Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 1 час, jhoro написа:

Той да продължава така и ... що го обадя - на дежурния психиатър!

Представям си, как изглежда форума, когато Белгиеца го отвори, след като е блокирал целия форум.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Представям си, как изглежда форума, когато Белгиеца го отвори, след като е блокирал целия форум.

като в ежедневието му - изоставен на дивана със самочувствие на гнида си прави психопрофил бъркайки си в носа. С нетърпение чака уикенда, че белгийката да му разреши да направи едно кръгче с Дачията, не заради друго, ам да й купи превръзки, барем нещо да свърши тоз балкански тулуп, дето си го натресе в живота.

преди 3 минути, insec написа:

като в ежедневието му - изоставен на дивана със самочувствие на гнида си прави психопрофил бъркайки си в носа.

Пак не си разбрал - така си взема секрет, за PCR тест!

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Защото ви правя на всички досиета, един вид психологически портрети, та да допълня тази информация относно тебе.
Сега благодарение на войната страстите се нажежиха яко и някои хора по-лесно се изпускате за това онова.
Обещавам да не казвам нищо на Путин, признай си ще ти олекне на душата, не е хубаво да носиш прекалено дълго време такава тежка тайна.

Поне взе ли се една лекарска престилка, да влизаш в роля по-лесно ? 

преди 1 час, insec написа:

като в ежедневието му - изоставен на дивана със самочувствие на гнида... С нетърпение чака уикенда, че белгийката да му разреши да направи едно кръгче с Дачията, не заради друго, ам да й купи превръзки, барем нещо да свърши тоз балкански тулуп, дето си го натресе в живота.

преди 9 часа, jhoro написа:

Може да са етнически руснаци, но са украински граждани.

Без да ги питат дали желаят.  Вече няма да е така.

преди 16 минути, attj написа:

Без да ги питат дали желаят.  Вече няма да е така.

Уау... рашистите ще прекроите основното правило че човек не си избира родината и родителите :) 

Отделно нали знаеш колко пъти съм ти повтарял и показвал че преди непредизвиканата с нищо рашистка инвазия 2014 г на маскираните изроди с георгиевски лентички , руснаците в цяла Украйна, не само в Донбас, не са имали аболютно никакви проблеми с украинците.Нито ограничения, нито проблеми за пътуване в матушката , нито репресии.

И че дори да приема че е имало някакви  проблеми , никой не вкарва маскирани тежковъоръжени главорези в чужда държава, преди да са опитани всякакви мирни, дипломатични начини и претенции.

Такива нямаше от страна на Путлеристн. Директно и нагло превземане с войска и терор.

Измислихте си бандеровци и нацисти за да оправдаете пред света абсолютно неприемливата военна агресия.

Поне сега вече няма илюзии какво стана 2014 г. Че нацистки и фашистки методи са изцяло от руска страна.

Дори пред най върлите путинисти се видя че всичко случило се 2014 г бе абсолютно неприемлива рашистка агресия и цепене на територии.

Сегашните събития са просто продължение на рашисткия геноцид срещу украинския народ.

преди 9 часа, parmobil написа:

Солидарност се нарича. Кой с каквото може. Да, Пушкин, Толстой, Прокофиев, Гогол, Достоевски, Чайковски, Есенин, Булгаков и т.н. не са виновни, че има Путин. Астрид Линдгрен е симпатизирала на определен строй и хора, но това не ми пречи да харесвам Пипи и Емил.

А на мен ми е трудно да харесвам хора, симпатизирали на нацистите и избиването на определени групи хора. Напоследък се замислям, и имам чувството, че някои произведения/картини, музика са писани/рисувани/композирани явно само за германци/арийци или поне за свят с богоизбрани хора.

Имам си определена причина, за да не харесвам изобщо класическата музика, както и изобразителното изкуство. От дете предпочитам английската и френската литература, както и американската, пред немската. Предпочитам съвременната музика, поне знам, че е правена за всички хора. Мечтая си за екскурзии до Франция, Англия, Русия, преди и Австралия и Аржентина, но вече не. Винаги съм искала да уча английски и френски, но не и немски. Харесвам английската и френската култури.

За Астрид Линдгрен просто не знам какво да кажа............... Доста разочарования преживях, научавайки доста неща за някои известни личности..............Хубави произведения са дали на света, но самите те ми паднаха в очите.............

Астрид Линдгрен

Ерих Кестнер -защото е останал да живее в Германия. Започнах романа му "Презгранично пътуване (гледах филма по него), но не знам дали да го продължа, не знам дали в романа той не изказва възхита от Аншлуса и рекламира "превъзходството" на германската култура.

Дора Габе - адски съм изненадана, защото тя е еврейка, а е била член на "бранник". Просто.............. съм безмълвна............ А има хубави стихове............Сега се чудя дали в нейните стихове няма нещо крайно националистическо

Елисавета Багряна - Просто съм изумена.................... А тези двете писателки сме ги учили.............Как са пуснали Дора Габе и Елисавета Багряна да ги учим, просто не знам............

Ангел Каралийчев - Има толкова хубави произведения.............. Човек започва да се пита този човек истински интерес ли е имал към българския фолклор или е бил обсебен от национализма?

Българското царско семейство за мен вече е компрометирано..............

Елин Пелин - Близка дружка с царя..............Чудя се дали не е бил националист....................... И антисемит.

Откакто излязоха онезискандални снимки, си промених и мнението за британското кралско семейство...............

Уинстън Чърчил се забъркал в окултното и търсил помощта, моля ви се............ на Алистър Кроули............. По - голям компромат от това, здраве му кажи!

Уолт Дисни пък се забъркал с Вернер фон Браун................. Бях направо в шок....................

Джон Кенеди, и той............Тъжно направо............... Големият му брат е убит от нацистите..............

Целият американски елит е бил близък с избягалите германци в САЩ...............

Предишният папа - член на "Хитлерюгенд" и участвал в крайните битки във войната.

В Германия Алберт Шпеер и Арно Брекер са продължили да си творят и да ги възприемат като "интелигенция"..................

преди 9 часа, valkiria1 написа:
преди 10 часа, miro20 написа:

КАкво мислиш за това че Хитлер е бил прекрасен художник ?

Ето това ми е отговора.

Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.

Но не намирам информация да са забранявани или унищожавани.

Няма информация и руснаците да са бойкотирали купувачите им.

Хайде малко по-сериозно ,че издишаш отвсякъде. Не е ли вече време да мислиш преди да пишеш по инерция ?

----------------------------

Та отново-с какво например руския национален балет,една от постановките на който е по музика на Чайковски,заплашва мира в ЕС ?

Ама ти верно нищо не разбра каквото казах нали :)

Мислех те за по интелигентна.

Хайде да преформулирам  по простичко за такива като вас

- това кой какъв човек на изкуството е , дали е диригент, музикант, художник /дори посредствен пф... къде залитна/   няма НИКАКВО значение, а това  дали в случая е СВЪРЗАН с Хитл.... с Путлер.

Други обяснения трябват ли ти ??

преди 39 минути, miro20 написа:

Сегашните събития са просто продължение на рашисткия геноцид срещу украинския народ.

Украинците започнаха АТО, а сега получават каквото са повикали.  Няма изненади.  Виж от Югославия остана една мъничка Сърбия.

преди 9 минути, attj написа:

Украинците започнаха АТО, а сега получават каквото са повикали.  Няма изненади.  Виж от Югославия остана една мъничка Сърбия.

Пак не позна. АТО започна като РЕАКЦИЯ на рашистката военна инвазия в Крим и Донбас :hush:

Пак бъркаш кое е повикало и кое се обадило. Точно наобратното.

Ако не бе рашистката военна операция по превземане на селища в Донбас, нямаше да има и АТО.

Военната рашистка операция 2014 г бе умалена версия на случващото се в момента.

преди 12 минути, attj написа:

Виж от Югославия остана една мъничка Сърбия.

Разбира се,  пак нищо общо със ситуацията в Крим и Донбас .

Но намека ти е много добър. :)  Само че към РФ.

Как  мислиш, какво ще остане от РФ след тази война ?  Помедитирай по задълбочено . Ако можеш

Мирко, една хубава поговорка имаме ние "Каквото повикало-такова се обадило". Като ви гледам тук, русофобите, прикрити зад путинофобството, все ви тика да изкарате уукрайна жертвата, цялата в бяло. Ей, тъй си живеели чудесно руси и украинци, цъфтели и връзвали и изневиделица, дявол се вселил в руснаците и те нападнали, че и автономии направили. Че и за целта едни човекоядци докарали, а горките украинци, едва успели да се обзаведат с пратени им от Луната бандеровци в противовес. Ами, бива първосигнални изхвърляния, ама тук няколко души, съвсем изгубихте връзка с реалността. 

преди 7 минути, absurt написа:

Мирко, една хубава поговорка имаме ние "Каквото повикало-такова се обадило". Като ви гледам тук, русофобите, прикрити зад путинофобството, все ви тика да изкарате уукрайна жертвата, цялата в бяло. Ей, тъй си живеели чудесно руси и украинци, цъфтели и връзвали и изневиделица, дявол се вселил в руснаците и те нападнали, че и автономии направили. Че и за целта едни човекоядци докарали, а горките украинци, едва успели да се обзаведат с пратени им от Луната бандеровци в противовес. Ами, бива първосигнални изхвърляния, ама тук няколко души, съвсем изгубихте връзка с реалността. 

Завучи ти абсурдно нали ? Ами абсурдно е. Питай любимия ти Путлер  защо предизвика всичко това от 2014 г насам.

И за целия свят е абсурдно .

Виждам лъжите за бандеровци нацисти в Украйна яко са ти промили мозъка. Такива крайни националисти има навсякъде.  Но в Украйна нито управляват, нито са на власт, нито определят каквото и да е.

Управлява Зеленский - внука на евреин , който от 4 деца единствен е оцелял от нацистите

А и не забелязваш колко по големи групи фашизирани националисти има в Путлерланд

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Как хората биват залъгвани и не знаят истината за отношенията между украинци и поляци:

Цитат

Явно не сте чували за кланетата във полските Волхиния и Източна Галиция. Украинците 1943 са избили над 100 000 полски жени и деца. И преди това е имало напрежение между двата народа по граничните територии. Преди няколко години излезе полски филм за кланетата, пак нажежи напрежението между двете държави. Чест им прави на поляците, че въпреки всичко посрещнаха бежанците. Но те са били наясно, че нямат много избор реално.

Тези неща липсват в учебниците ни по история. Даже съм шокирана, че Лвов е в Украйна. Мислех, че градът е полски и е в Полша. Как така са го дали на Украйна? Там е било пълно с поляци! Някой знае ли какво се е случило, че са дали града на тия гадове?

Путин трябва да върне Лвов на Полша!

преди 58 минути, miro20 написа:

Как  мислиш, какво ще остане от РФ след тази война ?  Помедитирай по задълбочено . Ако можеш

Най-големия страх на САЩ – Русия да влезе в ЕС  като пълноправен член. Защото обединение между технологиите на Европа, нейния научен потенциал и ресурса на Русия би могъл да прати САЩ обратно там, където бяха преди ВСВ – задокеанска самоизолирала се провинция. Затова американската дипломация финансира Майдана и е причина за братоубийствената война. Научи се да мислиш, Миро.  Не е нужно да се медитира.  Въпросът е какво ще стане с употребената от САЩ   Украйна.

Ей за това обаче съм бясна на Путин:

Цитат

А най-интересното нещо в Одеса, лично за мен беше Археологическия музей - от 5 зали, 1 беше пълна с гръцки статуи и 1 - с египетски мумии и артефакти 😁😁😁😁

Защо, защо по дяволите, не взе предвид, че в украинските градове има музеи? Сега светът ще изгуби още история и артефакти! Малко ли ни бяха поразиите, насътворени от мюсюлманските фанатици на огромния Буда в Афганистан, плячкосаните и съсипани музеи в Ирак, Египет, Сирия, Палмира.....................

Защо, защо, защо! Реве ми се!:brickwall::sobbing:

преди 2 часа, Anneliese написа:

А на мен ми е трудно да харесвам хора, симпатизирали на нацистите и избиването на определени групи хора. Напоследък се замислям, и имам чувството, че някои произведения/картини, музика са писани/рисувани/композирани явно само за германци/арийци или поне за свят с богоизбрани хора.

Имам си определена причина, за да не харесвам изобщо класическата музика, както и изобразителното изкуство. От дете предпочитам английската и френската литература, както и американската, пред немската. Предпочитам съвременната музика, поне знам, че е правена за всички хора. Мечтая си за екскурзии до Франция, Англия, Русия, преди и Австралия и Аржентина, но вече не. Винаги съм искала да уча английски и френски, но не и немски. Харесвам английската и френската култури.

За Астрид Линдгрен просто не знам какво да кажа............... Доста разочарования преживях, научавайки доста неща за някои известни личности..............Хубави произведения са дали на света, но самите те ми паднаха в очите.............

Астрид Линдгрен

Ерих Кестнер -защото е останал да живее в Германия. Започнах романа му "Презгранично пътуване (гледах филма по него), но не знам дали да го продължа, не знам дали в романа той не изказва възхита от Аншлуса и рекламира "превъзходството" на германската култура.

Дора Габе - адски съм изненадана, защото тя е еврейка, а е била член на "бранник". Просто.............. съм безмълвна............ А има хубави стихове............Сега се чудя дали в нейните стихове няма нещо крайно националистическо

Елисавета Багряна - Просто съм изумена.................... А тези двете писателки сме ги учили.............Как са пуснали Дора Габе и Елисавета Багряна да ги учим, просто не знам............

Ангел Каралийчев - Има толкова хубави произведения.............. Човек започва да се пита този човек истински интерес ли е имал към българския фолклор или е бил обсебен от национализма?

Елин Пелин - Близка дружка с царя..............Чудя се дали не е бил националист....................... И антисемит.

Откакто излязоха онезискандални снимки, си промених и мнението за британското кралско семейство...............

Уинстън Чърчил се забъркал в окултното и търсил помощта, моля ви се............ на Алистър Кроули............. По - голям компромат от това, здраве му кажи!

Уолт Дисни пък се забъркал с Вернер фон Браун................. Бях направо в шок....................

Джон Кенеди, и той............Тъжно направо............... Големият му брат е убит от нацистите..............

Предишният папа - член на "Хитлерюгенд" и участвал в крайните битки във войната.

В Германия Алберт Шпеер и Арно Брекер са продължили да си творят и да ги възприемат като "интелигенция"..................

Нещо за НАСА и за операция Paperclip. Не си живяла в тази среда и не знаеш обстановка. Всеки ден се променя. И през тези времена е имало пропаганда, не само от нацистка страна. Истината е промита.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Операция_„Кламер“

Кодовото си име „Кламер“ проектът получава поради това, че към досиетата на учените са прикрепяни с кламер техни фалшифицирани политически биографии, целящи де се заобиколят законите и международните споразумения за денацификация.

Умник, чела съм го вече!

Говоря ти за морала и моралната страна, непознати на теб неща!

Абе, кво стана?

Сичкото синьо седесарче, де едно време скачаше по площадите за свобода, демокрация, либерализъм, плурализъм... сега е за тотална цензура на медиите и административно управление на информацията, за наказание на инакомислещите? До едно...

Кво стана със свободата ви ве, седерасти, "дисиденти"? Къде сте?

Абе... знаех си още от тогава, че са сини само на думи, а гaзленцата им са си червени, и че скачат за баница, а не за свобода.

Сега това явно се доказва и вижда, вече не ги е и срам... то те немат срама, де... ма тогава си криеха червените гaзове.

(думата за тлъстите им части под кръста (вж. Тарио Магарински, напр.) съм изписал нарочно неправилно – заради форумната цензура)

преди 2 часа, Anneliese написа:

Астрид Линдгрен

И на кого му пука за това какво мисли форумното наци за най известните български и световни личности?

Явно "Браник" не е това което се мъчи да ни представи форумното наци щом е имало евреи в него...

Хм любимия й Хитлер бил привлечен от окулнотното.... Само ще й кажа че днешните известни личности както и тогавашните също са били привлечени от окултизма, пример Путин, Макрон, Саркози официално си имат астролози :) (шашавата принцеса пак нема ме разбере  ама карай)

Само че окултизмът не е наука.

Да ви кажа една смешка. Кокошките от форума се разчитали олигарсите в Русия да се вдигнат срещу Путин. Милите, не са гледали онзи документален филм с онези кадри от срещата на Путин и Дерипаска, последният гледаше като препикано мушкато:

преди 33 минути, Аралампи написа:

Абе, кво стана?

Сичкото синьо седесарче, де едно време скачаше по площадите за свобода, демокрация, либерализъм, плурализъм... сега е за тотална цензура на медиите и административно управление на информацията, за наказание на инакомислещите? До едно...

Кво стана със свободата ви ве, седерасти, "дисиденти"? Къде сте?

Абе... знаех си още от тогава, че са сини само на думи, а гaзленцата им са си червени, и че скачат за баница, а не за свобода.

Сега това явно се доказва и вижда, вече не ги е и срам... то те немат срама, де... ма тогава си криеха червените гaзове.

(думата за тлъстите им части под кръста (вж. Тарио Магарински, напр.) съм изписал нарочно неправилно – заради форумната цензура)

Да възхваляваш диктатор не е свобода. А слугинаж. Затова е забранено. Ако се показваше нещо за Русия нямаше да е забрено.

Култ към личността показват най-вече.

преди 43 минути, Anneliese написа:

Умник, чела съм го вече!

Морал и правосъдие са две различни неща. Справедливост също.

преди 29 минути, Anneliese написа:

Да ви кажа една смешка. Кокошките от форума се разчитали олигарсите в Русия да се вдигнат срещу Путин. Милите, не са гледали онзи документален филм с онези кадри от срещата на Путин и Дерипаска, последният гледаше като препикано мушкато:

Тези хора, вкл. и Путин са в състояние да си сменят десет пъти позицията за един час. Или това още не е станало ясно. Така че какво някой от тях е твърдял преди, няма никакво значение.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Истината е промита.

Истината е някъде там......

преди 35 минути, Anneliese написа:

Само че окултизмът не е наука.

Аа ако продължава така войната нищо чудно да му спретнат някой пуч

И както винаги шашавата принцеса без кайма писала нещо което никъде не съм писал

преди 1 час, Anneliese написа:

Умник, чела съм го вече!

То и ти не знаеш какво е морал всеки те вижда в темата

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

Да възхваляваш диктатор не е свобода. А слугинаж. Затова е забранено. Ако се показваше нещо за Русия нямаше да е забрено.

Не говоря за възхвала, а просто за свободен достъп до информация, който е първото условие за свобода на съвестта на личността.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.