Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Практиката и резултатите от нея.

Featured Replies

• Автор
преди 4 часа, _ramus_ написа:

Визираният все пак има само два крачола. От глупостите на арогантните фантазьорчета предположително ще ги сменя.

Аеогантен си ти. Но пък защи да не припишеш на "фантазьорчетата" и арогантност?Колкото по-чврни, по-добре. Това че отдавна се оливаш в злонамереността си, яяно не те притеснява. Нито пък притеснява Бадр - мюсюлманина. Дано другите мюсюлмани нв са толкова глупави и заблудени. 

• Отговори 137
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре, но за някои хора тук сякаш всичко е само приказки. Сега да не ми кажат че пак съм неточен или противоречив, че да трябва и всяка дума да уточнявам - че "приказки" означава "думи", пък че

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Желанието е породено от очакванията за резултата и интереса свързан с този резултат. Този интерес или полза би могъл да е личен или групов. Любопитството е само един вид интерес свързан с резултата оп

• В тази тема става дума за конкретна дисциплина, да я наречем "езотерика",  въпреки че това не е точно, мисля че се разбира за какво става дума. По традиции от древността това обучение се различ

преди 15 часа, _ramus_ написа:

същото, както след теб. Не са ми необходими лъжи за да живея. Нито балони, нито консервирани пуканки.

Тогава какво значение има кой в какво вярва? Можеш ли да не се заяждаш с хората, които пишат тук? 

Повечето хора забравят, че всички ние един ден ще умрем. Онези обаче, които са осъзнали тази истина, слагат край на разприте. 

Дхаммапада 6

на 30.07.2022 г. в 10:28, Śūnyatā написа:

Можеш ли

мога, разбира се. Има и значение "кои хора" :) Нали виждаш сам, че с интелигентните хора нещата са различни... Обаче те не сеят и проповядват неспирно фантазиите и заблудите си, под предлог че "помагали", че информирали, че показвали правилното...  

Няколко човечета сеете една зараза и хилядолетен вирус, като ползвате за това КАЛДАТА. Вие не можете без това - заразеният е самотен и има нужда от социален театър в който да играе на "светнат"... да презентира фантазията си като "реалност" в която жадува да привлече други.

Всяка тема я превръщате само в място за заразата си и просто не сте способни да пишете друго, а и няма и какво. Вкопчеността в ролята е толкова силна, колкото е нищожно човешкото, останало някъде извън филмовия спектакъл сред който се рисувате и преживявате.

==========

А ти можеш ли да живееш без да вярваш - в каквото и да е? Така и така ще умрем, нали?

Животът е израз на "Живеещият го". Защо животът на едни потъва сред миражите и сенките на повярваниците, след като може и без тях?

• Автор
преди 50 минути, _ramus_ написа:

мога, разбира се. Има и значение "кои хора" :) Нали виждаш сам, че с интелигентните хора нещата са различни... Обаче те не сеят и проповядват неспирно фантазиите и заблудите си, под предлог че "помагали", че информирали, че показвали правилното...  

Кои са тези интелигентните? И как ги определи? "Защото не проповядвали"?  Странно. Важното орново да си пробуташ поредната пледоария. 

Интвлигентний, Бадр, това ли е предсравата ри за интелигентен разговор? Или нивото ти е като докладваното мнение, просташко отвсякъде? Хайде напиши си и за крачолите, че то и това е много интелигентно. 

преди 3 часа, _ramus_ написа:

А ти можеш ли да живееш без да вярваш - в каквото и да е? Така и така ще умрем, нали?

Мога и към това се стремя. В практиката си се стремя да поддържам чист ум, да бъда добър, нежен с другите; опитвам се да не бъда с нечист ум, лош и груб с другите. 

Според теб в какво толкова вярвам, за да го осъзная и отстраня?

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Според теб в какво толкова вярвам, за да го осъзная и отстраня?

Не понасям лицемерието, но дори и встрани от отношението ми, лицемерието е страничен ефект от самозаблудите и лъжата. Понякога то е и извор на още лъжа и още самозаблуда.

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

практиката си се стремя да поддържам чист ум, да бъда добър, нежен с другите; опитвам се да не бъда с нечист ум, лош и груб с другите. 

Ето в това вярваш, например. Цялата тема със своите си вярвания си изписал. Всеки цитат, всяка имитация, всяка измишльотина дето е натрупана с годините на личните ти будистки фантазии - е твоята вяра, вкл и че си "будист"...

И щом "ще пукаш балони" що ти трябва 'да си с чист ум, да си добър, нежен... Защо - според теб аз съм груб, лош... но и двамата ще умрем, нали? :)

А проповедите, хвалебствията и вдъхновителните призиви, които са ти заемки и ги папагалиш - те защо са ти според теб?

Идеята за "спукания мехур" за който говорят мъдрите и опитни хора - се отнася до личната фантазия, която фантазьора нарича "свой свят". Идеята е тя да се "спука". За фантазьора потънал сред магията на съня си - това е "света". Самата идея за илюзиите и изхода от тях - се отнася именно до онзи хитър начин за самозаблуда и поток от сънища, който всеки човек си прави и нарича "свят" и сънуването в него - "живеене". Пък  на теб не ти стиска, пък и "будистките сънища" и залъгалки те устройват чудесно на нивото на което си.

Дори не си чувал за спиране на потока от който всички идваме, пък то това е основата на цялото будистки послание. Но не и за религиозниците в будизма. Не и за тия дето "ще ползвали будизма за да направили живота си по-добър, по-лесен"... Не и за тия дето "важното е какво им е достатъчно", като пишеш всеки път кое и какво ти е 'достатъчно'.

----------

И бебчото с духовните и вселенски фантазии - и на него не му стиска. Иначе се има за интелигент, но някъде сред своя си фантазен балон... В същия си балон, иначе той се развива, той знае закони, той вижда ясно, сигурен е, подготвя се за много животи, щото един не му стигал, живее от инфантилните приказки от любимата му анонимна библия. От десетилетия повтаря едни и същи глупости, но пък му носили фантазни дози и за него "това е светът". 

Можехте поне да се поучите един от друг - вместо да се ползвате взаимно за фантазните си дози. Но не смеете. Затова и всеки гледа да ползва другия да му върви театъра.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Не понасям лицемерието, но дори и встрани от отношението ми, лицемерието е страничен ефект от самозаблудите и лъжата. Понякога то е и извор на още лъжа и още самозаблуда.

Можехте поне да се поучите един от друг - вместо да се ползвате взаимно за фантазните си дози. Но не смеете. Затова и всеки гледа да ползва другия да му върви театъра.

В десятката!!!!

В този дух , но с други думи,написах същото  по друг повод в тоя форум.Резултатат там е виден и вече много жалък.

Явно е повсеместно......да живеят със  затворени очи ...хората не обичат да им се показва очевидната реалност.

• Автор
преди 8 часа, _ramus_ написа:

Ангелчето рамус, как да не го съжали човек. Те гадните лицемери са виновни, а той какво друго да направи, като не понася лъжите. Е, за мен лъжец и лицемер си ти и горното ясно го потвърждава, но пък хой съм аз за да знам. 

преди 1 час, valkiria1 написа:

В десятката!!!!

В този дух , но с други думи,написах същото  по друг повод в тоя форум.Резултатат там е виден и вече много жалък.

Явно е повсеместно......да живеят със  затворени очи ...хората не обичат да им се показва очевидната реалност.

Форумът си има правила. Да се оправдават постоянните обиди и провокации с това, че отсреща били лицемери (или  по-скоро авторът на обидите смята така) е нагло. Да го подкрепяш също е нагло. Лицемерие е и собствениците на форума да обявяват правила, които не се спазват. За това какво ще кажеш?

• Автор

Аз пък имам силно развито чувство за справедливост. Но не съм тръгнал да налагам систематично навсякъде по всички теми. 

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Зададох въпрос на който не отговори, а изсипа поредната порция грубо отношение. А написа, че си можел да се държиш без да се опитваш да се заяждаш с другите, но останаха само думи. 

Всичко което излагаш на показ е продукт на груб, нечист или лош ум, който не е дорасъл да разговаря с финес, да ползва аргументи, а не лични нападки. 

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Ето в това вярваш, например. 

Не вярвам, а го практикувам и резултата е виден. Както и при теб, който не го практикуваш. 

на 29.07.2022 г. в 17:19, Just a Stranger написа:

Да си помисли Бадр, какво подкрепя и колко съвестен мюсюлманин е. 

Можеш  да ти е трудно да си го представиш, но Аллах е този  който определя кой колко съвестен мюсулманин е.

Въобще крайно време е да пораснеш.

И още нещо.Очевидно трудно до теб достига мисълта, че всеки може да има  свое мнение.Нямаш вътрешната свобода да го допуснеш.

Да ти харесва или не, това няма как да се промени.Аз може да имам, а и имам големи различия с Рамус, но през ум не ми минава, а и няма да ми мине да му преча да  изразява мението си.Никога не съм препятсвал и твоите мнения.При мен това е червена линия.Може някой да не ми харесва или обратното, но от това мнението му не става нито повече, нито по-малко меродавно.

Ти смяташ религията ми за вредна, но както виждаш - не ти преча да го твърдиш.Това си е твой проблем, а дори и да ти попреча да изразиш мнението си - какво от това.Може да си пишеш колко съм заблуден и т.н и дори знай - заблуден, лош.... съм много повече от колкото си мислиш.  

Затова предлагам да намерим и обесим злия Рамус, и така да се свърши този казус.

Такива обаче като него е имало и ще има.Всички ли трябва да обесим или само него?

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 37 минути, badr написа:

Можеш  да ти е трудно да си го представиш, но Аллах е този  който определя кой колко съвестен мюсулманин е.

Интересно ми е как този, който "оборва" заразите на вярата и пише за лицемерие, не пише нищо за вярата в Аллах и Йехова. 

Будизмът оборва вярата в "Аз", коренът на всички злини, така че за никаква вяра не може да става на въпрос. Това ясно е написано в Калама сутта. 

• Автор
преди 33 минути, badr написа:

ъобще крайно време е да пораснеш.

И още нещо.Очевидно трудно до теб достига мисълта, че всеки може да има  свое мнение.Нямаш вътрешната свобода да го допуснеш.

Кое наричаш мнение, постоянните заяждания на рамус ли - не по темите, а засягащи едно и също навсякъде? Аз не съм тръгнал в специализираните теми да пиша едно и също, и да коменторам кой участниците, нали така? 

Ок, проблемът е в мен. Рибата ясно се вмирисва от всичко друго, но не и от главата. Големите пирастнали. 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

нищо за вярата в Аллах и Йехова. 

Чудно ти е - но не можеш да четеш нищо друго, освен твоите си фантазии.

Колкото до вярата в едно или друго - не вярата е проблема. Никога вярата не е била проблем - проблем винаги е "ВЯРВАЩИЯ", а не това, в което вярва.

Има вярващ - има вяра. Няма вярващ - няма я и вярата, нито вярванията.

Има си клас ХОМО, които ползват вярата за храна и контекст за обсесиите си. Хилядолетия наред този типаж продължава да го прави. Няма значение дали е религиозна вярата или друга идеологична разновидност. Същия типаж ХОМО може да живее само с обсесии и мании. А най-простият белег за разпознаването им е проповедническия и назидателно-поучителен маниер на общуване, в добавка на повторителни цикли, подобни на словесни компулсии.

Сред форума са налични много типологии религиозни последователи. Тук няколкото шушумиги са налазили за да ползват КАЛДАТА не заради религиозност, а като форма на на мегдан за личните си обсесии. Хора със слаба обща култура, със слаби познания извън обсесиите и фантазмите си. Хорица, които дори не са религиозни, а просто ползват религиозните или други идеологии за да избягат от мизерията която цари в тяхното "отвътре".

Не че това е забранено от някого, нито че това ми пречи, нито че мога да му попреча, нито че му преча. Преча не на религията или религиозността, а на няколкото малки тарикатчета, маскирали наченките си на арогантщина и ЕГОтия с различни вживявания колко са добри, какви важни неща имат да съобщят на неуките, незнаещите и любопитните. Точно същите несретници са се обиграли в личните си театри да се вживеят в нещо, което никога в живота си извън фантазиите си няма да докоснат... И се борят да си получат платената с фантазии дози от преживявания на "големи, важни, нужни, умни, силни, стабилни"..;.

Не религията е проблема, бебчовци. Щото будисткия бебок е "будист" колкото малкото гущерче е шевролет "Камаро". И какво прави рамус на въпросното гущерче - ми нищо пише му някакви си неща. И кво го боли гущерчето - ми нищо, ама не бил доволен, щото му накривявали фантазната шапка и не му върви театъра и преживяванията от него.

Не само БАДР има крачоли, нито гущерчето с будисткото огледалце ще стане по-умен, нито ще се научи да чете друго, освен любимите си фантазии. Същото гущерче се пъне да се прави на проповедник на специални виртуални места, в които да няма никой от "сериозните будисти". Щото ако има - ще му развалят будисткия будоар, дето си спретва сред калдата.

Тук няколкото пишман-философа в среда на сериозни философи ще потънат като Титаник. тия, дето се изживяват на историци - аналогично. На психолози - пак така. Същите "православни" или духовни самодейци са едно голо нищо сред същински православни и духовни лица, отдадени на онова, в което вярват с живота си. Но са си намерили неукия и невежия си контекст, за да сипят сред него фантазните си глупости да им върви театрото.

Не е случайно че точно най-посредствения материал е най-шумен и най-креслив. Същия жадува за компенсации и изява на неща, които няма как по друг начин да заявят. Същите, за които всяка думичка, всяко понятие има само и единствено техния смисъл, тяхното преживяване, тяхната самозаблуда и тяхната представа кое е истинско...

Но най-вече - широтата на душата не се гледа само в онова, което тя се е постановила. Защото животът отдавна не се побира само и единствено нито сред библията, тора или други святи книжки. Животът от няколко века е много по-широк от това. И всеки ХОМО вече си личи и по това, което е оттатък неговия религиозен периметър... И това е едно от нещата по които си личи широката душа и вътрешния потенциал. защото преди да повярваме всеки в каквото и да е - се е родил и го има. Ако няма човек, няма как да има и вярващ. ако ги няма хората - няма да има вярващи в каквото и да е.

Тук няколкото религиозни последователя са нещо като пример доколко имат багаж много оттатък религиозния си периметър. И същите с лекота могат да пренебрегнат различията във вярванията и хилядолетните им наслагвания. Могат... щото "душата" е по-широка от религията. Бадр горе го нарече "вътрешна свобода" - за мен е много повече от това и могат много други думи да се изпишат за същото... защото именно това показва ГОЛЕМИЯТ човек, колкото и условно да е то.

Има няколко други... дето душицата им е толкова мъничка, че сред фантазиите им няма място за нищо друго, освен за малкия им филмиран герой. Това не ми пречи да показвам 'среден пръст" на филмовите геройчета и героинчета, с айкю по-ниско от това на макак.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Това не ми пречи да показвам 'среден пръст" на филмовите геройчета и героинчета, с айкю по-ниско от това на макак.

А какво е айкюто на написалия това? Обидните думи идват от омраза, а омразата произлиза от недоразвития, груб и неинтелигентен ум. Сам пишеш - дрязги на ниво детска градина. И този човек бил "голям" - не ставай смешен. 

преди 11 минути, Śūnyatā написа:

от омраза, а омразата произлиза от недоразвития, груб и неинтелигентен ум.

Папагалиш ли само, или така повелява "Айкюто ти"? :)

Колкото пъти и да го повториш, айкюто пак ще седи на едноцифрено число. Сигурно за будистките ти фантазии няма никакво значение. За събрание пред макаци или пожарникари, примерно - също.

Самоуверенията и самонахъсването са нещо чудесно, вероятно - особено когато са толкова желани, нужни, важни - след като са толкова упорито повторяеми... В тази връзка това е единствената "практика", която следваш неотклонно. Останалите лъжи дето снасяш са си само за твоя употреба и няма неивници, пред които да ти минат измишльотините.

" Защо в песните все се пее "Ти нямаш сърце", а никой не пее "Ти нямаш мозък", което би било (много) по-малка художествена измислица!"

Жалко, защото ако в 10 божии заповеди или 4-те благородни истини имаше раздел "багажа в междуушната кухина", доста хорица щяха да бъдат извън светите класации.

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Папагалиш ли само, или така повелява "Айкюто ти"? :)

Колкото пъти и да го повториш, айкюто пак ще седи на едноцифрено число. Сигурно за будистките ти фантазии няма никакво значение. За събрание пред макаци или пожарникари, примерно - също.

Самоуверенията и самонахъсването са нещо чудесно, вероятно - особено когато са толкова желани, нужни, важни - след като са толкова упорито повторяеми... В тази връзка това е единствената "практика", която следваш неотклонно. Останалите лъжи дето снасяш са си само за твоя употреба и няма неивници, пред които да ти минат измишльотините.

" Защо в песните все се пее "Ти нямаш сърце", а никой не пее "Ти нямаш мозък", което би било (много) по-малка художествена измислица!"

Жалко, защото ако в 10 божии заповеди или 4-те благородни истини имаше раздел "багажа в междуушната кухина", доста хорица щяха да бъдат извън светите класации.

Не пишеш по темите в които участваш. Нямаш обективна представа за хората, които се опитваш да обиждаш. Всичко това е проекция на умствените ти нагласи, които се коренят в невежеството и липсата на базова интелигентност за това как се води разговор без лични нападки. Грубо и недодялано. 

на 29.07.2022 г. в 16:24, Śūnyatā написа:

защото не са дорасли да ме разберат

Сеща ли се будиста с едноцифреното Икю как иначе си кореспондират многогодишните лъжи за "извисения разбирач на "его"то" и горната фраза?

Всеки смотаняк, дето се фантазира може да мине за "недоразбран" от непосветените в неговия филм. Затова и комплексарите и фанатаците го ползват . Всеки изтрещял уверява себе си, че това, дето живее не е фантазно, не е изкривено, а е истинско, то е за всички... И неразбориите с другите са само "щото не го разбират и не са на нужната висота". А висотата - на първия клон на който се е хванал да Не го изядат параноите му.

преди 1 минута, Śūnyatā написа:

Нямаш обективна представа

и за пореден път - понеже си 'добър човек', но малко невеж и заради 'високото ти обективно ИКЮ' :

Словосъчетанието ОБЕКТИВНА  и ПРЕДСТАВА - е неграмотно изхождане на претенциозен папагал. :)

Не са ми нужни представи, за да чета неграмотията която няколкото лумпени изливат в коментарите си.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Сеща ли се будиста с едноцифреното Икю как иначе си кореспондират многогодишните лъжи за "извисения разбирач на "его"то" и горната фраза?

Всеки смотаняк, дето се фантазира може да мине за "недоразбран" от непосветените в неговия филм. Затова и комплексарите и фанатаците го ползват . Всеки изтрещял уверява себе си, че това, дето живее не е фантазно, не е изкривено, а е истинско, то е за всички... И неразбориите с другите са само "щото не го разбират и не са на нужната висота". А висотата - на първия клон на който се е хванал да Не го изядат параноите му.

Не става въпрос за "истинско" и "лъжливо", за които нямаш определения, а за правилно и погрешно. Не разбираш зависимия произход, затова ще си влачиш жалкото съществуване и ще страдаш. Мен не можеш да ме промениш до нивото в което си затънал. Нито можеш да ме обидиш. 

преди 5 минути, Śūnyatā написа:

Не става въпрос за "истинско" и "лъжливо", за които нямаш определения, а за правилно и погрешно.

Егати падението - втори пореден коментар и отново малоумие още в първото изречение:

значи - истинско и лъжливо - нямало определение...

но пък за "правилно и погрешно" - има. :)

Всъщност - имаш. Това дето го вярваш е правилно, а който не го вярва същото - му е погрешно... :lol6:

Защо бог е важно да обича и закриля хорицата без мозък,се чудя? Лишени ли са от "божествения пълнеж" между ушичките, или те сами се издокарали така?

Дали им е дал избор и каква изборна възможност може да прояви човече, което е потънало сред личния си филм, след като филмът прави изборите вместо него?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Егати падението - втори пореден коментар и отново малоумие още в първото изречение:

Обиждаш само себе си, като излагаш замърсяванията си пред всички. 

преди 4 минути, Śūnyatā написа:

Обиждаш само себе си, като излагаш замърсяванията си пред всички. 

Не думай! Това папагалски речитатив ли е или е в ала-бала-сутра?

Може би на същото място е написал буда и за 'правилното и грешното', пък за лъжата и истината е пропуснал да те осведоми?

преди 1 час, _ramus_ написа:

Не думай! Това папагалски речитатив ли е или е в ала-бала-сутра?

Може би на същото място е написал буда и за 'правилното и грешното', пък за лъжата и истината е пропуснал да те осведоми?

Правилно е да изпитваш доброжелателство към всички, неправилно е да изпитваш омраза. Ако умът ти беше чист, щеше да си щастлив, а сега си нещастен, защото някакви потребители в калдата според теб сеят "зарази". Рамус "чисти", те сеят, рамус "чисти", те сеят... С какво "чисти" рамус - с мръсната гъба на ума си. Така нищо не почистваш, а съвсем се омазваш. 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Ако умът ти беше чист, щеше да си щастлив, а сега си нещастен

Да, да... Тръпна от нещастие! :) Щастливият проповедник показа кое е правилно и кое е неправилно. Ашколсун и алелуйа!

Еговият победител и експерт проповяда "истината" като представи извисеността и духа си. Е, с проповед,  пък и проповедника винаги свежда истината до неуките и неграмотните, които тръпнат в очакване на "истинските думи". Нищо че е кухичък, неграмотен... но той вярва че не вярва, а и неграмотен и невеж също може да играе сценката на будист... Той буда да не би да е правил ИКЮ тестове...

преди 1 час, _ramus_ написа:

Да, да... Тръпна от нещастие! 

Ами ще тръпнеш, като не си положил усилия да се усъвършенстваш и си груб и недодялан. Това не го пиша за да те обидя, а за да ти помогна да се осъзнаеш, за да не умреш без да има кой да ти подаде чаша вода. Никоя жена не може да живее с теб в състоянието в което се намираш, затова си сам и си изливаш злобата по форумите. Работи върху себе си, медитирай.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.