Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До колко стигналото до нас Божие слово е такова?

Featured Replies

• Автор
на 3.11.2024 г. в 9:13, Solly написа:

Какво означава да си ЧОВЕК?

Цитат

27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.

• Отговори 439
  • Прегледи 27,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЦЕРН, никога не се е занимавала с опити от такова естество.Там се правят изследвания в областа на физиката на елементарните частици.Какви са тия изсмукани от пръстите раздувки ? да минеш за много знае

• няма как слепец да види каквото и да е. Няма как, няма с какво, няма и защо. Не му се връзвайте на момчето - в научното знание той е пълен дилетант. Заблуждава ви характерната имитация с писане н

• Аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха......................................................... Ето такива моменти правят форума невероятно забавен.Това е почти като оргазъм.  Не мога да не

Публикувани изображения

преди 7 часа, <:IdioibI:> написа:

Със сигурност Бог се гордее с някои екземпляри от своите творения, но изглежда е възложил задачата и на други негови помощници да сътворяват човекоподобни хуманоиди?

преди 15 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Има:

Само се замисли в кои религии съществуват трите начин за активиране. ;) Умелото съчетаване между тези способи ти гарантира вечно удоволствие из живота ти. ;) 

Няма нищо по-хубаво след добре свършена дейност да пийнеш едно алкохолно питие, за да се отпусне физиологията ти от умората, а после да се отдадеш на човек от другия пол. ;) След това сън и отначало. => Дейност, алкохол, секс, сън, дейност, алкохол, секс, сън и така до ...... :) => Примерно. 

п.п. Уточнение за невежите: Секс е полов живот, а не полово сношение (съвкупление)! 

В земният живот , още може да се мечтае , да си четеш книги , някаква дейност , възпитание на децата на обноски , и най - важното - ВЯРА - предаване на ВЯРА в ОТВЪДНОТО , ВЕЧНОСТТА , и БОГА .  - Но тези неща хората някакси в забързаното ежедневие ги забравят и оставят на заден план , и все не стигат до тях .

преди 12 часа, Solly написа:

Е, може поне да се обещаят удоволствия, богатства и изобилие поне в рамките на този живот. Но нито една религия не ги обещава. Всички обещават нещо в отвъдния живот, в бъдеше време, но на никой не му стигат силите да ти обещае нещо тук, защото тук ще си свидетел на изпълнение или не изпълнение на обещанията, докато за бъдещето всеки може да разтяга локуми, без да може реално да ги докаже.

Напротив, дори всички ти казват, че тук трябва да бъдеш беден и окаян, за да ти се дадат богатства и изобилие в отвъдния живот.

Твоето обяснение е по-логично от това на другия.

Откак съм се отдал на Бога , всяко нещо ми е удоволствие , и удоволствието и щастието не са само в материалните богатства . Често самата мечта за нещо ми носи удоволствие и щастие ....

Не -  не трябва да си окаян и беден , нито отшелник . Щастието и удоволствията - може да те съпътстват цял живот , за което трябва ВЯРА в БОГА и ВЕЧНОСТТА , И ,, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЯГВА ГРЕХА " . 

Ако си мислиш че само материалните богатства ще направят щастлив/а . 

Пак да свидетелствам ,че чрез - избегнати грехове , и изкупление на извършените , съм си подсигурил Прекрасна Щастлива Вечност. - Което и можеш да постигнеш .

преди 12 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

п.п. На @Anzhel Dimitrov не е религия, а вяра в отвъдното! 

Как да не е религия - религия е и още как ,в която покупко - продажбата на любов не е грях , - защото безусловната любов може да съществува само във Вечността , когато се преселим в отвъдното , защото ще получаваме любов и от Бога ( за хетеро мъжете , и лесбийките в женските му форми ) ... - НО за целта се изисква избягване на греха и доброта , и Бог ще е с вас лично както си го представяте .

преди 2 часа, Solly написа:

Със сигурност Бог се гордее с някои екземпляри от своите творения, но изглежда е възложил задачата и на други негови помощници да сътворяват човекоподобни хуманоиди?

Да определено 😄👏👍

• Автор
преди 10 часа, Solly написа:

В контекста на фантастиката, да, но само човек е подобен на Бог, защото му е вдъхнал Свети дух от себе си. Затова и хората са различни, т.е. някои са с "потъмнен" дух, заради нисши страсти, които са изживели, а други са "прегорели" заради висши страсти. => Което ще рече, че само вярващите в Бог са истинските човеци, т.е. разбрали са същността на Бог и следват неговата промисъл, а не буквално писанията създадени от други хора свързани с Бог, защото и приматите са хуманоиди, но са твари. 

Отделно това, то приписваш на Бог човешки признаци от типа на "гордост", което означава, че все още не си разбрало какво е Бог. 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Но тези неща хората някак си в забързаното ежедневие ги забравят и оставят на заден план , и все не стигат до тях .

Ключовия фактор е в "забързаното ежедневие".  ;) Махнеш ли го, то всичко си идва на мястото. Затова и е речено: Усетиш ли, че почваш да забързваш, спри се за миг. Отдай се на Бог и всичко ще се подреди по неговата воля и ще стане добре, независимо от несъвършеното деяние което извършваш. 

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Щастието и удоволствията - може да те съпътстват цял живот , за което трябва ВЯРА в БОГА и ВЕЧНОСТТА , И ,, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЯГВА ГРЕХА

Защо викаш? Кое те доведи до тази истерия? Отделно това, то щастието и удоволствието са резултат от деянията ти. Няма как да те спънат, защото не си свършил деянието си, за да изживееш въпросните.

Отделно това, то, не забеляза в описания ритам един етап. ;) Именно в който те "спохожда" Бог и осъществява надзор над душата ти. За това и е речено: Не бързай! Утрото е по-мъдро. ;) => За моментите когато се колебаеш как да продължиш дейността си. 

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Как да не е религия

Не е, защото нямаш последователи, които да изповядват същите неща като теб. Това за момента са само и единствено твои вярвания! Да, те може да се допират до други сходни вярвания, но не са обосновани самостоятелно в Църква (общност, сбор от хора), а отделно това, не са легитимни сред светската власт.

Бог с теб. Амин

преди 4 часа, <:IdioibI:> написа:

Отделно това, то приписваш на Бог човешки признаци от типа на "гордост"

31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро.

Бог възгордява ли се като определя създаденото от него за твърде добро?

И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро.

Tц, има проблем... ако бог е създал, после го "погледнал" няма как да констатира че било "добро", още по-малко пък  "твърде добро". В този момент не е имало въобще "лошо" или "зло", та по него да отличиш кое е "доброто".

Непрекъснато няколко човечета претендират да са 'вярващи, но представите им за "бог" си остават твърде лични, твърде битово-житейски, и твърде човешки.

Бог няма как да е личност, нито да се възхищава, нито да оценява... приписват му се абсолютни характеристики - въобще тия човечета вдяват ли какво означават, кои са... И че имат несъвместимост с битово-житейските им представи за "бог"

• Автор
преди 4 часа, Solly написа:

Пак да повторя: Да приписваш на Бог човешки характеристики е грешка

Въпросното 31 е алегория, т.е.  текста го е изготвил човек и разчита на това, че в четящия ще възникне подобно усещане за добро. Метафората "твърде добро" е ползвана, за да си създадеш асоциация спрямо това което изпитваш след като си направил добро. 

Бог няма как да се възгордее. По-вероятно е ти да се възгордееш, ако сториш добро. ;) 

Гордост, възгордяване се изпитва от човек! Бог "излъчва" само Любов! 

преди 4 часа, Solly написа:

"Твърде добро" в случая не означава "прекалено добро", а по-скоро "много добро" или "изключително добро". Въпросът е, че сравнението може да бъде само с представата Му, с Неговия план за това, какъв трябва да бъде търсения резултат. И думите подсказват, че Сътворението се е получило както трябва. За гордост не може да се говори, а за успешност.

• Автор
преди 13 минути, Theros написа:

За гордост не може да се говори, а за успешност.

За колко неуспехи на Бог знаеш? :) 

За пореден път успя да ме разсмееш. :) => Благодаря ти!

Мир вам. Амин

Нещо може да е успешно, без необходимостта да се сраввнява с предишен провал. Планираното е постигнато и толкова - направеното е успешно. Можем да задълбаем и в посока как Бог знае кое е "успешно" и кое "неуспешно" без предхождащ опит, но не виждам смисъл. Така или иначе, колкото и някой да е уверен в това, което прави, той не бива да губи възможността за неуспех от погледа си - това е част от пътя към успеха. В този смисъл и оценката за успешност си е на място, дори при наличието на такава увереност.

• Автор
преди 33 минути, Theros написа:

Нещо може да е успешно, без необходимостта да се сраввнява с предишен провал. Планираното е постигнато и толкова - направеното е успешно. Можем да задълбаем и в посока как Бог знае кое е "успешно" и кое "неуспешно" без предхождащ опит, но не виждам смисъл. Така или иначе, колкото и някой да е уверен в това, което прави, той не бива да губи възможността за неуспех от погледа си - това е част от пътя към успеха. В този смисъл и оценката за успешност си е на място, дори при наличието на такава увереност.

Грешно ти е тълкованието!

преди 16 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

В контекста на фантастиката, да, но само човек е подобен на Бог, защото му е вдъхнал Свети дух от себе си. Затова и хората са различни, т.е. някои са с "потъмнен" дух, заради нисши страсти, които са изживели, а други са "прегорели" заради висши страсти. => Което ще рече, че само вярващите в Бог са истинските човеци, т.е. разбрали са същността на Бог и следват неговата промисъл, а не буквално писанията създадени от други хора свързани с Бог, защото и приматите са хуманоиди, но са твари. 

Отделно това, то приписваш на Бог човешки признаци от типа на "гордост", което означава, че все още не си разбрало какво е Бог. 

Ключовия фактор е в "забързаното ежедневие".  ;) Махнеш ли го, то всичко си идва на мястото. Затова и е речено: Усетиш ли, че почваш да забързваш, спри се за миг. Отдай се на Бог и всичко ще се подреди по неговата воля и ще стане добре, независимо от несъвършеното деяние което извършваш. 

Защо викаш? Кое те доведи до тази истерия? Отделно това, то щастието и удоволствието са резултат от деянията ти. Няма как да те спънат, защото не си свършил деянието си, за да изживееш въпросните.

Отделно това, то, не забеляза в описания ритам един етап. ;) Именно в който те "спохожда" Бог и осъществява надзор над душата ти. За това и е речено: Не бързай! Утрото е по-мъдро. ;) => За моментите когато се колебаеш как да продължиш дейността си. 

Не е, защото нямаш последователи, които да изповядват същите неща като теб. Това за момента са само и единствено твои вярвания! Да, те може да се допират до други сходни вярвания, но не са обосновани самостоятелно в Църква (общност, сбор от хора), а отделно това, не са легитимни сред светската власт.

Бог с теб. Амин

Не знам как да подчертая , затова писах с големи букви . 

Пращах имейли и звънях в агенцията по вероизповеданията но не искат да ме регистрират като официална религия ,и се отказах . Пък и ми по - харесва да си играя Междузвездни Войни , отколкото да пиша книги ,при условие че тук според теб съм се изкрещял , което е достатъчно ...

• Автор
преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Не знам как да подчертая , затова писах с големи букви . 

Ще те споходи Бог. Попитай го как се прави. И какви Междузвездни Войни? Живота не е игра! Нещо не уважаваш Бог!? Да не те "привика" за последно в отвъдното, за да те уважи и да ти даде най-накрая това което желаеш, за да не си играеш, а да работиш за него в друг свят и да не мислиш за глупостта наречена война!? Прави Любов бе Анджеле? Що мислиш за глупости? 

Упокой Боже душата му и дай мир. Амин

преди 5 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Ще те споходи Бог. Попитай го как се прави. И какви Междузвездни Войни? Живота не е игра! Нещо не уважаваш Бог!? Да не те "привика" за последно в отвъдното, за да те уважи и да ти даде най-накрая това което желаеш, за да не си играеш, а да работиш за него в друг свят и да не мислиш за глупостта наречена война!? Прави Любов бе Анджеле? Що мислиш за глупости? 

Упокой Боже душата му и дай мир. Амин

Междузвездни Войни е игра за развлечение , а и моят рай е от светът на ,, Междузвездни Войни " - там не се усеща болка,  а само удоволствие , нещо подобно на ,, спортна надпревара ". Само че там е отборна игра и има и индивидуални класации . Шофирането е - летене , дизайните са разнообразни и грандиозни , местата за туризъм са много , чувството от взаимната любов е невероятно , и нямаш притеснения за каквито и да били от земните проблеми и терзания . Уважението и единството са на такива нива ,че са непознати за хора ,които не са били в Отвъдното , нямаш здравословни проблеми и няма и да имаш ---- И всичко това срещу проявени благодарности , доброта и избягване на греха  ...

• Автор
преди 12 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Междузвездни Войни е игра за развлечение , а и моят рай е от светът на ,, Междузвездни Войни " - там не се усеща болка,  а само удоволствие , нещо подобно на ,, спортна надпревара ". Само че там е отборна игра и има и индивидуални класации . Шофирането е - летене , дизайните са разнообразни и грандиозни , местата за туризъм са много , чувството от взаимната любов е невероятно , и нямаш притеснения за каквито и да били от земните проблеми и терзания . Уважението и единството са на такива нива ,че са непознати за хора ,които не са били в Отвъдното , нямаш здравословни проблеми и няма и да имаш ---- И всичко това срещу проявени благодарности , доброта и избягване на греха  ...

Анджеле, това е бягство от действителността, а не Рай! И си седнал да хокаш @_Aumi_ за удоволствието което изпитва в този свят. :) 

Кратко: Пристрастяването към "Междузвездни игри" или друг вид игра не е по-различно от пристрастяването към наркотиците! 

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Само че, си безсилен да обещаеш и постигнеш тези неща в реалния живот, затова си ги самообещаваш в отвъдния.

преди 21 часа, _ramus_ написа:

Tц, има проблем... ако бог е създал, после го "погледнал" няма как да констатира че било "добро", още по-малко пък  "твърде добро". В този момент не е имало въобще "лошо" или "зло", та по него да отличиш кое е "доброто".

Непрекъснато няколко човечета претендират да са 'вярващи, но представите им за "бог" си остават твърде лични, твърде битово-житейски, и твърде човешки.

Бог няма как да е личност, нито да се възхищава, нито да оценява... приписват му се абсолютни характеристики - въобще тия човечета вдяват ли какво означават, кои са... И че имат несъвместимост с битово-житейските им представи за "бог"

Ако има проблем - не е мой, а на тези които са писали Библията.

а на тези които са писали Библията

значи това не ви интересува - писано е, вярвам си и... тва е. И да - що да е "ваш" тоя проблем :) Вие проблеми нямате - само си цитирате повярваното от писаното, а тия дето са го писали си е техен проблема.

Много е показателен въпросът с отпадането на отговорността - за нуждите, щенията и ползите, дето са на първо място.

преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

изкрещял , което е достатъчно

правилното написано е "изТрещял"...

И да - за някой това е съвсем достатъчно да си живурка сред делюзиите си.

преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

Анджеле, това е бягство от действителността, а не Рай! И си седнал да хокаш @_Aumi_ за удоволствието което изпитва в този свят. :) 

Кратко: Пристрастяването към "Междузвездни игри" или друг вид игра не е по-различно от пристрастяването към наркотиците! 

Нема кво друго да правя , . Пак повтарям - за цял живот само баба ми е помогнала и естествено с гаджетата , всички останали са гледали да изкарат нещо от мен , или да се само изтъкнат на мой гръб . Съдбата още от детството ми е тежка ( бащати ти краде играчките , баба ти дава пари да ти купят нещо - те си купят за тях си нещо - да не би случайно да не се разглезя , родителите ти ти намерят ти работа докато си на 15 за да ти приберат половината заплата , зафанеш нещо родителите ти започнат да казват на всеки че нищо не става от теб и че няма да свърша работа , през това време те сравняват само с богаташчета и вишишчета при условие че още си в средното ,спечелиш бас не ти дават спечеленото - мамят те собствените ти родители , не искат да ти дадат 50 лева на заем , а на всички разправят че ми били помагали много .... свършиш парите - гаджетата изчезват , приятелите също .... )  ,, и както казва @ramus @_ramus_- вярата ми е патеричка - щото като те спъват постоянно ,крадат те ,лъжат те , злословят зад гърба ти - какво мнение да имаш за този свят ? 

И тук идват Междузвездни Войни - мечтание изразено в дизайна на играта - по между другото - винаги съм знаел за бъдещето си че ще се остана сам щото не мога да лъжа и мамя , и не търпя лъжи и измами , а борците срещу греха - никой не ги харесва - всеки харесва ласкателства и похвали за това че са проявили сила да направят някоя беля и да стъпчат някого - това е светът към момента - затова ауми не ми е интересна щото си нямам нищо общо с нея , и няма и да имам - нека да си е щастлива амин . И аз съм щастлив , особено след скорошното ми видение , за това какво ме чака Отвъд смъртта .

Както и да е , чувствам се добре , - здрав , работя си и квото и да става съм над нещата .

Бога ми е дал заслужена награда - да имам пълната увереност за Вечността че ще съм си О.К. - което ми е достатъчно - тука в земният живот имам достатъчно спомени запазени за вечността ( и то прекрасни спомени ) .

Незгодите са част от пътя , но не си струва за години удоволствие от автомобилите при пътуване да се оставам с лошо впечатление за това че съм влязъл в сервиз 😅😅👍

Сполай ти братко , Бог с теб . Амин .

преди 10 часа, Solly написа:

Само че, си безсилен да обещаеш и постигнеш тези неща в реалния живот, затова си ги самообещаваш в отвъдния.

Не си ги само обещавам , а Бога ми е Показал че ще ги имам и че ще живея О.К. цяла Вечност . 

Щото ти можеш да постигнеш живот в обикаляне на галактиката ? 

В земния живот ми е рутина , като повечето хора съм - работиш - спиш - и така . Било е време на удоволствия и любов но с фалита им дойде края 😅. Кво да се прави - сега Аскетизъм 😏

преди 7 часа, _ramus_ написа:

.

И да - за някой това е съвсем достатъчно да си живурка сред делюзиите си.

Да , няма лошо - но сред Мечтите - е по правилно .

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 41 минути, Anzhel Dimitrov написа:

но сред Мечтите - е по правилно .

Тц, не е "по-правилно". Въобще не разбираш двете думички, но ми е все едно. Хора, без значение, думи без значение, фантазии без значение... Нищо... там, някакси, да си преживяваш твоето си. С опита да си придадеш значение с нещо без всякаква стойност, и без всякакво значение.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Бога ми е Показал че ще ги имам и че ще живея О.К. цяла Вечност . 

А защо Бога ти не ти ги обещае и даде още в този живот, щом е твой човек?! 😁

преди 7 часа, _ramus_ написа:

писано е, вярвам си и... тва е.

Кой ти е казал, че вярвам в това което е писано в някакви писания?!

преди 40 минути, Solly написа:

Кой ти е казал

:lol6:само бог ги казва тия работи, но тук Анжелчо има директна връзка с въпросния.

Забавлявам се с глупостите, които се пишат, с празните думички и празните опити на някои хора да се самонадуват пред екраните в ролята на огледало.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Тц, не е "по-правилно". Въобще не разбираш двете думички, но ми е все едно. Хора, без значение, думи без значение, фантазии без значение... Нищо... там, някакси, да си преживяваш твоето си. С опита да си придадеш значение с нещо без всякаква стойност, и без всякакво значение.

Има значение , дори най - незначителните за теб неща имат значение ...

А защо Бога ти не ти ги обещае и даде още в този живот, щом е твой човек?! 😁

Даде ми за няколко години прекрасни любови,  спомени и изживявания ... Последните 8 години са ми малко по така труднички ...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

:lol6:само бог ги казва тия работи, но тук Анжелчо има директна връзка с въпросния.

Забавлявам се с глупостите

Да така е .

И с какви глупости се забавляваш ? 

на 6.11.2024 г. в 10:06, _ramus_ написа:

Всеки си мечтае за свят без гадове и Бог го предоставя и то за цяла Вечност - срещу доброта и избягване на греха .

преди 13 часа, Solly написа:

Ако има проблем - не е мой, а на тези които са писали Библията.

Или ,,  Анжелизъм "  ....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.