Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 1 час, Anneliese написа:

Ей за това обаче съм бясна на Путин:

Защо, защо по дяволите, не взе предвид, че в украинските градове има музеи? Сега светът ще изгуби още история и артефакти! Малко ли ни бяха поразиите, насътворени от мюсюлманските фанатици на огромния Буда в Афганистан, плячкосаните и съсипани музеи в Ирак, Египет, Сирия, Палмира.....................

Защо, защо, защо! Реве ми се!:brickwall::sobbing:

На Путин а и не само на него не му дреме ни за култура ни за история, е историята е лесна де РАН ще ти напишат нова че колко му е?

преди 11 часа, jhoro написа:

Той да продължава така и ... що го обадя - на дежурния психиатър!

Аа  те  и в луудницата не го искали та затва го пратили в психо клиника  "Калдата"

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

Американофилите са на някаква дрога, започват яко да се излагат:

Цитат
Според Кончаловски руснаците са още в 12 век,българите ,според мен са 2,3 века по напред в цивилизационният си път.

Рашките съм ги виждал по летищата,нагли,събират се на групички,пият водка от бутилките и гръмогласно коментират-подобно на роми в бгавтогари..... Никой не прави това на Запад!

Демокрацията бива въведена в България през 1879 г. Дотогава държавата ни не е съществувала, и въпреки резкия преход, това става без сътресения, и една прилична форма на демокрация се установява трайно в страната.

След около 20 години подобно става в Русия,.тя също има възможност да се превърне в демокрация, но такава форма на управление е толкова неприемлива за масовия тип мислене
в страната, че след по-малко от година държавата се разпада и властта попада в ръцете на престъпната групировка, която е най-добре организирана. Относително мекият
авторитарен режим на царя е заменен от тоталитарен...

преди 5 часа, attj написа:

Без да ги питат дали желаят.  Вече няма да е така.

Все едно теб са те питали - когато си се родил!

преди 2 часа, Anneliese написа:

Ей за това обаче съм бясна на Путин

Отиди, да ти сложат Инактивирана противобясна ваксина и не пълни темите с глупости!

преди 1 час, petie1 написа:

Аа  те  и в луудницата не го искали та затва го пратили в психо клиника  "Калдата"

Там са луди (и персонала), ама не са глупави!

преди 5 часа, miro20 написа:

Хайде да преформулирам  по простичко за такива като вас

- това кой какъв човек на изкуството е , дали е диригент, музикант, художник /дори посредствен пф... къде залитна/   няма НИКАКВО значение, а това  дали в случая е СВЪРЗАН с Хитл.... с Путлер.

Други обяснения трябват ли ти ??

Да обобощим-ти смяташ ,че санкциите на Европа към представителите на руската интелигенция и култура са правилни ,защото са руснаци или защото са привърженици на Путин.

Има разлика между двете ,така че не се изнизвай така евтино.

Мислех те за по интелигентна.

Във връзка с това се опитвам да разбера двойствената позиция на глобален модератор,който прави забележки че думата куха лейка и галош е обидна, а директното псуване на потребители и наричането им  гниди не е обида.

преди 10 часа, insec написа:

като в ежедневието му - изоставен на дивана със самочувствие на гнида

Та ,да  се върнем на двойните стандарти,ако Европа наказа руската интелигенция само заради това ,че са руснаци,то означава че думата демокрация в този случай е несъвместима с ЕС !

Измислихте си бандеровци и нацисти за да оправдаете пред света абсолютно неприемливата военна агресия.

В този смисъл, кой прегради  река Днепър изграждайки бетонна стена за да спре достъпа на водите до населението на  Крим ?

Не ме заливай с  излишно бълбукане-директно и ясно с една дума ?

Валкирия, остави ги, тия са хлъзгави лъжльовци. Сега масово се лъже, че има масови бомбардировки над Украйна. Никъде не видях такова нещо!

Някой знае ли защо присъединяването на Украйна в НАТО е проблем, а на прибалтийските държави не?

Разстоянието от Украйна до Москва и от Латвия до Москва е едно и също. 

преди 5 минути, Anneliese написа:

Валкирия, остави ги, тия са хлъзгави лъжльовци.

На мен наистина ми е интересно какъв ще е отговора.Иначе не бих го задала.

Около мен е пълно с араби,руснаци,англичани и се чудя,ако взема да си спомням всичко което техните народи са причинили на Исраел, то трябва вместо да си пия кафето в лоби бара или коктейла  на плажа,да се чудя от  кои да започна отмъщението.

Но пък е малко известно ,че в Талмуд е наредено на евреите да не мразят египтяните.

Представяш ли си това на фона на всичко което са причинили на Исраел в шестдневната война и не само.

Но в книгите има много мъдрост и поука и отговора е много интересен и много актуален в този случай.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Някой знае ли защо присъединяването на Украйна в НАТО е проблем, а на прибалтийските държави не?

Разстоянието от Украйна до Москва и от Латвия до Москва е едно и също. 

Защото украинците са като маймуни с граната. Те мразят исторически Русия, защото са били окуппирани ( не, не говоря за СССР, а за............ абе, не им познавам историята.............) Интересното обаче е, че не мразят толкова поляците, при положение, че Украйна е била разделена също както и Полша: Източна Украйна на Руската империя, Западна - с парчета дадени на Полша, Румъния, май и Унгария........... Абе, не знам точно, не ми е любима средновековната, а и новата история. Да каже някой по - запознат.

След първата световна Ленин създава държавата Украйна, и незнайно защо, народът там започва да мрази Русия. Едва ли е заради гладомора само. Интересно, че толкова не мразят и поляците. Но през ВСВ са клали поляци.Степан Бандера искал да направи независима Украйна, но си правел сметките без Адолф Хитлер.:lol6:Сигурно е бил шашнат, когато от "Гестапо" дошли да го арестуват!

С ядрено оръжие тия кой знае каква беля ще сътворят. Даже ние вече гледаме напред и не мразим нито гърци, нито сърби, а те още зачекват гладомора............ но и друго сигурно има, не знам. Не познавам украинци. Не сме и учили по история за държавите от Източна Европа. В 8 клас средновековната история ми беше скука, новото време (великите географски открития, ренесанса и  така до 19 век) също ми беше скука.

Не знам, питай някой, който познава историята на Източна  Европа. Украйна реално е нова държава, украинците реално са мелези, смесица от руснаци, поляци, унгарци, румънци..............

преди 43 минути, Anneliese написа:

Валкирия, остави ги, тия са хлъзгави лъжльовци. Сега масово се лъже, че има масови бомбардировки над Украйна. Никъде не видях такова нещо!

Да в Берковица няма да видиш. Отиди в Харков.

преди 20 минути, Anneliese написа:

Защото украинците са като маймуни с граната. Те мразят исторически Русия, защото са били окуппирани ( не, не говоря за СССР, а за............ абе, не им познавам историята.............) Интересното обаче е, че не мразят толкова поляците, при положение, че Украйна е била разделена също както и Полша: Източна Украйна на Руската империя, Западна - с парчета дадени на Полша, Румъния, май и Унгария........... Абе, не знам точно, не ми е любима средновековната, а и новата история. Да каже някой по - запознат.

След първата световна Ленин създава държавата Украйна, и незнайно защо, народът там започва да мрази Русия. Едва ли е заради гладомора само. Интересно, че толкова не мразят и поляците. Но през ВСВ са клали поляци.Степан Бандера искал да направи независима Украйна, но си правел сметките без Адолф Хитлер.:lol6:Сигурно е бил шашнат, когато от "Гестапо" дошли да го арестуват!

С ядрено оръжие тия кой знае каква беля ще сътворят. Даже ние вече гледаме напред и не мразим нито гърци, нито сърби, а те още зачекват гладомора............ но и друго сигурно има, не знам. Не познавам украинци. Не сме и учили по история за държавите от Източна Европа. В 8 клас средновековната история ми беше скука, новото време (великите географски открития, ренесанса и  така до 19 век) също ми беше скука.

Не знам, питай някой, който познава историята на Източна  Европа. Украйна реално е нова държава, украинците реално са мелези, смесица от руснаци, поляци, унгарци, румънци..............

Ленин създава Украйна? 

Май си отсъствала по часовете на история. И Хитлер е преследвал не само евреи, а и славяни. 

преди 41 минути, Anneliese написа:

Кога не си видяла - при обиколката ... насън ли?

преди 18 минути, Anneliese написа:

Защото украинците са като маймуни с граната. Те мразят исторически Русия, защото са били окуппирани ( не, не говоря за СССР, а за............ абе, не им познавам историята.............)

Я ... ново 20! Хем ги е нямало, хем са били окупирани!

На тази територия е имало доста неща. Я да си искате частта - от Велика България!

преди 29 минути, valkiria1 написа:

Около мен е пълно с араби, руснаци, англичани и се чудя, ако взема да си спомням всичко което техните народи са причинили на Исраел, то трябва вместо да си пия кафето в лоби бара или коктейла  на плажа, да се чудя от  кои да започна отмъщението.
Но пък е малко известно ,че в Талмуд е наредено на евреите да не мразят египтяните.

Я си оправете проблемите с палестинците, че при нова Интифада - ще си глътнеш и кафето, и чашката!

А за Талмуд - щом е наридино, що не го спазвате? Като знам евреите (които съм срещал) - колко са „любвеобвилни“!

За евреите и славяните го знам.

Тези жални украински дечица да благодарят на чичко Порошенко:

1b4HM.png

Можете да потърсите изказването на Порошенко за децата на Донбас.

Аз съм доволна. Който гроб копае другиму, сам пада в него. Рускинчетата са овъзмездени! Нека сега украинчетата да търпят същото 8 години.

преди 52 минути, Anneliese написа:

Брей, ама ти кога отиде ? Грабна калашника на мама и хукна да биеш нацистите. Колко нациста хвана ? 

преди 4 минути, Anneliese написа:

Аз съм доволна. Който гроб копае другиму, сам пада в него. Рускинчетата са овъзмездени! Нека сега украинчетата да търпят същото 8 години.

Внимавай какво си пожелаваш! Защото може и да (ТИ) се сбъдне...

току-що, N1K17Y написа:

Брей, ама ти кога отиде ? Грабна калашника на мама и хукна да биеш нацистите. Колко нациста хвана ? 

Зяпах уеб камерите в тубата.

Пълна лъжа, никакви бомбардировки не видях. Масови бомбардировки означава почерняло от 200 - 300 бомбардировача небе и бомби, разрушения и експлозии навсякъде. Киев още си стои цял - целеничък.

преди 1 минута, jhoro написа:

Внимавай какво си пожелаваш! Защото може и да (ТИ) се сбъдне...

Не аз съм започнала геноцида там. Украинците да си носят последствията от думите и делата! Ето ви думите на Порошенко, и не, не са фейк! Потърсете ги в оригинал:

Цитат
« Ние имаме работа, те не. Ние ще имаме пенсии, те няма. Ние ще осигурим деца и пенсионери, те не. Децата ни ще ходят на училище и в детски градини, ще седят в мазетата си. Защото не могат да направят нищо. И така, просто така, ние ще спечелим тази война » отбеляза Порошенко.
Источник: https://proffigrup.ru/bg/poroshenko-bessmyslennyi-i-besposhchadnyi-chem-zapomnilos-prezidentstvo.html
« Ние имаме работа, те не. Ние ще имаме пенсии, те няма. Ние ще осигурим деца и пенсионери, те не. Децата ни ще ходят на училище и в детски градини, ще седят в мазетата си. Защото не могат да направят нищо. И така, просто така, ние ще спечелим тази война » отбеляза Порошенко.
Источник: https://proffigrup.ru/bg/poroshenko-bessmyslennyi-i-besposhchadnyi-chem-zapomnilos-prezidentstvo.html
Цитат

преди 1 час, Anneliese написа:

За евреите и славяните го знам.

Тези жални украински дечица да благодарят на чичко Порошенко:

1b4HM.png

Можете да потърсите изказването на Порошенко за децата на Донбас.

Ако някой не вярва, че нацистката не е най-нагъл лъжлив трол, ето го точното мнение от където е копирала снимката. (проверете адреса на снимката ако не вярвате) Само че там не пише за никакви украинчета, ами руски деца протестирали войната, та не може да излезе с оправданието, че не е знаела какво пише към снимката. :) 

Тя снимката така или иначе си е известна, но проверих нарочно какъв текст е написал оригиналния автор, понеже се хваща за 2 минути. 

А сега се сетете, защо мненията на един лъжлив трол тук не се трият и не бива баннат, когато празнува изпепеляване на хора и когато пожелава на съфорумници да бъват изтребвани :) 

pay me principal skinner GIF

преди 12 минути, Anneliese написа:

На BBC вярваме ли?

https://www.bbc.com/news/60528276

В редид самите украинци си казват кога някои видеа са фалшиви или манипулирани и не спестяват да "нахранят" някой ако качва клипове от видео игри като автентични.

преди 9 минути, BANKATA написа:

В редид самите украинци си казват кога някои видеа са фалшиви или манипулирани и не спестяват да "нахранят" някой ако качва клипове от видео игри като автентични.

Така ли? Гледай ти, а аз мислех, че украинците са големи нацисти и на драго сърце помагат в пропагандата на Зеленски.

Кабинетът му в бункера е по - луксозен и от този на Адолф Хитлер. Виждала съм снимки. Много ми е съмнителен. Залата за пресконференции и кабинетът ми приличат на филмово студио, може би в чужбина някъде.

Съмнявам се след края на Студената война някой да е поддържал бункерите в Киев.  Май и нашите на нашата власт не са поддържани. Най - вероятно ако президентът или Трапчинката се озоват там, ще са в ретро обстановка от 80 - те.:speak:

преди 17 минути, Anneliese написа:

Така ли? Гледай ти, а аз мислех, че украинците са големи нацисти и на драго сърце помагат в пропагандата на Зеленски.

Кабинетът му в бункера е по - луксозен и от този на Адолф Хитлер. Виждала съм снимки. Много ми е съмнителен.

Залата за пресконференции и кабинетът ми приличат на филмово студио, може би в чужбина някъде.

Съмнявам се след края на Студената война някой да е поддържал бункерите в Киев.  Май и нашите на нашата власт не са поддържани. Най - вероятно ако президентът или Трапчинката се озоват там, ще са в ретро обстановка от 80 - те.:speak:

Ех, как го разкри?

Зеленски е в Холивууд снима мега продукция. Умирай трудно 6.

Не им харесаха Умирай трудно 5 с Брус и решиха да е по-автетично, избраха Зеленски.

A_Good_Day_to_Die_Hard.jpg

Колкото до снимката - чета там темата за Украйна назад, защото си легнах вчера към 5 следобед (станах рано) и сега съм почти до края. Чета с почивка, а и си наглеждам играта, чат - пат и в тубата кисна, за видеа от войната. Главно уеб камерите зяпам. Руските канали и "Настояще време" - не, там е дива пропаганда. Иначе за фон по телевизора ми е "Россия 24", защото нашите новини ме карат да вдигам кръвно. Трапчинката и бандата у,както и президента, не ща да ги виждам. А журналистите ни са отвратителни подметки до едни. Веднъж не дадоха за децата от Донбас!:angry:

преди 25 минути, Anneliese написа:

Кабинетът му в бункера е по - луксозен и от този на Адолф Хитлер. Виждала съм снимки. Много ми е съмнителен. Залата за пресконференции и кабинетът ми приличат на филмово студио, може би в чужбина някъде.

Това какво общо има с поста ми?

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ако някой не вярва, че нацистката не е най-нагъл лъжлив трол, ето го точното мнение от където е копирала снимката. (проверете адреса на снимката ако не вярвате) Само че там не пише за никакви украинчета, ами руски деца протестирали войната, та не може да излезе с оправданието, че не е знаела какво пише към снимката. :) 

Тя снимката така или иначе си е известна, но проверих нарочно какъв текст е написал оригиналния автор, понеже се хваща за 2 минути. 

А сега се сетете, защо мненията на един лъжлив трол тук не се трият и не бива баннат, когато празнува изпепеляване на хора и когато пожелава на съфорумници да бъват изтребвани :) 

pay me principal skinner GIF

Понеже модераторите нямат проблем потребител да пожелава съфорумници да бъдат горени живи, но се трият линкове към източници, слагам източника ѝ като снимка. (който иска сам да провери, на 314-та страница от темата на мамите е)

jtTcjdO.png

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Понеже модераторите нямат проблем потребител да пожелава съфорумници да бъдат горени живи, но се трият линкове към източници, слагам източника ѝ като снимка. (който иска сам да провери, на 314-та страница от темата на мамите е)

jtTcjdO.png

Това пак от продукцията ли е? Изглежда ще е касов този филм. Blockbuster.

Ей форумното наци яки смешки писала хехехш

преди 2 часа, Anneliese написа:

И кога ходи там че да видиш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.