Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Практиката и резултатите от нея.

Featured Replies

• Автор
преди 31 минути, _ramus_ написа:

Условията ли ти пречат, бебчо

Не съм написал това, но ти пак злоупотребяваш с написаното. А отношението ти е нагло и просташко. Но пък искаш среща. Лицемер и страхливец. Вижда се отношението ти когато човек е откровен. Това ли ти е откритостта, истинността, порасналостта, човечността...? Кого ще заблудиш? Мислиш си, че провокираш, но провокираният си ти. Ясно се изписа, видя се фалша ти. Вижда се, че не струваш,но пък самооправдания винаги ще намериш. Ами, намирай си ги. Доказвай си каквото искаш. Всичко в до време. 

• Отговори 137
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре, но за някои хора тук сякаш всичко е само приказки. Сега да не ми кажат че пак съм неточен или противоречив, че да трябва и всяка дума да уточнявам - че "приказки" означава "думи", пък че

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Желанието е породено от очакванията за резултата и интереса свързан с този резултат. Този интерес или полза би могъл да е личен или групов. Любопитството е само един вид интерес свързан с резултата оп

• В тази тема става дума за конкретна дисциплина, да я наречем "езотерика",  въпреки че това не е точно, мисля че се разбира за какво става дума. По традиции от древността това обучение се различ

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Големият човек не намира грешки у другите, не ги порицава и не ги обижда. 

Големият човек е въздържан, смирен и работи върху собственото си усъвършенстване. 

Интересно - малките хора имали фантазии кое какво било при "големия човек" . :) Що да не са част от легендите им, идеалите им... Все пак като няма пълнеж с нещо трябва да се живее. С легенди и приказки е най-лесно...

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Но пък искаш среща.

къде съм писал че я искам? :) Напиши ми къде съм написал "искам среща с теб".

Кукуригу си бе човек. Бълваш си простотиите и се нахъсваш сам с измишльотините си, дето ми ги слагаш по думичките.

И за да си видиш докъде си я докарал, ето, за пореден път: 

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

Тук споделям нещо, доколкото ми позволяват условията.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Условията ли ти пречат

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Не съм написал това, но ти пак злоупотребяваш с написаното.

Нито си споделил каквото и да е, а условията са ти само за оправдание. Мързеливците и шубелиите лесно се познават по един признак - те винаги ще обяснят защо нещо НЕ МОГАТ/не трябва, не може/ ДА ГО НАПРАВЯТ, и така да се оправдаят че не го правят.

Ти това ли мечтаеш за среща - да си споделите фантазийки с предтекст че са възгледи, убеждения, съждения... Въздухарска работа, а  се фантазираш с "практика" някаква си. Той и будиста се пъчи със същото, пък мизерията минава вече над носа му.

преди 19 часа, Just a Stranger написа:

Отново всеки свежда практиката само до собствените си стремежи. И не се отчита, че стремвжите на другите може да са различни.

Стремежът е вид желание, а има ли желание, то има и съблазън и съмнение. 

И какво лошо има всеки да свежда всичко до своите стремежи и какво го касаят стремежите на другите?! 

По-важно е сам да ги удовлетвориш. 

Да, за теб твоя стремеж е важен и считаш, че е правилен, НО именно ти не схващаш стремежа на другите, а останалото е незнание твое при това. 

Отгоре на това точно ти мислиш, че стремежът на другия или другите е безличен. 

Практиката е за глупавите, тъй както и стремежите, защото по-важно е идеята!!! 

Ти нямаш идея, но се опитваш да наложиш мисленето на някой си. Ти си убеден, че това е истината, но има и други истини.

Има случаи в които другият разбира твоя стремеж, но не го споделя. Защо?! = Не е, че не зачита твоя стремеж, а защото неговата мечта е друга.

Научи се да мечтаеш! -> Колко мечти до момента си осъществил било то твои или на друг/други?!  По моему нито една, но ме опровергай. :) 

преди 10 часа, Śūnyatā написа:

Големият човек е въздържан, смирен и работи върху собственото си усъвършенстване. 

Големината няма значение, а по-важно е резултата. 

Удовлетворението идва след като си постигнал целта и/или идеята и/или мечтата си. 

Колкото и да се усъвършенстваш, то не ще те направи по-голям от малкия човек, който е изживял живота си праведно, а не по някакви правила. 

Не може да станеш Бог!!! Който е самото съвършенство, защото усъвършенстването не довежда до разбиране на духът в теб. Той може да е светъл, но в повечето случаи е мътен или негативен. Направи едно добро на друг и/или други и дори да не е съвършено, то ще има по-голяма стойност от това да докажеш, че си голям човек. 

Ето един малък човек, който ми е по-на-сърцето, отколкото всеки голям който иска да се усъвършенства. :) 

In Memoriam: Една година без невероятния Ronnie James Dio | WeRock.bg Новини

• Автор
преди 10 часа, _ramus_ написа:

Нито си споделил каквото и да е, а условията са ти само за оправдание.

Ок. Видя се вчера кой е фалшив, прикрит, лицемер и фанатик.  Отричането ти не е неочаквано. По-скоро е не съм очаквал друго. Тази настийчивост в обидите и провокациите и бягство от всичко отнасящо се до теб самия, май само ти не ги забелязваш. Е, на мен сънищата ти, не ми пречат, така че "живей" си ги. 

• Автор
преди 4 часа, dioib написа:

Стремежът е вид желание, а има ли желание, то има и съблазън и съмнение. 

Има желания и желания. Не всички са негативни, неразумни или егоистични. А съблазънтаа не е ли точно това, което е насочено да отклонява човек от стремежите му? За мен е това. Да, има я и преодоляването й е част от постигането на желаното. Тя така или иначе според мен е неизбежна. 

И какво лошо има всеки да свежда всичко до своите стремежи и какво го касаят стремежите на другите?! 

Написах, че не трябва да налагаме своите стремежи на другите и да очакваме да ги споделят. 

Колкото и да се усъвършенстваш, то не ще те направи по-голям от малкия човек, който е изживял живота си праведно, а не по някакви правила. 

Целта на усъвършенстването е да надскочиш себе си. Да се надградиш, да постигнеш нещо ново или подобриш старото, да трансформираш нещо нежелано... Не е да се сравняваш с някого. Малък и голям са относителни понятия. Спрямо безкрайността всички са безкрайно малки. 

на 27.07.2022 г. в 10:48, Just a Stranger написа:

Който иска да се развива, трябва да е наясно, че колкото по-бързо иска да напредва и усилията и изискванията ще стават все по-големи, докато се стигне до нива, които са трудни за представяне и повярване, че са поносими. 

Експериментално потвърдено.
Опитай просто да напишеш нещо, но в написаното да се срещат ключови думи като "святост", "душа", "безсмъртие", "спасение на душата",
"вечен живот", "излизане на духа от тялото" и други подобни, отдавна известни думи.
Резултатът ще бъде, че веднага ще се появят някои определени такива, които яростно ще те нападнат и ще започнат да се борят непримиримо срещу теб.

Ако тези, които са така против, са против "вечния живот", против "духовността" и нейното най-високо достижение - "излизане на духа от тялото"
значи те се стремят към какво - предпочитат смъртта и нищото пред живота и безсмъртието ли ?
Или искат разсипия и унищожение ? 
Или пък искат да вредят на другите хора ? 

Защото, ако някой наистина е против живота и още повече - вечния живот,
е логично той просто да се махне и никой нищо да не чуе повече за него.
Но не, такива "противници на вечния живот" са невероятно активни, сеят мракобесие и никой не може да се размине от тях.

От това следват определени изводи. 
Както се казва "нищо лично".

преди 6 часа, Just a Stranger написа:

Видя се

мдааам - видя се. :)

преди 4 часа, NVJ написа:

Експериментално потвърдено.

колега, не се излагайте с тия елементарщини. Нито той ще спре, нито фантазиите ви за "противниците на вечния живот".

Досега не бяхте падали толкова ниско , на неговото ниво. А нито един досега не е устоял да не падне и именно това е "експериментално потвърдено", защото е налице из форума години наред. Да не би да ви дойдоха прекалено задачките по "писането на контрапункт" ( от време на време), както и "великия Монро" и изключителната му "практика"?

• Автор
преди 5 часа, NVJ написа:

Ако тези, които са така против, са против "вечния живот", против "духовността" и нейното най-високо достижение - "излизане на духа от тялото"
значи те се стремят към какво - предпочитат смъртта и нищото пред живота и безсмъртието ли ?
Или искат разсипия и унищожение ? 
Или пък искат да вредят на другите хора ? 

Вероятно ги притеснява неподготвенността им за по-дълго съществуване. Всичко крайно само по-себе си е безсмислено, илюзорно и обречено, извън натрупвания опит, знания и осъзнатост за вечността. А как да приеме това, човек който е свикнал да пренебрегва духовното? Това означава да осъзнае и признае, че го е пропилял до голяма степен. 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Всичко крайно само по-себе си е безсмислено, илюзорно и обречено, извън натрупвания опит, знания и осъзнатост за вечността.

Всичко БЕЗКРАЙНО - също е безсмислено,илюзорно и обречено, извън натрупвания опит, знания и осъзнатост.

Любими понятия на доста фанатици са БЕЗКРАЙНОСТ и ВЕЧНОСТ. Те са призвани в битката с вродения страх от тлеността и преходността са и фантазиите за "многото животи", която между другото е обикновена народна чалга, но пък лесна и приемлива, защото дава на шубелиите и посредствениците дозичка от фейк, наречен "надежда".

Може би именно за да покажат парадокса, точно визирания човешки тип е най-кресливия по отношение и на още една социална дъвка за конфекция, тръбене и вдъхновителни дози - свободата.

Разбира се - темата е за "ПРАКТИКАТА"... и по калдатски модел доста "практици" са налазили из нея. :) Разбира се - всяка практика била лична и тайна, условията не позволявали да се "споделят" интимности...

Всички идиотщини  се ползват в името на геройските образи от личните филми. Тук важното става доколко и с каква образна дъвка всеки може да си облече фантазиите и да ги маскира като 'аргументи' , тези, смислености и логика.... поне да приличат... в техните очи.

• Автор
преди 57 минути, _ramus_ написа:

Всичко БЕЗКРАЙНО - също е безсмислено,илюзорно и обречено, извън натрупвания опит, знания и осъзнатост

Не е. Точно обратното. Как може да е илюзорно и обречено нещо неизменно, каквото е безйрайното? А възможността да бъде осъзнато и разбрано му придава смисъл. Но пък ти започна съвсем умишлено да лъжеш, само за да си пробуташ поредната реплика. 

преди 10 часа, Just a Stranger написа:

Има желания и желания.

"Евсжвпъ Ага" ... къф си будист си?! :) 

Ина желая или ....!!!??? = Среден път няма, а среден който ти влиза в най-южбата точка на гръбначния ти стълб. :) 

Се, ако ти си ориентиран от пасив да си на някой, то някои сме привърженици сме на, да сме актив/ 

Кратко: Не виждам кре-активност я твоя начин на мислене, а само посредствен отчаян човек, който търси само едно: За какво съм се родил в тоя свят?! 

Не ти ли харесва???  = Занимавай се с неща които те удовлетворяват, а не с които смяташ, че е правилно о то го е втълпил. 

Бог да ти проси волните и неволни грехове. Амин

на 27.07.2022 г. в 23:49, _ramus_ написа:

Интересно - малките хора имали фантазии кое какво било при "големия човек" . :) 

Интересно - ти на какво основание се мислиш за "голям човек"? Това не е ли фантазия? Защото спрямо наистина големите хора може да се окажеш едно нищо. 

преди 13 часа, Just a Stranger написа:

Как може да е илюзорно и обречено нещо неизменно, каквото е безйрайното

Безкрайност - та ти дори не знаеш какво означава, бебчо. :) Ръсиш глупости отново заради невежество и неграмотност.

БЕЗКРАЙНОСТ е обикновена "категория в човешкото мислене"... както е и ВЕЧНОСТ. Като част от концептуализацията в човешката отражателна картина. В мисленето се въвеждат много такива "категории", но нито една от тях не претендира да е "изскочила от мисленето на някого" и да си застане като "обективно съществуваща". Това е характерно  не за мислещи хора, а за преживяващи неграмотници, търсещи да си подпират с нещо фантастичните си измишльотини.

Мисловните категории са част от работата на хора, които се учат, усвояват и боравят с абстракции, без да имат проблем с характерови и личностни дефицити. А типологията на последните - чудесно я списвате няколкото папагалчета.

Поне един линк да беше отворил...  Изпитвам леко отвращение да обяснявам елементарни положения на нафукани и нахакани комплексари.

Те това е поредният пример, в който религиозни фанатици се надпират да обясняват колко са им истински заблудите. И отгоре на всичкото - точно същите се дерат да играят проповедници, будители, обяснители... Егати простотията дето е налазила навсякъде.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

спрямо наистина големите хора може да се окажеш едно нищо

може би... а може би не. :) И по това ли иска да пофантазира малкото човече?

• Автор

Интересно - ти на какво основание се мислиш за "голям човек"? Това не е ли фантазия? Защото спрямо наистина големите хора може да се окажеш едно нищо. 

Вижда се, че рамус е способен до безкрай да повтаря едно и също. Идеята е да внедри посланието дълбоко в ума на четящите. Това в техника за промиване на мозъци. Вижда се от "мнението" над твоето докъде се стига когато "на върха" са мекотели, реално незаинтересовани от случващито се. Докладвал съм го. Мен са ме наказвали за далеч по-безобидни неща. Но да видим. Рамус едва ли ще го санкционират каквото и да направи. Явно за тази "лига на легендите" няма правила. Ок, но пине да го обявят публично. 

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Идеята е да внедри посланието дълбоко в ума на четящите. Това в техника за промиване на мозъци.

Чии мозъци, бебчо - не си уточнил, че да стане по-весело? Може би разбираш понятието УМ?...

Презентираш неграмотията си - отново. :)

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Но да видим.

Защо в бъдеще време - ние виждаМЕ и сред досегашното.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Може би разбираш понятието УМ?...

А ти разбираш ли го?

Може би го разбирираш колкото понятията "истина" и "лъжа", на които не можа да дадеш определения. 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

"истина" и "лъжа", на които не можа да дадеш определения. 

:min01:кухичките няма как да са кукички... Инфантилни сте дори и в провокациите, бебчовци!

• Автор
преди 5 часа, _ramus_ написа:

БЕЗКРАЙНОСТ е обикновена "категория в човешкото мислене"...

Опитваш се отново да принизиш всичко възвишено. При това съвсем уюишлено. Същото беше с любовта, с вярата и какво ли не още. Пускаш тенденциозно добре подбрани статии, пак с идеята да покажеш несъстоятелността на религиозните стремежи. Вечно контрираш всяко духовно-ориентирано мнение с обиди към автора и празни констатации... Толкова ли е трудно да се досети човек за целите ти?

Но пък и това може да бъде използвано за целите на практиката. Ето, например в последните ти писаници използва съвсем злонамерено обръщението "бебчо". От една страна за да ме провокираш, ядосаш и изкараш от равновесие, а от друга като пислание колко съм недорасъл и глупав. Първият път наистина успя. За кратко, но успя. Но достатъчно е човек да се абстрахира от себе си, да потърси смисъла на случващото се и ползата, която може да извлече, за да промени начина си на реакция. Сега и още сто пъти да повториш същото обръщение, ефектът ще е нулев. Няма да ти благодаря, защото заслугата не е твоя. От всяко зло може да бъде извлечена полза, но заслугата не е на злото. Използвам думата "зло", защото действията ти са злонамерени. Това е очевидно за всеки непредубедено четящ темата. 

преди 29 минути, _ramus_ написа:

кухичките няма как да са кукички.

Целият свят е само един сапунен мехур, който един ден ще се пукне. Ти с какво си по-различен, с какво си "по-пълен"?

преди 36 минути, Just a Stranger написа:

Опитваш се отново да принизиш всичко възвишено. При това съвсем уюишлено. Същото беше с любовта, с вярата и какво ли не още

Само низостта се опитва да се прикрие с "възвишености", бебчо!

Само "малкия" имитира и се вживява на "голям", защото го е шубе да си мине по пътя.

Малките духом, се опитват да се вживяват на големи и възвишени, пък в главичките си са си плитички и незрели. И игричките им - и те такива. 

Възвишените хора, бебчо, не са артистите и имитаторите. Тия инфантилни игрички "наужким, щото вярвам" са точно за малките духом.

Тия сценки на "практики" дето ги описваш през себе си са чист фейк. Чист фейк - както са ви игричките за описания на "лични практики" и оправданията като за малчугани.

Няма с какво да прикриеш плитичкото, бебчо. Още си повтаряш малоумията с "ум" с "вярвам", с "идеалите"... всичко, което припиликваш от толкова години, си го продължаваш с все сила - какви практики, какви промени, бебчо. Не ме интересуват никакви ефекти, пък ти си се вживявай на "спокоен", благ, възвишен и стабилен.

Лъжите ти няма как да минат, бебчо. Театърът е елементарен, маските са паднали отдавна, опитваш се да крепиш филмовия си образ сред калдата, а това е мишън импосибъл.

с идеята да покажеш несъстоятелността на религиозните стремежи.

Разбира се - всеки стремеж, основан на лъжа и заблуда... е несъстоятелен. Проблемът не е в стремежа - ясно е къде е. :)

Вечно контрираш всяко духовно-ориентирано мнение

Неее - духовно ти е ориентирано само сред фантазията ти. Ако ти се случи някога куража да погледнеш отвъд нея - остава едно малко момче, опитващо се да избяга от мизерията отвътре. Това е проблема с религиите и затова ги засирате до нивото днес, до което са паднали - защото ги дерете за заблудното си спасение, до ролята на парцал за ползване и сламки за вкопчване от удавници...

преди 23 минути, Śūnyatā написа:

Целият свят е само един сапунен мехур, който един ден ще се пукне.

Дали светът е едно или друго е без значение. Ти не го търсиш, нито изискваш от себе си да го опознаеш. Награби си каквото ти трябва за да си го повярваш и преживяваш и така да разиграваш спасенията си... Все от това бягате, бебчовци - от мизерията, затова сте я докарали само до кухичкото и дуенето по форуми и виртуал.

Като отидеш на работа, в оперативката го кажи горното на подчинените и колегите си. Не е лошо и те да ти се посмеят докъде си паднал. От друга страна - какво ти пука - всичко било балон и го чакаш да "пукне".

От друга страна - "Светът" какво го интересуват балоните и вярваниците ти, бебчо... Когато пукнеш ти, светът ще остане и само иронията ще напомня "кой и кое е балон"...

преди 17 минути, _ramus_ написа:

Като отидеш на работа, в оперативката го кажи горното на подчинените и колегите си. Не е лошо и те да ти се посмеят докъде си паднал.

Има колеги, с които споделям много от духовния си живот, с други не, защото не са дорасли да ме разберат и ще реагират като теб. 

Попитах те с какво си "по-пълен", но ти пак избяга, както избяга от въпросите какво е "истина" и какво "лъжа". Явно толкова си можеш... 

преди 3 минути, Śūnyatā написа:

с други не, защото не са дорасли да ме разберат

:lol6:Откога тия глупости и скудоумия им трябва "някой да е дорасъл". Та това се играе от толкова много малчугани... Кухичкия няма как да е кукичка.

преди 25 минути, _ramus_ написа:

...Не е лошо и те да ти се посмеят докъде си паднал. От друга страна - какво ти пука - всичко било балон и го чакаш да "пукне".

.."Светът" какво го интересуват балоните и вярваниците ти, бебчо... Когато пукнеш ти, светът ще остане и само иронията ще напомня "кой и кое е балона"...

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Когато пукнеш ти, светът ще остане и само иронията ще напомня "кой и кое е балона"...

А след теб какво ще остане?

• Автор
преди 1 час, _ramus_ написа:

Само низостта се опитва да се прикрие с "възвишености", бебчо!

Точно това визирах. Постоянно оринизяване, обиди и злонамереност. Въпрос на време е да стигнеш до пълен абсурд в проявите си. Засега абсурдността ти е видима за повечвто, но не за всички. Ти си се крий, но аз няма да те оставя да се криеш повече. 

Низостта я дразни всичко възвишено и тя се опитва да го сведе до нивото си. Както ти в случая. И изобщо отрича съществуването на възвишеното. Ти отрече и любовта, и вярата. Сигурно низостта се крие и зад тях. И така остават само съмнения за криещи се навсякъде низки хора. Удобно. Низостта това иска. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Само "малкия" имитира и се вживява на "голям", защото го е шубе да си мине по пътя.

Малките духом, се опитват да се вживяват на големи и възвишени, пък в главичките си са си плитички и незрели. И игричките им - и те такива. 

Ти въвеждаш това разделение на малки и големи. Умишлено и злонамерено. И аз и Шунята сме наясно с относителността на подобни сравнения. Всичко е с цел да ни придадеш така нужният ти образ на фантазьори, лицемери, самозаблуждаващи се и т. н. Да, образът е нужен на теб, а не на нас. Години се опитваш пи един и същ начин да го прокараш,за да може четящият да го свърже с всички вярващи. 

Да си помисли Бадр, какво подкрепя и колко съвестен мюсюлманин е. 

какво подкрепя и колко съвестен мюсюлманин е.

:lol6:Визираният все пак има само два крачола. От глупостите на арогантните фантазьорчета предположително ще ги сменя.

А след теб какво ще остане?

същото, както след теб. Не са ми необходими лъжи за да живея. Нито балони, нито консервирани пуканки.

И изобщо отрича съществуването на възвишеното.

:lol6:Пак си глътнал проповедните хапчета.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.