Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 16 минути, maxthon написа:

Тук не става дума за фенщина. Всъщност се говори за 50-70 самолета. Проблеми с Ф16 на украинска земя ще има доста. Първо има доста специфично изискване към пистите  спрямо досегашните използвани самолети там. Има някаква бройка пилоти, които уж досега се обучават, но средния брой полети на всеки пилот няма да се увеличи кой знае колко само защото вече летят с F16. Ще се наложи да се обучават пилоти на съкратен курс, което знаеш до какво ще доведе. Защо говоря всичко това. Следвам тренда в маркетинговата сфера напоследък - няма унищожен Хаймарс, няма свалени негови ракети, няма свалени HARM, няма свалени Storm Shadow, няма унищожен Пейтриът. Логиката следва, че няма да има свалени и F16. Разбира се грешна от всякъде.. На Всичко  досега като ескалация е за проба на възможностите на Русия най-вече в противовъздушната отбрана. След F16 ще има и още един game changer - ATACMS. Само, че за самолетите както вече споменах не трябват 50 или 70, или 100. Трябват минимум 1500-2000.

Аз казах думата. Ти не посмя, но пък попита преди това за връзка между хората на снимката и Рюрик. Каква връзка ако не генетична?

Какво не съм посмял? 

Учил съм в други години, за което няма да се извинявам, че давам пример с раси.

Ти уеднакви европеидна с монголоидна раса??? Как и защо?

За да оправдаеш, че русите са се задавили със заграбеното.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, parmobil написа:

Ти уеднакви европеидна с монголоидна раса??? Как и защо?

Е ти като чуеш руснак само за такъв от европеидна раса ли се сещаш? Правилно съм те насочил към това да отидеш малко на турне на гости на другите руснаци да ти обяснят добре за какво става дума. И ако все пак не си убеден може да направиш и отклонение да се пробваш примерно и с Кадиров. Няма кой да ти обясни по-добре от него за руснаците.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Zащо има още неликвидирани раснаци?

Може би защото не си достатъчно смел за да пробваш ти да го направиш?

преди 3 часа, vpvelev написа:

Ти в ред ли си? Или пробваш - "крадеца вика дръжте крадеца".

Най-големите колонизатори са Англия, Испания, Франция, Холандия, Португалия. И то с колонии на хиляди километри от техните земи. Ако приемем че Сибир е колония на Русия то те си граничат. И няма сведения руснаците да са превзели насилствено Сибир и да са избили местното население.

Явно изпълняваш задача да клеветиш за всичко Русия и руснаците. Дори и да е очевадно че не е истина все някой може да се хване. Особено младите. И така да намразят руснаците и Русия. От лъжите които сипеш по неин адрес.

Драги, 1/6 от земното кълбо е руско. Не ми обяснявай, че е станало с добра дума, моля те!

току-що, maxthon написа:

Може би защото не си достатъчно смел за да пробваш ти да го направиш?

Аз работя за пари. Няма проблем да избия няколко - не ми пука. Заради тия изверги, се наложи 22 години да, съм на дриго място! 

И изобщо не ме интересува, даки българина, можел да си позволи донмати или Шеви! Аз имам!

преди 1 час, MZ/X написа:

Сваряването на жабата продължава...
US посланичката в НАТО със стряскащи думи за разширено военно присъствие в България за "защита от Русия"
https://blitz.bg/politika/us-poslanichkata-v-nato-ss-stryaskashchi-dumi-za-razshireno-voenno-prisstvie-v-blgariya-za-zashchita-ot-rusiya_news954464.html

Кое е следващото, което ще ни натресат? Натовски дивизии и корпуси?

ШОК!!! БОНБА!!! В България има 32 000 НАТО-вски войници!!! А....то нашата армия толкова била...Ми щом сме в НАТО, значи и нашата армия е съставена от натовски дивизии и корпуси...

преди 16 минути, maxthon написа:

Е ти като чуеш руснак само за такъв от европеидна раса ли се сещаш? Правилно съм те насочил към това да отидеш малко на турне на гости на другите руснаци да ти обяснят добре за какво става дума. И ако все пак не си убеден може да направиш и отклонение да се пробваш примерно и с Кадиров. Няма кой да ти обясни по-добре от него за руснаците.

Чеченците се определят за руснаци? Верно ли това ми казваш?

Нещо бъркаш СССР с Россия.

преди 2 минути, rootkit написа:

ШОК!!! БОНБА!!! В България има 32 000 НАТО-вски войници!!! А....то нашата армия толкова била...Ми щом сме в НАТО, значи и нашата армия е съставена от натовски дивизии и корпуси...

Що пък чак шок? Нормално е.

преди 13 минути, parmobil написа:

Чеченците се определят за руснаци? Верно ли това ми казваш?

Е вече за втори път ти казвам, че няма как да кажа някой друг как се определя. Но явно си упорит в това, че трябва да вкараш някакви думи в моята уста, които искаш да ги кажа. Една учителка, която я споменаха наскоро ще трябва да напусне училището, където преподава и да започне да се занимава само с хора страдащи от това да четат и нищо да не разбират. Как се определят чеченци и всякакви други етноси може да ти го кажат само те. Специално чеченците ще ти обяснят какво означава да си руснак. Не аз, а ти бъркаш нещата със СССР и Русия. Сега Русия няма нищо общо със СССР.  Много хора са си останали все още в края на 80-те години на 20 век точно по отношение на това, че смятат Русия за СССР.

преди 16 минути, rootkit написа:

Пишеш ли в хардуер форум?

преди 17 минути, NewRedDragon написа:

Заради тия изверги, се наложи 22 години да, съм на дриго място! 

Най-лесно е да обвиниш друг за нещо, което си го направил сам на себе си.

преди 2 часа, Coco1 написа:

Коле ше ти стигне ли соц-пенсията да си платиш или пак ше разчиташ на добрите стари донски казаци в интерната :giggle1:

:giggle1::giggle1::giggle1:

... и Уорън Бъфет са вербували май с някоя Наташка ...

преди 34 минути, parmobil написа:

Драги, 1/6 от земното кълбо е руско. Не ми обяснявай, че е станало с добра дума, моля те!

Има следи, данни, че образуването на вечната замръзналост е станало при някакъв катаклизъм през 17-ти или 18-ти век.
Падане на астероид в Северния ледовит океан или спонтанно изригване на метаново съединение от дъното на океана (метан хидрат, хидрид или нещо с подобно име).
Една от всеизвестните следи са замръзналите мамути, които Тихият океан постоянно разкрива.
Друга от всеизвестните следи е метанът, който се освобождава при топенето на "вечната замръзналост",
която напоследък почва силно да се топи.
Третата от доста известните следи са стари географските карти с множество Тартарии в Азия,
а също и старинни книги с гербове на държави,
в които има гербове на няколко Тартарии.
Четвърта, малко по-косвена следа е възрастта и размерът на дърветата в тайгата, спрямо секвоите в Северна Америка и Канада.
Пета следа са снимки от ранните години на фотографията, на които се виждат голи полета около градовете, където сега има тайга.
Шеста следа, която изследват няколко руски блогъри алтернативщики, е мащабно наводнение с масово засипване на приземни етажи на сгради из цяла Русия, в т.ч. има датирани снимки или пощенски картички от Москва-река, на които се виждат постепенни изкопни и почистващи работи на властите.
В последно време при изкопни работи за строежи са намерени улични настилки на старите нива
отпреди потопа, и неоправдани подземни и полуподземни прозорци и врати.
Още една като че ли очевидна следа е твърде малката наглед (спрямо кулите) височина на крепостните стени на московският Кремъл, и май и в други градове.
........................
Но, и ти си прав, далеч не всичко е ставало с добра дума. 
Малко са държавите като Армения, които изрично са помолили да влязат в империята,
защото извън нея са ги нападали други, османската империя, ако не греша ...
Може да има и още някои като Армения, в момента не ми се търси информация ...
С името Ермак, ако не греша, върви и израза "завоевателят на Сибир", данните са малко дали е от руски произход или е наемник ...

преди 12 часа, Митко Вълчев написа:

А носещите свобода, равенство и братство на света болшевики са довели до гладната смърт на МИЛИОНИ украинци. Отделно стотици хилядите умрели по гулази.

А колко индианци са умряли заради носещите свобода, равенство и братство Наглосакси? Ако за индианци не ти се говори, да поговорим за индийци, а?

Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?

Цитат

Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 11 часа, N1K17Y написа:

и нямаше никакви проблеми, докато руски военни не бяха пратени да отцепят украински територии.

Нямаше никакви проблеми, докато Кравария не реши че трябва организира една цветна революция, вместо да остави всичко да се реши на демократични избори. Как ще наречеш явната подкрепа за фракция, целяща свалянето на законноизбран президент на чужда суверенна държава?

преди 10 часа, miro20 написа:

а защо природните им богатства с които могат да живеят като шейхове са безскрупулно ограбвани от мафиотската рашистка путлювистка престъпна група ?

Защо златото от Челопеч и тн. е безскрупулно ограбвано от канадско-карварската престъпна група наречена "Дънди прешъс"? Та ние можехме да си живеем като шейхове!

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Руски Мир в цялата му прелест.

329577662_535607278683818_8974449122277626282_n.jpg.ba9e215fa8792787b81321ac3e444ac3.jpg

Добро утро, червеноармейци.

Летището на Мариупол дава някакви сигнали:

Стига сте спорили защо Китай свободно използва пристанището на Владивосток.

Я вижте, че 90% от вноса на микроелектроника в Русия сега идва от Китай. Включително и много западно производство.

Вносът е скочил неколкократно от март миналата година до стойност 500 милиона долара от Китай и 400 милиона от Хонк-Конг, който влиза в КНР, но е с особен статус и е световен търговски възел.

За 2022 близо милиард в чипове, а? Как ви се струва? :D

По данни на американския Фонд Карнеги.

https://carnegieendowment.org/2023/05/17/hong-kong-s-technology-lifeline-to-russia-pub-89775

Услуга за услуга, кво? В тази светлина Владивосток е дребен жест от страна на Русия

И сигурно основният поток внос на електроника, а навярно и други "санкционирани" стоки, върви през въпросния порт Владивосток под вид на "вътрешнокитайски транспорт"... ;)

Чичко Си е на поход срещу Запада и врагът на неговия враг е негов приятел.

И трудно западняците ще го хванат с разни санкции или манкции, щото това означава да се прострелят не в крака, а да се гръмнат в главата с надежда да останат живи.

А Русия сигурно се е набълбукала с чипове за пет години напред. И продължава да се набълбуква.

:D

Втората армия на света + Буханка=ВНЛ:

https://twitter.com/markito0171/status/1659687158175637504?s=20

Малко клюки от фронта:

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/russian-forces-bested-goat-after-27311647

Коза ранила 40 руснака.

преди 11 минути, rado_svet написа:

Я вижте, че 90% от вноса на микроелектроника в Русия сега идва от Китай. Включително и много западно производство.

Вносът е скочил неколкократно от март миналата година до 500 милиона от Китай и 400 милиона от Хонк-Конг, който влиза в КНР, но е с особен статус и е световен търговски възел.

https://carnegieendowment.org/2023/05/17/hong-kong-s-technology-lifeline-to-russia-pub-89775

Услуга за услуга, кво? В тази светлина Владивосток е дребен жест от страна на Русия.

И трудно западняците ще го хванат с разни санкции или манкции, щото това означава да се прострелят не в крака, а в главата.

FwghBw8XwAkqFBs?format=jpg&name=medium

Не е само това.. отдавна Китай си кътка там близките територии. Похода му по скоро е на север но тихичко и спокойно. И понеже гледам спорите за гени и прочие Тези същите въпросни територии май са по-близо до Китайците отколкото до Русия:)

Гледам никой не коментира и защо тези бившите републики (повечето) май нещо не го играят много много приятелски настроени към самая могучая. Не всички, ама примерно вчера имаше много горещо посрещане на първия самолет с руснаци нейде там. Че и полиция се намеси да не вземат да ги посрещнат с "хляб и сол".

преди 1 час, ivottoshev написа:
преди 11 часа, miro20 написа:

а защо природните им богатства с които могат да живеят като шейхове са безскрупулно ограбвани от мафиотската рашистка путлювистка престъпна група ?

Защо златото от Челопеч и тн. е безскрупулно ограбвано от канадско-карварската престъпна група наречена "Дънди прешъс"? Та ние можехме да си живеем като шейхове!

После да не питаш защо си кух фейкомет ? :)  :)

преди 13 часа, N1K17Y написа:

и нямаше никакви проблеми, докато руски военни не бяха пратени да отцепят украински територии.

Нямаше никакви проблеми, докато Кравария не реши че трябва организира една цветна революция, вместо да остави всичко да се реши на демократични избори. Как ще наречеш явната подкрепа за фракция, целяща свалянето на законноизбран президент на чужда суверенна държава?

тотален фейкомет, затапван 1001 пъти за тези и много подобни лъжи и простотии :) 

Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?

Цитат

Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!

Отново сравняваш тотално различни неща.

И на това ти е отговаряно , ама се правиш на ударен с мокър парцал.

Защото си фейкомет и лъжец .

преди 34 минути, rado_svet написа:

Вносът е скочил неколкократно от март миналата година до стойност 500 милиона долара от Китай и 400 милиона от Хонк-Конг, който влиза в КНР, но е с особен статус и е световен търговски възел.

За 2022 близо милиард в чипове, а? Как ви се струва? :D

Услуга за услуга, кво? В тази светлина Владивосток е дребен жест от страна на Русия

И сигурно основният поток внос на електроника, а навярно и други "санкционирани" стоки, върви през въпросния порт Владивосток под вид на "вътрешнокитайски транспорт"... ;)

И трудно западняците ще го хванат с разни санкции или манкции, щото това означава да се прострелят не в крака, а да се гръмнат в главата с надежда да останат живи.

А Русия сигурно се е набълбукала с чипове за пет години напред. И продължава да се набълбуква.

Това, че Си е на поход срещу Запада е в мокрите ви сънища. В реалността китайски фирми се изтеглят от Русия, а Си подкрепя териториалната цялост на Украйна и не застава зад Путин при гласуване в ООН.  Мишкарските истории, докато са наведени да се възползвам от евтиното ли броите за помощ?

преди 44 минути, kosyo написа:

Добро утро, червеноармейци.

Летището на Мариупол дава някакви сигнали:

Ми те ватенките пак са пушили, да не си помислите че някой е успял да изненада безаналоговата армия

преди 7 часа, andiay написа:

"Тъп, но упорит", така е казал народа...

Така е, добре, че поне това си запомнил или ти го казват често и за това го знаеш.

Па викаш аз съм бил мишка...

Така е, и това е вярно, няма да споря с теб и без това е невъзможно, а и ако го направя нямам никакъв шанс, със телевизор по-ще се разба отколкото с теб. Всички сме съгласни, че си мишка.

Докажи, че съм "смешко", "пародия" , "мишка" и т.н.

Няма нужда да ти го доказваме, ти го показваш.

Такива като вас и за "черешки" не могат да минат (това отбор Черешка от най-детски форум ли го изимитира или си е от забавено развитие?), защото от черешите има полза, а вие сте просто плява...

Череши вече има и се продават, малко са скъпички но щом ги споменаваш значи ти се похапват.

За амнайсти път - ще отговориш ли на въпросите?

Какви въпроси? :ohmy: Като започнем да ти отговаряме на въпросите, които нямат нищо общо със темата се получава това отгоре.

Темата е за войната в Украйна, тези коментари които пишеш нямат нищо общо със темата!

Правила на форума.

Цитат

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Цитат

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

Цитат

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Цитат

2.14 Всички мнения и коментари, публикувани в сайта и форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на сайта и те са без тяхната подкрепа.

Цитат

4.1 Спазването на правилата, изложени тук, е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.