Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

...

Новото е, че взривяват само антени на радио, ТВ и GSM. Целта е пълно информационно затъмнение, за да настъпи по-бързо деморализация на обкръжените украински формирования. Без връзка към командния пунк бойният дух и мотивация рязко спада. Амониции и хляб също се изчерпват. Все пак Путин ги жали, колкото и да са причина за интервенцията му. Не са душмани. Затова са и тези километрични колони. Обсада до изтощение. Тъпо е да смила градове, които смята за руски, затова и се въздържа от залпове, килими и прочие военни термини.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

Здравният министър на Украйна:

Руснаците обстрелват болници, това е позор!

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/zdravnijat-ministyr-na-ukrajna-rusnacite-obstrelvat-bolnici-tova-e-pozor-news_1716224.html © Actualno.com

преди 1 час, Anneliese написа:

Доказателства от независим източник и видео? Иначе руснаците излизат за всичко виновни, също като евреите.

После тук нямало антисемитизъм.

На немски език

https://www.n-tv.de/politik/Aktuelle-News-zum-Ukraine-Krieg-Russland-greift-offenbar-Krankenhaus-in-Charkiw-an-article23166187.html

https://www.hrw.org/news/2022/02/25/ukraine-russian-cluster-munition-hits-hospital

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Руснака, като избяга от Русия и заговори български, няма да ти хвали Русия. Това да не са българските путинофили от Париж/Берлин/Лондон. Или пък гастербайтери, които ти казват колко е велик Ердоган и Турция. 

Е то ясно де, ха ей я снимката на шашвата принцеса

https://www.dnes.bg/rusia/2022/03/02/ruskata-policiia-zadyrja-deca-ot-nachalno-uchilishte-za-protest-sreshtu-voinata.522194

Май е истина това за децата арестувани в Русия?

преди 8 минути, petie1 написа:

Е то ясно де, ха ей я снимката на шашвата принцеса

https://www.dnes.bg/rusia/2022/03/02/ruskata-policiia-zadyrja-deca-ot-nachalno-uchilishte-za-protest-sreshtu-voinata.522194

Май е истина това за децата арестувани в Русия?

Във вторник се появи информация, че деца от начално училище са били арестувани от полицията в Москва, защото са поднасяли цветя пред украинското посолство и са държали табели с надпис "Не на войната". Много коренспонденти в града отказаха да повярват.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/03/02/ruskata-policiia-zadyrja-deca-ot-nachalno-uchilishte-za-protest-sreshtu-voinata.522194

Абе, кой нормален арестува деца?

преди 16 минути, Profruit написа:

Новото е, че взривяват само антени на радио, ТВ и GSM. Целта е пълно информационно затъмнение, за да настъпи по-бързо деморализация на обкръжените украински формирования. Без връзка към командния пунк бойният дух и мотивация рязко спада. Амониции и хляб също се изчерпват. Все пак Путин ги жали, колкото и да са причина за интервенцията му. Не са душмани. Затова са и тези километрични колони. Обсада до изтощение. Тъпо е да смила градове, които смята за руски, затова и се въздържа от залпове, килими и прочие военни термини.

Само че руските войски имали проблем с комуникациите ако се вярва на министерството на истината на Украйна

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Абе, кой нормален арестува деца?

А Поля Нацито викаше че това украински деца иначе хубав въпрос

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Да обобощим-ти смяташ ,че санкциите на Европа към представителите на руската интелигенция и култура са правилни ,защото са руснаци или защото са привърженици на Путин.

Има разлика между двете ,така че не се изнизвай така евтино.

Това което виждам е санкции към СВЪРЗАНИ с Путлер лица. Или с банки, компании и фирми и т.н.

По същата причина се разтрогват договори с руски представители ито забележи, в знак на солидарност. Никой не иска да се свързва с рашистите. Би ли ги обвинила , па дори това да е вид дискриминация ?

Ей на Абрамович продава Челси и ще прави фонд за жертвите в Украйна.  Грешно ли е според теб  че  изпива вид вина ?

Пак казвам.. от висотата надеморкатично , обективномислене, и ти и други представяте нещата като равноправен кантар.

Само че срещу насилника е много трудно да се действа със човешки , деморкатични методи .

Затова бях сравнил със гамен хулиган, който вилнее в класната стая, бие другите, не спазва училищните правила, смята ги за неработещи и остарели, и някой някакси е длъжен да наведе порядък в училището. Но без насилие , без дискриминация, което ако не се спазва, да даде хляб на такива спекуланти като теб за "неравноправие в гледните точки " :) 

Е как да стане ?

Друго което бих казал . Една стара ефективна сентенция :

С терористи не се спори, не се преговаря.

преди 10 часа, valkiria1 написа:
преди 15 часа, miro20 написа:

Измислихте си бандеровци и нацисти за да оправдаете пред света абсолютно неприемливата военна агресия.

В този смисъл, кой прегради  река Днепър изграждайки бетонна стена за да спре достъпа на водите до населението на  Крим ?

Не ме заливай с  излишно бълбукане-директно и ясно с една дума ?

А защо превзехте Крим и плямпахте.. " да хоть камни с неба, Крьйм на родине " ? ми яжте камъни де.. щом няма проблем ? ?

:)

Това не трябваше ли да се договори ПРЕДИ анексията на КРим  /не че щеше да стане де/

а ?

Значи аз мога да си правя золуми в която и да е страна, и да претендирам да ми осигуряват всякакви условия докато съм се настанил там ? Доставки на вода, ток, енергоресурси, парно, лекарства ? Айде бе ?

Епа защо ?? Що за логика е това? 

То не е и логика де. Просто си потвърждеавам нивото ти на "интелигентност" .

Забеляза ли че вече ти го слагам в кавички :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, N1K17Y написа:

....

всъщност съдържанието в снимките отговаря на друго послание - на първата снимка децата и жените нещо ...... а сещаш ли се, че маса сред тях нямаха никакви документи, според теб колко украинци ще са без документи.

преди 9 часа, Anneliese написа:

За евреите и славяните го знам.

Тези жални украински дечица да благодарят на чичко Порошенко:

1b4HM.png

Можете да потърсите изказването на Порошенко за децата на Донбас.

Аз съм доволна. Който гроб копае другиму, сам пада в него. Рускинчетата са овъзмездени! Нека сега украинчетата да търпят същото 8 години.

нацисткеее, това са снимки от арестуваните семейства с деца в Москва бре, които са се осмелили да отидат пред украинското посолство  в знак на солидарност и да сложат цветя , и са арестувани и хвърлени в затвора от рашистите   ! А децата просто са написали че не искат война  !

Леле мале къде ги четеш тези неща къде ти промиват толквоа дълбоко мозъка, идея си нямам .

Ето, заповядай :

преди 21 минути, insec написа:

всъщност съдържанието в снимките отговаря на друго послание - на първата снимка децата и жените нещо ...... а сещаш ли се, че маса сред тях нямаха никакви документи, според теб колко украинци ще са без документи.

Как ще имат, като са ги изхвърлили, че да не могат да ги върнат, щото държавата им не е във война. 

преди 1 час, petie1 написа:

Как пък не намерихме един руснак да ни казва какво става в Русия че с тия министерства на истината ще е жив зян да разберем

3 ограничени от властите чуждестранни агенти :
НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ | Прямой эфир

дождь прямой эфир

Прямой эфир радио «Эхо Москвы»

За Украйна :
Анатолий Шарий

Съответно пък ЮТюб спря поточните предавания на официалните Россия 1, Россия 24, НТВ, Вести Ру, Вести ФМ, Телеканал Звезда
День ТВ гледам още го има в ЮТюб но май не е новинарски

преди 2 минути, Недко написа:

За Украйна :
Анатолий Шарий

Този е класически фейкомет. Тотално разобличен още 2014 г.

Сега не знам на чия страна е,но не смятам и да го гледам :) 

преди 10 минути, BANKATA написа:

Важно е да е забавно

https://www.facebook.com/watch/?v=2379180015433074

Ставо нонезабравимо. Има още много клипове на "отрядите на Путя"  :) :) :)

преди 3 минути, miro20 написа:

Почти позна . Не се тревожи , ти си лидер в тази класация . Най- много постове ,най-много простотия , най-много общи приказки и разтягане на локуми , най-много написани лъжи . Написах ти го преди време.... Моли се твоя градски да не те открие . Ще се чудиш в коя дупка да се скриеш . :cool:

преди 16 минути, miro20 написа:

Анатолий Шарий вече седмо денонощие събира информация и видеокадри, с компютър и телефони, от всичките си съмишленици и съпартийци 
и се опитва да помогне за оцеляването на сънародниците си от мирното население ...
къде е опасно, къде е безопасно, къде се стреля, къде гори, къде има нужда от помощ,
гореща телефонна линия на правителството ...
и други такива

преди 50 минути, N1K17Y написа:

Ся, не че съм расист... НО

aLvnQex_460swp.webp

Едните са икономически емигранти, които отиват от една страна в по-богата страна от страна, която напускат, за да цуцат страната, която ги е приела и не искат да се връщат. И са само мъже. Също така не работят, какво да е.

Затова не искат да отиват в бедни страни. Като Румъния, в България, Македония или Сърбия.

Другите бягат от война, но с тенденцията да се върнат и поддържат от разстояние държавата си. Те гледат най-бързо да напуснат в някаква сигурна страна.

Съседна страна, примерно. Както е Полша, Словакия или Румъния.

Афганистан има много съседи. Примерно Узбекистан, Пакистан. Таджикистан.

Има и много приятели.

Индия. Или Китай. Защо не и Иран? С Пакистан не се разбират чак толкова.

ITON-TV Израелски канал на руски език
..............................................
Вчера при Соловьов, по Россия 24, един рускоезичен украински политолог -  Василь Вакаров
съобщи, че на сайта на руското Министерство на отбраната е прочел информация,
предупреждаваща, че руската армия ще обстрелва радио и ТВ съоръжения
в Киев на няколко адреса (улица и №)
Звъннал по телефона на свой приятел в Киев и му съобщил адресите,
а онзи му казал, че такава информация не достига до Украйна
и му благодарил

преди 10 минути, Недко написа:

на сайта на руското Министерство на отбраната е прочел информация,
предупреждаваща, че руската армия ще обстрелва радио и ТВ съоръжения

Това пък кога са го правили да оповестяват на сайта ????

:giggle1:

преди 37 минути, miro20 написа:

Часове преди да обстрелят апаратния комплекс на телевизионната кула в Киев,
значи, на 1.02.2022 г.
Целта им е била да се избегнат цивилни жертви, доколкото е възможно.

Днес пък въртят видео с пресаташето ген. Конашенков, (същото, в което съобщава за 498 свои загинали военни),
и между другото съобщава за зелените коридори за евакуиране на цивилното население в няколко от обкръжените градове.

преди 5 часа, Anneliese написа:

Вие това за нормално ли го намирате? Аз - не!

Ето ти още за видеото със децата в московския затвор. Което типредставяше че било в Украйна :hush:

Доволна ли си от фашистите в Москва ? Как репресират и тормозят хората и децата само за това че са написали на лист "не на войната"  ?

А това ще ти хареса.

Флешмоб и клип в подкрепа на войната срещу Украйна

болни мозъци .

преди 4 часа, miro20 написа:

Ето бе, смешник!

https://dariknews.bg/novini/sviat/nosht-nad-kiev-novi-zhertvi-rusiia-predupredi-zhitelite-da-napusnat-domovete-si-2302160

https://www.dnes.bg/rusia/2022/03/01/rusiia-predupredi-che-gotvi-ataka-nad-kiev.522058

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Руснака, като избяга от Русия и заговори български, няма да ти хвали Русия. Това да не са българските путинофили от Париж/Берлин/Лондон. Или пък гастербайтери, които ти казват колко е велик Ердоган и Турция. 

И как стигна до този велик извод?

Само в България има над 500 000 руски имота.

Никои не е пречил на руснаците да напуснат Русия, ако желаят.

Тия смешки с "диктатора" вървят само пред дебили.

Руснаците в България скоро няма да могат да се разплащат с карти (ако вече не са им ги спряли). Няма да могат и да се приберат към Русия освен с ферибот или през половин Европа през Беларус. Ама как ще го направят без пари не знам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.