Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

9wdzm0pyfpk81.jpg?width=640&crop=smart&a

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Това пак от продукцията ли е? Изглежда ще е касов този филм. Blockbuster.

Не е от продукцията, от протестите в Русия е. Родителите им взели децата си с тях и затова и те "арестувани". Може и фейк да излезе, като други неща де, но засега това се твърди. Линкът към Туитър точно това пише, но Калда нацистката копирала снимката и си сложила свой текст за някакви украинчета. 

преди 53 минути, Anneliese написа:

Гледай ти, а аз мислех, че украинците са големи нацисти и на драго сърце помагат в пропагандата на Зеленски.

То на теб всичките ти глупости са така... Сто пъти те питах колко германци, руснаци , американци познаваш  ама ти си вярваш на Министерството на истината  и филмчетата за ДГ

преди 4 минути, Богатир написа:

Ето това е ..

NbodnXXbiGU.jpg?size=832x1080&quality=95

Дядо Путя се надяваше Зеления пръв да побегне, изправен пред руската мощ и украинците да се дадат без бой, пък гледай каква стана. Зелка ще стане световен герой. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

9wdzm0pyfpk81.jpg?width=640&crop=smart&a

Путлер в момента

Screen_Shot_2017-11-30_at_1.12.37_PM.jpg

putin_lavrov_table.jpg?fit=1200,666&qual

FLkmO8SXEAI07lt?format=jpg&name=medium

Тоя човек има някакви ментални проблеми, явно. 

Дори от своите се страхува от корона. Лавров не иска и той ли да прави PCR тест ли?

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Не е от продукцията, от протестите в Русия е. Родителите им взели децата си с тях и затова и те "арестувани". Може и фейк да излезе, като други неща де, но засега това се твърди. Линкът към Туитър точно това пише, но Калда нацистката копирала снимката и си сложила свой текст за някакви украинчета. 

А ти за какво мислиш й дърпам опашката на шашавата принцеса а? Министерството на истината ряпа да яде пред нея

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Те и тук протестираха с децата си.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article236126826/Corona-Demonstrationen-mit-zehntausenden-Teilnehmern-in-Deutschland.html

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Дори от своите се страхува от корона. Лавров не иска и той ли да прави PCR тест ли?

Страх го е да не му спретнат и на него операция "Валкирия" а нали масата е спасила любимеца на форумната нацистка

преди 4 часа, BANKATA написа:

Някой знае ли защо присъединяването на Украйна в НАТО е проблем, а на прибалтийските държави не?

Разстоянието от Украйна до Москва и от Латвия до Москва е едно и също. 

"Киев - мать городов русских ..."
Не знам за балтийците, но Зеленский поиска ядрено оръжие на Конференцията по сигурността в Мюнхен, миналия месец, февруари 2022 г.
https://baricada.org/2022/02/22/zelensky-putin-nuclea-dnr-lnr-ukraine-russia/

Тъмни игри на задкулисни играчи чрез подставени лица.
На Хитлер също са му подхвърлили разузнавателни данни, че СССР се готви да го нападне.
И оня решил да не чака.
Сега пък Русия реши да не чака "22 юни 1944 г." по аналогични причини.
Според един руски поп, Русия в момента не започва война, а я завършва,
а е започнала през 2014 г. на поредния Киевски Майдан, и още преди това. 
Такива работи.
Не съм първия, който забеляза ситуативно партньорство между САЩ и Русия,
против Европа, в т.ч. Германия и Украйна.

Видях, че прибалтийските са приети 2004 г.
Тогава Русия още е била много по-зле военно.
И е 3 години преди прословутата Мюнхенска реч на В.Путин пред същата Мюнхенска конференция по сигурността, в която отхвърля "свят с един стопанин" и, позовавайки се на хилядолетната им история, заявява намерение за суверенитет.

Инсталирайте си Telegram и се абонирайте там за руските сайтове, които са блокирани за България.

преди 3 часа, Богатир написа:

Ето това е ..

NbodnXXbiGU.jpg?size=832x1080&quality=95

Няма никой вкъщи!!!

преди 46 минути, потребител01 написа:

Инсталирайте си Telegram и се абонирайте там за руските сайтове, които са блокирани за България.

На за къв чеп ми е!

преди 58 минути, parmobil написа:

И ние имаме хилядолетна история. Ще се перчим ли за България на три морета? 

Въпрос на обстоятелства. Ако имахме възможности - щяхме да се перчим, което е и ставало, когато предците ни са си мислили, че могат да си го позволят.
Но разликата е, че Русия е "на край света",
и , освен всичко друго, (амбициозни варяжки и немски династии),
май нещо голямо от небето е цопнало в Северния Ледовит океан и е заляло бившите Тартарии от Азия
със стотици метри замръзнала вода, и ненадейно обезлюдява Северна Азия, 
която русите заемат с минимални усилия до Тихия океан.
После, ходи ги стигай.
https://ege76.ru/bg/game/velikaya-tartariya-tolko-fakty-velikaya-tartariya-tolko-fakty-tartariya-imperiya.html
А ние сме на кръстопът с много минувачи.

преди 1 минута, Недко написа:

... май нещо голямо от небето е цопнало в Северния Ледовит океан и е заляло бившите Тартарии от Азия със стотици метри замръзнала вода, и ненадейно обезлюдява Северна Азия, която русите заемат с минимални усилия до Тихия океан.

То пък голямата файда (засега) че ги владеят!

Аз пък имам .... 10 000 декара мъгла в Балкана!

преди 4 минути, jhoro написа:

То пък голямата файда (засега) че ги владеят!

Аз пък имам .... 10 000 декара мъгла в Балкана!

Екоползата е голяма. Една от най-големите горски площи на планетата.
Белите дробове на планетата, нали се сещаш ...
Ако бяха англосаксонците - досега да са ги изсекли и изпродали.
Каквото и са направили със секвоите и други дървета в Северна Америка.

преди 5 минути, Недко написа:

Екоползата е голяма. Една от най-големите горски площи на планетата.
Белите дробове на планетата, нали се сещаш ...
Ако бяха англосаксонците - досега да са ги изсекли и изпродали.
Каквото и са направили със секвоите и други дървета в Северна Америка.

Белите дробове са около Амазонка.

Руснаците не са изсекли тайгата в Сибир, щото не могат да влязат. Зимата е студ, а лятото - киша.

преди 5 минути, jhoro написа:

Белите дробове са около Амазонка.

Руснаците не са изсекли тайгата в Сибир, щото не могат да влязат. Зимата е студ, а лятото - киша.

Много благодаря за възражението !!!
https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/7-te-naj-golemi-gori-na-zemiata-6059511

7-те най-големи гори на Земята

2. Амазонска 

Големината и е 7 млн. кв. км, една от страните, които обхваща е Бразилия. Тя е най-голямата тропическа дъждовна гора на Земята. Голяма част от лекарствата по света са произведените на основата на растения, които виреят там. 

1. Тайга

Зелената площ от 12 млн. кв. км се намира в Евразия. Руската тайга е най-голямата горска площ на планетата, съставена предимно от иглолистни гори, приспособени към хладния климат.

Вие това за нормално ли го намирате? Аз - не!

Гледала съм филми за история и  за войни, такова нещо виждам за първи път. Не е нормално. Нещо повече, имам лошото подозрение, че зад това стои една не много чиста идея............Не бих се учудила "Азов" да са я дали................

vdTAW.jpg

преди 8 минути, Anneliese написа:

Гледала съм филми за история и  за войни, такова нещо виждам за първи път. Не е нормално. Нещо повече, имам лошото подозрение, че зад това стои една не много чиста идея............Не бих се учудила "Азов" да са я дали................

vdTAW.jpg

Да, русите са с това са известни. Бият се не срещу войници, а срещу жени, деца. Взривяват болници, църкви, горят жилищни блокове.

Да, русите са с това са известни. Бият се не срещу войници, а срещу жени, деца. Взривяват болници, църкви, горят жилищни блокове.

Сега няма да се учудя, ако целта им е да спрат водата на украинците. Или да я отровят.

След като са взривили язовир.

преди 7 часа, Anneliese написа:

Защото украинците са като маймуни с граната. Те мразят исторически Русия, защото са били окуппирани ( не, не говоря за СССР, а за............ абе, не им познавам историята.............) Интересното обаче е, че не мразят толкова поляците, при положение, че Украйна е била разделена също както и Полша: Източна Украйна на Руската империя, Западна - с парчета дадени на Полша, Румъния, май и Унгария........... Абе, не знам точно, не ми е любима средновековната, а и новата история. Да каже някой по - запознат.

След първата световна Ленин създава държавата Украйна, и незнайно защо, народът там започва да мрази Русия. Едва ли е заради гладомора само. Интересно, че толкова не мразят и поляците. Но през ВСВ са клали поляци.Степан Бандера искал да направи независима Украйна, но си правел сметките без Адолф Хитлер.:lol6:Сигурно е бил шашнат, когато от "Гестапо" дошли да го арестуват!

С ядрено оръжие тия кой знае каква беля ще сътворят. Даже ние вече гледаме напред и не мразим нито гърци, нито сърби, а те още зачекват гладомора............ но и друго сигурно има, не знам. Не познавам украинци. Не сме и учили по история за държавите от Източна Европа. В 8 клас средновековната история ми беше скука, новото време (великите географски открития, ренесанса и  така до 19 век) също ми беше скука.

Не знам, питай някой, който познава историята на Източна  Европа. Украйна реално е нова държава, украинците реално са мелези, смесица от руснаци, поляци, унгарци, румънци..............

И тогава защо ни проглуши ушите колко си добра по история кат си гола вода?

преди 49 минути, Anneliese написа:

vdTAW.jpg

И каква е идеята?

преди 46 минути, АСПЕКТ написа:

Сега няма да се учудя, ако целта им е да спрат водата на украинците. Или да я отровят.

След като са взривили язовир.

Доказателства от независим източник и видео? Иначе руснаците излизат за всичко виновни, също като евреите.

После тук нямало антисемитизъм.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Доказателства от независим източник и видео? Иначе руснаците излизат за всичко виновни, също като евреите.

После тук нямало антисемитизъм.

Хай Путин!

thumb_834x469_vladimir-putin-russia.jpg

Хайл Путлер!

Тук имаме белгиец, холандец, немец, турчин.... Как пък не намерихме един руснак да ни казва какво става в Русия че с тия министерства на истината ще е жив зян да разберем

преди 8 минути, petie1 написа:

Хайл Путлер!

Тук имаме белгиец, холандец, немец, турчин.... Как пък не намерихме един руснак да ни казва какво става в Русия че с тия министерства на истината ще е жив зян да разберем

Руснака, като избяга от Русия и заговори български, няма да ти хвали Русия. Това да не са българските путинофили от Париж/Берлин/Лондон. Или пък гастербайтери, които ти казват колко е велик Ердоган и Турция. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.