Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До колко стигналото до нас Божие слово е такова?

Featured Replies

• Автор
преди 16 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всички с тоя знак са наркомани мечтаещи за оргии .

Като някой "каже" "всички" и го свърже това понятие с наркоманите и т.н. ми привлича вниманието, защото:

1. Не всеки наркоман мечтае за оргии. 

2. Не всеки който ползва този символ е наркоман.

Пристрастяването към дрога (лекарство) е обществен проблем и определено няма нищо общо със символа за мир. Да, из хипитата навремето са се ползвали наркотични вещества, но към тогава обществото е било болно, т.е. съществувала е реална опасност от използване на ядрено оръжие. 

В днешно време тази опасност е сведена до минимум, което ще рече, че тези които употребяват наркотични вещества по скоро ги вълнува друго, а не употребата на ядрено оръжие. Да, обществото ни отново е болно, но в друг аспект.  Затова и наркозависимите из социума нараства. => Основното е бягство от действителността. 

преди 16 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Дано не си и ти такава , въпреки че имаш негативно отношение към работната седмица ...

За Ауми може би работата ѝ е такава, т.е. да въвежда в изкушение другите. :) Усещам възникнало съмнение в теб. :) Толкова ли я харесваш? :)  

• Отговори 439
  • Прегледи 27,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЦЕРН, никога не се е занимавала с опити от такова естество.Там се правят изследвания в областа на физиката на елементарните частици.Какви са тия изсмукани от пръстите раздувки ? да минеш за много знае

• няма как слепец да види каквото и да е. Няма как, няма с какво, няма и защо. Не му се връзвайте на момчето - в научното знание той е пълен дилетант. Заблуждава ви характерната имитация с писане н

• Аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха......................................................... Ето такива моменти правят форума невероятно забавен.Това е почти като оргазъм.  Не мога да не

Публикувани изображения

преди 32 минути, <:IdioibI:> написа:

Толкова ли я харесваш? :)  

Тук сме само никове, които пишем.

Може да харесваш писаното от даден ник или не, но няма как да харесваш анонимен ник.

• Автор
преди 43 минути, _Aumi_ написа:

Тук сме само никове, които пишем.

Може да харесваш писаното от даден ник или не, но няма как да харесваш анонимен ник.

За да напише "дано", означава че те е харесал. ;) -> Това е проява на загриженост. :) 

По-интересно е, ако си "такава", то, как ще постъпи той? :) 

Няма как да знаеш как те възприема! Мнозина свързват "ника" с личността, т.е. възможно е да се влюбят в "анонимен".  :) Или да го намразят. :) 

Истории за Влюбване в непознат | Ezine.bg

• Автор
преди 1 час, Веси Филипова написа:

ТО БОЖИЕТО СЛОВО СИ Е ПРЕКРАСНО< ама какъв процент от хората са човеци- това е истинският въпрос?

Назови число и ще сгрешиш. Защото всеки ден се раждат човеци и умират, т.е. дори не може да се определи прираста дали е положителен или отрицателен. 

п.п. Какво е видно: Хората се размножават. => Следователно се увеличават. Колко от въпросните стават човеци не се знае. За разлика от хората, то човеците нещо не желаят да се плодят. Защо ли?!

преди 21 часа, _Aumi_ написа:

Освен теб, не виждам някой друг да мечтае за оргии. Ти дори Отвъдното си го представяш като място с безкрайни оргии!

Важното е днес за какъв се приема този знак и на какво е символ!

Не.  Аз си мечтая за дълбока и духовна любов ,която ще започне в земният живот , и ще пребъде през Вечността .

Бъркаш . -  Днес се приема за знака на марихуанаджиите . 

преди 7 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Толкова ли я харесваш? :)  

Че аз не я познавам , за да я харесвам . Винаги си представям реални цели , а @Aumi е - нереална .

преди 7 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Като някой "каже" "всички" и го свърже това понятие с наркоманите и т.н. ми привлича вниманието, защото:

1. Не всеки наркоман мечтае за оргии. 

2. Не всеки който ползва този символ е наркоман.

Пристрастяването към дрога (лекарство) е обществен проблем и определено няма нищо общо със символа за мир. Да, из хипитата навремето са се ползвали наркотични вещества, но към тогава обществото е било болно, т.е. съществувала е реална опасност от използване на ядрено оръжие. 

В днешно време тази опасност е сведена до минимум, което ще рече, че тези които употребяват наркотични вещества по скоро ги вълнува друго, а не употребата на ядрено оръжие. Да, обществото ни отново е болно, но в друг аспект.  Затова и наркозависимите из социума нараства. => Основното е бягство от действителноста 

Нали ги гледам - нещата не са се променили от създаването на този знак ( символ , на живот в палатки , наркотици , и отричане на работата . Това са основните пропаганди на този знак .) . 

Тя @Aumi се лута ли лута в търсене на това - " как да достигне Бога ? " и да открие пътя към Вечността в удоволствия , но отрича аскетизмът .

Аз съм лесен - игра ,,  Стар Варс " , бившите с мен , пиене с приятели , и така на татък. - всичко това защото проявявам доброта , свидетелствам , давам надежда , посочвам пътя към сбъдване на мечтите .

Пак да повторя ,, Земният Живот " е само един изпит преди ,, Вечността " . На хората не им се иска да чакат , но моето търпение ме е отвело направо в Рая още на младини , и сега посочвам пътя на другите ...

преди 5 часа, Веси Филипова написа:

ТО БОЖИЕТО СЛОВО СИ Е ПРЕКРАСНО< ама какъв процент от хората са човеци- това е истинският въпрос?

Самото споменаване на ,, Бог и Вечност " след като достигнеш и разбереш Бога ( ако не си го и достигнала и разбрала вече  ) , примесено с изпълнени мечти във Вечността - срещу доброта и търпение в земният живот - ей това е велико нещо което ще ти даде много .

• Автор
преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Че аз не я познавам

Нещо започна да си противоречиш.

Тя @Aumi се лута ли лута в търсене на това - " как да достигне Бога ? " и да открие пътя към Вечността в удоволствия , но отрича аскетизмът .

Уж не я познаваш, а после "лута ли се лута ...". 

:) 

Днес се приема за знака на марихуанаджиите . 

Не е така! 

ОК, явно се инатиш на @_Aumi_ :) 

преди 33 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Нещо започна да си противоречиш.

Уж не я познаваш, а после "лута ли се лута ...". 

:) 

Не е така! 

ОК, явно се инатиш на @_Aumi_ :) 

Вярата в Бога е само един аспект от живота . Плюс това тя не се е разкривала , и е с анонимен профил - в живота извън калдейта и този раздел , може да кара Мерцедес , и точно таксиметров шофьор със сигурност не и е по вкуса . Защото @Aumi многократно се е изтъквала че е паралийка и че трябва да си с много голямо ново за да и направиш впечатление ... 

Аз не и се инатя , даже няколко пъти съм намеквал че ми харесва и съм готов на нещо по така ( но със старият и аватар . )

• Автор
преди 9 часа, _Aumi_ написа:

Само че, темата не е за Ауми!

Да, темата не е и за Ошо, нито е за "Анжелизма", нито за кой е срещал Бог и т.н., но когато @_Aumi_ заменя словото му със словото на Ошо, то привлича внимание към @Aumi. :) 

= Получава се следното: Ауми е "получила" Божиито слово от Ошо, а @Anzhel Dimitrov oт посещенията му в отвъдното. И двамата по един или друг начин изменят Божието слово в угодна за вас насока. Възникна спор между вас. 

Отделно, че в нея се намесиха и @_ramus_ и @Theros, с което темата вече не е дали Божието слово е такова, а на кой словата му са божествени!? :)

Щях да забравя :) Темата не е и за "книгата на живота".  :)  

Въпреки лиричните отклонения, то самата тема показва как Божието слово може да бъде изменено, било то от художествени произведения, от лични изживявания, от когнитивното :) , от знаците или числата, от просто странник, от по-общо казано -> лъжовното

Дори @some_spirit и @Църо Арматурата го изменят. :) 

Никой откровено не сподели от къде е достигнало Божието слово до него, нито пък защо е повярвал, че е такова.  

...

И стигаме до @_Aumi_ и @Anzhel Dimitrov. => Типични представители Адам и Ева. Адам получил Божието слово след "разходки" в отвъдното из Рая, а Ева захласнала се от змията Ошо, наситена от познанието в него си гледа кефа в този свят и само се моли да няма ядрени оръжия, които да не ѝ отнемат този свят, защото ще се прероди в по-висше същество дори от Бог :) 

Няма как светлините да не са насочени в този случай към вас! :)  Дали ви харесва или не е без значение, но поне показва първично и неосъзнато по невероятен (всеки за себе си) начин във вас, че сте искрени, дори да не сте откровени. :) 

Божието Слово си го изменя самия слушател. Въпросът не е до четене на Библията или друго учение, а в това непрестанно вътрешно бърборене от което нищо друго не достига до човека, освен собствените му представи. Ако замълчи, ако даде думата на Бог, кой знае, може и да го "чуе" директно.

• Автор
преди 4 часа, Theros написа:

Божието Слово си го изменя самия слушател. Въпросът не е до четене на Библията или друго учение, а в това непрестанно вътрешно бърборене от което нищо друго не достига до човека, освен собствените му представи. Ако замълчи, ако даде думата на Бог, кой знае, може и да го "чуе" директно.

При тебе няма шанс да стане това. :)

"Неведоми са пътищата господни". Аз вярвам, че имам шанс, докато други предпочитат да вярват, че нямям. За тях това е по-важно отколкото те самите да се свържат с Бог. Защо ли?

преди 19 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Да, темата не е и за Ошо, нито е за "Анжелизма", нито за кой е срещал Бог и т.н., но когато @_Aumi_ заменя словото му със словото на Ошо, то привлича внимание към @Aumi. :) 

= Получава се следното: Ауми е "получила" Божиито слово от Ошо, а @Anzhel Dimitrov oт посещенията му в отвъдното. И двамата по един или друг начин изменят Божието слово в угодна за вас насока. Възникна спор между вас. 

Отделно, че в нея се намесиха и @_ramus_ и @Theros, с което темата вече не е дали Божието слово е такова, а на кой словата му са божествени!? :)

Щях да забравя :) Темата не е и за "книгата на живота".  :)  

Въпреки лиричните отклонения, то самата тема показва как Божието слово може да бъде изменено, било то от художествени произведения, от лични изживявания, от когнитивното :) , от знаците или числата, от просто странник, от по-общо казано -> лъжовното

Дори @some_spirit и @Църо Арматурата го изменят. :) 

Никой откровено не сподели от къде е достигнало Божието слово до него, нито пък защо е повярвал, че е такова.  

...

И стигаме до @_Aumi_ и @Anzhel Dimitrov. => Типични представители Адам и Ева. Адам получил Божието слово след "разходки" в отвъдното из Рая, а Ева захласнала се от змията Ошо, наситена от познанието в него си гледа кефа в този свят и само се моли да няма ядрени оръжия, които да не ѝ отнемат този свят, защото ще се прероди в по-висше същество дори от Бог :) 

Няма как светлините да не са насочени в този случай към вас! :)  Дали ви харесва или не е без значение, но поне показва първично и неосъзнато по невероятен (всеки за себе си) начин във вас, че сте искрени, дори да не сте откровени. :) 

Аз не преразказвам от други хора , а от лични опитности и личните ми срещи с Бога , и разходките в отвъдното , и няколкото видения в сънят ми ,  и едно земно  проявление на Бога  ( когато 2008 старите хора в Самораново ,разправяха че Небето се Отворило ), и пророческите ми дарби , които се проявяват отвреме на време .  Да не говоря за материализирането на някои от желанията ми ....

преди 5 часа, Theros написа:

"Неведоми са пътищата господни". Аз вярвам, че имам шанс, докато други предпочитат да вярват, че нямям. За тях това е по-важно отколкото те самите да се свържат с Бог. Защо ли?

Чел ли си  книгата ,, Разговори с Бога " от Нийл Доналд Уолш ? - така се общува с Бога , както е описано в книгата .

Аз специално чрез ,, Гадателски Хороскопи " упътвам хората . Чрез картите Таро също ги напътствам и насочвам в пътят  им , и също така ги предупреждавам , а който е предупреден - той е въоръжен  . - Които неща се учат ако си ,, Богопомазан " , иначе казано това са дарби свише ( заедно с разговорите с Бога ) , защото ако не си ортозиран от Бога да помагаш по изброените начини го закъсваш много ( защото съм виждал много как загиват , защото го правят само за печалбата , а не и за услугата ) ...

• Автор
преди 12 часа, Theros написа:

И как ще го разпознаеш след като твърдиш

преди 20 часа, Theros написа:

Божието Слово си го изменя самия слушател.

???

=> Трябва да се отречеш от познанието си, а ти из този форум доволно го шириш и дори наблягаш (рекламираш) на Агни бля Йога познания. 

Примерно: @Anzhel Dimitrov се е отрекъл от познанията си и след посещения в отвъдното е почнал да разбира кое слово е от Бог въпреки, че го изменя в полза на себе си или други. Дори си е създал своя Църква, въпреки, че ползва тази платформа като черква и се изявява като ктитор дори (купил си е ВИП статус).  = Което му прави чест! 

Отделно това, за да чуеш Божието слово трябва да има молитва. 

Бог да ти простри волните и неволни грехове. Амин

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov написа:

... така се общува с Бога , както е описано в книгата .

Не е точно така. Из въпросното четиво се набляга на визуализацията. По спомен повечето му книги са запълнени с "плява". Да, до известна степен визуализацията може да ти помогне за сбъдване на някои желания, но без собствен труд и в някои случаи помощ от друг или други не се получава.

Тя е полезна за хора които се занимават с изкуство, т.е. да се отпуснеш (да се абстрахираш от действителността си в момента), и се превъплътиш в героя си при актьорите, или "излееш" душата си чрез музиката при музикантите, или изваеш от материята своя си страст, или изрисуваш емоцията която те е споходила при гледка от действителността.  = Да, по този начин може да се "докоснеш" до Бог и да си творец, но в никакъв начин не може да се счита, че си общувал с Бог. 

Цитат

Визуализацията работи само тогава, когато имате ясна представа какво точно искате и към какво се стремите. 

Което ще рече: При неточна визуализация, то представата се изкривява и по-вероятно е да получиш разочарование, а от там и самата ти вяра в Бог може да се изкриви. Примерно, че този свят не е важен, а За Бог всеки сътворен свят е важен! Един вид к'во ми пука за този свят, аз разговарях с Бог и той ми каза, че в другия ще ми е добре. ;) 

В действителност общуването с Бог е комплексно, т.е. чрез богоугодни дела, благородни идеи и откровени помисли по отношение на Бог и света който е сътворил. = Не става въпрос за материализиране на твои желания или чувства които изпитваш към Бог, които ти дават увереност, че се получава общуване с Бог. 

Бог с теб. Амин

на 1.11.2024 г. в 10:33, Веси Филипова написа:

Какво означава да си ЧОВЕК?

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Чел ли си  книгата ,, Разговори с Бога " от Нийл Доналд Уолш ? - така се общува с Бога , както е описано в книгата .

Не, не съм я чел. Но аз съм си открил подходящия за мен начин. Човек трябва да може много внимателно да следи състоянието си, своето настроение, емоции и мисли. После да се научи и да ги владее. С вяра, копнеж, чисто сърце и ум, връзката се получава съвсем естествено. И точно тази естественост трябва да бъде повярвана и осъзната. Да е във връзка с Божественото, с духовното, е естественото за човека. 

преди 11 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Примерно: @Anzhel Dimitrov се е отрекъл от познанията си и след посещения в отвъдното е почнал да разбира кое слово е от Бог въпреки, че го изменя в полза на себе си или други. Дори си е създал своя Църква, въпреки, че ползва тази платформа като черква и се изявява като ктитор дори (купил си е ВИП статус).  = Което му прави чест! 

Отделно това, за да чуеш Божието  Един вид к'во ми пука за този свят, аз разговарях с Бог и той ми каза, че в другия ще ми е добре. ;) 

Бог с теб. Амин

Е , аз само свидетелствам ,че чрез избягване на граха , ще имаш ,, безгрижна вечност , във вечни удоволствия " , докато ,, чрез поддаване на греха " - ще е мъки цяла вечност .

Какво да се прави ,, кой към каквото се е стремил " .

Благодаря .

преди 7 часа, Theros написа:

Не, не съм я чел. Но аз съм си открил подходящия за мен начин. Човек трябва да може много внимателно да следи състоянието си, своето настроение, емоции и мисли. После да се научи и да ги владее. С вяра, копнеж, чисто сърце и ум, връзката се получава съвсем естествено. И точно тази естественост трябва да бъде повярвана и осъзната. Да е във връзка с Божественото, с духовното, е естественото за човека. 

Ако си достигнал Бога - трябва да се стремиш да помагаш , и другите да Го достигнат . То и без това понякога няма какво друго да се прави .

преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Е , аз само свидетелствам ,че чрез избягване на граха , ще имаш ,, безгрижна вечност , във вечни удоволствия " , докато ,, чрез поддаване на греха " - ще е мъки цяла вечност .

Ще повярвам и ще последвам само тази религия, която ми обещаe вечни удоволствия и изобилие в този живот, а не в отвъдния!

преди 13 часа, Solly написа:

Ще повярвам и ще последвам само тази религия, която ми обещаe вечни удоволствия и изобилие в този живот, а не в отвъдния

Вечни удоволствия в земният живот , който не е вечен а трае само около 80 години - няма такава религия .

Можеш да си подсигуриш удоволствия , ако имаш акъл - хубава палава женичка (  по - богатичка ) , хубави луксознички (  спалнички , кухнички , колички ... ) , Качествени ( алкохол , и цигари ) , Свестни приятели  , и т.н.т. ... 

• Автор
преди 19 часа, Solly написа:

Ще повярвам и ще последвам само тази религия, която ми обещаe вечни удоволствия и изобилие в този живот, а не в отвъдния!

Достатъчно е да вярваш в Бог и всяко нещо което правиш да е с Любов. => Това ще гарантира удоволствия и изобилие в този живот.  

Принципно религиите ти осигуряват порядък на съществуването, т.е. вярата в Бог е първата стъпка, а втората стъпка е религията, която ти осигурява комфорт на съществуването, чрез определен порядък.  

Кратко: Ти избираш в какъв порядък да живееш, за да получиш вечни удоволствия и изобилие в този живот. 

п.п. Но, по-напред трябва да си определиш пола за себе си.  Бог ти го е дал! 

• Автор
преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

няма такава религия

Има:

Цитат

Удоволствието се поражда от активирането на нервната система чрез физически въздействия (усещане), химически реакции (алкохолни) или психичен агент (човек) .

Само се замисли в кои религии съществуват трите начин за активиране. ;) Умелото съчетаване между тези способи ти гарантира вечно удоволствие из живота ти. ;) 

Няма нищо по-хубаво след добре свършена дейност да пийнеш едно алкохолно питие, за да се отпусне физиологията ти от умората, а после да се отдадеш на човек от другия пол. ;) След това сън и отначало. => Дейност, алкохол, секс, сън, дейност, алкохол, секс, сън и така до ...... :) => Примерно. 

п.п. Уточнение за невежите: Секс е полов живот, а не полово сношение (съвкупление)! 

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Вечни удоволствия в земният живот , който не е вечен а трае само около 80 години - няма такава религия .

Е, може поне да се обещаят удоволствия, богатства и изобилие поне в рамките на този живот. Но нито една религия не ги обещава. Всички обещават нещо в отвъдния живот, в бъдеше време, но на никой не му стигат силите да ти обещае нещо тук, защото тук ще си свидетел на изпълнение или не изпълнение на обещанията, докато за бъдещето всеки може да разтяга локуми, без да може реално да ги докаже.

Напротив, дори всички ти казват, че тук трябва да бъдеш беден и окаян, за да ти се дадат богатства и изобилие в отвъдния живот.

преди 3 часа, <:IdioibI:> написа:

Кратко: Ти избираш в какъв порядък да живееш, за да получиш вечни удоволствия и изобилие в този живот. 

Твоето обяснение е по-логично от това на другия.

• Автор
преди 56 минути, Solly написа:

Но нито една религия не ги обещава.

Религиите не обещават, а дават начини сам да си правиш удоволствия и да забогатееш и имаш в изобилие в рамките на този си живот свързани с цените неща за теб. = Внимавай в избора на религията си!

Първо обаче трябва да дефинираш за себе си какви са ценните неща!? После ги сравни с ценностите които ти предлагат религиите. След това ползвайки физиологията си, и/или химични съединения, и/или психологически агенти, да получаваш удоволствия от постигнатите ценни неща, за да си богат, а в по-късен етап да живееш в изобилие от тях. => Образно изказано да си щастлив живеейки по начин който си дефинирал ценностната си система.  = Религиите са помощно средство, т.е. те ти помагат с изпитан във времето порядък, за постигането на целите ти. 

Успех!

п.п. На @Anzhel Dimitrov не е религия, а вяра в отвъдното! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.