Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 10 минути, Бонбон с катран! написа:

За нетфрейм си има отделен инсталатор

Първо не уточнявашщ за коя версия говориш - .Net Framework е интегриран в инсталатора на Windows, като 4.Х е активен по подрразбиране, а 2.0-3.5 се инсталира/активира опционално от Windows Update или от инсталатора му е в папка sources\sxs с помощта на dism. И посмъртно не можеш да го исталираш от свален .Net инсталационен пакет.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 4 часа, NEVADA написа:

Аз май извадих късмет, като на време си поръчах ТРМ 2.0 от МегаМаг за 12.50лв и успях да си инсталирам 11 като надграждане на 10про, преди да се затегнат изискванията към хардуера.

Изискването за TPM-ите е малкото зло - почни няма компютри без TPM потенциални възможности в последните 6-7 години. 
Още повече, че Intel и AMD поне от 3-4 години насам поддържат съответно  PPT и fTPM софтуерен вариант на физически TPM.

Обаче изискванията за CPU са парадоксални.
Абсурдността на критерия за CPU изразен само в един tweet: So the dual core Atom Celeron N4000 support Windows 11, but the 18 core i9-9980XE doesn't. But the 10980XE does

Ситуацията 48 часа след презентацията.
За съжаление вече обявиха списъка на низвергнатите CPU-та за окончателен. А както излиза от становището на този VP - оттук-насетне списъкът ще се допълва само с нови бъдещи процесори:
https://twitter.com/dispensa/status/1408582402998341633 

Според мен остава да се разбере само едно - дали M$ ще се осмели на последна фатална стъпка да банне за работа с Windows 11 всички процесори, които не са в списъка.

преди 2 минути, Тамболианеца написа:

Според мен остава да се разбере само едно - дали M$ ще се осмели на последна фатална стъпка да банне за работа с Windows 11 всички процесори, които не са в списъка

Пак ще опрем до корпоративния сектор, където машините са на 5+ години. Освен ако 11 LTS не е с други изисквания.

М$ забиха първия пирон в ковчега на Скайп с купуването му. Сега е време и на последния . На това му се вика: "Магаре зе х** да хванеш, ще му изсъхне".  Прекрасна програма, широко разпространена, превърнаха я в спайуеър, без да и равиват фютчъри.. Жалко, много жалко.

преди 1 час, Тамболианеца написа:

Изискването за TPM-ите е малкото зло - почни няма компютри без TPM потенциални възможности в последните 6-7 години. 
Още повече, че Intel и AMD поне от 3-4 години насам поддържат съответно  PPT и fTPM софтуерен вариант на физически TPM.

Обаче изискванията за CPU са парадоксални.
Абсурдността на критерия за CPU изразен само в един tweet: So the dual core Atom Celeron N4000 support Windows 11, but the 18 core i9-9980XE doesn't. But the 10980XE does

Ситуацията 48 часа след презентацията.
За съжаление вече обявиха списъка на низвергнатите CPU-та за окончателен. А както излиза от становището на този VP - оттук-насетне списъкът ще се допълва само с нови бъдещи процесори:
https://twitter.com/dispensa/status/1408582402998341633 

Според мен остава да се разбере само едно - дали M$ ще се осмели на последна фатална стъпка да банне за работа с Windows 11 всички процесори, които не са в списъка.

Странно е че въобще излезе 11-та версия. Нали Сатя беше казал, че Windows не им е приоритет. Правят 11-ката за най-новия хардуер и ако стане играта добре, ако фалират явно не им пука. Бил ще ги спонсорира с парите от ваксините, които произвежда :)

преди 21 минути, freen написа:

М$ забиха първия пирон в ковчега на Скайп с купуването му. Сега е време и на последния . На това му се вика: "Магаре зе х** да хванеш, ще му изсъхне".  Прекрасна програма, широко разпространена, превърнаха я в спайуеър, без да и равиват фютчъри.. Жалко, много жалко.

Откакто минах на Telegram преди няколко години, не съм поглеждал назад. Последния път като го ползвах дори не искаше да се логне или актуализира. Имаше някакъв проблем с версиите нещо.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Странно е че въобще излезе 11-та версия. Нали Сатя беше казал, че Windows не им е приоритет. Правят 11-ката за най-новия хардуер и ако стане играта добре, ако фалират явно не им пука. Бил ще ги спонсорира с парите от ваксините, които произвежда :)

Не само, че не им беше приоритет, но бяха казали, че 10 ще е последния Windows, защото ще е вече продукт "as a service" и бяха почнали нова ОС от нулата. Явно са решили, че тук има още какво да изстискат.

току-що, цър-вул написа:

FB Messenger, Telegram и Viber са основните виновници за отмирането на Skype

Ами не мисля. Те сами си го съсипаха. Аз минах на Telegram от няма и къде, а не защото съществуваха алтернативи. Ако Скайпа си работеше като хората нямаше да се налага да търся алтернативи. Накрая стана едно тромаво л@йно, което просто нямаше как да изтърпя повече. Между другото Viber-a май и той е тръгнал по този път. (Дано не съм прав). Еми има и други...Signal и прочие. Ще се нагаждаме.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Явно концепцията WaaS излезе ялова или по-точно не за времето си...

За Adobe явно действа. Тоя Creative Cloud явно по им допада като бизнес модел.

image.png.24c3e7ea6d87c8210827d07b708d539d.png
https://www.statista.com/statistics/258749/most-popular-global-mobile-messenger-apps/

https://www.makeuseof.com/best-instant-messaging-apps-2021/

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

За Adobe явно действа. Тоя Creative Cloud явно по им допада като бизнес модел.

Да, но Адоби не е светът, нали...
Частни случаи - дал Господ. Но не доказват правилото.

Да, да. Аз не казах, че алтернативите не са причина, но ако все пак работеше коректно (а това беше преди да го купят от MS), нямаше да има нужда да му търся заместник на Скайпа.

Да, но Адоби не е светът, нали...

Частни случаи - дал Господ. Но не доказват правилото.

Еми те и MS не са света. Сега MS може да е по-голяма компания, но и онази не е малка. А и модела на MS работи вече над 6 години и все още не вярвам да го променят.

Бил излязъл 'сериозен' ъпдейт на PC Health Check.
Ъпдейтнах 2.1.2 --> 2.3
Това е новата картинка: https://i.imgur.com/iqra1E0.png 

Две неща са нови: 
- вече изброяват причините - при мен е процесорът - AMD 7 1700;
- проверката я направих без SecureBoot, което означава, че SecureBoot не е задължителен, засега - за радост на всички, които ползваме dual-boot системи.

И за друго се замислих - щом аз не покривам изисквания с мощен десктоп, колко ли са другите, които ги покриват. Предричам, че и Майкрософт инсайдерите  им ще опустеят с 80%++

Дали пък не са ги ваксинирали там да изпростеят чак до такава степен...

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, да. Аз не казах, че алтернативите не са причина, но ако все пак работеше коректно (а това беше преди да го купят от MS), нямаше да има нужда да му търся заместник на Скайпа.

Те техния месинджър убиха..
И whynotwin11  е ъпдейтнат от 2.0.1 на 2.1.0

https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/tag/2.1.0

преди 37 минути, vpvelev написа:

Странно е че въобще излезе 11-та версия. Нали Сатя беше казал, че Windows не им е приоритет

Няма начин да не излезе нова версия по някое време. Безкрайна обратна съвместимост на една версия ОС е невъзможна.
Новите ОС версии са средство за скок за скъсване със стари съвместимости в хардуер/софтуер/архитектури/концепции.

Не само, че 11-ката беше въпрос на време, но до 2-3 години ще се появи и 12.
Образно казано:
Aко Windows 10 е Windows XP, a Windows 11 e новата бляскава Vista, то Windows 12 е спасението Windows 7 от втората. :D
Историята се повтаря.

преди 5 часа, цър-вул написа:

Свирни като дойде ъпдейт

Това са ми всички ъпдейти до сега.

преди 4 часа, цър-вул написа:

празна бъклица на нивата

Надявам се сега да си доволен. Отварянето на списъка с функции не показва какво не се е инсталирало.

135.png

332.png

333.png

334.png

335.png

@NEVADA, благодаря!

преди 4 минути, NEVADA написа:

Това са ми всички ъпдейти до сега.

Надявам се сега да си доволен. Отварянето на списъка с функции не показва какво не се е инсталирало.

333.png

Това е за @Бонбон с катран! - и с TPM са проблемни Българските езикови добавки

преди 52 минути, цър-вул написа:

Те техния месинджър убиха..
И whynotwin11  е ъпдейтнат от 2.0.1 на 2.1.0

https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/tag/2.1.0

Разгеле. Вече процесора е в зелен цвят. Другите неща са лесно поправими - относно Legacy, GPT, DX12, Secure Boot и дори може би TPM. Мисля, че се поддържаше от дъното (май го бях мернал в БИОС-а) и ако не поне имам със сигурност 1x TPM Header.

Image-215.png

Интересно, моят процесор го няма в списъка на поддържаните, как ли е станало инсталирането?

66.PNG

зз.PNG

на 16.06.2021 г. в 14:21, цър-вул написа:

рии надграждането се създава windows.old, от където може да направи възстановяване към предходна версия на Windows.

Над 64GB свободно място иска - аз инсталиран на чисто на дял с 50GB размер.
secure boot - в BIOS
Явно на древни машини няма да може да се инсталира - TPM 2.0 това е хардуерна компонента за сигурност(чип)- trusted platform module.

на 16.06.2021 г. в 15:12, therock81 написа:

Какво ще рече древни? Моята хич не е древна, ама има проблем с TPM 2.0

Това не е проблем, инсталация без ТПМ копирате от папката sources на исо-то на 10 "appraiserres.dll" и го поставете в същата папка на 11 работи.

преди 2 минути, iw123 написа:

Това не е проблем, инсталация без ТПМ копирате от папката sources на исо-то на 10 "appraiserres.dll" и го поставете в същата папка на 11 работи.

Верно ли? Дали не е коментирано вече?
И яа други начини?

преди 8 минути, цър-вул написа:

Верно ли? Дали не е коментирано вече?

Преди малко го пробвах работи. ;) Не съм чел цялата тема.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Между другото Viber-a май и той е тръгнал по този път. (Дано не съм прав). Еми има и други...Signal и прочие. Ще се нагаждаме.

Viber-а го напълниха с реклами. Конфиденциалността на Watsap също беше променена, и от половин година съм само на Telegram и Signal. Втората е много лека. Първата е супер и на десктоп и на телефон..

Май ще сложа един Линукс до десятката, както едно време ползвах с ХР,  че тия от Microsoft без да се замислят, ще ни карат да купуваме нови компютри заради 11

преди 1 час, Богатир написа:

Viber-а го напълниха с реклами. Конфиденциалността на Watsap също беше променена, и от половин година съм само на Telegram и Signal. Втората е много лека.

Втората е уж по-сигурна, но пък няма май gifs и много от емотките на Телеграма. Една идея по-постна е. Но там все пак акцента е сигурността на протокола уж.

преди 1 час, цър-вул написа:

Я, процесорът ти станал съвременен 🤣

Нали? :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.