Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Кои всички ?

Христо е ЗКПЧ, а Синдбад не го слуша тиквата.

Един не е взел отношение по аргументите, които изложих, относно причините, поради които Русия се очаква, с голяма доза увереност от всички военни по света, да загуби войната.

Специално Синдбад ви разби всички фейкове и манипулации !  

Аз съм питала баща ми , относно негови твърдения в тази тема и той ги ПОТВЪРДИ !! 

Така , че нямам основания да не му Вярвам на Синдбад , понеже вярвам на баща ми !

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Кои всички ?

Христо е ЗКПЧ, а Синдбад не го слуша тиквата.

Във клиниката в Мойсеево са много, не трябва да им противоречим :giggle1:

преди 2 минути, _sirena_ написа:

Аз съм питала баща ми , относно негови твърдения в тази тема и той ги ПОТВЪРДИ !! 

Така , че нямам основания да не му Вярвам на Синдбад , понеже вярвам на баща ми !

Като развален телефон сте :giggle1:

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

по аргументите

Само където не са аргументи ... :) 

Не би следвало да се поглежда еднопосочно към гражданската война която се води от 2014 година в Украйна. 

Целият проблем е, че някои приватизираха Г7 и считат, че Русия не е "Голяма". Да, това е в полза на Д8, но явно си за друг режим, който определено не е подходящ в Европа. 

НО, до колко си получил нужното военно образование в ШЗО??? = Пехотинците сте "пушечно месо". К'во, сърбат ли те палците??? :) Па оди в чуждестранния легион и защитавай Украйна. Ко се правиш на политик, а??? 

п.п. Дори едно ЗКПЧ е по-запознато по отношение на политиката отколкото "планирани загуби" ... = Доволно познавам психиката на кашика ... :) 

Ако бе война, то определено в тоя случай щеше да има много повече цивилни жертви. 

Може и да не коментирам войната, но това не значи, че не се интересувам...Е, най -голямата пропагандистка измама е в раздуването на мащабите (най-вече от украинска страна, тоест, западна) на това, което се случва там...И сравненията със събития от ВСВ...Защо?! Ами защото това е друг тип война (точкова по същество...като в Сирия например) и неслучайно всички чувате непрекъснато за действия на батальонни тактически (че и ротни) групи и никъде нищо не се чува за действия на дивизии, корпуси, армии и фронтове...Мариупол бил Сталинград...Ха-ха-ха!...Бръкнете в Уикипедия и намерете цифрите, показващи мащабите на случилото се при Сталинград...войници, въоръжение и т.н...! И ще ви стане ясно какво имам предвид...И после не се питайте(ако знаете този факт, разбира се) защо бойците от батальона на ДНР, обсадил Азовсталь, са изумени, виждайки, че са два пъти и отгоре по-малко от излизащите предаващи се украински бойци...Съвсем ненапразно сведенията оттам даваше винаги командирът на този батальон...не на полк или дивизия...Да, огневите възможности на БТГ са нараснали много от онези времена, ама едно е да разрушиш град, друго...съвсем друго е да го задържиш...Да го разрушиш вече може с малко хора и много техника, но за задържането му трябват живи хора...Много при това...За задържането на град като Мариупол трябва поне един охранен полк...ако не и дивизия...който да стои там години наред...Това е проблемът (бъдещия) на руснаците, не толкова бойните действия...В Източна Украйна ще е по-лесно (хората там са си предимно руснаци, ще се разберат), ама в Западна?!До която щат- не щат руснаците май ще трябва да стигнат?!Колко дивизии (на НКВД) ще трябва да разположат там?!Като в периода 1945 до 1952 година...Колко ще струва това?!...

Според мен разделението на сегашна Украйна е неминуемо. Освен ако НАТО не се реши съвсем откровено да удари РФ...със съответните последици за всички ни...

,,На 19.05. на укрите им се стъжни напълно.
За геройчното предаване под бял флаг на Азовците, ще замълча.
За НЯКОЛКОТО котли на източният фронт, където са изолирани няколко десетки хиляди укр войничета пак ще замълча.

Но вчера им таковаха-таковата на украйнците на Харковското направление.
Няколко седмици укрите провеждаха контланастъпление.
Стигнаха до сави границата с Русия и вчера на 19.05 се оказа, че са влезли в КАПАН ЗА МИШКИ !
С удар по фланговете от руска територия цялата им контранастъпателна армия е обкръжена.

Реално от вчера следва доубиване на обкръжените части на ВСУ или "геройчната" съдба на Азовци.
Източният фронт до края на юни утече.

В Думата е внесен Законопроекн с който Президента на Русия има плаво да СЪЗДАВА АДМИНИСТРАЦИЯ ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ.
Т.е. Херсонска и Запорожеская ( последвана от Николаевска и Одеска) бивша Таврическая губерния на Имперска Русия, ще моге законно са се администрира от Русия.

Честито на Коломойски и неговият шут Зеленски.
Опита за създаване на Еврейскат Украйнска държава приключи.
Обидени отказаха да канят руски представители в понеделник на форува в Давос."

преди 14 минути, _nib_ написа:

Опита за създаване на Еврейскат Украйнска държава приключи.
Обидени отказаха да канят руски представители в понеделник на форува в Давос."

Нацистите, нали ? :giggle1:

А борците с нацима, изтъкват, че се борят с евреи. Не можете и да се усетите какви ги пишете.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Нацистите, нали ? :giggle1:

А борците с нацима, изтъкват, че се борят с евреи. Не можете и да се усетите какви ги пишете.

...айляк дупи ухуруй търси....

преди 2 часа, Coco1 написа:

Във клиниката в Мойсеево са много, не трябва да им противоречим :giggle1:

Къде е това Мойсеево?  Интерната в Мосейково -Вологда в Русия ли визираш?   Една дума ти е трудно да запомниш... 

преди 16 часа, Moriati написа:

Не питай старило питай патило са казали... Това че ти си служил 80 те не те прави запознаете.. Скъдовете в Бг са доставени в края на 80 те драги,С-23 както ти ги знаеш, в състав 8 пускови и 24 ракети всичко на всичко.. Бяха на в Телиш-Плевенско. И да знам за Щит 82,споко, както и за Точките У ,и за Луна... Служил съм с хора които са били в тези подразделения и много които са участвали и на Щита.. и то не наборни а сержанти и офицери, така че легендите както казах си ги запази за себе си...

Рила и Пирин са били нашвъкани с ракети в сънищата ти,основните ракетни поделения бяха в северна България и по Стара планина, да ти обяснявам защо едва ли има смисъл..

Живков беше курназ с възродителния процес понеже знаеше че СССР е зад гъза му,и че САЩ няма да позволи на Турция да започне нова световна война... Ако не бяха тези причини Живков щеше да посмее на собствен гъз ама друг път... 😏 

Та моя съвет,не се пъни, нямаш достатъчно знания какво е било точно, и кой защо не е посмял или посмял някой си нещо... 

П.С А армията почна да запада по времето на Костов основно, въпреки финансовите проблеми дотогава все още нивото беше добро...  Това го признаваха всички стари офицери с които съм служил,както и лично аз го видях ...така че айде по полека с хвалбите за твоето време.... 

Не знам кой се изхвърля, ама сигурно е, че не съм аз. Ти само си чул за някои неща, а аз съм свидетел на такива. Няма как да питаш патило, защото не е патило, а старото знае и преценява. Въобще нямаш прпедстава за военната ни мощ тогава. Както ти казах служил съм ИКП (изнесеният команден пункт на 3-та армия.) Подчинени ми бяха всички подразделения и ги вдигах по тревога но нареждане на щаба, чрез дежурния по свръзки. Позивната ни беше "Ураган 62, ....."Шипка", "Дъбрава" и тн. ми бяха подчинени. Имах на подчинение две ракетни поделения, които бяха в Рила и Пирин и също ги вдигах по тревога-учебна. За едно си прав, но без да го осъзнаваш, просто си налучкал. Имаше изцяло руско ракетно поделение, което освен по наше нареждане се задействаше и от по-висша инстанция, сещай се коя! От съображения за сигурност, предавателите ми бяха изнесени на "Карандила", които манипулирах дистанционно. с В територията около бункера имах три резервни предаватела, които бяха за крайни случаи. Под земята имаше три дизелови ел. агрегата Шкода с огромна мощност, като се обслужваха от агрегатчик. Явно имаш грешна информация за българската военна мощ. Както ти казах, турците много се страхуваха ние да не ги нападнем и поддържаха добри отношения с нас. Още преди Костов, осакатиха армията ни, като намалиха под санитарния минимум

Цитат

Българската народна армия през 1946 – 1990 г

.В тоталитарната система на Народна република България армията има изключително важна роля като гаранция за стабилността на режима. Още след Деветосептемврийския преврат Българската комунистическа партия полага специални усилия да постави под свой непосредствен контрол въоръжените сили, преименувани на Българска народна армия. Те са реорганизирани по съветски образец с прякото участие на съветски офицери, проборудвани са със съветско въоръжение и техника, ръководни позиции заемат съветски офицери от български произход, голяма част от командния състав преминава обучения в Съветския съюз, съветски преподаватели работят в български военни училища. През есента на 1949 година ръководството на БКП изпраща искане за изпращане на съветски офицер за началник на Генералния щаб, но получава отказ от съветското правителство.[14]

Армията е поставена под контрола на Военния отдел на ЦК на БКП и Политическото управление в структурата на самата армия, функционират и местни военни отдели на БКП. Още през 1949 година 63% от офицерите са членове на БКП, а други 7% – на комсомола. През 1948 година е въведено обръщението „другарю“ и петолъчки на кокардите, копчетата и пагоните, от 1949 година в армията открито действат организации на БКП, през 1951 година са въведени съветските военни звания, а през следващата година парадната униформа е променена по съветски модел. Към 1950 година във въоръжените сили има около 2000 политически офицери, натоварени с индоктринацията на личния състав в духа на комунизма.[15]

На проведено през март 1950 година голямо съвещание на политическото ръководство на армията със съветско участие е констатирано, че състоянието ѝ е незадоволително и тя „не е напълно боеспосособна“. Оборудването е недостатъчно и нееднородно, дисциплината и подготовката са лоши, офицерският щат е незает на около 40 – 45%. Тези заключения стават повод за нова чистка на офицери и засилване на ролята на политическото ръководство в армията.[16]

Москва бързо предоставя на България танкове T-34/85, СУ-100 самоходни установки, щурмови самолети Ил-2 и друга нова бойна техника. Тъй като страната е съветски съюзник, тя е част от Източния блок и се включва във Варшавския договор като един от неговите основатели. По това време армията е разширена до над 200 000 души и стотици хиляди допълнителни войници в резерв. Военната служба е задължителна. Специална защитна линия, известна като Отбранителна линия „Крали Марко“, е построена по протежение на цялата граница с Турция. Тя е силно укрепена с бетонни стени и куполи на танкове Т-34, Панцер III и Панцер IV и др. По време на управлението на Тодор Живков е създаден значителен военнопромишлен комплекс, който произвежда бронирани машини, самоходна артилерия, леки стрелкови оръжия и боеприпаси, резервни части. България изнася оръжия за Алжир, Йемен, Либия, Ирак и Сирия, както и изпраща военни съветници в някои от тези страни. Военна и медицинска помощ е предоставена на Северен Виетнам по време на Виетнамската война. През 70-те години на XX в. ВВС са в апогея на своята мощ, притежаващи най-малко 300 модерни бойни самолета в състава си. Обучението в Българската народна армия е изтощително дори за съветските стандарти. През 1989 г., когато Студената война е към своя край, армията наброява най-малко 152 000 редовни войници. ВВС на България са получили общо над 220 изтребителя МиГ-21 между 1960 и 1989, 44 хеликоптера Ми-24 и други модерни (за онова време) самолети като МиГ-23, МиГ-25 и МиГ-29. Доставките на бронетанково въоръжение също са в големи количества – над 1500 танка Т-55, близо 300 танка Т-72, около 200 Т-62, над 1000 МТ-ЛБ, около 800 БТР-60 и други.

Числеността на Българската народна армия варира в зависимост от промените в международното напрежение по време на Студената война. Така през 1950 година военната служба е установена на 2,5 години в сухопътните войски, 3 години в механизираните части и 4 години във флота и военновъздушните сили. През 1955 година е взето решение за намаляване на армията с 18 хиляди души и военната служба е намалена на 2 години в сухопътните войски и 3 години във флота и военновъздушните сили.[17]

Армията е въоръжена с над 2000 танка и над 2000 бойни бронетранспортьора. В Ракетни войски носят бойно дежурство: 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 km въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 „Елбрус“ (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 Луна с обсег 70 km с възможност за поставяне на ядрени глави, 18 комплекса 9К79 „Точка“ (SS21) с обсег 70 km с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 km 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 km, общо 20 мобилни установки СА-75 „Волхов“ и С-75 Двина с обсег до 45 km, 30 мобилни установки С-125 „Печора“ с обсег до 12 / 32 km.

В състава на сухопътни войски: 3 зенитноракетни дивизиона от комплекс 2К11 Круг с обсег 50 km, 20 мобилни комплекса 2К12 Куб с обсег до 24 km, 24 мобилни 9К33 Оса с обсег до 13 km, 20 мобилни комплекса 9К35 „СТРЕЛА-10СВ“ с обсег 5 km.

ВВС имат 45 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки – минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130 mm и 100 mm водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десантна и водолазна част, батальон морска пехота. Мирновременният състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже.

Ето ти и силата на българската армия след "демокрацията"!

Цитат

Българската армия 1990 – 2011 г.

След 1990 г. по-голямата част от високо квалифицирания офицерския състав е съкратен от служба. Ракетните войски са унищожени, а ВВС и бронетанковите редуцирани до незначителни формирования, ВМФ също запада. Преминава се към назначаване на редови кадрови военнослужещи, без особени изисквания за образование и интелектуални качества. Наборната армия е заменена с наемна и щатът е сведен до 34 000, каквото е било положението след Ньойския договор.

В периода на прехода и икономическата криза 1990 – 1998 г. БА изпитва остър недостиг на горива и материално-техническо осигуряване. Спрени са доставките на руски резервни части за техниката. Заплащането на кадровия състав в хода на инфлацията става символично. Голяма част от офицерския състав е задържан на служба против волята си под заплаха от заплащане на неустойки във връзка с подписвани преди обучението си декларации за 10-годишна служба.

След 1998 г. се дава ход на т.нар. „реформа“ в армията, изразяваща се в поетапното ѝ съкращаване. Личният състав се демотивира чрез посочени срокове за разформироване на поделения, чрез непрекъснати кадрови трансформации, свързани с промяна на изисквания за длъжност и свързаните с това несъответствия. По-голямата част от висококвалифицирания офицерски състав се освобождава от служба. Наред с това се назначават редови кадрови военнослужещи, без особени изисквания за образование и интелектуални качества.[18] Част от съкратените сержанти продължават службата си като кадрови войници, но за офицерите това се оказва невъзможно. Предвидения бюджет за реформиране се използва за непрекъсната промяна в дислокацията на частите. Останалата без поддръжка, поради липсата на материален ресурс и квалифициран състав в продължение на почти 20 години съветска бойна техника и въоръжение, в по-голямата си част вече неизправна, се препредава от все по малоброен и все по-некомпетентен личен състав. До присъединяването си към НАТО, което става на 29 март 2004 г. Българската армия разполага със следното оборудване:

около 1600 танка, предимно Т-55, в по-малки количества Т-62 и Т-72.

различни видове бронетранспортьори, общо над 2000;

ракетни комплекси Р-300 Елбрус с обсег 300 km, 50 на брой. 48 заредени с бойни глави и готови за употреба;

ракетни комплекси 9К52 Луна с обсег 70 km, неизвестен брой;

ракетни комплекси Р-400 с обсег 480 km, 8 на брой с общо 24 допълнителни ракети, заредени с бойни глави и готови за употреба;

На 29 март 2004 г. България се присъединява към НАТО и следва масивно съкращаване на персонал и техника. От близо 70 000 души армията е сведена до 51 000 и се предвижда поетапно да бъде намалена до 23 000 души.

Към 2010 година голяма част от оборудването на българската армия е съветско производство – нещо типично и за останалите членки на НАТО от Централна и Източна Европа. То включва танкове Т-72, зенитно-ракетни комплекси Куб и изтребители МиГ-21 – техника от по-старо поколение, чиито западни еквивалетни (напр. Леопард-1, MIM-23 Хоук и F-4 Phantom II) са в процес на изтегляне от употреба или насрочени за изтегляне в западноевропейските страни-членки на НАТО. От друга страна, на въоръжение се намират и последно поколение съветски системи, които вероятно няма да бъдат изтеглени в близките години. Такива са МиГ-29, ОТР-21, зенитната система С-300 (еквиваленти съответно на F-16, MGM-140 и MIM-104 Пейтриът). В допълнение се забелязва и въоръжаване с леки бойни машини като джипове Хъмви.

От 1990 г. насам българската армия е в процес на непрестанно свиване. От 152 000 души през 1988 г.[19] тя е свита до 32 хил. души.

В резултат на програмата на Министерство на отбраната „План 2004“ армията се преструктурира и съкращава в структура от около 42 000 души със сили за бързо реагиране и два допълнителни корпуса. Към 2009 г. Списъчният състав на Въоръжените сили е 32 156 души, а численият състав на Българската армия – 29 379, като окомплектоването е 90,5% спрямо щатния състав. Най-високо е окомплектоването с офицери – 96%, а най-ниско с войници и матроси – 86%. Съществуващата почти век Наборна военна служба в България е премахната на 31 декември 2007 г. и от наборна българската армия става кадрова, наричана още професионална армия.

Според Бялата книга на България към 2010 общата численост на въоръжените сили е била 44 100 души, от които 34 500 са щатовете в българската армия, но над 2000 места са свободни.

А ти ми говориш за след 2000-та и след управлението на Костов. естествено е, след като си етнически турчин да симпатизираш на Турция, само че по онова време силите бяха различни, а ти не отчеташ факта за физическата подготовка и боеспособността на армията ни, защото съдиш само по слухове и необективни измислени разкази! Казвам ти, турците умираха от страх, ние да не ги нападнем, а с тяхните "Томсън" срещу АК-47 ако те ни нападнеха нямаха шанс при близък бой!

преди 3 часа, _sirena_ написа:

А Ерджеп май верва само на влечуги печатани от федералния резерв?

преди 20 минути, herkules2 написа:

Ти само си чул за някои неща, а аз съм свидетел на такива. Няма как да пи след като си етнически турчин да симпатизираш на Турция, само че по онова време силите бяха различни, а ти не отчеташ факта за физическата подготовка и боеспособността на армията ни, защото съдиш само по слухове и необективни измислени разкази! Казвам ти, турците умираха от страх, ние да не ги нападнем, а с тяхните "Томсън" срещу АК-47 ако те ни нападнеха нямаха шанс при близък бой!

Турците и сега нямат ракети и ВКС като Руската Федерация.   И аз съм свидетел.  Най-голямото ни секретно ракетно поделение преди около 40 години беше в Средна гора, като ракетите бяха вкопани в подземни конструкции.    Беше на директно подчинение на началника на генералния щаб на БНА - ген Семерджиев. Руски военни спътници осигуряваха координати по възможни цели в Турция и в Гърция. Служещи там офицери и сержанти имаха 5 години забрана да напускат България.   По-късно ген. Марин заради изисквания от НАТО бе принуден ракетите да бъдат нарязани и унищожени.      Сега Русия стреля с всякакви подобни конвенционални ракети по разни цели в Украйна.

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

А Ерджеп май верва само на влечуги печатани от федералния резерв?

Каза Рубладжията Слидерум.

Злобен Комунисте Слидерум, ский ся твоя началник Гиркин какво казва за военната обстановка.

Аз казвам истината добросъвестно, съгласно това, което съм учил.

Както виждате и Кръволока Гиркин признава същото.

Щото е военен и щото това е истината на бойното поле.

Рубладжии са рашистките тролове в темата.

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

Рубладжии са рашистките тролове в темата.

Кога ще се ваксинираш против маймунска шарка?

преди 29 минути, symanbg написа:

Кога ще се ваксинираш против маймунска шарка?

Аз знам, може ли, може ли? Когато измислят политкоректна ваксина. Демек обратна на нормалната и трябва и да е black, щот нали BLM.

Kypcът нa pycĸaтa вaлyтa cĸoчи дo 60 pyбли зa дoлap, зa пpъв път oт 4 гoдини.  Май само празноглавият Кирчо Петков им спрята уж санкции за газа     https://money.bg/finance/kursat-na-ruskata-valuta-skochi-do-60-rubli-za-dolar-za-prav-pat-ot-4-godini-zashto.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar  

Шок на световните фондови борси!!! Всички започват да купуват рубли. Срив на биткойна. Рублата го измести. Край с господството на долара.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.