Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

Разрешението за строеж от Общината се издава след становища (от различните дружества) при съгласуването на проектите -за да е ясно, че новото строителство отговаря на всички изисквания.
А трасетата - обслужващи повече от един обект, се изграждат за сметка на съответното дружество - когато е утвърдено в тяхната инвестиционна програма, неизвестно за коя следваща година! Поради това   - строителството обикновено е  все за сметка на клиентите.

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 395,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 42 минути, jhoro написа:

новото строителство отговаря на всички изисквания!

Таратанци. Ел. проекта не го искаха при проучване. Чак когато тръгнах да се договарям за ел. енергия свързано с изграждането на строителство. 

Малко смешно бе, че искаха и становище за водопровода, а той до известна степен е частен ... т.е. водопроводна мрежа считай, че в населеното място няма, да не говорим за канализация ... :) 

Както и да е. За теб глупости говоря, но ... доволно съм "скачал" по бюрократичната система. ;) Как съм се справил ... хм ... аз си знам ... та по документи може да е едно, ама нали знаеш какво става с лицата де се мислят за трети пол. :) 

Та, приеми, че има глупости и индивидуални виждания, които определено работят извън закона, но не и против него. ;) 

преди 1 час, dioib написа:

Таратанци. Ел. проекта не го искаха при проучване. Чак когато тръгнах да се договарям за ел. енергия свързано с изграждането на строителство. 

За „Шеста категория строеж“ - изобщо не се искат проекти!

преди 8 минути, jhoro написа:

Вече се искат дори и за временните преместваеми павилиони. 

преди 7 минути, jhoro написа:

Ще го кажа глупаво, та дано ма разбереш. Над определена квадратура за къща се изисква същата документация като за блок, включително ПБЗ. :) = В собствения си дом да имам евакуационни знаци и прочие ... :) Като се изисква и договор със строителна фирма и прочие и прочие ... 

Сега се налага да преработвам ел. проекта, за да е под 15kW, т.е. да махна два контакта в два кръга и смъкна присъединителната мощност с 2кW. Мда ... само виж в "КЕФ Ръ" за ко иде реч при присъединяване на обект над 15kW и разликата в таксата. А ... над определена мощност можело по договаряне ... :)

Опитах се да да се аргументирам, защо искам да се договорим, а те ... така било по закон ... :) Егати закона, но тъй е ... ще ги правя въпросните контакти да са под 60V и те тъ ... ша минат фо графата "ниско-токова" инсталация ... :) 

Не говоря, че ще махам "високо" токови контакти!!!  Тъ, бая се замислям да си слагам иновативни технологии и да ги видя ко ша кажат в общината и където се вика да немъм никвфи взаимоотношения со монополистите фо енерго и вуду магиите за забогатяване на някакви посредници. :) 

Ще ми регулират в един момент дедовия .. :) Оня все още си мое и не съм циганин все още де, но ма тикат да стана ... :) 

преди 24 минути, attj написа:

Вече се искат дори и за временните преместваеми павилиони. 

Не ме учи моля ти се - над 20 години се занимавам с това!

Ако си любопитен - чети ЗУТ и се учи.

преди 1 минута, jhoro написа:

Не ме учи моля ти се - над 20 години се занимавам с това!

Ако си любопитен - чети ЗУТ и се учи.

Разсмивай някой друг, моля.  Аз това работя вече 33 години.    Серия допуснати гафове с грешки с последствия станаха причина за такива развития.   В големите градове  ОЕСУТ взеха такива решения и сега те се изпълняват. Искат проекти по части ел и ВиК дори за преместваеми павилиончета.

Целата тая тарапана е, щото искате да се присъедините до тъй наречените обществени услуги електричество и водоснабдяване, дето отдавна хич не са обществени, "обществени" са доколкото да трябва да си чупите краката и загубите времето и парите за отглеждане и прехрана на ненужни държавни чиновници. Отделно и на ЕРП-тата да се киха...Абе сички са обирджии и частник и държава.

преди 50 минути, Sliderum2 написа:

Абе сички са обирджии и частник и държава.

При положение, че определени общини са пренебрегвани и се говори за самоиздръжка ще е така. Някои общини дори си направиха банка, но други са принудени да "търгуват" било с обществени земи или имоти, за да си набавят средства за поддържане на вътрешната инфраструктура и т.н. 

Многократно съм разговарял с представители на кметство Гурково и те това е ... няма пари общината ... Все изискват бизнес план и т.н., за да може имотите общинска частна собственост да се отдават под аренда, за да си набави достатъчно доход общината. 

Това е ... имаме богати общини и бедни .... до де стигна държавността ни ... Всяка община да се оправя сама ... :) И се почва едно усвояване на средства от ЕС и те ... то тук няма много конкурентни фирми, за да се изпълни дадена обществена поръчка. 

Явно Държавата ни няма общини, а вилаети ... мда ...  

След самосезиране заради изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, КПКОНПИ започва проверка за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев. Специализираната прокуратура също може да проверява Гешев -обаче министърката не си знае правата и задълженията, затова  и  не ги е сезирала официално.    Лика-прилика си е с Кирчо - нали са екип!  По безсмислени празни приказки.

преди 17 часа, N1K17Y написа:

Може и да е чисто съвпадение, че след като получава субсидията,  успява да изтегли кредит за 200к, че да си купи къщата и колата, ама предизборното му обещание не е "няма да си купя къща със субсидията", а "няма да приемем субсидията". Проблем в това не виждаш ли ? 

Има или няма проблем, няма престъпление! А ти като един Нов Миро писа, че К.Костадинов си е построил къща със субсидията! Не казвам, че си трол, ама ползваш фейкове, па били те и на Нова ТВ!

преди 10 минути, Мойра написа:

като правеше борисов брифинги,критикуваше - сега защо не критикуваш:laughing4:

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

като правеше борисов брифинги,критикуваше - сега защо не критикуваш:laughing4:

Че това - хвалба ли е? Или само констатация?

преди 4 минути, jhoro написа:

Че това - хвалба ли е? Или само констатация?

констатация че е пристрастна - и дори се учудвам като Асенчо Василев че линка не е към фрог

преди 17 минути, Без умствен капацитет написа:

констатация че е пристрастна - и дори се учудвам като Асенчо Василев че линка не е към фрог

Чак малко, да не твърдиш, че някъде след сериозно положен труд, човек може да открие читава "българска" медия? Всички БГ медии са като ПИК, Блиц, Фрог и т.н. Е, малко се различават по стил, ама не и по продажност.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Чак малко, да не твърдиш, че някъде след сериозно положен труд, човек може да открие читава "българска" медия? Всички БГ медии са като ПИК, Блиц, Фрог и т.н. Е, малко се различават по стил, ама не и по продажност.

Не бих причислила Фрог към ПИК, Блиц и пр. любими на троловете медии.

Досега във Фрог никога не са написали лъжа.

ГЕРБ-ерите ненавиждат Огнян Стефанов, защото винаги е изнасял неудобни истини за Вожда им боко тиквата.

преди 13 минути, Мойра написа:

Не бих причислила Фрог към ПИК, Блиц и пр. любими на троловете медии.

Досега във Фрог никога не са написали лъжа.

ГЕРБ-ерите ненавиждат Огнян Стефанов, защото винаги е изнасял неудобни истини за Вожда им боко тиквата.

фрог никога не са писали за постижения на ГЕРБ, а и фрог пишат срещу опозицията, без да дават данни за това - точно както правят и блиц

дори ако си забелязала, аз не съм давал линк към блиц, защото знам що за фейк сайт е, не смятам да им правя трафик и да печелят от "сензационните им новини"

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

фрог никога не са писали за постижения на ГЕРБ, а и фрог пишат срещу опозицията, без да дават данни за това - точно както правят и блиц

дори ако си забелязала, аз не съм давал линк към блиц, защото знам що за фейк сайт е, не смятам да им правя трафик и да печелят от "сензационните им новини"

Престани да изкривяваш истината, очаквайки да стане чудо и Вожда ти да се върне на власт.

Погледни трезво на нещата, които са правени по времето, когато ни управляваше ГЕРБ и ще се ужасиш от деянията на правителството и слугите му.

преди 7 минути, Мойра написа:

Престани да изкривяваш истината, очаквайки да стане чудо и Вожда ти да се върне на власт.

Погледни трезво на нещата

коя истина : че преди теглихме 3 милиарда, а този иска 9 милиарда да тегли

а и незнам кой трябва да изтрезнее

преди 4 минути, M.Николов написа:

В кои хора ще инвестира, тоя кукумицин, бе :) 

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

В кои хора ще инвестира, тоя кукумицин, бе :) 

Той още един утвърден бюджет няма, а се готви за още поне две атуализации през годината ...  Защо почва да ми прилича на методите на управление на БСП при Виденов!?   И само на мен ли?  

преди 2 минути, attj написа:

Той още един утвърден бюджет няма, а се готви за още поне две атуализации през годината ...  Защо почва да ми прилича на методите на управление на БСП при Виденов!?   И само на мен ли?  

Не знам какво точно е било при жан валжан - бях си дигнал гълъбите вече.... Ама, като чуя - хората, пенсиите, пари за социалнаи политики и....пощурявам. От де тия пари, бе, чожум?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.