.

А в Турция след въвеждане на ограниченията , спада е драстичен. Сам си смятай колко - визуално около двойно.

т.е. закона с отпадането обслужва не българите в останалата чужбина, а пряко тези от Турция които гласуват знаем как.

Какъв консенсус бре. Показах и доказах още от първия път че говориш глупости.Но ти трябваше поне три пъти /за щастие/ да ти го навра едно и също което се вижда от табличката :) 

- На сегашните избори с ограничени секции гласуваха повече в чужбина извън Турция, отколкото когато нямаше ограничение на секции.

А в Турция след въвеждане на ограниченията , спада е драстичен. Сам си смятай колко - визуално около двойно.

т.е. закона с отпадането обслужва не българите в останалата чужбина, а пряко тези от Турция които гласуват знаем как.

Айде пак старата песен на нов глас...

Какво се вижда на таблицата? Вижда се че вота от Турция постоянно спада от 2009г, насам. Няма как да се покачи драстично както гласи пробитата опорка спусната ти от тролската централа, защото българските изселници там намаляват по чисто физически причини, а за ново масово изселване към Турция аз поне не съм чувал. Тук обаче идва второто нещо, което се вижда на таблицата, и от което твоя работодател - бат' Бойко, не може да спи нощем, а именно че дори и при ограничен брой секции, вотът в белите държави е рекорден и по-важното - той в огромната си част е антигерберски. Просто място не можете да си намерите от страх, че при повече секции там, Боко ще е катурнат завинаги. За това сте се хванали като удавници за сламка и папагалствате навсякъде мантрата "Турция", та белким някой ви се върже на манипулациите.  

Наистина ли вярваш че някой го е страх от българите в Турция. Това са приказки за олигофренчета които биха повярвали на всичко. Колко гласове може да докарат на ДПС от Турция ! При всички случаи твъде недостатъчно. В България доколкото знам етнически партии са забранени от закона . Едно масово гласуване само за ДПС в Турция би доказало че тя е именно такава и би я направило незаконна съгласно конституцията. Тоест самата пария няма да е очарована от подобна "подкрепа" която би я делегитимирала. Истината е много по проста ДПС се размахва като плашило за наивници за да се оправдае стремежът българите зад граница да бъдат лишени от право на избор. Затова са и елементарните ходове с машинки и други подобни. Я да пуснем електронно гласуване да видим какво ще се получи. Българите зад граница са повече от 3 милиона и на нашите "тарикати" управници ще им се стъжни положението.

От друга страна да се опитваш да хитруваш за да лишиш дадена партия от гласовете и , колкото и да не харесваме ДПС, е все едно да кажеш че трябва да гласуват само примерно държавните служители - тоест нагласен мач не правещ чест на никоя демократична държава. Нали беше за демокрацията защо не я подкрепяш.

преди 1 час, lsmurf написа:

Истината е много по проста ДПС се размахва като плашило за наивници .....

Викаш партия, която 30 години е бетон арме в политиката, че на капак си знаем, че е противоконституционна, е "плашило за наивници" ........

п.п. ...... може да си смърф, ала си смелчага бако. 😉

преди 22 минути, insec написа:

Викаш партия, която 30 години е бетон арме в политиката, че на капак си знаем, че е противоконституционна, е "плашило за наивници" ........

п.п. ...... може да си смърф, ала си смелчага бако. 😉

А защо трябва да ме е страх че ще дойде на власт нещо което неизменно присъства във властта по един или друг начин.  В такъв смисъл казвам че я развяват като плашило . То ДПС си е част от триковете които са ни скроили . Всичката игра на демокрация досега е такава . Плашиха ни с комунистите за да ни пробутат пребоядисани такива . Положението е точно както в момента на трапезата ни . Можем да си изберем яйце с различен цвят , но съдържанието от вътре ще бъде едно и също. В такъв смисъл не виждам причина да се плашим от управление на ДПС когато в момента ни управлява братчето и ГЕРБ или пък ако се стигне да там да ни управлява сестричката БСП.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Истината е много по проста ДПС се размахва като плашило за наивници за да се оправдае стремежът българите зад граница да бъдат лишени от право на избор. Затова са и елементарните ходове с машинки и други подобни. Я да пуснем електронно гласуване да видим какво ще се получи. Българите зад граница са повече от 3 милиона и на нашите "тарикати" управници ще им се стъжни положението.

Именно търсят си повод - причината е ясна,да се оправдават предварително защо ГЕРБ ги наритват с 200 на избори в чужбина. 

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Айде пак старата песен на нов глас...

Какво се вижда на таблицата? Вижда се че вота от Турция постоянно спада от 2009г, насам. Няма как да се покачи драстично както гласи пробитата опорка спусната ти от тролската централа, защото българските изселници там намаляват по чисто физически причини, а за ново масово изселване към Турция аз поне не съм чувал. Тук обаче идва второто нещо, което се вижда на таблицата, и от което твоя работодател - бат' Бойко, не може да спи нощем, а именно че дори и при ограничен брой секции, вотът в белите държави е рекорден и по-важното - той в огромната си част е антигерберски. Просто място не можете да си намерите от страх, че при повече секции там, Боко ще е катурнат завинаги. За това сте се хванали като удавници за сламка и папагалствате навсякъде мантрата "Турция", та белким някой ви се върже на манипулациите.  

мдаааа.. патология

Сигурен съм че и бял квадрат да беше тази таблица , ти ще си доказал категорично че е чер :giggle1:

преди 4 часа, lsmurf написа:

Наистина ли вярваш че някой го е страх от българите в Турция. Това са приказки за олигофренчета които биха повярвали на всичко. Колко гласове може да докарат на ДПС от Турция ! При всички случаи твъде недостатъчно. В България доколкото знам етнически партии са забранени от закона . Едно масово гласуване само за ДПС в Турция би доказало че тя е именно такава и би я направило незаконна съгласно конституцията. Тоест самата пария няма да е очарована от подобна "подкрепа" която би я делегитимирала. Истината е много по проста ДПС се размахва като плашило за наивници за да се оправдае стремежът българите зад граница да бъдат лишени от право на избор. Затова са и елементарните ходове с машинки и други подобни. Я да пуснем електронно гласуване да видим какво ще се получи. Българите зад граница са повече от 3 милиона и на нашите "тарикати" управници ще им се стъжни положението.

От друга страна да се опитваш да хитруваш за да лишиш дадена партия от гласовете и , колкото и да не харесваме ДПС, е все едно да кажеш че трябва да гласуват само примерно държавните служители - тоест нагласен мач не правещ чест на никоя демократична държава. Нали беше за демокрацията защо не я подкрепяш.

Не говоря за страх. Прагматично описах какъв е максималния електорат които може да  събере ДПС, както и колко хиляди може да вкара от Турция, и как това ще промени баланса в парламента.

И че спокойно може да бъде дори 2-ра политическа сила.

Оценката добре ли е това или не, не искам да изпадам в крайности.

Относно "хитруването" .... ами това за гласовете от чужбина е стара дилема, и много мои познати например споделят мнението че не е редно хора от чужбина да определят политиката в България.

Лично аз съм склонен към това мнение, но по една друга причина - че не съм сигурен до колко и как са запознати и инфромирани тези българи за ситуацията у нас.

Прекалено много фейк информация се разпространява в мрежата, а това е реално  по големия процент от медиите от които се информират.

Видяхме и как от Дубай могат да се манипулират хората от "т'ва социалните мрежи.. кажеш им вървете натам и те отиват натам.. с малко закъснение щото има инерция малко ..."

/знаеш кого цитирам нали :)  /  После тия хора видяха фалша и от протестите лятото останаха няколко компрометирани "умници" и разпопени кречетала....

От последните събития съм сигурен, много хора / нали са болшинство гласувалтие за Слави/ от чужбина са разочаровани от ИТН и едва ли са очаквали пародията и цирка който се получи в НС.

преди 52 минути, miro20 написа:

Относно "хитруването" .... ами това за гласовете от чужбина е стара дилема, и много мои познати например споделят мнението че не е редно хора от чужбина да определят политиката в България.

Лично аз съм склонен към това мнение, но по една друга причина - че не съм сигурен до колко и как са запознати и инфромирани тези българи за ситуацията у нас.

Прекалено много фейк информация се разпространява в мрежата, а това е реално  по големия процент от медиите от които се информират.

Видяхме и как от Дубай могат да се манипулират хората от "т'ва социалните мрежи.. кажеш им вървете натам и те отиват натам.. с малко закъснение щото има инерция малко ..."

/знаеш кого цитирам нали :)  /  После тия хора видяха фалша и от протестите лятото останаха няколко компрометирани "умници" и разпопени кречетала....

От последните събития съм сигурен, много хора / нали са болшинство гласувалтие за Слави/ от чужбина са разочаровани от ИТН и едва ли са очаквали пародията и цирка който се получи в НС.

Защо така не е редно. Може би защото са независими и невъзможни за подкупване. За информираността и друг път съм казвал - за мен не е изобщо аргумент защото по тази точка трябва да отнемем правата на 90 процента от хората в България пък дори и на повече защото реално както казваш фейк медиите са основен информационен канал в България така че и тези дето желаят трудно успяват да бъдат информирани. Да не говорим за това колко старателно ни лъжат самите политици и техните екипи от "експерти" така че тръгнем ли по линия "информираност" нещата просто са тъжни и това в никакъв случай не е само в чужбина. За партията на Слави не съм очаквал нещо кой знае колко положително от тях та мисля че напротив изненадаха с с по адекватно от очакваното поведение и предричам още по добри резултати за тях на следващите избори. А за пародията парламент - стар съм вече но друг вид освен пародиен в България просто не съм виждал така че какво да очакваме изведнъж да стане сериозна институция с авторитет ли.

преди 3 часа, miro20 написа:

Жестоко се заблуждаваш,че не са информирани. За разлика от нас правят сравнение как е при тях и са в пъти по-обективни от нас. 

преди 4 часа, miro20 написа:

мдаааа.. патология

мдаааа... манипулаторче, верно си патологичен лъжец. Рекордният брой на гласувалите в Турция е малко над 70 000души през 2009г.:

Рекорден брой гласували в Турция

и като се има предвид, че гласувалите в Турция за ДПС са около 87%

ДПС взима близо 87% от вота в Турция, Герб е втора с 4%

Това прави около 65 000 гласа за ДПС в Турция през рекордната 2009г.

Айде ми кажи сега 12г. по-късно като се има предвид и фактора "смъртност", защото това са гласове предимно на вече възрастни изселници, емигрирали преди 30г, как точно ще се съберат 90-100хил за да ги изстреля като втора политическа сила?

на 1.05.2021 г. в 4:59, miro20 написа:

- от около 25 хил сега до към 90-100 хил.  то това спокойно може да ги изстреля като трета сила, а дори и втора.

Ясно е, че в г*за ти бърка не вота в Турция, а вота в останалия свят:

преди 5 часа, miro20 написа:

ами това за гласовете от чужбина е стара дилема, и много мои познати например споделят мнението че не е редно хора от чужбина да определят политиката в България.

Когато този вот беше антикомунистически (демек за ГЕРБ), нямаше нищо против него, а сега когато стана "антиГерберски" изведнъж почна да ти пречи, но това е друга тема...

преди 8 часа, nikssi написа:

За разлика от нас правят сравнение как е при тях и са в пъти по-обективни от нас. 

Именно това ти е твоята заблуда. Много е лесно да сравняваш държави с отдавна изградени демокрация и традиции, и да си мислиш защо тук не става с магическа пръчка и защо то утре е може пенсиите да са 1000$ а заплатите 5000

преди 10 часа, lsmurf написа:

Да не говорим за това колко старателно ни лъжат самите политици и техните екипи от "експерти" така че тръгнем ли по линия "информираност" нещата просто са тъжни и това в никакъв случай не е само в чужбина.

Тъй де. именно такава пропаганда попиват като гъба  българите от чужбина.

преди 10 часа, lsmurf написа:

За партията на Слави не съм очаквал нещо кой знае колко положително от тях та мисля че напротив изненадаха с с по адекватно от очакваното поведение и предричам още по добри резултати за тях на следващите избори. А за пародията парламент - стар съм вече но друг вид освен пародиен в България просто не съм виждал така че какво да очакваме изведнъж да стане сериозна институция с авторитет ли.

Ако подкрепата на ИТН към мутренските проекти и политици които влязоха в парламента и които сега съвсем неадекватно и без обсъждане рушат институции и закони,  е...  "адекватна позиция"... не знам... твоя си работа... :getout:

преди 11 часа, nikssi написа:

За разлика от нас правят сравнение как е при тях и са в пъти по-обективни от нас. 

Именно това ти е твоята заблуда.

Кажи го това на българските граждани отвъд океана или на тези в Европа. Идея си нямаш колко са информирани хората там. 

На мен ми е интересно кое прави българите в България,  по информирани от българите в чужбина? Тез от чужбина е ясно, че информацията я черпят от медиите,  действително бълващи тонове помия и всъщност дезинформация.  Въпросът е, да не би тези в България да имат други източници на информация, различни от същите тези медии.  

преди 57 минути, Michigan111 написа:

На мен ми е интересно кое прави българите в България,  по информирани от българите в чужбина? Тез от чужбина е ясно, че информацията я черпят от медиите,  действително бълващи тонове помия и всъщност дезинформация.  Въпросът е, да не би тези в България да имат други източници на информация, различни от същите тези медии.  

Ха-ха....

Амеи на нас най-често ни показват една тиква, една плюнка, една Простакеса, една ПКП, и т.н.

преди 14 часа, Michigan111 написа:

Как кое ? Ами те ходят на партийни събрания и там им обясняват точно и ясно точно коя  крива линия е права. И както виждаме те са "добре информирани" , поне са с такова самочувствие. :D

на 2.05.2021 г. в 21:59, lsmurf написа:

То ДПС си е част от триковете които са ни скроили .

И зарад туй викаш, да не им се бъркаме в триковете - квото си решат, тъй да е: направо за къв чеп ни е таа демокрация, най- добре да си намерим един диктатор и да си заживяваме в райско робство.

на 5.05.2021 г. в 20:24, insec написа:

И зарад туй викаш, да не им се бъркаме в триковете - квото си решат, тъй да е: направо за къв чеп ни е таа демокрация, най- добре да си намерим един диктатор и да си заживяваме в райско робство.

Коя демокрация бе джанъм . Тази дето правим така законите че да пречат на българите живеещи в дадена страна в случая Турция да гласуват защото сме некадърни да изритаме ДПС от властта ? Пък и считаме това за най нормалното нещо на света пък и го даваме като аргумент че да не разрешим и на българи живеещи в други държави да гласуват вместо да ни е срам какви "демократи" сме. Ами по този начин може да се борим и с купуването на гласове вдиш ли . Що не вземат да забранят на хората в кварталите с преобладаващо циганско население да гласуват. Или може би да гласуват само богатите защото няма как да ги подкупят с жалките 50 лева дето подхвърлят на бедните.  Изобщо простотии от този род могат да се измидлят безброй.  Пък и тъпотии ще ми ломотиш за диктатор и райско робство.  Всеки който не мисли като теб е враг нали така ?

преди 1 час, lsmurf написа:

.... да не разрешим и на българи живеещи в други държави да гласуват ...........

Че то не им е забранено бре - джанъм. Тъй, че спри да си измисляш "простотии от този род".

преди 1 час, insec написа:

Че то не им е забранено бре - джанъм. Тъй, че спри да си измисляш "простотии от този род".

То не им е забранено само дето са направени спънки за да не могат да се възползват от правото си. Какво друго означава да ограничаваш броят на секциите в държави не членки на ЕС. Тъпотията с машинното гласуване също е вид ограничение. Но най ограничаващата мярка е това че политиците бягат като дявол от тамян от електронно гласуване. Можем да си получаваме заплатите и пенсиите по електронен път, да пазаруваме , въпреки че можем да загубим много пари , да подаваме данъчните си декларации даже сме задължени да го правим по мрежата въпреки че подлежим на наказателна отговорност ако някой фалшифицира декларацията от наше  име и никой не се замисля за рисковете, а какъв вой настава когато стане въпрос за електронно гласуване. Не ти е работа. Е какъв е риска от злоупотреби - минимален . Истинският проблем е че ще се даде реален шанс на тези на които "не им е забранено" наистина да подадат гласът си.

Никакви спънки не са правени - хората просто не гласуват, заради това броят на секциите е ограничен. Машинното гласуване не би било ограничение, ако не премахваха бюлетините, нещо което все още си мисля, че няма да се размине току така и на идните избори според мен ще се покорят нови върхове на резила, и излагацията. За мен този ход си е "печелене на време", щото още не могат да се разберат, като как да си поделят баницата.

Електронното гласуване не коментирам - таях някакви плахи надежди, че ще се случи поне едно положително нещо от цялата патардия, която започна още лятоска, ала самите клоуни, дето се вживяха на революционери по площадите с бира в ръка, много бързо забравиха това си искане, па камоли клоуните в парламента да се засилят.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.