Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До колко стигналото до нас Божие слово е такова?

Featured Replies

на 6.11.2024 г. в 12:07, (:IdioibI:) написа:

За колко неуспехи на Бог знаеш? :) 

@_ramus_ 

• Отговори 439
  • Прегледи 27,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЦЕРН, никога не се е занимавала с опити от такова естество.Там се правят изследвания в областа на физиката на елементарните частици.Какви са тия изсмукани от пръстите раздувки ? да минеш за много знае

• няма как слепец да види каквото и да е. Няма как, няма с какво, няма и защо. Не му се връзвайте на момчето - в научното знание той е пълен дилетант. Заблуждава ви характерната имитация с писане н

• Аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха......................................................... Ето такива моменти правят форума невероятно забавен.Това е почти като оргазъм.  Не мога да не

Публикувани изображения

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Последните 8 години са ми малко по така труднички ...

Можеш да питаш Бог къде си сбъркал, че те наказва с такива трудности. Би трябвало ако си негов човек, да те възнагради с добър живот тук, в този свят, вместо обещания за далечно и неясно бъдеще в отвъдното.

• Автор
преди 24 минути, Solly написа:

Можеш да питаш Бог къде си сбъркал, че те наказва с такива трудности. Би трябвало ако си негов човек, да те възнагради с добър живот тук, в този свят, вместо обещания за далечно и неясно бъдеще в отвъдното.

Принципно Бог ти праща изпитания, ако считаш, че си го разбрал правилно, което показват, че си се отклонил от праведния живот в този свят. В момента в който започнеш да постъпваш лесно, то Бог премахва трудните неща. По-важно е да не се поддадеш на лукавия! Затова и си има молитва: Боже избави ни от лукавия. Амин 

Защото: Трудностите идват именно от лукавия!  

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

трудностите идват именно от лукавия!  

Да бе, винаги трябва да обвиняваме някой друг, а не себе си. Най-вече лукавия, щото винаги той е изкупителната жертва и този, върху когото можем да прехвърлим вината за всичкото зло, което се случва по света и у нас.

преди 12 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И с какви глупости се забавляваш ? 

твоите и на няколкото комплексарчета из раздела.

Моделът да се измисли някаква налудна постановка и да се презатвърждава с повторения и упоритост... е просто начина на тия комплексарчета да си добият преживенките за които жадуват. Допълнително с постановката гледат да привличат внимание и някой да ги чете, някой да ги обсъжда, да получат някаква форма на конекция и нещо там... да се изписва на екраните и да се симулира и имитират някакви форми на общуване. За самотниците и айтсайдерите това остава да замества житейската празнота.

Дори липсва артистизъм, а само голи уверения и шизофренични залитания - ту едно, ту друго. Ден да мине, друг да дойде и отново същото... и пак, и пак.

• Автор
преди 7 минути, Solly написа:

Да бе, винаги трябва да обвиняваме някой друг, а не себе си. Най-вече лукавия, щото винаги той е изкупителната жертва и този, върху когото можем да прехвърлим вината за всичкото зло, което се случва по света и у нас.

Тук не става въпрос за обвинения! Защото иначе обвиняваш себе си. = И в двата случаи имаме вменяване на вина!!! В единия случай спрямо друг, а в другия себе си. Това не е Божията промисъл! 

Въпроса се свежда да не се подаваме на съблазън, т.е.  лукавия ще те съблазни и ще те подтикне към грях или да се отклониш от праведния начин за постигане на желаното.  

преди 27 минути, Solly написа:

трябва да обвиняваме някой друг, а не себе си

обвиненията към друг, са просто първосигнален импулс да се изведат негативни причини някъде извън субекта.

Обвиненията към себе си - са друг вид първосигнален импулс и когато е попито през строго възпитание то е генератор на тежки психични тежести, които прерастват в психични травми.

ВИНА  - е първосигнално средство за социализиране ( възпитание ) сред първосигнална социална среда. Проблемите от него в психично отношение са огромни, за цял живот и са сред всички хора, но понеже на такова първосигнално ниво е прието за норма, за всеки в същата среда става естественост и неизбежност.

• Автор
преди 4 минути, _ramus_ написа:

Обвиненията към себе си - са друг вид първосигнален импулс ...

Това не е първосигнален импулс, нито защитен механизъм, защото е "плод" на второ-сигналната система, т.е. обвинения се образуват чрез мисли! 

Няма ли мисъл, то не може да възникне обвинение към друг или себе си! 

Едва ли целта ти тук, в този форум, е да обвиняваш някой. Тук се забавляваш с глупостта на другите. Това не ти е първосигнален импулс, защото е "преминало" през когнитивното в теб. :)

Или и ти си на принципа:

Цитат
преди 40 минути, _ramus_ написа:

Ден да мине, друг да дойде и отново същото... и пак, и пак.

:) 

преди 13 часа, Solly написа:

Извинявай ... Вместо да се оплаквам - трябва да се похваля . Това дето се оплаквах - само ви натъжавам . 

Не е честно да се оплаквам , щото  като цяло живота ми беше прекрасен ( направо  райски живот ) . Не знаех що е тъга , самота , чувство на безсилие по човешки - Но явно и през този период трябваше да мина. Както и да е .... Бог е с мен и продължавам да помагам .

преди 10 часа, _ramus_ написа:

обвиненията към друг, са просто първосигнален импулс да се изведат негативни причини някъде извън субекта.

Обвиненията към себе си - са друг вид първосигнален импулс и когато е попито през строго възпитание то е генератор на тежки психични тежести, които прерастват в психични травми.

ВИНА  - е първосигнално средство за социализиране ( възпитание ) сред първосигнална социална среда. Проблемите от него в психично отношение са огромни, за цял живот и са сред всички хора, но понеже на такова първосигнално ниво е прието за норма, за всеки в същата среда става естественост и неизбежност.

Може и да си прав , . 

Загубите на някои стари любови са си наистина травми , особено когато си самотен и те смаже самотата . Но нека го нарека така ,, Бог ме наказа защото отхвърлих любовта на една жена , която всъщност исках много " и ,, вместо да избера изкуплението , аз избрах наказанието " и ето ти страдание пратено от Бога .... 

преди 11 часа, _ramus_ написа:

твоите и на няколкото комплексарчета из раздела.

Моделът да се измисли някаква налудна постановка и да се презатвърждава с повторения и упоритост... е просто начина на тия комплексарчета да си добият преживенките за които жадуват. Допълнително с постановката гледат да привличат внимание и някой да ги чете, някой да ги обсъжда, да получат някаква форма на конекция и нещо там... да се изписва на екраните и да се симулира и имитират някакви форми на общуване. За самотниците и айтсайдерите това остава да замества житейската празнота.

Дори липсва артистизъм, а само голи уверения и шизофренични залитания - ту едно, ту друго. Ден да мине, друг да дойде и отново същото... и пак, и пак.

Да - точно така , докато мога ще съм тук и ще уверявам и свидетелствам за ,, Вечността след смъртта , за Бога ,за рая , и за наградите при избягване на греха  и т.н.т. """ 

преди 11 часа, Solly написа:

Написах , и на теб ще напиша - Бог ме наказа защото отхвърлих любовта на една жена , която всъщност исках много " и ,, вместо да избера изкуплението за тъпотията ми  , аз избрах наказанието " 

• Автор
преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Извинявай ... Вместо да се оплаквам - трябва да се похваля . Това дето се оплаквах - само ви натъжавам . 

Извинението е второ нахалство, защото все едно го обиждаш и считаш, че не те разбира. 

Това не е оплакване, а споделяне с други неволите си. 

Тръгваш да се извиняваш, но защо? Не може да попиташ Бог или си ни излъгал по отношение на твоята връзка с Бог? 

п.п. Отделно това: Защото те е срам да попиташ Бог? Считаш, че нещо не си му изпълнил заръките ли? Считаш, че ще те сметне за предател ли? 

Бог е милостив и ще ти прости. но трябва да се покаеш!  Защо имам усещане, че те е страх от Бог?! 

• 6 месеца по-късно...
на 2.11.2024 г. в 23:16, Anzhel Dimitrov написа:

Аз не преразказвам от други хора , а от лични опитности и личните ми срещи с Бога , и разходките в отвъдното , и няколкото видения в сънят ми ,  и едно земно  проявление на Бога  ( когато 2008 старите хора в Самораново ,разправяха че Небето се Отворило ), и пророческите ми дарби , които се проявяват отвреме на време .  Да не говоря за материализирането на някои от желанията ми ....

Чел ли си  книгата ,, Разговори с Бога " от Нийл Доналд Уолш ? - така се общува с Бога , както е описано в книгата .

Аз специално чрез ,, Гадателски Хороскопи " упътвам хората . Чрез картите Таро също ги напътствам и насочвам в пътят  им , и също така ги предупреждавам , а който е предупреден - той е въоръжен  . - Които неща се учат ако си ,, Богопомазан " , иначе казано това са дарби свише ( заедно с разговорите с Бога ) , защото ако не си ортозиран от Бога да помагаш по изброените начини го закъсваш много ( защото съм виждал много как загиват , защото го правят само за печалбата , а не и за услугата ) ...

Още съм си на това мнение .

преди 12 минути, The Lone Star написа:

Сигурен ли си, че твоят бог не е дявола?

Да , абсолютно съм сигурен , че моя Бог е добрият справедлив Абсолют . И в друго съм сигурен ,че удоволствията , за които се твърди че ги дава дявола всъщност са от Бога . И ако си бил добър човек - цяла вечност ще имаш и изпитваш мечтаните удоволствия без умора ...

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

цяла вечност ще имаш и изпитваш мечтаните удоволствия без умора

А ако ти омръзне? Цяла Вечност е доста уморително. Колкото и да е хубаво - еднообразието омръзва.

преди 6 минути, Solly написа:

А ако ти омръзне? Цяла Вечност е доста уморително. Колкото и да е хубаво - еднообразието омръзва.

Еднообразието и отекчението са неща присъщи за ада когато говорим за Отвъдното , а в земният живот присъстват като зло . В рая няма еднообразие и отекчение 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.