Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

Не ги мисли те ще се оправят, да видим Европа как ще се оправи при цена на газта 2000 долара.

Да видим цената за нас каква ще бъде при новия договор(стария скоро изтича).

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 42 минути, BANKATA написа:

Руснаците в България скоро няма да могат да се разплащат с карти (ако вече не са им ги спряли)

Визата и мастър вече не бачкат, а предвид как се срива и ще се срива още рублата, в най- скоро време, дори да не са спряни, пак няма да могат да се разплатят.

преди 11 часа, miro20 написа:

Това което виждам е санкции към СВЪРЗАНИ с Путлер лица. Или с банки, компании и фирми и т.н.

Това което виждаш е нарушение на демократичните принципи от страна на сатрапите в Европа. Познай дали в САЩ някой ще дойде да вземе къщата, парите ми или каквото и да е, ако не съм нарушила нещо,което засяга законите в самата страна. Това отделно от всеки ден пръкващите се движения за права на различни хора.

Точно познай какво ще ти се случи, ако ти си работодател и аз кандидаствам при теб за работа и ти ми поставиш условия да се дистанцирам от този или онзи и пр...Адвокатските кантори сами ме намират ,предлагат ми договор за правна помощ, която ще ми струва процент от парите, които ще те осъдят за нарушаване на правата ми на свободен избор за политическа, религиозна или друга принадлежност.Ако пък си ме и натирил примерно ако имам здравословен проблем /но имам възможност да върша работата/ и си предпочел други,тогава ще ревеш с глас ,защото обещетенията тук са за милиони. Отделно че върху теб ще скочат правозащитни организации от всякакакъв тип. Тук няма значение какъв си драги Мирко. Накрая ще ти остане най-много да се свреш в една каравана и да живееш някъде из необятните американски простори.

И така в "демократична"Европа, руски  дейци на културата и изкуството  са карани от работодатели като Миланската скала ,Виенската филхармония и пр..да "изясняват " позицията си относно Украйна и случващото се там. Не знам  защо направо не свалят "Дама Пика "  от Чайковски от афишите си?!? Анннна Нетребко бе" помолена" да отложи концертите си в Канада и още и още....Представям си как ще надигнеш вой ,ако Веско Ешкенази бъде помолен да се дистанцира от България ,ако тя вземе ,че реши да си връща области в Сърбия ,примерно ???

Не знам как не ти е мъчно,че живееки в богата и просперираща Европа и ЕС вие сте една от най-бедните нациии? Толокова години го ухажвахте тоя ЕС и какво -колкото ви дадат ,толкова ви и вземат като такси и глоби.Сега ви пързалят с Шенген-толкова ще вържете и цъфнете и тогава.

Апропо-българска зам.министърка била подала оставка и мотивите и са много интересни. Напъденият министър май ще излезе единствения читав българин в това ви ново правителство.

преди 10 часа, miro20 написа:

А защо превзехте Крим и плямпахте.. " да хоть камни с неба, Крьйм на родине " ? ми яжте камъни де.. щом няма проблем ? ?

:)

Кои сме тия, които сме  превзели Киев ????

Тия които нападнаха новите републики с войска през февруари са украинци. Не си спомням да съм била част нито от руската ,нито от украинската армия. Украйна съм я виждала на карта, виж в Русия съм била няколко пъти , но не съм се обяснявала в любов на Путин. Което съвсем не ми пречи да харесвам руската литература и изкуство и да аплодирам нейните представители на редица световни сцени. При това никъде не съм изисквала да ми декларират дали обичат Путин за да платя повече от прилични суми  да ги гледам. Ден или дни след инвазията на украинските войски, руснаците влизат да ги защитават. Едните могат да се самоопределят и да хвърлят страната в жестока неравна война, а други нямат право на това. Даже им построили и стена тия добри съседи украинци,да им спрат водата от Днепър- И ти оправдаваш това като " ами яжте камъни,щом не сте част от нас".

Въобще не е необходимо да обичам Путин, за да не кажа,че Зеленски е марионетка и води държавата си към тотално разрушение.

преди 10 часа, miro20 написа:

То не е и логика де. Просто си потвърждеавам нивото ти на "интелигентност" .

Забеляза ли че вече ти го слагам в кавички :)

Прави го без да се смущаваш Мирко. Прави го във всеки един пост.

Нали се сещаш ,че нещо,което не разваля личния ми комфорт въобще не ме вълнува и няма значение.

Пък и аз имам добро сърце-не мога да ти отнема илюзията ,че някъде искаш да се чувстваш значим.

преди 1 час, BANKATA написа:

Руснаците в България скоро няма да могат да се разплащат с карти (ако вече не са им ги спряли). Няма да могат и да се приберат към Русия освен с ферибот или през половин Европа през Беларус. Ама как ще го направят без пари не знам.

Това радва ли те ? Само глупака се радва, при положение ,че такова нещо ще му донесе още по-голям глад и беднотия. Защото аз помня когато вашия туристически бизнес се молеше да вдигнат визите за руснаците, защото им се съсипва сезона.

Апропо...след дни заминаваме за Египет.

Наши приятели ни казаха,че имаме абсолютен късмет че сме направили резервациите около престоя ни там по-рано..

Към настоящия момент вече е абсолютно невъзможно да се направи резервация за петзвездните хотели  и не само.

Пълно било с руснаци.Познай дали Египет ще си затвори въздушното пространство за руски самолети ?!

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Въобще не е необходимо да обичам Путин, за да не кажа,че Зеленски е марионетка и води държавата си към тотално разрушение.

Но определено нещо ти пречи да признаеш факта, че в момента Путин руши Украйна и заплашва целият. Ще се опитам да ти повярвам как не обичаш Путин, но много слабо се стараеш - честно!!!

преди 12 минути, M.Николов написа:

Абе  има и трезви глави сред вашите политици, ама не ги слушат....

преди 13 минути, insec написа:

Но определено нещо ти пречи да признаеш факта, че в момента Путин руши Украйна и заплашва целият. Ще се опитам да ти повярвам как не обичаш Путин, но много слабо се стараеш - честно!!!

Кои сте вие на които трябва нещо да доказвам, че и да се старая :lol6: ? Нещо си се объркал.....

Отивай да бойкотираш националния ви празник..........

току-що, valkiria1 написа:

Кои сте вие на които трябва нещо да доказвам ? Нещо си се объркал....

Не знам, ти кажи - защо не спираш нещо да доказваш?

преди 47 минути, M.Николов написа:

Интересен анализ.

https://www.168chasa.bg/article/11001096

Не ми казвай ,че си изненадан че всичко е постановка на САЩ ...

По голям цирк от това виждал ли си ?

Комедиен актьор дава акъл на военни как да водят битки,че и оразмерява мащаби на картата ..в бързината са забравили да сменят ризата от костюма му с военна униформа...

а "смелата " първа дама на Украйна отдавна вади дивиденти от офшорки.

Зеленски: Украйна се държи здраво - 1

преди 11 часа, Недко написа:

3 ограничени от властите чуждестранни агенти :
НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ | Прямой эфир

дождь прямой эфир

Прямой эфир радио «Эхо Москвы»

За Украйна :
Анатолий Шарий

Съответно пък ЮТюб спря поточните предавания на официалните Россия 1, Россия 24, НТВ, Вести Ру, Вести ФМ, Телеканал Звезда
День ТВ гледам още го има в ЮТюб но май не е новинарски

Ама това е министерството на истината а аз говорех за мякой руснак от народа така  кажем

Ох, писна ми от глупави хора! Кога тия патки  ще зацепят, че "Атака" и "Възраждане" не ходят въоръжени и не избиват мюсюлмани? Писна ми по всякакъв начин да се оправдава убийството на цивилни малцинства от психясалите нацисти украинци!:angry:

Цитат

Аз разбрах от филма, който се споделя тук, че именно правителството на Зеленски се опитва да ограничи националистите. Десен сектор се е отцепил от Свобода и се е влял в батальон Азов. Свобода е в опозиция с около 2% до гласовете. Остава Азов, които са в състава на армията и са около 1000 човека.
Разформироването на батальона и реорганизация на армията би трябвало да условие за присъединяване към ЕС. Както и разследване и осъждане на виновните за убийствата. За Свобода не знам какво могат да направят. Нас трябва да ни изхвърлят по тази логика заради Атака и Възраждане.

Дойде ми до гуша! Изобщо трябва само една година - 10 клас, да се учи подробно цялата Втора световна война и за нацизма и опасността от него! Гледайте филмите по "Viasat History" , бе хора! Толкова много хора да не знаят какво е нацизъм и колко е опасен той..................

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Лошото е, че някои не разбират каква роля е отредена на Украйна.

Ей форумното наци честити ли празника дет толкоз мяукаше?

преди 11 минути, M.Николов написа:

Лошото е, че някои не разбират каква роля е отредена на Украйна.

Да. Така е. Изгледай това,което ще ти пратя.

Има български субтитри.

Създадено е от френски журналисти,които съвсем не могат да бъдат обвинени в любов към Путин.

Ще видиш и български камиони и на какви неща са подложени шофьорите.

Въобще тия   бълбукащи лапацала тук във форума и представа нямат за какво става въпрос..иначе патриоти за чужди интереси да видиш..

Гледай го в ютюб....

преди 10 минути, valkiria1 написа:

А Русия къде я забрави? И двете държави си играят театрото :)

преди 9 минути, Anneliese написа:

Ох, писна ми от глупави хора! Кога тия патки  ще зацепят, че "Атака" и "Възраждане" не ходят въоръжени и не избиват мюсюлмани? Писна ми по всякакъв начин да се оправдава убийството на цивилни малцинства от психясалите нацисти украинци!:angry:

Дойде ми до гуша! Изобщо трябва само една година - 10 клас, да се учи подробно цялата Втора световна война и за нацизма и опасността от него! Гледайте филмите по "Viasat History" , бе хора! Толкова много хора да не знаят какво е нацизъм и колко е опасен той..................

Да не се окаже че е точно така а за филмчета за ДГ и за министерството на истината са за такива шаранчета кат теб

С това съм много съгласна:

Цитат

Buttercake, от кога неутралитетът е равен на подкрепа към агресора? Това, че ти разбираш живота в крайности, не означава, че всички трябва да го разбираме по същия начин.

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Да. Така е. Изгледай това,което ще ти пратя.

Има български субтитри.

Създадено е от френски журналисти,които съвсем не могат да бъдат обвинени в любов към Путин.

Това остана от видеото. 

преди 10 минути, petie1 написа:

И двете държави си играят театрото :)

Много далеч от истината си.

Борбата е на живот и смърт.

Мислиш ли, че иначе Путин щеше да рискува всичко.

преди 1 минута, absurt написа:

Това остана от видеото. 

Видеото си е съвсем налично и с бг субтитри при това.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Това което виждаш е нарушение на демократичните принципи от страна на сатрапите в Европа. Познай дали в САЩ някой ще дойде да вземе къщата, парите ми или каквото и да е, ако не съм нарушила нещо, което засяга законите в самата страна.

Четеш ли си текстовете???

Нали точно това се прави в момента - „Путин и сие“ нарушават основни човешки ценности, и затова ги санкционират. Засега - само финансово.

преди 4 минути, jhoro написа:

Четеш ли си текстовете???

В Европа вече сме сатрапи, така общо сме 140 държави - включително и Израел. Горката Валкирия, ще требе да сменя вярата. 🤣

Не е по темата, ама видяхте ли? Целиха Трапчинката със снежни топки на Шипка!:lol6:

преди 2 минути, insec написа:

В Европа вече сме сатрапи, така общо сме 140 държави - включително и Израел. Горката Валкирия, ще требе да сменя вярата. 🤣

По-добре - да смени Планетата.

преди 13 часа, miro20 написа:

Това което виждам е санкции към СВЪРЗАНИ с Путлер лица. Или с банки, компании и фирми и т.н.

По същата причина се разтрогват договори с руски представители ито забележи, в знак на солидарност. Никой не иска да се свързва с рашистите. Би ли ги обвинила , па дори това да е вид дискриминация ?

-------------

Путлеров, да не ви е дръпнал кранчето на газта и бензина Путин?

Какви са тези ексцесии при вас ? ?

Паника! Опашки се извиха пред бензиностанции в цяла България

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в странатаСнимка: Facebook

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната

Шофьори, изпаднали в паника, че горивото по бензиностанциите ще свърши или ще е много скъпо от четвъртък, образуваха огромни опашки пред обекти в цялата страна.

Опашки блокираха бензиностанциите и в Русе

В Русе също се образуваха огромни опашки за гориво. Смята се, че бъдещата липса на гориво в момента е само слух. Той обаче се разпространява мълниеносно в социалните мрежи и все повече хора предпочитат да напълнят резервоарите си.

Цената на дизеловото гориво в по-големите вериги бензиностанции в момента е 3,16 лева за литър. Бензинът е с няколко стотинки по-евтин.

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната, съобщи БНТ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.